Αναβάθμιση και pioneer vsx-520

Reaction score
2
Καλημέρα.Πρώτη φορά γράφω στο forum μιας και έφτασε η ώρα για μια γενναία αναβάθμιση στο συστηματάκι μου και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Καταρχήν να σας πω απο τι αποτελείται το σύστημα μου και τι θέλω να κάνω.
Λοιπόν ο ενισχυτής μου είναι ο pioneer vsx-520,πάνω του είναι συνδεδεμένα 5,1 ηχεία crystal audio κι επίσης υπάρχει και ο media player western digital tv live hub.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι βάλω τον benqw 1070 projector και να βλέπω ταινείες σε υψηλή ανάλυση και 3d,αλλά και καμιά μπαλίτσα ή καμια ταινεία απο τον οτεtv.
1)Πρώτη μου ερώτηση καταρχήν είναι για να καταλήξω να βλέπω 3d movies απο τον projector πρέπει να πάρω άλλον mp?Γιατί λογικά με το wd tv live hub δεν γίνεται.Αν ναι σκέφτομαι τον med6003d.Κάνει τη δουλειά?
2)Έστω οτι πήρα τον καινούργιο mp που υποστηρίζει 3d αναπαραγωγή.Αυτός θα συνδεθεί με hdmi στην είσοδο του 520.Ο συγκεκριμένος ενισχυτής υποστηρίζει διέλευση σήματος 3d ή πρέπει να πάρω άλλον?

3)Ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει 3 εισόδους hdmi αλλά εγώ θα έχω 4 συσκευές που θέλω να συνδέσω πάνω (xbox 360,blu ray 3d,med6003d,και κονσόλα του otetv).Tι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις?Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε?
4)To ίδιο πρόβλημα έχω και για τις εξόδους.Ο ενισχυτής έχει μία μόνο έξοδο κι εγώ θέλω να στέλνω και tv και projector.Tι μπορούμε να κάνουμε?
Αυτά για αρχή.Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
2. Αν και μπορεί να περνάει 3D ο ενισχυτής, χρειάζεται δοκιμή.
3,4. HDMI switch 4x2 ή άλλος ενισχυτής.

Για media player ας απαντήσει άλλος.

Reaction score
2
Καταρχήν φίλε μου σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις.
Αυτό με τον αν ο συγκεκριμένος ενισχυτής υποστηρίζει διέλευση σήματος 3d είναι αυτό που με καίει περισσότερο.Απο εδώ φαίνεται ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχει θέμα με το 3d http://www.trustedreviews.com/Pioneer-VSX-520-K_Surround-Sound-System_review .Εχει hdmi 1,4 3d ready.To θέμα είναι αν κάποιο παιδί που τον έχει να μας πει οτι στη πράξη έχει δει ταινείες 3d.
Aυτό με το switch δεν το έπιασα.Sorry αλλά δεν το έχω και τόσο πολύ.Υπάρχει δηλαδή ένας τύπου διακόπτης για hdmi που επιλέγεις εσύ κάθε φορά πια συσκευή θα δώσει σήμα στον ενισχυτή?Σαν Τ δηλαδή?Αυτό ισχύει και για τις εισόδους και για την έξοδο έτσι?Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
2
Καλά φίλε μου είσαι πρώτος.Σε ευχαριστώ και πάλι.Άρα ανακεφαλαίωση
1) Δεν χρειάζεται να αλλάξω ενισχυτή.Παρατήρησα και μπροστά στον ενισχυτή και γράφει HDMI (3D) 1080p.;Άρα είμαι κομπλέ.
2)Διάβασα και για τον med6003d mp και είμαι και απο εκεί κομπλέ για αναπαραγωγή 3d αρχείων.Πάιζει απροβλημάτιστα 3d bluray iso αρχεία,half-sbs αρχεία και sbs αρχεία με υπότιτλους είτε απο δίκτυο,είτε απο εξωτερικό σκληρό που θα έχω πάνω του.
3).Τελευταία ερώτηση για τα switchers.Πώς ακριβώς δουλεύουν?Έτσι όπως το βλέπω η λογική λέει οτι όλες οι συσκευές μου (xbox,mp,blu ray κτλ) θα καθήσουν πάνω στα inputs του swither.Aπο εκεί θα φύγει ένα output και θα καθήσει σε ένα input του ενισχυτή.Και τέλος θα 'εχω 2 outputs να χρησιμοποιήσω.Ένα που θα φύγει απο ενισχυτή και θα πάει στο projector π.χ και το άλλο output που θα φύγει απο το switcher και θα πάει tv.Σωστά τα λέω?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Σωστά! :thumbsup:
Αν τον χρειάζεσαι, κάνε λίγη έρευνα γιατί δεν έχουν όλα τα switches τηλεχειρισμό.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Σωστός απλά έχε στα υπόψιν σου ότι η είσοδος που θα πηγαίνει στην τηλεόραση θα έχει ήχο μόνο από αυτήν,δλδ τα ηχεία της και όχι τα crystal audio.

Reaction score
2
Σωστά! :thumbsup:
Αν τον χρειάζεσαι, κάνε λίγη έρευνα γιατί δεν έχουν όλα τα switches τηλεχειρισμό.
Σίγουρα θα το ψάξω αρκετά.Απλά με μια πρώτη αναζήτηση δεν βρήκα απο Ελλάδα μεριά τέτοιο μηχανηματάκι με 2 outputs και τηλεχειρισμό.Έχεις υπόψιν σου κανα link απο Ελλάδα?
Γενικά δεν έχω θέμα να πάρω απο ebay.Έχω ψωνίσει αρκετές φορές.Το θέμα μου είναι να μη με κοπανήσουν σε κανα τελωνείο.Πρέπει να το πάρω απο Ευρώπη.Εσύ έχεις πάρει κανα τέτοιο switcher?

Reaction score
2
Σωστός απλά έχε στα υπόψιν σου ότι η είσοδος που θα πηγαίνει στην τηλεόραση θα έχει ήχο μόνο από αυτήν,δλδ τα ηχεία της και όχι τα crystal audio.
Κάτσε να το επεξεργαστώ αυτό.Δηλαδή αφού καταλήξει o swither στον ενισχυτή,απο την έξοδο του ενισχυτή που θα πηγαίνει κατευθείαν στον projector θα έχω και 3d εικόνα και το 5,1 επειδή περνάει απο ενισχυτή.Αλλά απο την έξοδο του swither που πάει κατευθείαν tv και δεν περνάει ενισχυτή δεν θα έχω το 5,1?????
Δεν υπάρχει λύση για αυτό?Γιατί όλη αυτήν την ιστορία θα την κάνω για να έχω ακριβώς ίδια εικόνα και ήχο είτε παίζω τον projector είτε παίζω την tv.
Επίσης κάτι που δεν ρώτησα πριν.Οι switchers αυτοί υποστηρίζουν τη διέλευση 3d περιεχόμενου?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Έχουν ή την ίδια ή διαφορετική έξοδο στα 2 HDMI. Θα παίξει κανονικά.

Για το 3D θέλει έλεγχο να είναι 1.4 HDMI, high speed, 3D ή όπως αλλιώς το ονομάζουν. Αν κα το 3D συνήθως περνάει απο παντού, ο HD ήχος έχει το πρόβλημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Tότε θες 2 switcher.
Έναν που να έχει 1 είσοδο και 2 εξόδους ούτως ώστε να τον συνδέσεις στην έξοδο του pioneer(εδώ αρκεί και ένα splitter αν δεν έχεις σκοπό να δουλεύεις τηλεόραση και προβολέα ταυτόχρονα) και έναν με 2 εισόδους και μία έξοδο για να συνδέσεις 2 πηγές επάνω του και από εκεί στην μία εκ των εισόδων του Pioneer.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Έχουν ή την ίδια ή διαφορετική έξοδο στα 2 HDMI. Θα παίξει κανονικά.
R C πως θα τα συνδέσει όλα και θα έχει ήχο και εικόνα από τον pioneer και για τα 2 προβολικά μέσα;Δεν μου βγαίνει..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
HDMI 1 out -> AV -> Projector
HDMI 1 + 2 out -> AV + TV

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Με μπερδεύεις.
Έχεις μία έξοδο από τον pioneer που θέλεις να δίνει εικόνα και ήχο σε 2 συσκευές και χρειάζεται να συνδέσεις μια και έξτρα πηγή.
Πάλι δεν μου βγαίνουν όλα αυτά από ένα 4x2 switch..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Έχεις μια έξοδο που μπαίνει στον Pioneer κι απο 'κεί στον προβολέα (με εικόνα και ήχο).
Έχεις ταυτόχρονα δύο εξόδους που η μια μπαίνει στον Pioneer για ήχο και η άλλη στην TV για εικόνα (και ήχο αν δε θέλεις ενισχυτή).

Reaction score
2
Έχεις μια έξοδο που μπαίνει στον Pioneer κι απο 'κεί στον προβολέα (με εικόνα και ήχο).
Έχεις ταυτόχρονα δύο εξόδους που η μια μπαίνει στον Pioneer για ήχο και η άλλη στην TV για εικόνα (και ήχο αν δε θέλεις ενισχυτή).
Το θέμα μου είναι αυτό.Οτι είτε βλέπω μέσω tv,είτε μέσω projector θέλω να έχω ήχο 5,1 που να έχει περάσει απο ενισχυτή

Reaction score
2
Το θέμα μου είναι αυτό.Οτι είτε βλέπω μέσω tv,είτε μέσω projector θέλω να έχω ήχο 5,1 που να έχει περάσει απο ενισχυτή
Μα έχεις.
Κάτσε να ανακεφαλαιώσω.Έχω έναν ενισχυτή με 3 εισόδους και μία έξοδο.Εγώ χρειάζομαι 4 εισόδους και 2 εξόδους που να βγάζουν hd και 3d εικόνα και μαζί 5,1 ήχο και απο τις 2 εξόδους.Μπορώ αντι να πάρω κάποιον 4x2 switcher που είναι πιο ακριβός και θα πρέπει να τον παραγγείλω κι απο έξω,να κάνω το εξής?:Να πάρω 4χ1 switcher,να βάλω πάνω στα 4 inputs που έχει,τις 4 συσκευές μου.Εν συνεχεία να πάω απο το output του swither σε ένα input του ενισχυτή και απο εκεί απο την έξοδο του ενισχυτή με ένα splitter να δίνω όποτε χρειάζομαι είτε στον projector,είτε στη tv..¨Ετσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα μπορέσουν να παίξουν μαζί.Το πανί θα κατεβαίνει μπροστά απο την tv.Γίνεται αυτό?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης