Αναβάθμιση ενισχυτή home cinema

Μηνύματα
4
Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε διαδικασία αναβάθμισης του ενισχυτή που χρησιμοποιώ για setup με τηλεόραση και projetor και θα ήθελα τη γνώμη σας. Αυτή τη στιγμή έχω έναν RX-V 659 δεδομένης απουσίας HDMI έστελνα τα σήματα σε προτζέκτορα και τηλεόραση με ένα hdmi switch και έστελνα απλά τον ήχο με optical in στον ενισχυτή. Σε κάποια φάση πρώτα χάλασε το switch, ok λέω κουμπώνω-ξεκουμπώνω καλώδια στον προτζέκτορα, δεν τον χρησιμοποιώ και κάθε μέρα. Μετά παρέδωσαν πνεύμα και τα optical inputs του ενισχυτή οπότε το πήρα απόφαση ότι ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

Τα ηχεία είναι micropod μαζί με το subwoofer τους είναι σε 5.1 διάταξη και είμαι ικανοποιμένος από την απόδοση οπότε δεν σκέφτομαι να προσθέσω επιπλέον ηχεία στο ταβάνι.

Με αυτά τα δεδομένα, αξίζει να πάω σε ενισχυτή με 2 HDMI out δεδομένου ότι αυτοί οι ενισχυτές είναι στα 900€ ή να πάρω έναν στα 500-600 με ένα HDMI out και να του κολλήσω ένα splitter στο out;

Ευχαριστώ για τις απόψεις.
 

Μηνύματα
13.613
Reaction score
6.571
Πόσο κοστίζει η επισκευή του yamaha και ενός νέου switch? Αν έκανες την δουλειά σου έτσι (και ήσουν καλυμμένος),γιατί να πας σε καινούργιο? Ενας πολυκάναλος της κατηγορίας 500 ευρώ σήμερα,δε νομίζω να έχει καλύτερο στάδιο ισχύος από τον 659......
 

Μηνύματα
4
Reaction score
4
Πόσο κοστίζει η επισκευή του yamaha και ενός νέου switch? Αν έκανες την δουλειά σου έτσι (και ήσουν καλυμμένος),γιατί να πας σε καινούργιο? Ενας πολυκάναλος της κατηγορίας 500 ευρώ σήμερα,δε νομίζω να έχει καλύτερο στάδιο ισχύος από τον 659......
Καλή ερώτηση... Βασικά για να πάρω κάποια επιπλέον καλούδια που έχουν οι σύγχρονοι ενισχυτές (πχ Spotify, upscaling) αλλά κυρίως επειδή λόγω παλαιότητας, φοβάμαι ότι παίζει να δώσω 100+€ για την επισκευή + περίπου άλλα τόσα για ένα 4k switch και σε λίγο καιρό να ξανατρέχω για επισκευή του ενισχυτή. Αν δηλαδή μου πάει το πακέτο πάνω από 200€, αξίζει δεδομένου ότι είμαστε στα μισά λεφτά ενός καινούργιου και ενός splitter που είναι σημαντικά φθηνότερο από ένα switch;
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Καλησπέρα,
Από τη στιγμή που ένας παλιός ενισχυτής και switch αρχίζουν ι τέτοιου είδους προβλήματα δε ξέρω αν αξίζει να τον φτιάξεις μία ερώτηση δε κοστίζει.
Για μένα προτιμότερο είναι να πας σε ένα νέο ενισχυτή με νέα ηχητικά καλούδια και συνδέσεις.
Αν είσαι ευχαριστημένος με τη Yamaha κοίταξε τον RX-V6A η τον RX-V4A που είναι και πιο φτηνός.
Η γνώμη μου ....
 

Μηνύματα
13.613
Reaction score
6.571
και σε λίγο καιρό να ξανατρέχω για επισκευή του ενισχυτή.
Αυτό γιατί να συμβεί,αν επισκευαστεί σωστά ? Με την ίδια λογική και ένας καινούργιος ενισχυτής,μπορεί να παρουσιάσει κάποια βλάβη. Αν ήταν να κινηθείς σε ενισχυτή κοντά στα 1000 ευρώ,δεν θα το συζητούσα,αλλά τα 500 είναι λίγα (σήμερα ,πριν δυο χρόνια όχι). Oυσιατικά από Yamaha,μόνο αυτό μπορείς να αγοράσεις,οριακά στα 600 ευρώ. Μπορεί βέβαια ο 659 να μην μπορεί να επισκευαστεί ,αν χρειάζεται κάποια πλακέτα για παράδειγμα. Αλλά ακόμα και έτσι,μια χαρά μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός δικάναλου ραδιοενισχυτή. Μια ματιά στο εσωτερικό των ενισχυτών και θα καταλάβεις το εννοώ.

 
Last edited:

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.962
Reaction score
6.687
Ρίξε μια ματιά πάντως και στις αγγελίες εδώ να δεις αν υπάρχει κάτι που να έχει τα καλούδια που θέλεις. Παίζουν κάμποσοι AVR γενικά.

Κι εγώ από αγγελία πήρα τον δικό μου (πριν 5 χρόνια) και κάνει μέχρι σήμερα τη δουλειά του μια χαρά. 250€ είχα δώσει αν θυμάμαι καλά και έχει και 2 HDMI εξόδους και Spotify και όλα.

Μπορεί να γλιτώσεις αρκετά χρήματα έτσι εφόσον δεν σε ενδιαφέρει να έχεις το τελευταίο τελευταίο μοντέλο και θες απλά κάποια βασικά πράγματα όπως τα παραπάνω.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
4
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο μόνος λόγος που λέω για πιθανή βλάβη σε λίγο καιρό είναι η παλαιότητα του ενισχυτή ο οποίος είναι 15+ χρονών και θεωρώ ότι ένας καινούργιος έχεις σαφώς λιγότερες πιθανότητες να πάθει κάτι + θα έχει και εγγύηση.

Ένα στοιχειωδώς καλό switch που υποστηρίζει 2 outputs έχει τουλάχιστον 100€ οπότε αυτό το κόστος θα πρέπει να προστεθεί στο κόστος επισκευής. Θα μου πείτε τώρα αν ξαναχαλάσει ο ενισχυτής θα σου μείνει το switch και μετά παίρνεις άλλον με 1 HDMI out και το κολλάς επάνω. Οπότε για να κάνω πιο ξεκάθαρο το ερώτημα, αν καλύπτομαι από τον ήχο ενός 5.1 ενισχυτή αλλά χρειάζομαι 2 outputs λόγω TV + projector, υπάρχει κάποιος λόγος να προχωρήσω σε ενισχυτή με 2 hdmi outputs;

Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν προβλήματα με τα 2 hdmi outs στους ενισχυτές και φοβάμαι μη βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο σε περίπτωση που δεν παίζει σωστά γιατί ούτε τα επιπλέον κανάλια θα χρησιμοποιώ, ούτε την επιπλέον ένταση χρειάζομαι.

Και για να το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο οι επιλογές που έχω είναι:

1. Επισκευή + 4x2 Switch μέχρι 300€
2. Denon AVC-S660H στα 620€ + HDMI splitter (1 input - 2 outputs)
3. Denon AVR-S960H στα 840€

Τους Yamaha RX-V4A και RX-V6A δεν του έβαλα στη λίστα γιατί θεωρώ ότι έχουν χειρότερο value for money από τους Denon.
 

Μηνύματα
13.613
Reaction score
6.571
1. Επισκευή + 4x2 Switch μέχρι 300€
2. Denon AVC-S660H στα 620€ + HDMI splitter (1 input - 2 outputs)
3. Denon AVR-S960H στα 840€
Το τελικό στάδιο του 659 είναι καλύτερο από αυτό του 960......εγώ θα πήγαινα στην πρώτη επιλογή (με το όσο πιο οικονομικό switch) και θα άφηνα για το μέλλον την αναβάθμιση-αντικατάσταση. Είναι αλήθεια ότι ενώ τα ψηφιακά έχουν εξελιχθεί πολύ (με λιγότερα χρήματα έχεις καλύτερη απόδοση), τα στάδια ισχύος των ενισχυτών (για τάξη ΑΒ πάντα) παραμένουν ίδια. Ο 659 ουσιαστικά κοντράρει ενισχυτές άνω των 1000 ευρώ, όσο άφορα το τελικό στάδιο.
 

Μηνύματα
4
Reaction score
4
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και ιδιαίτερα τον @symos που με παρότρυνε να κοιτάξω και στις αγγελίες. Βρήκα έναν εξαιρετικό Denon AVR-X 2600H τον οποίο έχω εδώ και κάποιες μέρες στην κατοχή μου.

Σχετικά με τον Yamaha ρώτησα στο σέρβις και μου είπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη ανταλλακτιών για το συγκεκριμένο μοντέλο και ότι μπορεί να χρειαστεί 6-8 μήνες για να επισκευαστεί. Η ζημιά έγινε μάλλον με τις διακοπές ρεύματος (έχασα και το HDMI switch τότε καθώς και ένα κλιματιστικό) οπότε αν θέλετε τη συμβουλή μου, πριν επενδύσετε σε ακριβά συστήματα, βάλτε προστασία στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.321
Μηνύματα
2.858.497
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top