Αναζήτηση τροφοδοτικού για AZ Box Premium HD

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Την παλιά (προϊστορική) εποχή είχαμε κάνει ένα POWER BUY για τους δέκτες της AZ Box από την εταιρεία των Αφών Καλέμη, Όταν παρέλαβα κι εγώ τον δέκτη μου είχα επισημάνει το εξής (post #445, σελίδα 23 του νήματος):
.....
Διαβάζοντας την εγγύηση, ανακάλυψα ότι το τροφοδοτικό του δέκτη καθώς και το Remote Control δεν καλύπτονται από αυτήν. Σε ερώτησή μου γιατί, η απάντηση ήταν: "διότι ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν τα καλύπτει".

Απεύχομαι βεβαίως να συμβεί κάτι σε κάποιο από αυτά τα δύο κατά την διάρκεια της εγγύησης των δύο ετών της βασικής μονάδας, αλλά αν συμβεί, τί κάνουμε;

Δυστυχώς χωρίς αυτά τα δύο, ειδικά χωρίς το τροφοδοτικό, η μονάδα είναι άχρηστη.
.....
Και με είχε μάλιστα τότε καθησυχάσει ένας από τους φίλους που συμμετείχαν στο POWER BUY, με ένα μήνυμα, διαβεβαιώντάς με ότι:
Οσον αφορά το τροφοδοτικό, βρίσκεις πολύ εύκολα στο εμπόριο, μην σε ανησυχεί αυτό.
Προχθές και χθες ξεκίνησα να κάνω μιαν ανακατάξη των μηχανημάτων στο έπιπλο του σαλονιού, πάνω στο οποίο εδράζεται και η τηλεόρασή μου, με κέντρο ελέγχου τον ενισχυτή της Yamaha, μοντέλο RX-V667, για τον οποίο μάλιστα έψαχνα να βρω πως θα μεταδίδεται ο ήχος μέσω των συνδέσεων HDMI, όπως είχα γράψει στο σχετικό νήμα.

Με μεγάλη μου έκπληξη (και λύπη) ανακάλυψα ότι το τροφοδοτικό του AZ Box έχει εξαφανιστεί. Φυσικά, κάποιος, κάποια στιγμή, αποφάσισε ότι αυτό "περισσεύει" (τον δέκτη είχα να τον χρησιμοποιήσω πολύ καιρό) και κάπου το έχει βάλει. Αν βέβαια ξεκινήσω να ψάχνω, ενδεχομένως να το εντοπίσω, αλλά μπορεί και να κάνω και μια βδομάδα να το βρω. Σκέφτηκα λοιπόν την άμεση λύση, δηλαδή την προμήθεια ενός νέου τροφοδοτικού, με την προϋπόθεση ότι αυτό είναι διαθέσιμο άμεσα και φυσικά με μικρό κόστος.

Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι διπλό, παρέχει δηλαδή τάση 12V και 24V DC στον δέκτη με δυο ζευγάρια pins, ένα για κάθε τάση ξεχωριστά. Δείτε την εικόνα του:

Power Supply 2.jpg


Να σημειώσω επίσης ότι έκαναν μιαν ερώτηση και στους Αφούς Καλέμη σήμερα το πρωί (αναμένω απάντηση, φυσικά), αλλά θεώρησα σωστό να βάλω την αναζήτησή μου κι εδώ, μπας και βοηθήσει κανένας φίλος.

Ευχαριστώ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top