Αναζήτηση δικάναλου για Chario Academy Millenium

Reaction score
0
Καλημέρα.

Πρόσφατα απόκτησα τα Chario Academy Millenium. Ορισμένα στοιχεία - μετρήσεις για τα ηχεία αυτά υπάρχουν εδώ:

http://chario.it/pdf/audioreview/millennium_1.pdf

http://chario.it/pdf/prestigeav/Millennium_1.pdf

http://chario.it/pdf/suono/Millennium_1.pdf

Για την ώρα τα οδηγώ με ένα Behringer 1500 και σαν προενίσχυση έχω ένα DAC (beresford Cayman). Πηγή είναι το PC μου μέσω μιας Prodigy Cube από την οποία στέλνω ψηφιακά το σήμα στο Cayman.

Ο χώρος μου είναι στα 25m2 περίπου και τα ακούσματα κυρίως ροκ.

Ο συνδιασμός μέχρι στιγμής μου αρέσει αρκετά, ωστόσο θα ήθελα γνώμες σχετικά με το αν αξίζει η αλλαγή του ενισχυτή με κάποιον άλλο με όριο κόστους τα 1500 - 1800 ευρά.

Υπόψη τα ηχεία είναι αρκετά δύσκολο φορτίο (κατεβαίνουν στα 3 ωμ και η ευαισθησία είναι στα 87 db). Είναι η πρώτη φορά που ο μπέρυ ζεστάθηκε αρκετά!

Reaction score
1.831
Απάντηση: Αναζήτηση δικάναλου για Chario Academy Millenium

έχοντας τα Chario σου εδώ και κάποια χρόνια (με τη διαφορά ότι τα δικά μου έχουν +1 γούφερ) πρώτα-πρώτα να σε συγχαρώ για την αγορά σου, πρόκειται για εξαιρετικό ηχείο.

Τα έχω βάλει κι εγώ με τον EP1500, έπαιξαν καλά, αλλά λίγο...αδιάφορα.

Το ηχείο αγαπάει τη λάμπα, ένα από τα καλύτερα ακούσματα τα έκανα με τον Cary SLI80.
Εφόσον τα ακούσματα σου είναι ροκ, θα σου πρότεινα κάποιον λαμπάτο ολοκληρωμένο σε συνδυασμό με κάποιο καλό "μουσικό" sub (όπως το REL STRATA III ή εναλλακτικά το STRATA II).
Έτσι θα πάρεις όλη τη φινέτσα της λάμπας αλλά θα έχεις και καβάντζα τις χαμηλές του sub για τις "μποτιές".

Επίσης έπαιξαν εξαιρετικά με λαμπάτο προ και τελικό 100W class Α αλλά ένας τέτοιος συνδυασμός είναι μάλλον υπερβολή για τα 25m2.

Οπότε στο ερώτημά σου αν αξίζει η αλλαγή του ενισχυτή η απάντηση είναι "ΝΑΙ".

ΥΓ: σε ποια περιοχή είσαι?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Η γνώμη μου είναι πως η χαμηλή αντίσταση ενός ηχείου είναι αντίθετη με τη φύση οποιουδήποτε ενισχυτή λυχνίας.
Το ηχείο λόγο μαλακού ήχου και μεγάλης τάξης κύκλωμα διαχωρισμού θέλει ένα φωτεινό ενισχυτή σίγουρα τρανζίστορ.

Reaction score
1.831
Απάντηση: Re: Αναζήτηση δικάναλου για Chario Academy Millenium

Η γνώμη μου είναι πως η χαμηλή αντίσταση ενός ηχείου είναι αντίθετη με τη φύση οποιουδήποτε ενισχυτή λυχνίας.
Το ηχείο λόγο μαλακού ήχου και μεγάλης τάξης κύκλωμα διαχωρισμού θέλει ένα φωτεινό ενισχυτή σίγουρα τρανζίστορ.
Έκανα το συλλογισμό ότι το μικρότερο μοντέλο από αυτό που έχω θα είναι ευκολότερο στην οδήγηση, γι'αυτό έκανα τις συγκεκριμένες προτάσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Μα καλά έκανες και το πρότεινες και ο καθένας λέει την άποψη του εδώ μέσα.
Γενικά αυτό που λες για μικρότερο και ευκολότερο δεν συμβαίνει πάντα.
Πολύ κατασκευαστές χρησιμοποιούν στα μικρά δίδρομα ηχεία τους τετράωμα γούφερ με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό πάντα με την ευαισθησία τους, να είναι δύσκολα φορτία.

Στο ηχείο του φίλου υπάρχει και κύκλωμα αντιστάθμισης της συνολικής αντίστασης του ηχείου που ρίχνει χαμηλά την κατώτερη τιμή της αντίστασης του.

Reaction score
141
Kαλό ηχείο και με ενα καλό push pull θα παίξει μια χαρά.

Reaction score
0
Γνωρίζετε μήπως που θα ακούσω πιο "κονσουμεράδικους" ενισχυτές όπως τους κάτωθι που έχω υπόψη μου:

- Denon pma-2010ae
- Yamaha A-S1000
- HK990

Reaction score
1.831
Απάντηση: Αναζήτηση δικάναλου για Chario Academy Millenium

θα σου πρότεινα και την επιλογή μεταχειρισμένου ενισχυτή. Με 1500-1800 ευρώ παίρνεις διαμάντι.
Σε κάποια αγγελία είδα τον Cary V12 με 1500 ευρώ. Άλλα 500 για προενισχυτάκο (ή με το dac σου για αρχή) και δεν ξαναασχολείσαι...
you cannot do better than that...

Reaction score
0
Το θέμα με τα μεταχειρισμένα είναι ότι δεν έχω την εμπειρία να καταλάβω αν κάτι πάει στραβά με το μηχάνημα. Σίγουρα αν κάτι έχει χοντρό πρόβλημα θα το καταλάβω αλλά μέχρι εκεί. Τα ηχεία αγοράστηκαν μεταχειρισμένα διότι γνώριζα καλά τον πωλητή...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.057
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp