Αναβάθμιση ηχείων

Μηνύματα
1.338
Reaction score
661
Υπάρχει ουσιαστική αναβάθμιση από τα KALI in-8 (όχι τα wave 2) στα DYNAUDIO LYD-48 και αξίζει την οικονομική διαφορά?


είναι από τα V2 αλλά δεν είναι τρομακτικές οι διαφορές.
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Εγώ όταν έχω τέτοιες απορίες και διλήμματα κάνω τις παρακάτω κινήσεις και συλλογισμους και αποφασίζω μόνος μου.
1) Ψαχνω τα καλύτερα προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς στην κατηγορία και μελετω τις δυνατότητες τους και τις επιδόσεις τους. Πχ στην προκειμένη περίπτωση Genelec The Ones, Kii Three, D&D, Neumann 420 κτλ.κτλ. κατόπιν μελετω τα προϊόντα της πιο κάτω κατηγορίας και προσπαθώ να εντοπίσω τους συμβιβασμούς που έχουν γίνει για να κρατηθεί το κόστος χαμηλότερα. Συνεχίζω με την πιο κάτω κατηγορία και τους επιπλέον συμβιβασμούς. Κάπου εκεί συνήθως αποκαλύπτεται ότι διαφορετικοί συμβιβασμοί καταλήγουν σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα και πλέον είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιους συμβιβασμούς είμαι διατεθειμένος να κάνω σύμφωνα με τα δικά μου γούστα και απαιτήσεις.
Αν τα Dynaudio ήταν ηχεία χωρίς συμβιβασμούς η απάντηση θα ήταν εύκολη. Όμως τοσο τα εν λόγω Dynaudio όσο και τα φτηνότερα Cali έχουν κάνει συμβιβασμούς και δεν είναι βέβαιο ότι οι συμβιβασμοί των Dynaudio θα σε καλύψουν περισσότερο από τους συμβιβασμούς των Cali κι ας είναι φτηνότερα.
Από αυτά που έχω διαβάσει για τα δύο αυτά ηχεία τα Dynaudio θα πρέπει λογικά να υπερτερούν στις χαμηλές και σίγουρα και στον θόρυβο από τα ενισχυτικά που ήταν το πρόβλημα των wave 1. Πιθανοτατα θα εχουν και χαμηλοτερες παραμορφωσεις και ισως να παιζουν αισθητα καλυτερα οταν παιζουν δυνατα. Δεν θα έχουν καλύτερη απόκριση off axis, και μάλλον ούτε καλύτερο σπινοραμα και ανάλογα με τον χώρο αυτό μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα λιγότερο ή περισσότερο.
Κατά τη γνώμη μου οι συλλογισμοι που πρέπει να κάνεις είναι "τι δεν μου αρέσει στα Cali που έχω τώρα?", "είναι τα Dynaudio καλύτερα σε αυτό?" Και "έχουν τα Dynaudio κάποιο άλλο πρόβλημα σε συγκριση με τα Cali που δεν θα μπορουσα να ανεχτω?"
 

Μηνύματα
268
Reaction score
129
Τα 1400 ευρώ διαφορά δεν είναι και λίγα.
Μήπως θα πεις ,όταν θα αποφασίσεις να πάρεις τα dynaudio ακούγοντας τα ""και με τα kali βολευομουν"";
Έχεις ακούσει τα dynaudio και σου αρέσουν τόσο πολύ;
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.295
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top