Αναζήτηση Προβολέα

Reaction score
1
Καλημέρα σας

Ορμώμενος από την καταπληκτική αρθρογραφία σας (και την παρότρυνση του Maxheadroom) και δηλώνοντας εκ των πρωτέρων ότι δεν είμαι και ειδικός , θέλω να σας ρωτήσω τα εξής.
Μη έχοντας την δυνατότητα να δω,αλλά μόνο διαβάζοντας, είμαι μεταξύ του benq 5000, epson 3500 και sony 15 . Τα δεδομένα ειναι , απόσταση προβολέα - οθόνης 3,3μ., παρεμβολή φωτιστικού 60εκ μεταξύ τους άρα offset; >80cm και μέγιστο πλάτος οθόνης 210εκ. Δεν ξέρω αν βλέπουμε στο σπίτι rainbow (Κατερίνη).Το δωμάτιο είναι σκοτεινό.
Τι θα προτείνατε για προβολέα και οθόνη οροφής με μάυρο πλαίσιο στην κορυφή τουλάχιστον 60-80εκ;
Το κόστος και για τα δύο να κυμαίνεται μεταξύ 1500-2000 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλης Ζαπαντιώτης

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Αναζήτηση Προβολέα

Βασίλη καλώς όρισες.

Σωστά ξεκινάς από την απόσταση προβολέα-οθόνης (throw distance), γιατί είναι ένας περιορισμός συχνά ανυπέρβλητος σε μια εγκατάσταση. Οι DLP έχουν κατά κανόνα πρόβλημα εδώ: ενδεικτικά ο W5000 που αναφέρεις, μπορεί να δώσει μέχρι 1,79μ. πλάτος οθόνης στα 3,3μ.
Αυτό που χρειάζεσαι λοιπόν κατ'αρχήν, είναι ένας προβολέας με μεγάλο εύρος ζουμ. Ποιοι το διαθέτουν απ'όσους έχουμε δοκιμάσει -αλλά και πολλά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντυπώσεις- μπορείς να βρεις σε λινκς στη βάση δεδομένων, ξεκινώντας από το σύνδεσμο στην κορυφή της αρχικής σελίδας της κατηγορίας.
Τώρα για νεότερα μοντέλα που δεν έχουμε δοκιμάσει, ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν άλλα μέλη που έχουν κάνει έρευνα αγοράς, πιο πρόσφατα από εμένα.

Για την οθόνη, η βασική συμβουλή μου είναι να έχει πολύ χαμηλό κέρδος (gain) -ίσως και κάτω της μονάδας. Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα έχεις πρόβλημα ανομοιομορφίας φωτεινότητας (hotspotting ή roll-off), λόγω της μικρής απόστασης τόσο του προβολέα όσο και των θεατών.
Αν έχεις δυνατότητα τοποθέτησης σταθερής οθόνης, θα σου συνιστούσα με έμφαση να ξεκινήσεις από την κατασκευή μιας οθόνης βαμμένης σε MDF (δες σχετικό άρθρο). Θα σου κοστίσει ελάχιστα και στις συνθήκες που περιγράφεις, θα κάνει καλύτερη δουλειά από ένα φτηνό "πανί".

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Αναζήτηση Προβολέα

Τι θα προτείνατε για προβολέα και οθόνη οροφής με μάυρο πλαίσιο στην κορυφή τουλάχιστον 60-80εκ;
Το κόστος και για τα δύο να κυμαίνεται μεταξύ 1500-2000 ευρώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλης Ζαπαντιώτης
Καλημερα Βασιλη,
μια πρωτη παρατηρηση ειναι πως δυσκολα θα μπορεσεις να
"μεινεις" στο κοστος που αναφερεις ειδικα εαν θες εξτρα μαυρο top
και εαν υποθεσουμε πως η οθονη σου θα ειναι ηλεκτρικη.

Reaction score
1
Ανδρέα γειά σου

Για την οθόνη το μαύρο τοπ το υπέθεσα λόγο της παραμβολής του φωτιστικού 60εκ μεταξύ προβολέα και οθόνης. Ακομη ξέχασα να γράψω ότι την θέλω χειροκίνητη.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Αναζήτηση Προβολέα

Ανδρέα γειά σου

Για την οθόνη το μαύρο τοπ το υπέθεσα λόγο της παραμβολής του φωτιστικού 60εκ μεταξύ προβολέα και οθόνης. Ακομη ξέχασα να γράψω ότι την θέλω χειροκίνητη.
Οκ, ετσι ισως "βγεις" οριακα(με την προυποθεση πως η οθονη θα ειναι
...ασιατικης καταγωγης:126:)

Τωρα οπου αφορα το θεμα του βιντεοπροβολεα, ο ΜΑΧ στα ειπε μια
χαρα.
Ριξε μια ματια στον Epson -λογω αποστασης/διαγωνιου- αλλα αν
σε παιρνει για τον Benq προτιμησε τον(για να ειμαι ειλικρινης
δεν εχω κοιταξει καποιον calculator για να δω εαν κανει αλλα
για να στο λεει ο ΜΑΧ κατι ξερει)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members