Αναζήτηση ενισχυτή.

Reaction score
1
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να φώτα σας για το εξής θέμα:
Έχω ένα Rega RP-3 και είμαι σε αναζήτηση ενισχυτή ο οποίος θα οδηγεί τα Cambridge audio sx-50, και επειδή έχω πελαγώσει λιγάκι με μάρκες, μεγέθη, τραντζιστοράτους, λαμπάτους, τελικούς και προ, καινούργιους και μεταχειρισμένους θα χρειαστώ την βοήθεια σας.

Το μεγάλο μου θέμα είναι ο χώρος. O χώρος που διαθέτω είναι όσο είναι το ράφι ενός Kallax-Ikea (δηλαδή 33cm) ή το επάνω εναπομείναν μέρος του επίπλου (δηλαδή ~30cm).
Ιδανικά το μέγεθος που θα με εξυπηρετούσε θα ήταν κάτι ανάλογο του Brio-R (εφόσον τον βάλω δίπλα στο πικάπ) ή του Elex (εφόσον βάλω το πικάπ επάνω του- αν και δεν θα το προτιμούσα).
  • Το budget που διαθέτω είναι ~300€ με κάποιες μικρές διακυμάνσεις.
  • Άλλη πηγή πέραν του RP-3 και κάποιου i-pod δεν πρόκειται να βάλω.
  • Αναβάθμιση ίσως γίνει στα ηχεία αλλά δεν θα γίνει σύντομα.
  • Το δωμάτιο είναι ~9m^2 .
  • Wall mount δεν το αποκλείω αλλα δεν το προτιμώ.
  • Η μουσική που ακούω κινείται σε psychedelic rock, garage, post-punk, african rock, new-wave κτλ.
  • Αν και κάποιοι vintage ενισχυτές είναι κουκλιά δεν θα ήθελα να εμπλακώ με μηχανήματα 40αετίας και service κτλ.
Μακάρι να μπορούσα να βρω Brio -ασχέτου χρονολογίας- σε τέτοια τιμή αν και νομίζω ότι αυτό είναι όνειρο θερινής...
Τι προτείνει η εμπειρία σας;;; υπάρχουν κομμάτια σε τέτοιο μέγεθος, σε προσιτές τιμές και με καλό phono;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
1.380
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
...Η μουσική που ακούω κινείται σε psychedelic rock, garage, post-punk, african rock, new-wave κτλ...
Καλώς ήρθες στο site, έχουμε κοινά μουσικά γούστα!

Phono έχεις για το πικάπ ή θες να έχει ο ενισχυτής; Τα περισσότερα εισαγωγικά μοντέλα που έχουν phono το έχουν για να έχουν, αν έχεις εξωτερικό phono που σου αρέσει η αναζήτηση ενισχυτή γίνεται ευκολότερη. Οι περισσότεροι ενισχυτές είναι λίγο μεγαλύτεροι από όσο θες, αρκετά μικρότεροι υπάρχουν τάξης Δ. 9/10 είναι Κινέζικοι και έχουν μία είσοδο, κάποιοι λίγοι έχουν και δεύτερη. Έψαχνα και εγώ πρόσφατα και είδα αρκετούς στο ebay, από 30 μέχρι 150 ευρώ περίπου. Επίσης το ebay είναι γεμάτο με μεταχειρισμένους παλαιότερων δεκαετιών, μπορείς να βρεις από Ευρώπη πολλούς στο budget σου, η κατάσταση ποικίλει. Δε χρειάζεται να είναι πολύ παλιός, από 2000 και μετά θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς να θέλει αμέσως service.

Cyrus, Naim, Crimson, Rega και τα βαρελάκια της M. Fidelity θυμάμαι με μικρότερες διαστάσεις αλλά δύσκολο να τους βρεις στα χρήματα που διαθέτεις.

Reaction score
1
Καλώς ήρθες στο site, έχουμε κοινά μουσικά γούστα!

Phono έχεις για το πικάπ ή θες να έχει ο ενισχυτής; Τα περισσότερα εισαγωγικά μοντέλα που έχουν phono το έχουν για να έχουν, αν έχεις εξωτερικό phono που σου αρέσει η αναζήτηση ενισχυτή γίνεται ευκολότερη. Οι περισσότεροι ενισχυτές είναι λίγο μεγαλύτεροι από όσο θες, αρκετά μικρότεροι υπάρχουν τάξης Δ. 9/10 είναι Κινέζικοι και έχουν μία είσοδο, κάποιοι λίγοι έχουν και δεύτερη. Έψαχνα και εγώ πρόσφατα και είδα αρκετούς στο ebay, από 30 μέχρι 150 ευρώ περίπου. Επίσης το ebay είναι γεμάτο με μεταχειρισμένους παλαιότερων δεκαετιών, μπορείς να βρεις από Ευρώπη πολλούς στο budget σου, η κατάσταση ποικίλει. Δε χρειάζεται να είναι πολύ παλιός, από 2000 και μετά θα σου κάνει τη δουλειά χωρίς να θέλει αμέσως service.

Cyrus, Naim, Crimson, Rega και τα βαρελάκια της M. Fidelity θυμάμαι με μικρότερες διαστάσεις αλλά δύσκολο να τους βρεις στα χρήματα που διαθέτεις.
kosta καλώς σας βρήκα. Phono pre-amp δεν έχω. σκοπέυω να πάρω κάτι σχετικά απλό [βλ. nad] αλλά δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου. Προς το παρόν με "καίει" ο ενισχυτής. το ξέρω ότι τα περισσότερα έχουν για να έχουν phono αλλά κάποιοι έχουν αρκετά καλά phono intergrated.

Φίλε μου υπάρχει cyrus3&psxr στα λεφτά που διαθέτεις 350 από τον κουμπάρο μου με εξαίρετο mm, αν σε ενδιαφέρει μου το λές
Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση. από ότι είδα έχει ξεχωριστό power unit και να σου πω την αλήθεια δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα. θα το έχω στα υπόψη όμως.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.524
Νεότερο μέλος
dieccast