Αναζήτηση νέου ενισχυτή (αναβάθμιση)

Reaction score
39
Καλησπέρα σας,

Ονομάζομαι Τάσος και είμαι παλαιό σχετικά μέλος χωρίς βέβαια να έχω γράψει ποτε (παρ'αυτα έχω διαβάσει αρκετά θέματα και ψιλοπαρακολουθώ ακόμα κάποια..)

Θέλω να αναβαθμισθώ σε επίπεδο ενισχυτή και ώς αρχάριος στο θέμα του ήχου θα ήθελα την άποψη σας , η οποία θα μετρήσει ιδιαίτερα στην απόφαση μου.

ΔΕΝ με ενδιαφέρει πολυκάναλος ήχος συνεπώς θέλω stereoενισχυτή καθαρά για μουσική. Απο genresακούω σχεδόν τα πάντα (rock/ελληνικά/alternative/disco/popμέχρι και hip-hop)

Αυτή τη στιγμή το σύστημα μου αποτελείται απο

• AVR sony str-d335
  • Ζεύγος Warfedale diamond 9.1
  • Συμβατικάκαλώδιαήχου 1.5mm στο tweeter network (fool's bi-wiring)
  • Συμβατικάκαλώδιαήχου 2.5mm στο bass network (fool's bi-wiring)
  • x-fi platinum κάρταήχουστο pc.

ο AVRείναι συνδεδεμένος αναλογικά μέσω της εξόδου 3.5mm στον υπολογιστή.

Δέν είμαι ευχαριστημένος απο τον avrή εμπάσει περιπτώση πιστεύω οτι φταίει ο AVR διότι γενικά ακούω κάπως μουντή τη μουσική του. Ο λόγος που πιστεύω οτι φταίει ο AVRγια αυτό εξηγείται παρακάτω:

έστω πως ακούω το Χ κομμάτι ίδιο κομμάτι και στις 3 περιπτώσεις:

• Μέσω του συνδιασμού AVR/ηχεία χάνει αισθητά σε καθαρότητα/υψηλές
  • Μέσω του συνδιασμού AVR/ Ακουστικά AKGk512 mkII(στην έξοδο ακουστικών) του AVR χάνει αισθητά σε καθαρότητα/υψηλές
  • Μέσω του μπροστινού πάνελ της κάρτας ήχου (έξοδος ακουστικών) με τα Ακουστικά AKGk512 mkII ακούγεται άψογα πεντακάθαρα και πολύ ποιοτικότερα

Συνεπώς θεωρώ (πιστεύω) οτι φταίει ο ενισχυτής για το παραπάνω..

ήδη άκουσα τους DENON pma520 και έναν αντίστοιχου budget marantz και μου άρεσε περισσότερο ο DENON ώς πιο "σκληρός" (ο marantz μου φάνηκε πιο στρόγγυλος).

Το Budget που θέλω να διαθέσω είναι εώς 250€ (καινούργιος ή μεταχειρα)

Kάποια άλλη πρόταση;

Υ.Γ 1 : Συγνώμη για το μακροσκελές πόστ, ο λόγος ήταν να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει μήπως και κάποιος έχει αντίθετη άποψη στο γεγονός οτι θα βελτιωθεί ο ήχος με άλλον ενισχυτή

Υ.Γ2 : Δεδομένου οιτι τα ηχεία δέχονται διπλοκαλωδίωση υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία ενισχυτών ώστε να αξιοποιήσω αυτή τη δυνατότητα?(bi-amping?) φαντάζομαι οτι Α+Β συνδυασμός δεν "παίζει" αφού τα ηχεία μου είναι 6ohm και σε συνδιασμό νομίζω πέφτει πάρα πολύ η αντίσταση.... Τουλάχιστον στον ΑVR μου δέν παίζει που το δοκίμασα

Ευχαριστώ προκαταβολικά και μόνο που διαβάσατε αυτό το μακροσκελές και μπερδεμένο post. :)

Tάσος

Reaction score
39
Καλημέρα,
Μήπως κάποιος έχει καμια ιδέα? :help:
Διάβασα τα περισσότερα θέματα απλά δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου συγκεκριμένα

Ευχαριστώ!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Καλημέρα.
Αρχικά θα συμφωνήσω πως αυτό που χρειάζεσαι, σε πρώτη φάση, είναι ενισχυτής.
Αργότερα μάλλον θα πας για πηγή και ηχεία.
Στα χρήματα που διαθέτεις, εκτός του Denon που ανέφερες, υπάρχει ο ΥΑΜΑΗΑ AS-201 και o PIONEER A-30.
Με λίγο παραπάνω δες τους ΥΑΜΑΗΑ AS-300 και NAD C-316.

Reaction score
39
Eυχαριστώ για την απάντηση Πέτρο,

Μετά απο μια σύντομη έρευνα κλίνω προς τον NAD..
Μήπως ξέρεις τι χροιά έχει?

nima

Banned
Reaction score
618
Καλησπέρα, NAD + Warfedale θεωρητικά ταιριάζουν γιατί είναι και τα δύο Αγγλικού στυλ ήχου, δηλαδή μαλακά και χωρίς τονισμένα άκρα (μπάσα πρίμα), όλα βέβαια θεωρητικά, το ηχητικό αποτέλεσμα που θα πάρεις όμως έχει να κάνει με ένα σωρό άλλες παραμέτρους, πηγές, καλώδια, στήσιμο ηχείων, χώρος κλπ.

Reaction score
39
Καλησπέρα, NAD + Warfedale θεωρητικά ταιριάζουν γιατί είναι και τα δύο Αγγλικού στυλ ήχου, δηλαδή μαλακά και χωρίς τονισμένα άκρα (μπάσα πρίμα), όλα βέβαια θεωρητικά, το ηχητικό αποτέλεσμα που θα πάρεις όμως έχει να κάνει με ένα σωρό άλλες παραμέτρους, πηγές, καλώδια, στήσιμο ηχείων, χώρος κλπ.
Μάλιστα..
Οκ, μάλλον θα τη κάνω τη κίνηση :idk:

Ουσιαστικά είναι δωμάτιο ~ 10-15τμ τα μεγάφωνα είναι πάνω στο γραφείο μου αριστερά και δεξιά απο την Οθόνη του υπολογιστή , το γραφείο βρίσκεται στη μέση μιας πλευράς του δωματίου και για πηγή χρησιμοποιώ τον η/υ μου μεσω της x-fi. (σκέφτομαι να πάω σε Xonar STX) καλώδια χρησιμοποιώ της Belkin to επίχρυσο 3,5mm και standard hi-fi καλώδιο ηχείων όπως αναφέρω και πιο πάνω

Ευχαριστώ

nima

Banned
Reaction score
618
Μια χαρά, τρία πράγματα μόνο, τα ηχεία να στηρίζονται καλά και παίξε λίγο με την απόσταση μεταξύ τους (το manual λογικά γράφει κάτι) και την κλίση τους.

Reaction score
39
Μέρα καλή και πάλι!
Σήμερα 99% θα πάρω έναν απο τους 2 οπότε εάν κάποιος μπορεί να κατευθύνει την αγορά μου με επιχειρήματα θα τον παρακαλούσα να το κάνει!
Οι προβληματισμοί μου είναι οι ακόλουθοι:
Απο τη μία κλίνω προς τον NAD αλλα ο yamaha έχει κάποια features που θα χρησιμοποιήσω όπως ο τηλεχειρισμός (πολλές φορές είμαι ξάπλα στο κρεβάτι και θέλω να χαμηλώσω ή να δυναμώσω ή και να κλείσω τον ενισχυτή..)
Απο την άλλη ο yamaha μου είπαν (δεν κατάφερα να τον ακούσω αφού όπου πήγα δεν τον είχανε ανοιχτό..) οτι είναι πιο σκληρός στα πρίμα κάτι που δε με χαλάει αφού είναι του γούστου μου..

Εσείς ποιόν απο τους 2 θα επιλέγατε και γιατί (δηλαδή ποιά είναι τα υπέρ/κατά)?

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Η "δημοσκόπηση" λήγει στις 15:00 αφού τότε θα πάω να πάρω έναν απο τους 2 :prankster:

Reaction score
677
Αν είναι όπως τα λες,Yamaha με χέρια και με πόδια.
Ο τηλεχειρισμός και μόνο για μένα κάνει την διαφορά,εδώ που τα λέμε μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό αλλά στην καθημερινή χρήση,είναι και παραείναι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.946
Αν είναι όπως τα λες,Yamaha με χέρια και με πόδια.
Ο τηλεχειρισμός και μόνο για μένα κάνει την διαφορά,εδώ που τα λέμε μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό αλλά στην καθημερινή χρήση,είναι και παραείναι.
+1

Reaction score
7.114
απο ποτε ο c316 δεν εχει τηλεχειρισμο?? απο τις συσκευες που αναφερθηκαν ειναι η πιο ασφαλης επιλογη,η πιο "ψαγμενη" αν προτιμας.Βεβαια μιλαμε για προσιτους ενισχυτες και μην περιμενεις μεγαλες διαφορες μεταξυ τους .

Last edited:

Reaction score
39
Update Τελικά ο nad έχει τηλεχειρισμό! Οπότε μας ενδιαφέρει καθαράτο κομμάτι των ηχητικών επιδόσεων ανάμεσα στους 2

@sokmav Συμφωνώ απόλυτα στην ανάγκη τηλεχειρισμού αφού τώρα τον χρησιμοποιώ καθημερινά και δε με φαντάζομαι να σηκώνομαι απο το κρεβάτι για να χαμηλώσω ή να δυναμώσω τη μουσική κάθε λίγο και λιγάκι xD

@rose.athens το+1 για τον yamaha πάει ή για τον τηλεχειρισμό?Αν για το yamaha για ποίο λόγο? Ευχαριστώ!

@tanto Αυτό έχω και εγώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου..Οτι δηλαδή αν επικεντρωθούμε καθαρά στο ποιός έχει πιο μουσικό χαρακτήρα αυτός είναι ο nad..

Reaction score
677
Κι εμένα ο ήχος του Nad είναι πιο πολύ του γούστου μου,αλλά τα 40 watt του παραείναι λίγα παρά την (ομολογουμένως σωστή) φήμη του για τσαμπουκά.
Κι ο Yamaha πάντως,δεν είναι και τόσο σκληρός όσο λένε,εγώ είχα μια εποχή τον RS 500 και ήταν μια χαρά.
Και δεν είμαι καθόλου του σκληρού,κλινικού ήχου.
Απλώς δεν είχε εκείνη την πουτανιά που έχει λιγάκι ο Nad.
Αυτά.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Η Nad δειχνει μετριοφροσυνη οταν ανακοινωνει τιμες ισχυος, οπου κ αν μετρουνται τα μηχανηματα της μετρανε παραπανω. Η εικονα του ενισχυτη αποτυπωνεται στις τιμες δυναμικης ισχυος εκει που στιγμιαια η εμπεδηση του ηχειου βυθιζεται και "τραβαει" ρευμα απο τον ενισχυτη. Eδω http://nadelectronics.com/download.php?100302103334-C316BEE-DataSheet.pdf|Data Sheet - C 316BEE Stereo Integrated Amplifier θα δειτε οτι μιλαμε για 90W/8Ω και 120W/4Ω και μια τιμη ενδεικτικη τιμη damping factor που δυσκολα βρισκεις σε εισαγωγικο ενισχυτη.

Reaction score
39
Είναι Υπέροχος!

Απλά καμία σχέση με τον Sony Str-d335 που είχα πρίν......

Ευχαριστώ όσους βοηθήσαν στην επιλογή του όπως και στον @PeterMeni που αρχικά τον πρότεινε!

Υ.Γ. όχι απλά έχει τηλεχειρισμό αλλα είναι και πολύ βολικός αφού είναι αρκετά μικρό το τηλεχειριστήριο!

:):)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσεις τα ηχεία σου σε βάσεις και ΟΧΙ επάνω στο γραφείο και να αναφέρεις εντυπώσεις!

Reaction score
39
Θα έχει τόσο σημαντική διαφορά? δεδομένου οτι είναι πολύ δύσκολο να μπούν επιδαπέδιες βάσεις εκεί που βρίσκονται τα ηχεία τώρα, παίζει ρόλο αν θα είναι επιδαπέδιες ή βιδωτές στο τοίχο?

Διαφορά φαντάζομαι θα δώ λόγο απομόνωσης συντονισμών..Ηχητικά τι αλλαγή θα παρατηρήσω?

Υ.Γ. εχθές πήρα και καλύτερο καλώδιο σηματοδοσίας (επίχρυσο 24κ 3.5 to rca με πυρήνα χαλκού και μόνωση) και ενώ δεν το περίμενα, αφού είμαι δύσπιστος σε αυτά τα πράγματα, άσχετα με τη ποιότητα και μόνο που αυξήθηκε η ένταση(!!) με σταθερό πάντα το control του ενισχυτή φαίνεται οτι τελικά τα πάντα παίζουν ρόλο...!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON