Αναβάθμιση ηχείων (?)

Reaction score
50
καλημέρα στην παρέα!

θα παρακαλούσα να μου δώσετε κάποιες κατευθύνσεις και γνώμες για την αναβάθμιση του ηχείου μου μιας έχω κάποιο χρόνο να ασχοληθώ με αλλαγές και επιτέλους αποκλειστικό δωμάτιο για την μουσικούλα μου :114:

το ηχείο είναι το Castle Pembroke, κουβαλάει 4-5 χρόνια στην πλάτη του αλλά εκτός από μερικά σημαδάκια στην καμπίνα κατά τα άλλα παίζει χωρίς προβλήματα.
Βάζω μερικές φωτό για να μου πείτε την γνώμη σας
πχ επέμβαση σε crossover, εσωτερική καλωδίωση κλπ.

Προφανώς ΔΕΝ προσπαθώ να μετατρέψω κάτι μέτριο σε άριστο, απλά να κάνω το χόμπι μου και να μάθω, αν δε, βγεί και αποτέλεσμα τότε :608:

Επίσης είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με κάτι τέτοιο οπότε θεωρήστε ότι ... μιλάτε σε 5χρονο :116:

Reaction score
7.344
Απάντηση: Αναβάθμιση ηχείων (?)

Μια χαρα ειναι το ηχειο,γιατι θελεις να του βαλεις χερι? αν θελεις να πειραματιστεις ξεκινα απο την κατασκευη ενος μικρου ηχειου προσιτου κοστους που θα το αξιοποιησεις σε ενα δευτερο συστημα στο γραφειο ή στο υπνοδωματιο.
Αλλαγες θα μπορουσες να κανεις στην καλωδιωση και στα υλικα του κροσοβερ αλλα νομιζω θα δωσεις χρηματα χωρις να δεις δραματικες διαφορες γιατι το ηχειο ειναι ηδη πολυ καλο και προσεγμενο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.736

... νομιζω θα δωσεις χρηματα χωρις να δεις δραματικες διαφορες γιατι το ηχειο ειναι ηδη πολυ καλο και προσεγμενο...
... αλλά έχει απελπιστικά μικρό γούφερ και ως εκ τούτου είναι ανύπαρκτο στα μπάσα - εκτός αν τα ακούς από απόσταση 1,5 μέτρο το πολύ. Για μεγαλύτερη απόσταση, καλύτερα να πάρεις ένα υπογούφερ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

φτηνη λυση ειναι να αλλαξεις αντιστασεις 1-2 ευρω η μια μουντορφ
κανα πυκνωτη σολεν ή μουντορφ, ή και κανα πηνιακι............
το τι θα σου δωσει ? αν θες κανε το ενα ηχειο και πες τια ακουσες....εχε ευκαιρα υλικα για το δευτερο.........
η αντισταση και οι πυκνωτες ειναι απλα αθλιοι.........

Reaction score
467

άλλαξε τον πυκνωτή του τουήτερ, ίδιες τιμές, όσο πιο καλό μπορείς.
+1.. Ε και αμα μπορεσεις απλα καντο εκτος πλακετας..hardwired δηλαδη,με ενα ποιοτικο καλωδιακι (οχι πανω απο 10ε το μετρο) ..πανευκολο ειναι.

Reaction score
50

Καλημερα, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Για το μπάσο δεν καίγομαι, τα ηχεία είναι σε μικρό δωμάτιο και η θέση ακρόασης στο 1,5μ περίπου.

Επειδή όπως είπα δεν το κατέχω το θέμα, θα μπορύσατε να δώσετε κάποιο λινκ για τα υλικά που προτείνετε ή κάποιο μαγαζί στην Αθήνα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ο χαιτας φερνει μουντορφ γενσεν, και ο γιαλουσης σολεν.

Reaction score
50

εδώ πάλι για τις μάρκες που είπες argi οι τιμές είναι εντελώς αλλού...
http://www.lautsprechershop.de/hifi/cond_mun_en.htm

τωρα 2-3 κατοστάρικα για υλικά δεν είναι υπερβολή? δλδ η όποια βελτίωση μάλλον δεν θα ανταποκρίνεται στο κόστος, σωστά?

edit ... εκτός και κοιτάζω λάθος πράγματα, μήπως μπορείτε να βοηθήσετε στον τύπο που ταιριάζει
Το ηχείο φοράει τώρα τα παρακάτω

Resistor Expotus 7W 6.8ohms J
Capacitor Α Expotus 4.7J 250V MPP
Capacitor B Expotus 10.0J 250V MPP

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.592
Ευτυχώς ή δυστυχώς ο ακριβότερος πυκνωτής δεν είναι απαραίτητα και καλύτερος...
και βέβαια μια συγκριτική δοκιμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει από τον καθένα γιαυτό και αδειάζουν τσέπες χωρίς λόγο και καμιά φορά με χειρότερα αποτελέσματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.621
Members
38.724
Νεότερο μέλος
phamis