Αναζήτηση αξιοπρεπούς κάρτας γραφικών

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Αυτό που λέει ο τίτλος και με προσανατολισμό σε χαμηλό βαλάντιο. Ας πούμε κάτι μεταξύ 50 και 110-115 ευρώ (έβαλα επίτηδες το 110-115 και όχι το 100, γιατί ξέρω ότι κάποιες καρτούλες παίζουν στην περιοχή που είναι λίγο πάνω από το κατοστάρικο). Διευκρινίζω ότι δεν θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια ή, αν χρησιμοποιηθεί για τέτοια χρήση, δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Όμως, με ενδιαφέρει η απρόσκοπτη αναπαραγωγή video HD, εάν είναι δυνατόν και σε 3D, με καλά αποτελέσματα.

Να σημειώσω επίσης ότι πρόκειται να μπει σε PC με Windows 7 Pro, που θα αλλάξουν σύντομα σε Windows 10 (64 bit, φυσικά), άρα πρέπει να διασφαλίζεται ότι θα υπάρχουν drivers για τα 10άρια.

Έχω βρει μια μεταχειρισμένη Asus Radeon HD7870, που βρίσκεται στο ανώτατο όριο του μπάτζετ μου, αλλά δεν αρνούμαι να ψάξω για εναλλακτική (και πιο σύγχρονη) λύση. Ως παράδειγμα του ανώτατου ορίου του μπάτζετ μου αναφέρω μια GeForce GTX750 ή μια GTX750 Ti, αλλά αν υπάρχει κάτι σημαντικά φτηνότερο που καλύπτει με αξιοπρέπεια τις παραπάνω απαιτήσεις μου, δέχομαι πρόταση.

Και με την ευκαιρία, πώς συγκρίνεται η μεταχειρισμένη 7870 με τις αντίστοιχες (καινούργιες) GeForce που αναφέρω, και που κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο τιμών;

Ευχαριστώ
-

Reaction score
27.408
ΑΠ ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ (ΣΟΚΕΤ 775) ΕΙΝΑΙ 16Χ 2.0 ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ (16Χ 3.0) ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.

ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΣΟΥ.

Reaction score
3.085
Καλημέρα, Γρηγόρη και σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση και τη σύσταση. Κατ' αρχάς ναι, η μητρική που θα φορέσει την κάρτα είναι s.775 και ο επεξεργαστής ένας παλιότερος τετραπύρηνος Intel Quad Q6600. Η υποδοχή είναι φυσικά PCI-E 2.0. Αλλά το συγκεκριμένο PC προορίζεται για περιορισμένη οικιακή χρήση, οπότε η αναζήτηση για παραπάνω επιδόσεις είναι μη αναγκαία.

Από ότι διαβάζω εδώ και εδώ , το 3.0 είναι αφενός προς τα πίσω συμβατό με το 2.0 και αφετέρου, για τη χρήση που προορίζω το PC (και την κάρτα που θα φορέσει), ακόμα και η μη πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του 3.0 δεν πρέπει να με απασχολεί.

Θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με παλιότερη κάρτα, ωστόσο το πέρασμα σε Windows 10 απαιτεί drivers, που δεν βρίσκονται σε παλιότερες κάρτες (η AMD-ATI λ.χ. διαθέτει drivers από τη σειρά HD5xxx και πάνω - για την GeForce δεν διάβασα, αλλά φαντάζομαι ότι κι αυτή ενδεχομένως να μην πάει πολύ πίσω στα μοντέλα της). Γι αυτό άλλωστε έγραψα ότι έχω: "...προσανατολισμό σε χαμηλό βαλάντιο. Ας πούμε κάτι μεταξύ 50 και 110-115 ευρώ..."

Οι κάρτες που ανέφερα ως σκέψη, είναι αφενός στο ανώτατο όριο του μπάτζετ μου και αφετέρου δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλες, που καλύπτουν τις απαιτήσεις μου, αλλά φτηνότερες. Αυτό ψάχνω στην ουσία.

Ευχαριστώ και εξακολουθώ να δέχομαι προτάσεις.
-

Reaction score
27.408
Καλημέρα, Γρηγόρη και σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση και τη σύσταση. Κατ' αρχάς ναι, η μητρική που θα φορέσει την κάρτα είναι s.775 και ο επεξεργαστής ένας παλιότερος τετραπύρηνος Intel Quad Q6600. Η υποδοχή είναι φυσικά PCI-E 2.0. Αλλά το συγκεκριμένο PC προορίζεται για περιορισμένη οικιακή χρήση, οπότε η αναζήτηση για παραπάνω επιδόσεις είναι μη αναγκαία.

Από ότι διαβάζω εδώ και εδώ , το 3.0 είναι αφενός προς τα πίσω συμβατό με το 2.0 και αφετέρου, για τη χρήση που προορίζω το PC (και την κάρτα που θα φορέσει), ακόμα και η μη πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του 3.0 δεν πρέπει να με απασχολεί.

Θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με παλιότερη κάρτα, ωστόσο το πέρασμα σε Windows 10 απαιτεί drivers, που δεν βρίσκονται σε παλιότερες κάρτες (η AMD-ATI λ.χ. διαθέτει drivers από τη σειρά HD5xxx και πάνω - για την GeForce δεν διάβασα, αλλά φαντάζομαι ότι κι αυτή ενδεχομένως να μην πάει πολύ πίσω στα μοντέλα της). Γι αυτό άλλωστε έγραψα ότι έχω: "...προσανατολισμό σε χαμηλό βαλάντιο. Ας πούμε κάτι μεταξύ 50 και 110-115 ευρώ..."

Οι κάρτες που ανέφερα ως σκέψη, είναι αφενός στο ανώτατο όριο του μπάτζετ μου και αφετέρου δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλες, που καλύπτουν τις απαιτήσεις μου, αλλά φτηνότερες. Αυτό ψάχνω στην ουσία.

Ευχαριστώ και εξακολουθώ να δέχομαι προτάσεις.
-
ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΝ GTX 295.

ΠΑΛΙΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΔΕ ΜΕ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ.

DRIVERS ΔΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 600+ ΒΑΤ.

Η ΚΑΡΤΑ ΕΧΕΙ 6+8 ΡΙΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΩ.

ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΡΤΑ 3.0 ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.

ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 60-100 ΕΥΡΩ.

Reaction score
3.085
Γρηγόρη, σ' ευχαριστώ για την πρόταση. Ναι, το τροφοδοτικό ίσως είναι ένα θέμα που με απασχολεί. Επίσης η μη ύπαρξη HDMI βαραίνει στην τελική επιλογή, σε συνδυασμό και με τους άλλους παράγοντες. Τη λαμβάνω υπόψη μου όμως, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα την βρω σε καλή κατάσταση και σε προσιτή τιμή.

Edit:
Βρήκα κανα-δυο στα μεταχειρισμένα, κοντά στα 50-60 ευρώ, παλιές μεν, αλλά λειτουργικές, σύμφωνα με τους κατόχους. Αλλά είναι πολύ μακρυές και δε χωράνε στο κουτί ή αν χωράνε θα είναι οριακά και θα με δυσκολέψουν. Οπότε άκυρο.

Γιώργο, ευχαριστώ. Μετά την αναζήτηση για την GTX 295 και την εκ των πραγμάτων απόρριψή της λόγω μεγέθους, πάω να ψάξω κάτι κοντά στη δική σου πρόταση, αν όχι αυτή-καθεαυτή την ίδια κάρτα.

Έχω βρει άμεσα διαθέσιμες (διάφορων κατασκευαστών, όπως Palit, Gainward, Asus κ.ο.κ.) και τις GT 740 (με 1GB και 2GB ενσωματωμένη μνήμη), καμιά 20αριά ευρώ παραπάνω από την προτεινόμενη, αλλά οι περισσότερες - και οικονομικότερες - είναι Low Profile και όχι Full Size. Υπάρχει καμιά διαφορά στις επιδόσεις και την απόδοση, ή τσάμπα ψάχνομαι;
-

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.072
Αν την θέλεις για βίντεο κυρίως, και λιγότερο ή καθόλου για παιχνίδια, δύο κάρτες (όχι όμως στην κατηγορία μέχρι 115 ευρώ, αλλά αρκετά παραπάνω) καλύπτουν μέχρι τώρα και το νέο πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC και Ultra HD ανάλυση, με hardware acceleration στο βίντεο: η GTX 960 (έχω μία τέτοια από τις αρχές Μαρτίου) και η λίγο φθηνότερη και πιο πρόσφατη σε κυκλοφορία GTX 950.

Reaction score
3.085
Σ' ευχαριστώ, Σώτο, αλλά πάμε πολύ μακρυά έτσι. Άλλωστε, δεν αξίζει τον κόπο μια τόσο ακριβή κάρτα να μπει σε αυτόν ειδικά τον υπολογιστή.

Η λύση βρίσκεται κάπου κοντά σε αυτό που προτείνει ο Γιώργος, ώστε και να δουλεύει απρόσκοπτα και να καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις μου, αλλά και να μην εκπαραθυρωθώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale