Αναβάθμιση από EMU 0404 pci

Reaction score
2
Καλησπέρα σας

Διαθέτω τον εξής συνδυασμό ,genelec 8030 + emu 0404 pci και ώς πηγή μουσικής έχω τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.Με ποια κάρτα ήχου ή external DAC θεωρείτε ότι μπορώ να αντικαταστήσω την υπάρχουσα κάρτα ήχου και να έχω εμφανή ηχητική αναβάθμιση στο σύστημα μου;

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
2.566
Καμιά μεγαλύτερη emu,lynx κλπ., μη περιμένεις τρελά πράγματα πάντως...περιορίζεσαι από τα τίμια μεν, ηχεία σου και το κόστος που αυτά καθορίζουν για τα υπόλοιπα μέρη του συστήματός σου.

Reaction score
2
Απάντηση: Αναβάθμιση από EMU 0404 pci

Θεωρείς ότι τα 1000 ευρώ είναι λίγα που έδωσα είναι λίγα;Γίνε ποιο συγκεκριμένο όσο αφορά το 'μεγαλύτερη', είναι ποσοτικός προσδιορισμός,δεν γίνεσαι κατανοητός.

Ευχαριστώ

Reaction score
11

Θεωρείς ότι τα 1000 ευρώ είναι λίγα που έδωσα είναι λίγα;Γίνε ποιο συγκεκριμένο όσο αφορά το 'μεγαλύτερη', είναι ποσοτικός προσδιορισμός,δεν γίνεσαι κατανοητός.

Ευχαριστώ

Επιλογή 1:

Aλλαγή της 0404 με την ομόσταυλη 1212m, με σαφώς λιγότερο jitter γενικότερα καλύτερο ήχο, αλλά και, σχεδόν, επαγγελματικές δυνατότητες επεξεργασίας και εγγραφής!

Αφιέρωμα:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=65455

Επιλογή 2:

Aλλαγή με την ASUS ST PCI, (όχι STX PCIe), για ακόμα πολύ λιγότερο jitter και συνολικά κορυφαίο ήχο.

Αφιέρωμα:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76129

:107:

Reaction score
2.566
Αν η τιμή που βρήκα στο ιντερνετ είναι ανά τεμ., τότε όντως πάει κοντά στα 1000€ το ζεύγος, εγώ υπέθεσα ότι ήταν τιμή ζεύγους αυτή που είδα. Εν πάση περιπτώση, πες μας πόσα είσαι διατεθιμένος να δώσεις για πηγή για να σου προτείνουμε πιο συγκεκριμένα...

Reaction score
2
ep4nder

Στο head-fi μου έιχαν προτείνει DAC της τάξης των 1500€ που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω.Μέχρι 200€ μπορώ να διαθέσω είτε νέο είτε μεταχειρσμένο.

Η περιπτώσεις ASUS st και 1212m μου ακούγονται ενδιαφέρουσες που προτείνουν.

Υ.Γ όντως πάει ανα ηχείο η τιμή τους.

Reaction score
122
Για δικάναλο ήχο προσωπική γνώμη/εντυπώσεις:

Ως πρώην κάτοχος της ST και τωρινός του Dacmagic και της :610::610:Cantatis Overture 192 :602::602:προτείνω την τελευταία εαν δεν σε ενοχλούν κάποια ''προβλήματα'' με τους drivers. Δες εδώ.

Αγορά απευθείας από το site της εταιρείας και έρχεται σε δυό - τρεις εργάσιμες με courier.

Ειδάλλως το Dacmagic μεταχειρισμένο (για να είσαι εντός προϋπολογισμού) σε ψηφιακή σύνδεση. Σε usb σύνδεσή μου ακούγεται άσχημα.

Reaction score
2.566
ep4nder
Στο head-fi μου έιχαν προτείνει DAC της τάξης των 1500€ που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω.Μέχρι 200€ μπορώ να διαθέσω είτε νέο είτε μεταχειρσμένο.
Η περιπτώσεις ASUS st και 1212m μου ακούγονται ενδιαφέρουσες που προτείνουν.
Υ.Γ όντως πάει ανα ηχείο η τιμή τους.
Ωραία, λοιπόν, η άποψή μου είναι πως δεν πρόκειται να δεις σχεδόν καμία σοβαρή διαφορά, ότι και να πάρεις με τέτοιο μπάτζετ και καλύτερα να μείνεις στην αξιοπρεπή για τα λεφτά της emu που ήδη έχεις...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Αναβάθμιση από EMU 0404 pci

Ωραία, λοιπόν, η άποψή μου είναι πως δεν πρόκειται να δεις σχεδόν καμία σοβαρή διαφορά, ότι και να πάρεις με τέτοιο μπάτζετ και καλύτερα να μείνεις στην αξιοπρεπή για τα λεφτά της emu που ήδη έχεις...
Η 1212m έχει ακουστή διαφορά, προς το καλύτερο, σε σχέση με την 0404, όπως λένε και οι ειδικοί, link για τους οποίους θα βρεις στο σχετικό αφιέρωμα.

Reaction score
2.566
Δεν διαβάζω τους ειδικούς, όμως έχω και την 0404usb βελτιωμένη και είναι πολύ αξιοπρεπής για τα λεφτά της και για παραπάνω, οπότε, φαντάζομαι και η pci θα είναι πολύ αξιοπρεπής για τα λεφτά της και για παραπάνω, οπότε δεν βλέπω το νόημα να πάρει ο άνθρωπος κάτι άλλο με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά...
Το πολύ πολύ αν θέλει να πάρει την 0404usb να έχει και ξεχωριστή τροφοδοσία..., αλλιώς με 200€ δεν νομίζω να βρει κάτι καλύτερο, λίγο διαφορετικό μπορεί...

Reaction score
1.772

αυτο το wolfson ισως που γινεται πολυς ντορος τελευταια;

Reaction score
2.566
Αν σε εξυπηρετεί πάντως, μιας που έχω άλλο dac τώρα, μπορώ να σου δώσω για λίγες μέρες την βελτιωμένη emu0404usb μου να τη δοκιμάσεις και να τη συγκρίνεις με την pci σου...

Reaction score
11

Δεν διαβάζω τους ειδικούς, όμως έχω και την 0404usb βελτιωμένη και είναι πολύ αξιοπρεπής για τα λεφτά της και για παραπάνω, οπότε, φαντάζομαι και η pci θα είναι πολύ αξιοπρεπής για τα λεφτά της και για παραπάνω, οπότε δεν βλέπω το νόημα να πάρει ο άνθρωπος κάτι άλλο με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά...
Το πολύ πολύ αν θέλει να πάρει την 0404usb να έχει και ξεχωριστή τροφοδοσία..., αλλιώς με 200€ δεν νομίζω να βρει κάτι καλύτερο, λίγο διαφορετικό μπορεί...
Η σύνδεση USB έχει τεράστιο jitter!

Σε όλα τα σχετικά φόρα που ασχολούνται με EMU, αναφέρεται από ειδικούς, αλλά και από χρήστες, ότι η 1212m υπερέχει σημαντικά από την 0404, και ιδιαίτερα από την USB 0404, λόγω του ότι η τελευταία έχει έντονο πρόβλημα jitter.

Επί πλέον η 1212m διαθέτει καλύτερο dac.

Reaction score
2.566
Βρε caravelle, πόσα χρόνια ακόμα θα ασχολείσαι με το jitter?
Μια χαρά παίζει η emu από usb στη πράξη και το dac της είναι αρκετά καλό. Την άποψή μου την είπα....μέχρι 200€ δύσκολα θα βρει κάτι καλύτερο...

Reaction score
11

Βρε caravelle, πόσα χρόνια ακόμα θα ασχολείσαι με το jitter?
Για όσα χρόνια θα το παράγουν τα μέσα!

Καλά...Άντε κάτι λιγότερο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani