Αναζήτηση πικαπ

Reaction score
0
Καθώς το παλιό Dual έχω έχει αρχίσει και κάνει νερά, σκέφτομαι την αντικατάσταση του . Διαθέσιμο ποσό γύρω στα 500 ευρώ . Δίσκους δεν αγοράζω πια, έχω καμιά 300ριά, και θέλω απλώς ένα αξιοπρεπές μηχάνημα για να τους ακούω. ΄

Σκέφτομαι τα Thorens (170, 190 και το 240)
΄Εχω ακούσει καλά λόγια και για το Denon 300, αλλά προτιμώ την εμφάνιση των thorens.

Καμιά συμβουλή ???

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Θα έλεγα να ψάξεις να βρεις κάποιο Systemdek ή κάποιο Thorens σε καλή κατάσταση. Θα σου έλεγα και Manticore Mantra αλλά είναι δυσεύρετα.
Δες εδώ τη σχετική αναζήτηση που είχα κάνει όταν κοίταζα για πικάπ.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έτσι είναι, δυστυχώς...
Εγώ έβγαζα τα μάτια μου στο eBay σχεδόν ένα μήνα - αλλά άξιζε τον κόπο.

Reaction score
0
λέω να δώσω μία τελευταία ευκαρία στο dual που έχω , είναι αυτό το μοντέλο

http://www.needledoctor.com/Dual-CS...3eSbNmTb3mTe34Pa38Ta38Lbxb0?sc=2&category=665

και το πρόβλημα του είναι οτι κάνει έναν τρομερό βόμβο από το αριστερό κανάλι, δεν το κάνει πάντα και καμιά φορά κουνώντας τα καλώδια στο phono εξαφανίζεται για λίγο, αλλά το κάνει πολύ συχνά ...

να το παλέψω μόνος μου ???

και αν διορθωθει να του αλλάξω κανα βραχίονα και κεφαλή ή δεν αξίζει ο κόπος ??

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Ο βραχίονας είναι κατασκευασμένος και τοποθετημένος στο πικάπ με τρόπο που δεν προβλέπει αντικατάσταση, και ούτε χρειάζεται βέβαια κάτι τέτοιο, καθώς ο βραχίονας είναι σχεδιαστικά σωστός. Είναι κρίμα να το παροπλίσεις για ένα απλό πρόβλημα επαφής της κεφαλής. Λύσε αυτό πρώτα, και μετά πας για βελόνα. Προχώρησε μόνον εάν είσαι σίγουρος, αλλιώς δώστο σε κάποιο service, κατά προτίμηση σε κάποιον σχετικά παλιό μάστορα. Μάλλον πρόκειται για επουσιώδες πρόβλημα κάποιας κόλλησης. Αν δεν βρεις μάστορα, πες μου, αλλά θα πρέπει να το στείλεις Βόλο ή Θεσσαλονίκη. Κάνε προσυνεννόηση για το κόστος επισκευής.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Εντάξει, ο,τιδήποτε από τα δύο. Προηγείται η λύση του προβλήματος. Δε μου λες! Είσαι σίγουρος ότι οφείλεται στο πικάπ; Μήπως φταίει ο ενισχυτής; Αν αλλάξεις τα βύσματα, αλλάζει κανάλι ο βόμβος, ή όχι;

Reaction score
0
το δοκίμασα σε ενισχυτή με ενσωματμένο Phono, και σε δύο ενισχυτές με άλλο Phono, το έκανε και με τους τρεις

Reaction score
0
ώρες ώρες είναι τόσο δυνατός που τα κλείνω όλα γιατί φοβάμαι μην κάψει τίπουτις .....

και αυτός ήτανε και ο λόγος που τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο το είχα πακετάρει ...

το άνοιξα πάλι σήμερα , στην αρχή στον πρώτο δίσκο έπαιζε καλά, μετά άρχισε τα δικά του, μετά ξανάστρωσε κλπ κλπ κλπ

Reaction score
0
πριν το πακετάρω, το είχα ανοίξει και προσπαθούσα να δω μην έχει ξεκολλήσει τίποτα, αλλά δεν είδα κάτι (όχι και οτι είμαι ειδικός ) ....

Reaction score
0
πηγα να δοκιμάσω να αλλάξω βύσματα, αλλά τώρα δεν κάνει βόμβο (ο άτιμος ο Μέρφυ). Το απόγευμα παρασυρόμενος με την μουσική στην αρχή που έπαιζε καλά, δυνάμωσα το volume, και σκάει ξαφνικά ένα βουτητό ........ λέω πάνε τα ηχεία .......

Reaction score
13
πηγα να δοκιμάσω να αλλάξω βύσματα, αλλά τώρα δεν κάνει βόμβο (ο άτιμος ο Μέρφυ). Το απόγευμα παρασυρόμενος με την μουσική στην αρχή που έπαιζε καλά, δυνάμωσα το volume, και σκάει ξαφνικά ένα βουτητό ........ λέω πάνε τα ηχεία .......
Δεν σου φταιει ο Mερφυ για τον βομβο. Πιθανα φταιει εκεινο το χαρακτηριστικο που αναφερεται σαν "Semi-automatic". Πρωτον πες μου τι αυτοματισμο εχει. Μηπως επιστρεφει αυτοματα ο βραχιονας στην βαση του μετα το τελος του δισκου ? Εαν ναι, μηπως ο βομβος εμφανιζεται κυριως σε αυτην την φαση ? Ζητημα δευτερον. Μηπως η Εξοδος των δυο καναλιων της κεφαλης εχει ΚΟΙΝΟ τον ενα πολο ο οποιος συνδεεται στην θωρακιση ΜΟΝΟ του ενος καλωδιου και αρα μονο του ενος RCA ? Θα το καταλαβεις ως εξης. Συνδεεις ΜΟΝΟ το ενα RCA στο Phono stage, και παιζει καλα. Αποσυνδεεις το πρωτο και συνδεεις μονο το δευτερο RCA και εχεις βομβο. Με το δευτερο στην θεση του, συνδεεις ΚΑΙ το πρωτο και ησυχαζει.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508