Αναβάθμιση firmware Pioneer DVD-R 108 ή οχι

Reaction score
0
Η ερωτηση μου είναι η εξης
Ποσο επικινδυνη είναι η αναβαθμιση του firmware του DVD-R. version 1.18
Εχω το Pioneer DVD-R 108 και από ότι διαβαζω στο επισημο site κατι να παει στραβα και αποχαιρετα το. Αντιγραφω από το site της Pioneer:

View the readme.txt file within the download .zip for instructions and any revision history applicable.
Follow the Readme.txt file instructions explicitly to prepare and execute the upgrade.
:?:  
Δεν κατεβασα zip αρχειο αλλα μια εφαρμογη 1,15MB κατά συνεπεια δεν υπαρχει Readme.txt file

All upgrades must be executed with the system in true DOS mode. (NOT from within a DOS Window).
It is recommended to boot the system into DOS mode via a Windows start-up floppy disk.
:?:   Πρεπει η αναβαθμιση να γινει σε DOS (ουτε σε παραθυρο DOS). Τι είναι το Windows start-up floppy disk

Only upgrade the firmware of your DVD-ROM drive if you are experiencing problems that you believe the firmware upgrade may remedy.
Μηπως να μην κανω τιποτα και ας δουλευει με την 1.06 version  :roll:

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδηποτε συμβουλη

Reaction score
6
Αυτο ισχύει για κρακαρισμενα update. Σε αυτην την περίπτωση παιζει να προκληθεί προβλημα καθως δεν ειναι η επίσημη αναβάθμιση απο την pioneer.
Μαλιστα αν προκληθει προβλημα το writer απο αυτην την αναβάθμιση και ειναι και στην εγγύηση η αντιπροσωποια δεν το αλλαζει .
Για να εισαι 100% σίγουρος για το αποτελεσμα κατεβαζε update απο Japan pioneer

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
το update δεν είναι και τόσο "φοβερό" όσο το περιγράφουν αρκεί:
α) να χρησιμοποιείς τα επίσημα updates και τις οδηγίες του κατασκευαστή
β) μην γίνει διακοπή ρεύματος την ώρα του update

όσο για το startup disk είναι μια δισκέτα boot για τον υπολογιστή που ουσιαστικά περιέχει τον πυρήνα του DOS. Όλα τα παλιά windows είχαν μία τέτοια στην συσκευασία τους. Εναλλακτικά βάλε στο CD ένα δισκάκι από windows 98 , εκκίνησε το PC από το CD, και επέλεξε εκκίνηση με υποστήριξη CD . Μετά από αυτό τρέξε το update...

(αν και λίγα players ακόμη κάνοουν update με startup disk. Ένα Toshiba, ένα NEC κι ένα LG που έχω κάνουν firmware update από τα windows)

Reaction score
0
Μην μασάς με αυτά που γράφουν οι εταιρείες.
Έχω το 107 και του έχω αλλάξει firmware 3-4 φορές.

Δες εδώ είναι τα επίσημα:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1898

Κι εδώ το καλό το πατσαρισμένο:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=29958

Θα σου πρότεινα το πατσαρισμένο γιατί πετά έξω όλους τους περιορισμούς σε rip/write/rpc2/etc.

Reaction score
0
Στο 107 που είχα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αναβάθμιση και μάλιστα παρ' ότι η εφαρμογή είναι DOS την έτρεχα από τα windows χωρίς κανένα πρόβλημα :!:
Άψογα δούλεψε και η πλήρης αναβάθμιση του firmaware (core+bin) γιατί αυτό που είχα το αναγνώριζε το update της pioneer σαν ΟΕΜ και αρνιόταν πεισματικά να προχωρήσει.
Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι μην πάει κάτι στραβά την ώρα της αναβάθμισης, κόλλημα windows-διακοπή ρεύματος, οπότε εκεί μπορεί να μείνεις με ένα άχρηστο recorder...
Αν θυμάμαι καλά το .exe αρχείο απλά αποσυμπιέζει κάποια αρχεία σε φάκελο της αρεσκείας σου τα οποία ή τα αντιγράφεις σε δισκέτα για να τα τρέξεις μέσα από DOS ή τα τρέχεις και κατ' ευθείαν.
To update του firmware συνήθως περιλαμβάνει και νέα media codes για τα νέα κενά δισκάκια που κυκλοφορούν στην αγορά και βελτιώσεις στο τρόπο εγγραφής της μονάδας, άρα για μένα είναι απαραίτητο. Βέβαια και οι ίδιες οι εταιρείες δεν παύει μερικές φορές να κάνουν πατάτες και να βγάζουν προβληματικά update για firmware, που σύντομα διορθώνουν με άλλα νεότερα.

Reaction score
0
Οι μονες οδηγιες που βρηκα στο site της Pioneer λενε να δημιουργησω DOS boot floppy disk και καποια unziped files (.hex .exe .bat.) σε αλλο floppy disk.
Αντιθετως η εφαρμογη που κατεβασα απο την Pioneer δημιουργει οπως λεει ο φιλος theflame 2 αρχεια σε εναν φακελο και μετα ανοιγει ενα παραθυρο DOS. Μετα τι γινεται :roll:
Εκει σταματησα την διαδικασια γιατι μαλλον δυσκολο να τα καταφερω χωρις εξωθεν βοηθεια. Επαθα και μια χοντρη πλακα οταν το DVD που εβαλα μερικες ωρες μετα δεν ξεκιναγε με τιποτα. Το καταστρεψα ειπα. :cry: :cry:
Τελικα εφταιγαν οι απειρες χαρακιες που ειχε. :) :)

Παντως απο οτι καταλαβαινω μαλλον δεν χρειαζεται δισκετες παρα μονο να τρεξω τα αποσυμπιεσμενα αρχεια μεσα απο το DOS παραθυρο :? :? :?

Καλυτερα βεβαια θα μου πειτε να κατσω στα αυγα μου αλλα αυτο το ατιμο το μικροβιο της αναβαθμισης εχει εγκατασταθει μεσα στο μυαλο μου και δεν με αφηνει ησυχο :? :?

Reaction score
0
Στο DOS παράθυρο θα πρέπει να σε ρωτάει αν θέλεις να προχωρήσεις στην αναβάθμιση ή αν το DVD σου είναι ΟΕΜ να σου λέει ότι δεν βρέθηκε συμβατή μονάδα.
Στη πρώτη περίπτωση πατάς ένα κουμπί και προχωράει (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει να έχεις δισκάκι στο DVD) η εγκατάσταση (το drive και η θύρα που αυτό είναι συνδεδεμένο το βρίσκει μόνο του), στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να βρεις όχι μόνο το .bin αρχείο της αναβάθμισης αλλά και το core του firmware για να κάνεις ολοκληρωτικό update του firmware ή να χρησιμοποιήσεις άλλη εφαρμογή για update η οποία αδιαφορεί για την κατάσταση του DVD (ΟΕΜ ή retail).

Reaction score
0
Στο DOS παράθυρο θα πρέπει να σε ρωτάει αν θέλεις να προχωρήσεις στην αναβάθμιση
Στη πρώτη περίπτωση πατάς ένα κουμπί και προχωράει (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει να έχεις δισκάκι στο DVD) η εγκατάσταση (το drive και η θύρα που αυτό είναι συνδεδεμένο το βρίσκει μόνο του),
Φιλε theflame κανει αυτο που ειπες. Η ερωτηση μου ειναι αν στην συγκεκριμενη περιπτωση προχωραει μονη της η αναβαθμιση ή περα απο τις συνηθεις ερωτησεις χρειαζεται να κανω και τιποτα αλλο και τι :?:
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Reaction score
0
Όχι, η αναβάθμιση προχωράει από μόνη της. Απλά δεν πρέπει να την διακόψεις.
Δεν θυμάμαι αν στο τέλος σου ζητάει να κάνεις επανεκκίνηση :oops:
Ότι γίνετε πάντως είναι βήμα βήμα και απόλυτα κατανοητό. Τίποτα περίεργα. :wink:

Reaction score
0
Φιλε theflame εγινε οπως τα ειπες. Τιποτα το περιεργο ολα κατανοητα εγινε το upgrade στην 1.18 σε 1 λεπτο.

Ηθελα να μην βρεθω μπροστα σε κατι που δεν μπορουσα να αντιμετωπισω και να παρατησω το upgrade του firmware καταστρεφοντας το drive γι' αυτο τοσες ερωτησεις

Ευχαριστω πολυ 8) 8)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@