Αναβάθμιση ήχου στο PC

D

Deleted member 35

Guest
Καλησπέρα.

Μετά από πολλά χρόνια "θεωρίας" αποφάσισα να περάσω στην πράξη και να μπω στο χώρο του Hi-Fi αναβαθμίζοντας τον ήχο από το PC μου. Να θέσω πρώτα τα δεδομένα.

Δωμάτιο 3*4m με το γραφείο στη μεγάλη πλευρά. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαρρύθμισης των επίπλων. Τα ηχεία θα μπουν υποχρεωτικά στο γραφείο. Το PC είναι ένα τυπικό PC με την τυπική onboard Realtek κάρτα ήχου που δίνει και οπτική έξοδο. Η αναπαραγωγή θα είναι μόνο από το PC. Βαριά βαριά 2-3 φορές το χρόνο θα μετακομίζει στο σαλόνι για κανένα πάρτυ. Η χρήση θα είναι 70% μουσική, 20% ταινίες και 10% παιχνίδια.

Τι έχω σκεφτεί.

1. Αγορά ενισχυτή με DAC. Έχω δει τα εξής μοντέλα. Yamaha R-N500, NAD 3020 D, TEAC A-H01, TEAC NP-H750, SONY UDA-1 και Cambridge Audio Minx Xi σαν πολύ high end κατάσταση.
2. Αγορά ενεργών ηχείων με DAC
3. Αγορά DAC και απλού ενισχυτή.

Μιλάω πάντα για δικάναλο. Μαζί με την πρόταση για τον ενισχυτή φυσικά και ηχεία. Το budget είναι σφιχτό και πολύ πιθανό να αγοραστεί σε κομμάτια. Δηλαδή τον ένα μήνα τα ηχεία και ύστερα ο ενισχυτής. Μένω στην επαρχία και δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης ούτε για αστείο. Θεμιτό είναι επίσης να υπάρχει και δυνατότητα DLNA αλλά όχι απαραίτητο. Οι ενισχυτές που ανέφερα είναι ενδεικτικοί. Τους βρήκα με αναζήτηση στο ίντερνετ και στα sites των εταιριών.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
7.194
το 3 για μεγαλυτερη ευελιξια,τον ενισχυτη μπορεις να τον κρατησεις χρονια,το dac, που προφανως θα ειναι καποιο προσιτο μοντελο,θεωρητικα σε 3 χρονια θα θεωρειται "γερασμενο" και ισως χρειαστει να το αναβαθμισεις. Γενικα ομως ειναι η πιο ευελικτη λυση.
Οι ενισχυτες (με dac) που αναφερεις δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν ενισχυτες και δεν αφηνουν πολλα περιθωρια για καλα ηχεια σε συνολο 800 ευρω. Η αναλογια που σου προτεινω ειναι: 250-300 για dac,250-350 για ενισχυτη,200-300 για ηχεια.

D

Deleted member 35

Guest
Μπορώ να διαθέτω γύρω στα 300 το μήνα, βαριά 400. Είπα πως θα το σπάσω σε κομμάτια. Άρα υπολογίζουμε αυτό budget. Βασικά λέω να πάρω τελευταίο το DAC. Πρώτα ενισχυτή-ηχεία και το Πάσχα που θα μπει και το δώρο να πάρω και το τελευταίο κομμάτι.

Reaction score
620
Υπολογιζοντας οτι τα ηχεια θα ειναι ισως και χωμενα σε μια βιβλιοθηκη γραφειο δεν νομιζω να μπορεις να διακρινεις διαφορες μεταξυ μια καρτας τυπου asus xonar st/stx , soundblaster zx και ενος dac. Οσον αφορα ενισχυτη ηχεια και αυτο που ειπε ο κ. Κογιαε και ο tanto ειναι οκ σαν λυσεις. Στην θεση σου παντως σε αυτη την κατηγορια τιμης θα κοιτουσα σε ευκαιρια- μεταχειρισμενο. Κατα την ταπεινη μου αποψη παντα

D

Deleted member 35

Guest
Κοιτάω στο παρόν forum και σε άλλα για μεταχειρισμένα μα βρίσκω πολύ υψηλές τιμές. Σίγουρα μία πιο προσεκτική ματιά θα δώσει λύσεις.

Όσο για τη θέση των ηχείων θα βρίσκονται πάνω στο γραφείο πολύ κοντά όμως στον τοίχο. Γι' αυτό δεν θα ήθελα οπίσθια οπή διότι θα μπουκώνει.

D

Deleted member 35

Guest
Λοιπόν. Βρίσκω στο αγγλικό Amazon τον denon pma 720 στα 250€, ενώ στο γερμανικό τον teac np-h750 στα 280. Σαν ηχεία τα Dali zensor 1.

Ποιά η γνώμη σας; Ο teac έχει και usb dac και dlna που είναι υπέρ.

Δεν με νοιάζει η ένταση όσο η ποιότητα του ήχου.

Reaction score
7.194
ο teac δειχνει πολυ βολικη συσκευη, αλλα ο denon ειναι σημαντικα καλυτερος σαν ενισχυτης και θα δωσει αρκετα καλυτερο ηχο με τα dali. Aπλα αν εχεις σαν πηγη το pc,δεν σου χρειαζονται οι εξτρα δυνατοτητες του teac.Aκομα και αν αγορασεις εναν δικαναλο στα 180 ευρω (οχι τα 250 του denon) και ενα dac με αλλα 150,θα εχεις καλυτερο ηχο απο το teac.

D

Deleted member 35

Guest
ο teac δειχνει πολυ βολικη συσκευη, αλλα ο denon ειναι σημαντικα καλυτερος σαν ενισχυτης και θα δωσει αρκετα καλυτερο ηχο με τα dali. Aπλα αν εχεις σαν πηγη το pc,δεν σου χρειαζονται οι εξτρα δυνατοτητες του teac.Aκομα και αν αγορασεις εναν δικαναλο στα 180 ευρω (οχι τα 250 του denon) και ενα dac με αλλα 150,θα εχεις καλυτερο ηχο απο το teac.
Επειδή όντως το pc θα είναι η αποκλειστική πηγή θέλω το καλύτερο. Και σκάνε συχνά πυκνά Αγγελίες με dac σε καλές τιμές.

D

Deleted member 35

Guest
Επειδή δεν βρίσκω adapter 3mm to rca λέω να αγοράσω ένα οικονομικό dac κάτω από 50€. Είσοδο usb ή οπτική και έξοδο rca. Έχετε κάτι υπόψιν; βρίσκω στο Amazon αλλά οι περισσότεροι δεν στέλνουν Ελλάδα.

Reaction score
2.566
Δεν με νοιάζει η ένταση όσο η ποιότητα του ήχου.
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά με τόσους περιορισμούς (χώρου, τοποθέτησης) δεν μπορείς να φτάσεις και πολύ ψηλά...γμώμη μου είναι να μη ξοδευτείς...πάρε ενεργά ηχεία με ένα 6άρι γούφερ το πολύ και μια καλούτσικη κάρτα ή ντακ...και τα 2 με ένα 400 max σύνολο και θα παίζουν μια χαρούλα...

D

Deleted member 35

Guest
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά με τόσους περιορισμούς (χώρου, τοποθέτησης) δεν μπορείς να φτάσεις και πολύ ψηλά...γμώμη μου είναι να μη ξοδευτείς...πάρε ενεργά ηχεία με ένα 6άρι γούφερ το πολύ και μια καλούτσικη κάρτα ή ντακ...και τα 2 με ένα 400 max σύνολο και θα παίζουν μια χαρούλα...
Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση. Όμως έχω ήδη τα Dali. Και πλέον πάω για ενισχυτή και dac. Φυσικά και δεν θέλω να δώσω πολλά γιατί έχω περιοριστεί λόγω χώρου. Ούτως ή άλλως το budget είναι στα χρήματα που αναφέρεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75