Αναβάθμιση sub

Reaction score
4.327
Για τα arendal υπάρχει κάποια ντόπια άποψη; Όξω λένε ότι αν και δεν φτάνουν το pb13 ultra στα πολύ χαμηλά 16-20, από κει και πάνω παίζουν πολύ σφικτά και μουσικά.......

Reaction score
228
Και το crystal που έχω εγώ παρόλο που παίζει σε 35+ τετραγωνικά το ακούω και το νιώθω. Αλλα μην έχοντας ακούσει κάποιο πιο μεγάλο sub στο χώρο μου προβληματίζομαι αν πρέπει να το δώσω και να πάρω ένα πιο μεγάλο ή ένα ίδιο για να τα κάνω 2. Και όταν λέω πιο μεγάλο εννοώ max ένα PB-2000 ή Klipsch r115sw ή άλλο στα ίδια λεφτά.

Reaction score
3.551
Μπατζάκια πάνω απο 30Hz, ωστικό κύμα 25-30Hz. Δύσκολο να κατεβαίνει το Earthquake κάτω απο 25Hz.
Σύμφωνα με την εταιρία, κατεβαίνει μέχρι τα 10Hz, κάτι που φαίνεται υπερβολικό αλλά δε μπορώ να γνωρίζω αν ισχύει...
Σε διάφορες μετρήσεις ειδικών εντύπων του χώρου, μετρήθηκε στα 99.6dB στα 15Hz (http://hometheaterhifi.com/volume_11_4/earthquake-supernova-mkv-subwoofer-10-2004.html) και σε άλλα όπως στο Soundandvision (http://www.soundandvision.com/content/earthquake-supernova-mkiv-15-page-2#ef5F1deUIHgWoYmY.97) όπου ο συντάκτης αναφέρει "Driven by test signals in my large home-theater room, the SuperNova produced audible bass as low as 15Hz. More remarkably, there was no apparent 30Hz doubling. No other subwoofer I've used, including the earlier SuperNova MKII, could even begin to produce 15Hz tones cleanly. Of course, one doesn't hear 15Hz as much as feel it. My room sure felt it—hanging pictures and doors rattled and shook. The Earthquake MKIV-15 did 15Hz with panache and style. Only the passive woofer's extreme excursion hinted at how hard it had to work to put out this subterranean tone. From my listening seat, it just felt like magic."

Γενικά η Earthquake βγάζει καταπληκτικά subwoofer, απλά για κάποιο λόγο δεν έχει την προβολή και την αναγνώριση που της αξίζει...

Last edited:

Reaction score
228
Παραθέτω link και απόσπασμα απο άρθρο του secrets of HT and HIFI σχετικά με τα subwoofer που φέρουν πιστοποίηση thx ultra II.
http://hometheaterhifi.com/volume_13_1/feature-article-thx-1-2006-part-5.html

"In addition, subwoofers now need to be anechoically flat to 20 Hz"
Άρα το crystal που φέρει τέτοια πιστοποίηση μπορεί να αποδόσει μέχρι τους 20 κύκλους ανηχοϊκά, και μέσα στο δωμάτιο πιθανώς και χαμηλότερα.
Απο θέμα απόκρισης λοιπόν, θεωρητικά τουλάχιστον, είμαι καλυμμένος.
Έχω να περιμένω κάτι παραπάνω στην απόκριςη, απο ένα sub σαν αυτά που έγραψα πριν των 800-900 €?
Απο θέμα έντασης η crystal λέει οτι χρειάζονται 4 sub 12 για reference level. Επειδή όμως δεν ακούω τόσο δυνατά θεωρώ οτι με 2 θα είμαι οκ. Ήδη το ένα μου φαίνεται ικανοποιητικό συγκρινόμενο πχ με το μπάσο που έχω ως εμπειρία απο αίθουσες του village.

Reaction score
6.614
Καπου καποτε:D, ειχα διαβασει οτι δε βιωνουν ολοι την ιδια αισθηση στις ιδιες συχνοτητες με καποιες αποκλισεις και στα σημεια του σωματος , εχει μια λογικη βαση αν το δουμε ως συνολο μαζα καναπες-πολυθρονα να συντονιζει διαφορετικα οπως και πως αυτο το συνολο λειτουργει στο χωρο και σε ποιο σημειο ειναι στημενο σε σχεση με διαφορα μηκη κυμματος..

Reaction score
228
Με βάση αυτά που γράφει στο review, στα 400 ευρώ που το βρίσκεις στην Ελλάδα, πρόκειται για ευκαιρία.
Το θέμα είναι πόσο μπορούμε τελικά να εμπιστευόμαστε αυτά τα review? τουλάχιστον αυτό εμπεριέχει και μετρήσεις, πέρα απο υποκειμενικά μόνο σχόλια, οι οποίες αν μη τί άλλο δείχνουν καλές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale