Αναζήτηση Internet tuner

Reaction score
42
Καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:
το τελευταίο καιρό ακούω πολύ μουσική από το διαδίκτυο(π.χ skyfm.com) και μπορώ να πω οτι η ηχητική ποιότητα είναι αρκετά καλή. Ακούω απευθείας από ένα παλιό laptop που έχω, με σύνδεση στον ενισχυτή.
Όμως, επειδή θα μετακομίσω σε λίγο καιρό, και εκεί που θα μπει το ηχοσύστημα, δεν θέλω να έχω το laptop στο ίδιο σημείο, ψάχνω κάποια συσκευή, με την οποία θα μπορώ να ακούω internetικούς σταθμούς!
Υπάρχει κάποια τέτοια;; υπάρχει δλδ tuner για σταθμούς internet; γραμμή ethernet υπάρχει ακριβώς εκεί που θα μπει το ηχοσύστημα. Δεν ξέρω επίσης, αν ένα media player θα κάνει την δουλειά, αλλά δεν θέλω παράλληλα να ανοίγω και την tv για να το χειρίζομαι απο εκεί. Τέλος, δεν θέλω να δώσω μια περιουσία!
Περιμένω τις προτάσεις σας,

ευχαριστώ

Reaction score
7.197
Απάντηση: Αναζήτηση Internet tuner

επειδη στην Ελλαδα σημερα ο ορος περιουσια ειναι λιγο "φλου" πες ποσα θελεις να δωσεις,προφανως ζητας συσκευη για να συνδεθει με τον ενισχυτη και οχι αυτονομη (με ηχειο-ενισχυτη δηλαδη)

Reaction score
42

επειδη στην Ελλαδα σημερα ο ορος περιουσια ειναι λιγο "φλου" πες ποσα θελεις να δωσεις,προφανως ζητας συσκευη για να συνδεθει με τον ενισχυτη και οχι αυτονομη (με ηχειο-ενισχυτη δηλαδη)
ξεχωριστή συσκευή σίγουρα, η οποία θα συνδέεται στον ενισχυτή, ας πούμε έως 300 ευρώ!

Reaction score
7.197

η πιο προσιτη αυτη τη στιγμη αυτου του τυπου κοστιζει κατι παραπανω.....pioneer n-30. Oι αλλες αντιστοιχες συσκευες ξεπερνουν τα 450 ευρω. Φυσικα η δυνατοτητα ιντερνετικου ραδιοφωνου ειναι ενα μερος απο αυτα που κανουν.

Reaction score
42

η πιο προσιτη αυτη τη στιγμη αυτου του τυπου κοστιζει κατι παραπανω.....pioneer n-30. Oι αλλες αντιστοιχες συσκευες ξεπερνουν τα 450 ευρω. Φυσικα η δυνατοτητα ιντερνετικου ραδιοφωνου ειναι ενα μερος απο αυτα που κανουν.
να υποθέσω ότι πιάνει και τα αναλογικά ραδιόφωνα και επίσης, είναι συμβατό με android; πολύ μικρή οθόνη έχει!

Reaction score
7.197

αν θελεις μεγαλη οθονη θα πρεπει ανεβεις πολυ (χιλιαρικο και βαλε) αλλα δεν υπαρχει λογος,ειναι συμβατο με android και με μια ταμπλετα 7αρα και 100 τοσα ευρω καθαρισες,ετσι θα το χειριζεσαι απο μακρυα,εκτος και αν εχεις ματι μυγας.Αν θελεις και αναλογικο ραδιοφωνο μονο δυο συσκευες υπαρχουν.....denon dnp720 και marantz 7004 αλλα παιζουν απο 400+ εως 500+.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.327

Θέλεις tuner για στερεοφωνικό (όπως το pioneer) ή αυτόνομη συσκευή, σαν ένα απλό ραδιόφωνο; Γιατί αν θέλεις το δεύτερο υπάρχουν πολύ φθηνότερες τέτοιες συσκευές...

Reaction score
42

Θέλεις tuner για στερεοφωνικό (όπως το pioneer) ή αυτόνομη συσκευή, σαν ένα απλό ραδιόφωνο; Γιατί αν θέλεις το δεύτερο υπάρχουν πολύ φθηνότερες τέτοιες συσκευές...
Tuner το οποίο θα συνδεεται με το στερεοφωνικό

Reaction score
7.197

και γιατι να εχει η συσκευη και ραδιοφωνο? οι δυο που σου εγραψα και εχουν ειναι μοντελα προς αντικατασταση και ολα τα καινουργια δεν εχουν.Αν θελεις fm αγορασε ενα μεταχειρισμενο (πωλουνται πολλα) με ελαχιστα χρηματα και καθαρισες.Αλλωστε σαν ραδιοφωνα fm τα παραπανω δεν ειναι και κατι ιδιαιτερο.

Reaction score
4.910
Και δεν παίρνεις ένα λίγο πιο παλιο ολοκληρωμένο ενσχυτη που να έχει ενσωματωμένο ιντερνετικο ραδιόφωνο; Ο δικός μου Denon 4306 έχει και είναι μοντέλο 2006 που τότε στοίχισε 1800 ευρω αλλα σήμερα θα τον βρεις πιστευω στα 300 (δεν πουλάω τον δικο μου....). Έχει και αναλογικό ραδιόφωνο και συνδέεται στο ιντερνετικο v-tuner ενω υπάρχουν φυσικα και πολλοι μεταγενέστεροι ενισχυτες μικρότερης αρχικής τιμής αλλα ανάλογης τελικής, ενδεχομένως και κάποια εντελώς καινούργια μοντέλα της χαμηλής κατηγοριας

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
122

άλλη πρόταση: Σε ένα android tablet/smartphone εγκαθιστάς το tunein. Αγοράζεις ένα bluetooth receiver, π.χ αυτό, το συνδέεις στον ενισχυτή και κάνεις stream όλους τους ήχους του tablet.

Reaction score
7.197

αν ειναι να παρει ταμπλετα για να εχει ραδιοφωνο τοτε (εκτος απο την παραπανω λυση του konredd) μπορει απλα να συνδεσει με ενα καλωδιο την εξοδο ηχου της ταμπλετας με τον ενισχυτη.

Reaction score
42

άλλη πρόταση: Σε ένα android tablet/smartphone εγκαθιστάς το tunein. Αγοράζεις ένα bluetooth receiver, π.χ αυτό, το συνδέεις στον ενισχυτή και κάνεις stream όλους τους ήχους του tablet.
νομίζω είναι η καλύτερη λύση έως τώρα, μιας και δεν θέλω να έχω το tablet ή το smartphone συνδεδεμένο συνέχεια με καλώδιο, και νομίζω η πιο οικονομική, και θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, ότι με ένα απλό fm tuner, έχω και τα αναλογικά.
Το θέμα είναι, τί εμβέλειας είναι και αν θα είναι καλή η ηχητική ποιότητα, έναντι της σύνδεσης με καλώδιο, γιατί εδώ λέει άλλα:
http://www.expertreviews.co.uk/gadgets/1281622/uplay-puck
...και φυσικά εδώ άλλα: http://www.whathifi.com/review/qed-u-play-bluetooth-receiver)

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.327

Υπόψη ότι σε αυτή τη περίπτωση (να κάνεις λήψη με tablet/smartphone) μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ενσωματωμένο FM πομπό που έχουν αρκετές από αυτές τις συσκευές. Οπότε θα κάνεις λήψη με το αναλογικό tuner σαν ένα κανονικό σταθμό FM. Τέτοιοι πομποί καλύπτουν μάλλον άνετα την επιφάνεια ενός σπιτιού (80-100 τετραγωνικά).

Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι το θέμα της ποιότητας δεν είναι και τόσο σημαντικό όσο φαίνεται. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι ιντερνετικοί σταθμοί κάνουν streaming έως τα 128Kbps, και λίγοι φτάνουν τα 256Kbps. Η ποιότητα σπανίως δηλαδή φτάνει ή ξεπερνά αυτήν ενός τυπικού mp3.

Reaction score
7.197

και για να σε μπλεξω περισσοτερο προτεινω την αγορα ενος usb-dac και το λαπτοπ. Γραφεις οτι δεν θελεις να το εχεις εκει αλλα ποσο χωρο θα πιανει? Θα εχεις και καλο ηχο και θα μπορεις να ακους οποιο μουσικο αρχειο θελεις και θα εχεις και το ιντερνετικο ραδιοφωνο. Ασε που αυτο μπορει τελικα να σε κανει να απαλλαγεις και απο αλλες συσκευες του συστηματος σου που θα αποδειχθουν περιττες.

Reaction score
42

και για να σε μπλεξω περισσοτερο προτεινω την αγορα ενος usb-dac και το λαπτοπ. Γραφεις οτι δεν θελεις να το εχεις εκει αλλα ποσο χωρο θα πιανει? Θα εχεις και καλο ηχο και θα μπορεις να ακους οποιο μουσικο αρχειο θελεις και θα εχεις και το ιντερνετικο ραδιοφωνο. Ασε που αυτο μπορει τελικα να σε κανει να απαλλαγεις και απο αλλες συσκευες του συστηματος σου που θα αποδειχθουν περιττες.
usb-dac???? όπως;;; πως δουλεύει; sorry, είμαι λίγο άσχετος!! και το laptop που έχω είναι του '03!!!

Reaction score
7.197

δεν εχει σημασια το λαπτοπ απο τη στιγμη που εχει usb.Καλα εχεις λαπτοπ 10 χρονια? Το πως δουλευει ειναι απλο,συνδεεις με usb καλωδιο το λαπτοπ με την υποδοχη usb του dac και την αναλογικη εξοδο του dac στον ενισχυτη σου. O ηχος ειναι πολυ καλυτερος απο την συνδεση της καρτας ηχου του λαπτοπ με τον ενισχυτη. Κοιταξε λιγο τα σχετικα θεματα εδω,εχει συζητηθει πολυ το θεμα. Φυσικα σε αυτο μπορεις να συνδεσεις ψηφιακα και αλλες συσκευες με ομοαξονικη ή οπτικη γιατι εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ολα εχουν και αλλες υποδοχες.

Reaction score
122
Το θέμα είναι, τί εμβέλειας είναι και αν θα είναι καλή η ηχητική ποιότητα, έναντι της σύνδεσης με καλώδιο,
Για ιντερνετικούς σταθμούς έχω την εντύπωση ότι η ποιότητα είναι επαρκής. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω ο ήχος είναι ήδη συμπιεσμένος. Επίσης εάν θέλεις την καλύτερη δυνατή απόδοση, το qed υποστηρίζει τεχνολογία apt-x η οποία βελτιώνει τον ήχο από Bluetooth. Αρκεί βέβαια το tablet/smartphone να την υποστηρίζει. Δες εδώ http://www.jessebandersen.com/2012/05/list-of-apt-x-compatible-devices.html για συσκευές που το υποστηρίζουν.

Εμβέλεια νομίζω είναι καλή για 4-5 μέτρα ή και παραπάνω χωρίς να μεσολαβούν τοίχοι. Έχω και εγώ ένα πολύ παλιό Bluetooth receiver, το Sony mbr-100 και είναι μια χαρά.

Reaction score
122

Ακόμη πιο οικονομική λύση: αντί για tablet μπορείς να αγοράσεις και ένα transmitter μαζί με το bluetooth receiver (δες το link που σου έδωσα παραπάνω - transmitter PC USB και 3.5 mm transmitters) το οποίο το συνδέεις στο υπάρχον laptop.

Είτε να χρησιμοποιήσεις το bluetooth transmitter του laptop (αν βέβαια διαθέτει και δεν ενδιαφέρεσαι για το apt-x)

Reaction score
122

Πρόταση με wireless dac και σαφώς ανώτερη ποιότητα αναπαραγωγής από το bluetooth:

http://www.nuforce.com/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=11&Itemid=199

Για χρήση με windows χρειάζεσαι το utx transmitter και το Air Dac (δηλαδή το σύστημα Nuforce Air Dac uWireless System)

Αγορά με δωρεάν μεταφορικά για ευρώπη:

http://www.nuforce-online.com/nuforce_online_store.ws#!idb=17799032&idpnl=pd&idprod=352297

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april