Αναζήτηση DAC, Cd player, xlr καλωδίων

Reaction score
325
Αφού αγόρασα καινούργια ηχεια, καινούργιους τελικούς ενισχυτές και καινούργιο pre ήρθε η ώρα να αλλάξω και το dac που με συνόδευσε όλα τα προηογούμενα χρόνια και να προσθέσω και ένα cd player καθώς τώρα τα cd μου τα ακούω από το dvd player της phillips.
Θα σας γράψω τι σκέφτομαι και θέλω να μου κάνετε και τις δικές σας προτάσεις.

1. DAC
για κοντά δέκα χρόνια σαν dac έχω την αρχική έκδοση του dac magic μόλις είχε πρωτοβγει και που κανείς δεν ήξερε τι ρόλο παίζουν τότε αυτά τα μηχανήματα. Δεν έχω κάποιο παράπονο αλλά λέω να περάσω σε ένα σκαλί παραπάνω σε θέμα ήχου. Το ποσό που λέω να διαθέσω είναι μέχρι το 1000 ευρώ. Η αγορά δεν θα γίνει άμεσα και θα γίνει μετά τουλάχιστον δύο μήνες γιαυτό δεν έχει νόημα να μου στέλνει κάποιος pm με μεταχειρισμενα γιατί απλά δεν έχω τα χρήματα τώρα :D. Γενικά με ενδιαφέρει αρκετά εκτός από τον ήχο που θα έχιε και η ποιότητα κατασκευής τους καθώς και το πλήθος συνδέσεων του.
Εχω καταλήξει στο Pioneer U-05 υπάρχει και το S από τι βλεπω που δεν γνωρίζω τις διαφορές τους. Η στο Taec UD-501. Και τα δύο έχουν και καλό ήχο από τι έχω διαβάσει και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πλήθος συνδέσεων. Θέλω και τη γνώμη σας η κάποια άλλη πρόταση σας που θεωρείτε καλύτερη.

2.CD
Στο θέμα του cd player σκέφτομαι μήπως σαν καλή επιλογή είναι να πάρω απλά ένα player όπως το CD BOX της project η κάποιο παραπλήσιο μηχάνημα και να περάσω την ήχο του στο dac. Και εκεί θέλω την γνώμη σας κυρίως αν γνωρίζεται κάποιο τέτοιο είδος player με xlr συνδέσεις.

3. Καλωδια
Κάποιο φτηνό και καλό xlr καλώδιο

Υπάρχει και μια σκέψη για γορά του Quad artera που έχει cd player και dac μαζί και καινούργιας τεχνολογίας είναι αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο αξίζει να διαθέσω ένα τόσο μεγάλο ποσό για κάτι που μπορώ να πάρω το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα χρήματα. Φυσικά το artera είναι μηχάνημα που το κρατάς και δεκαετία και εγώ γενικά με τα μουσικά μηχανήματα αυτής της νοοτροπίας είμαι

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.838
Για καλώδια και CD player, δεν έχω προτάσεις.

Για το DAC, αντί του TEAC UD-501, γιατί δεν κοιτάς το TEAC UD-503 ή το TEAC NT-503; Το πρώτο είναι σίγουρα κάτω από τα €1000, το δεύτερο λίγο παραπάνω (βασικά, πληρώνεις τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο).

Reaction score
325
Γιατί για player έχω ήδη το logitech και είμαι φοβερά ευχαριστημένος συν την πληθώρα plugin και υποστήριξης της κοινότητας. Αρά νομίζω με καλύπτει το teac που έγραψα. Το 503 τι διαφορά έχει από το προηγούμενο μοντέλο εκτός από τα 300 ευρώ παραπάνω. Και τα έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.838
Το UD-503 το άκουσα, ναι - κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Φυσικά, στο χώρο που το άκουσα, ακόμα και καβουρδιστήρι να έπαιζε αντί του DAC, πάλι με το στόμα ανοιχτό θα έμενα, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Η μεγαλύτερη διαφορά του 501 απο το 503 είναι η αλλαγή πλεύσης στο dac chip.
Το 503 έχει πλέον ΑΚΜ.

Reaction score
325
Και λέτε να έχει τόσο μεγάλη διαφορά ο ήχος του από το προηγούμενο φτηνότερο μοντέλο? Γιατί και γιαυτό έγραφαν στα review πολύ καλές κριτικές. Και για το pioneer όμως τα ίδια είχα διαβάσει.

Gojakla

Reaction score
7.494
Για μένα προσωπικά, είναι άλλο μηχάνημα.
Δεν θέτω θέμα καλύτερου/χειρότερου. Είναι άλλος ήχος.
Προσωπικά θεωρώ πιο μαλακό/ήπιο/laid back το 501 και πιο λεπτομερές/ζωντανό το 503.

Το Pioneer είναι όντως εξαιρετικό μηχανάκι. Καλοφτιαγμένο, καλός ήχος, πλήρες συνδεσμολογιών.
To chip του είναι Sabre.

Aν δεν ακούσεις, μην αγοράσεις απο ότι σου πούμε εμείς εδώ.
Το 503 δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να το βρείς για ακρόαση. Τα άλλα 2, όλο και κάποιος μπορεί να τα έχει στην κατοχή του. Το 503 μόνο ένας γνωρίζω ότι το έχει αποκτήσει.

Reaction score
325
To θέμα είναι να το ακούσεις και στα μηχανήματα σου γιατί δεν έχει και μεγάλο νόημα να τα ακούσεις έτσι σκέτα.
Από cd player τι προτείνετε? ένα μηχάνημα απλά να κάνει pass στο dac η κάτι ποιο ολοληρωμένο?

Gojakla

Reaction score
7.494
Στο χώρο σου εννοούσα κι' εγώ.
Στο ερώτημά σου... μάλλον για "ξερό" transport θα κοιτούσα.

Reaction score
325
οκ thx. Και έχεις καμία πρόταση για κάποιο τέτοιο transport γιατί και εγώ σε μια τέτοια λύση προσανατολίζομαι.

Gojakla

Reaction score
7.494
Δεν έχω specific πρόταση να κάνω, όχι. Sorry.

Reaction score
7.194
Αφου θα αποκτησεις ενα πολυ καλο dac δεν εχει νοημα να πας σε cdplayer αλλα σε transport.Το θεμα ομως ειναι ποσα μοντελα κυκλοφορουν πλεον σε λογικη κατηγορια τιμης? Δεν ξερω αν το transport της pro-ject που ανεφερες αν θα εχει καποια διαφορα σαν tranport, απο ενα απλο cdplayer απο εταιρειες οπως Marantz,Denon,Pioneer κλπ.Καπου εεδω μπαινει στη μεση και η αλλη ιστορια για το κοστος του ψηφιακου καλωδιου......

Reaction score
325
με λίγα λόγια ψάχνω το ποιο φτηνό έτσι δεν είναι? Βρίσκω απλά το ποιο φτηνό cdplayer που έχει και καλή ποιότητα κατασκευής και το περνάω μέσα από το dac

Gojakla

Reaction score
7.494
Βασικα το transport ειναι ο μηχανισμος αναγνωσης.

Αρα αν θελεις να ψαχτεις σοβαρα για transport αξιωσεων, μιλαμε για ψαξιμο, διαβασμα και βεβαια το οποιο κοστος.

Εγω στο μυαλο μου (προφανως μπορει να κανω και λαθος), το προτζεκτ δεν το τοποθετω στα "αξιωσεων" transport. Υπο αυτο το πρίσμα, και παντα σε συγκριση με την απλοτητα του project, προτεινα την αναπαραγωγη απο υπολογιστη.

Στο προσφατο παρελθον παντως, πολύ κοσμος στραφηκε προς τα οικονομικα universal dvd players... τυπου Denon 3910 (αν δεν κανω λαθος στο μοντελο) που παίζανε και ολα τα δισκακια. Ισως και μια τετοια λυση να σου εκανε.

Reaction score
325
βασικά θα ήθελα να μην πιάνει και πολύ χώρο. Δλδ τέτοιου μικρού μεγέθους όπως είναι το project είναι ιδανική λύση για μένα.

Reaction score
169
Ενα ωραίο πακέτο για ζεστά ακούσματα ειναι αυτό:

P1110272.jpg
Περί ορέξεως πάντα....

Reaction score
325
To πιστεύεις ότι μόλις τώρα αυτό κοίταγα το rega δλδ? Φοβερή σχεδίαση πάντως :)
To επόμενο ερώτημα είναι ότι με την ίδια λογική απλά μπορώ να περάσω το dvd player της phillips μέσα από το dac έτσι δεν είναι?

Reaction score
169
Βεβαίως,αν εχεις συνηθίσει να ακούς άϋλα αρχεία και απλά θες να αναπαράγεις κάποια αγαπημένα σου δισκάκια νομίζω οτι θα είσαι σούπερ με την αγορά απλώς ενος καλού ντάκ.
Ποιο είναι το υπόλοιπο σου σύστημα;

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Αν βρείς κανένα παλιό marantz 63 mkii kis (λέμε τώρα) θα ήταν πολύ καλό για transport.

Reaction score
325
τώρα τα έχω πάρει καλύτερα ανανεώσει. Ηχεία triangle, musical fidelity τελικοί και primare pre

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.577
Νεότερο μέλος
periskyr