Αναβάθμιση ? πως ?

Reaction score
50
καλημερα στην παρέα,

το θέμα ίσως να μην είναι στην κατάλληλη κατηγορία αλλά δεν ήξερα που να το εντάξω οπότε αν χρειαστεί μετακινήστε το.

Λοιπόν το σύστημα ως έχει

amp : Creek evo
cd: Advance 203
speakers: Castle Pembroke
Media pl: Mede8er
dvdp: Denon 2910

Κατά κύριο λόγο ακούω πια την μουσική μου από το mede8er, οπότε το cd μαλλον περισεύει

Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στα 2,5μ μεταξύ τους και η θέση ακρόασης στα 2,5, επίσης. Συνολικός χώρος 18τμ περίπου

Αυτό που θα ήθελα γενικά να πάρω σαν βελτίωση (άσχετα από που θα προέρθει) σε σχέση με το υπάρχον setup είναι:

Μεγαλύτερη εικόνα - βάθος σκηνής
Μεγαλύτερη ανάλυση
Να μην κουράζει το αυτί μετά από 1 ώρα

Όλα αυτά βέβαια μέσα στα όρια που τίθονται από την κατηγορία / τεχνολογία και τιμή βεβαίως που κινούμαι :121:

Σκέψη Α
αντικατάσταση του cd με dac. Το dac θα συνδεθεί με to mede8er & Denon (μην ξεχνάμε και τα δισκάκια μας :107:)
Απορία, το υπολοιπο σύστημα θα αναδείξει την (όποια) βελτίωση?

Σκέψη Β
Αντικατάσταση των ηχείων, κρατάμε το υπόλοιπο σύστημα ως έχει.

Τι λέτε?
Προτείνετε και μοντέλα αν πιστεύετε ότι ταιριάζει κάτι στην περίπτωση.

Reaction score
50
Απάντηση: Αναβάθμιση ? πως ?

προφανώς αυτό που ζητάω δεν είναι εύκολο να απαντηθεί ε?

Αλλά είναι και αδύνατον να πάρω 1-2 dac ή 1-2 ζευγη ηχείων να τα δοκιμάσω σπίτι μου.
Τεσπα θα δοκιμάσω ότι μπορώ και βλέπουμε.

Απορία .... γιατί από το ίδιο σύστημα το (ιντερνετικό) ραδιο ακούγεται πιο ξεκούραστο και με πιο γεμάτες μεσαίες και γενικά πιο ευχάριστο? :121:

δανείζει κανείς κανα v-dac, dacmagic ? :107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Άντε ρε Κώστα, και μου τη λένε που συμμετέχω ενεργά. Έχει κι αυτό το κόστος του. Ίσως να το έχω παρακάνει κι εγώ...

Reaction score
50

Άντε ρε Κώστα, και μου τη λένε που συμμετέχω ενεργά. Έχει κι αυτό το κόστος του. Ίσως να το έχω παρακάνει κι εγώ...
Κώστα, δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς .... αλλά συνέχισε να το παρακάνεις :107:

Προσωπικά έχω περιορισμένη εμπειρία και ακούσματα από την μια και επίσης περιορισμένα οικονομικά από την άλλη οπότε οι αγορές μου ειναι δύσκολες πια (ασε τις φόλες που έχω φάει κατά καιρούς).

Τεσπα, μια γνώμη θα την εκτιμούσα.

Reaction score
855

καλημερα στην παρέα,

το θέμα ίσως να μην είναι στην κατάλληλη κατηγορία αλλά δεν ήξερα που να το εντάξω οπότε αν χρειαστεί μετακινήστε το.

Λοιπόν το σύστημα ως έχει

amp : Creek evo
cd: Advance 203
speakers: Castle Pembroke
Media pl: Mede8er
dvdp: Denon 2910

Κατά κύριο λόγο ακούω πια την μουσική μου από το mede8er, οπότε το cd μαλλον περισεύει

Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στα 2,5μ μεταξύ τους και η θέση ακρόασης στα 2,5, επίσης. Συνολικός χώρος 18τμ περίπου

Αυτό που θα ήθελα γενικά να πάρω σαν βελτίωση (άσχετα από που θα προέρθει) σε σχέση με το υπάρχον setup είναι:

Μεγαλύτερη εικόνα - βάθος σκηνής
Μεγαλύτερη ανάλυση
Να μην κουράζει το αυτί μετά από 1 ώρα

τα δύο τελευταία, δυστυχώς, είναι σε αντίφαση ... μεγαλύτερη ανάλυση -συνήθως- επιταχύνει την ακουστική κόπωση ...

Όλα αυτά βέβαια μέσα στα όρια που τίθονται από την κατηγορία / τεχνολογία και τιμή βεβαίως που κινούμαι :121:

Σκέψη Α
αντικατάσταση του cd με dac. Το dac θα συνδεθεί με to mede8er & Denon (μην ξεχνάμε και τα δισκάκια μας :107:)

κατά την γνώμη μου, δεν θα έχεις κάποια αξιομνημόνευτη βελτίωση με αυτόν τον τρόπο ...

Σκέψη Β

τα ηχεία σου είναι καλά, δύσκολα με λογικά χρήματα θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο, .... διαφορετικό ίσως, καλύτερο .... χμμμ..
Τι λέτε?

εν κατακλείδι... κάτσε στ' αυγά σου ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

ασχολήσου με το χώρο ακρόασης. όλα τα υπόλοιπα, είναι μικρότερης σημασίας.

Reaction score
50

Πράγματι, σε 4 ηχεία που έχω ακούσει ως τώρα - αξίας περί τα 700€ - άκουσα αυτό που είπατε, δλδ διαφορετικά αλλά όχι καλύτερα ή τουλάχιστον όχι τόσο καλύτερα που να δικαιολογούν την αγορά.

χμμμ αρα προφανώς πρέπει περάσω σε άλλο επίπεδο σε όλο το σύνολο ώστε να υπάρξει σοβαρή βελτίωση.

Με τον χώρο έχω ψιλο-ασχοληθεί δλδ με την τοποθέτηση των ηχείων (αποσταση, κλίση, ύψος κλπ) αλλά επέμβαση στο υπόλοιπο σαλόνι ?.....δύσκολα τα πράγματα βλ. waf :116:

anyway, ευχαριστώ !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

(...)

Σκέψη Β

(...)
Ακούγοντας ένα ηχείο με πενταράκι γούφερ από τα δυόμισυ μέτρα, δεν ακούς τίποτε. Πραγματικά απορώ με τί θράσος βγάζουν διάφοροι θρασείς ηχείο δαπέδου με γούφερ 12 εκατοστών! Δώστο με αγγελία σε κάποιο άλλο παιδί που θα ακούει από πιο κοντά, και πάρε ένα SCM19 ή SCM40, ή κάποιον μεταχειρισμένο Αίολο (πιο γεμάτο ηχείο στα χαμηλά, και πιο συγκαταβατικός ήχος).

Reaction score
50

Ακούγοντας ένα ηχείο με πενταράκι γούφερ από τα δυόμισυ μέτρα, δεν ακούς τίποτε. Πραγματικά απορώ με τί θράσος βγάζουν διάφοροι θρασείς ηχείο δαπέδου με γούφερ 12 εκατοστών! Δώστο με αγγελία σε κάποιο άλλο παιδί που θα ακούει από πιο κοντά, και πάρε ένα SCM19 ή SCM40, ή κάποιον μεταχειρισμένο Αίολο (πιο γεμάτο ηχείο στα χαμηλά, και πιο συγκαταβατικός ήχος).

χαχα όχι και τπτ βρε Κώστα υπερβολικός είσαι, επίσης διστάζω πολύ να πάω προς τις λύσεις που προτείνεις (και λόγω τιμών) αλλά κυρίως γιατί μου θυμίζουν πρώτερη κακή εμπειρία με xanadu.
(το ηχείο ήταν απίθανο αλλά χωρίς τα κατάλληλα συνοδά σου πετούσε στην μούρη ότι σκουπίδια το τάιζες)

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

1. Μεγαλύτερη εικόνα
2. βάθος σκηνής
3. Μεγαλύτερη ανάλυση
4. Να μην κουράζει το αυτί μετά από 1 ώρα

Σκέψη Α

Σκέψη Β

Τι λέτε?
1. Για να έχεις μεγαλύτερη εικόνα (μάζα) χρειάζεσαι μεγαλύτερο μεγάφωνο σε διάμετρο
2. Πρώτα χωροταξικό με ανάλογα ηχεία.
3. Αυτό περιλαμβάνει όλο το setup του ηχείου (μονάδες - xover).
4. Αυτό δεν ξέρω πως το εννοείς. αρκετά dB σίγουρα θα κουράσουν μετά απο μια ώρα, συνήθως κουράζει η μεσαία και η μεσουψηλή περιοχή που γίνεται πιο προβολική απο τις υπόλοιπες συχνότητες ειδικά άμα λείπουν. \

Με την σκέψη Α θα ασχολιόμουν στο τέλος αν είχα λύσει όλα τα υπόλοιπα.

Προτείνω ηχεία 7ιντσο με tweeter, η διπλά 6,5 με tweeter.

Reaction score
50

Προτείνω ηχεία 7ιντσο με tweeter, η διπλά 6,5 με tweeter.
βάσης ? δαπέδου ? ή δεν έχει σημασία ?
Ρωτώ λόγω χώρου και απόστασης από τα ηχεία.
Διαστάσεις 3,5 χ 5,5 με την μια πλευρά ανοιχτή (ενιαίος χώρος)

@Coyias
Απλά δεν θέλω να την ξαναπατήσω αγοράζοντας ένα ηχείο που δεν θα μπορώ να το οδηγήσω με τον υπάρχον ενισχυτή.

Πάντως βλέπω ότι οι απόψεις συγκλίνουν προς το ηχείο και όχι πηγή / dac

ευχαριστώ!

Reaction score
50

Σήμερα έχει αυτοκριτική .......... είμαι π@π@ρ@ς !

αυτό το
"Ακούγοντας ένα ηχείο με πενταράκι γούφερ από τα δυόμισυ μέτρα, δεν ακούς τίποτε"
από τον Κώστα δεν ήθελα να το πιστέψω και δεν μπορούσα να το καταλάβω...
μα είναι είναι δυνατον να τα βάλω πιο κοντά? τι στο καλό, ακουστικά θα τα κάνω?

Με έτρωγε όμως... και έτσι χθες το βράδυ ξαναέστησα τα ηχεία στα 1,8-2μ. Και είδα το φως! :111: και ξεκουφάθηκα! :201:
Εντάξει δεν έγινε το ηχειάκι χαι ενδ, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω την διαφορά.
Εγιναν αντιληπτά και προβλήματα του χώρου (υπάρχει και ένα τζακι εκει :133:) αλλά κατάλαβα και με τον καλύτερο τρόπο ότι αν θέλω να κάθομαι πιο μακρυά χρειάζομαι άλλο ηχείο με μεγαλύτερες μονάδες όπως μου προτεινατε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με ξεστραβώσατε λίγο
:622:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead