Αναζητηση dac η όχι;

Reaction score
161
Καλησπέρα σας….
Μετά απο αναζητηση αρκετών χρόνων…
Εκανα ενα ηχοσύστημα …. Όλα μεταχειρισμένα βέβαια… μιας και δεν είχα την δυνατότητα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο με καινούργια…
Και τώρα … αναρωτιέμαι αν ενα dac καινούριο θα έχω καλύτερο ήχο .. από το dac του υπάρχοντος CD player που έχω..
Και σε τι κατηγορία τιμής πρέπει να πάω…
Το υπάρχων CD player είναι το
Cary 306 cd sacd..

Reaction score
9.109
Καλησπέρα,
Έχεις αγοράσει ένα καταπληκτικό cd player και αν είναι και το pro ακόμα καλύτερα.
Πιστεύω ότι γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά του, για αναπαραγωγή CD, τα δεδομένα PCM τροφοδοτούνται σε ένα ψηφιακό φίλτρο υπερδειγματοληψίας Burr Brown DF-1706 με έξοδος δειγματοληψίας 24 bit/192 kHz, η αναλογία υπερδειγματοληψίας μπορεί να αυξηθεί από λίγο πάνω από 4x (σε 192 kHz) σε περισσότερο από 16x (768 kHz).
Με XLR συνδέσεις και όχι μόνο ............ αυτά τα ολίγα.

Υ.Γ Έπεσαν και οι τελευταίες τρίχες τις κεφαλής μου. 🙂

Reaction score
161
Φανταζομαι οτι κανεις πλακα.
Φανταζομαι οτι κανεις πλακα.
Όχι… βέβαια…
Σε κουβέντα μου με κάποιους…μου είπαν ότι θα χρειαστώ ένα πιο σύγχρονο dac..
Γι αυτό και ποστάρα την ερώτηση μου…
Για την γνώμη κάποιων ειδικών…
Καλησπέρα,
Έχεις αγοράσει ένα καταπληκτικό cd player και αν είναι και το pro ακόμα καλύτερα.
Πιστεύω ότι γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά του, για αναπαραγωγή CD, τα δεδομένα PCM τροφοδοτούνται σε ένα ψηφιακό φίλτρο υπερδειγματοληψίας Burr Brown DF-1706 με έξοδος δειγματοληψίας 24 bit/192 kHz, η αναλογία υπερδειγματοληψίας μπορεί να αυξηθεί από λίγο πάνω από 4x (σε 192 kHz) σε περισσότερο από 16x (768 kHz).
Με XLR συνδέσεις και όχι μόνο ............ αυτά τα ολίγα.

Υ.Γ Έπεσαν και οι τελευταίες τρίχες τις κεφαλής μου. 🙂
Όχι… δεν είναι το pro…

Reaction score
161
Οι συνδεσεις μεταξυ των μηχανημάτων ειναι balanced(xlr); η rca?
rca….
Όχι… βέβαια…
Σε κουβέντα μου με κάποιους…μου είπαν ότι θα χρειαστώ ένα πιο σύγχρονο dac..
Γι αυτό και ποστάρα την ερώτηση μου…
Για την γνώμη κάποιων ειδικών…

Όχι… δεν είναι το pro…

Attachments

Reaction score
5.648
Τα μηχανηματα σου εχουν δυνατοτητα συνδεσης με xlr? Αν ναι κανε αυτο πρωτα απο ολα.

Reaction score
9.109
Τώρα η μόνη διαφορά είναι ότι δε έχει τα νέα καλούδια ( spotify-Tidal -dezeer ) αν τα χρησιμοποιείς παίρνεις ένα αντίστοιχο player.

Reaction score
161
Τώρα η μόνη διαφορά είναι ότι δε έχει τα νέα καλούδια ( spotify-Tidal -dezeer ) αν τα χρησιμοποιείς παίρνεις ένα αντίστοιχο player.
Όχι.. αυτά δεν με πολύ ενδιαφέρουν.. μιας και μπορώ να συνδέσω ένα streamer στο μέλλον
Όχι.. αυτά δεν με πολύ ενδιαφέρουν.. μιας και μπορώ να συνδέσω ένα streamer στο μέλλον..
Ρωτάω αν το dac του cd μου… είναι επαρκές ΠΑΕ όλα τα χρόνια του… για να ακούω πολύ καλής ποιότητας μουσική .. σε cd..

Reaction score
7.283
Καλησπέρα σας….
Εκανα ενα ηχοσύστημα …. Όλα μεταχειρισμένα βέβαια… μιας και δεν είχα την δυνατότητα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο με καινούργια…
Και τώρα … αναρωτιέμαι αν ενα dac καινούριο θα έχω καλύτερο ήχο .. από το dac του υπάρχοντος CD player που έχω..
Cary 306 cd sacd..
Γιατί λες το «μεταχειρισμένα» σαν απολογία; Οι περισσότεροι τα ίδια κάνουμε😎😎
Αν το cd player σου παίζει μόνο και σαν dac το μόνο που σου λείπει είναι ένα καλό streamer και είσαι τέλειος!!

Reaction score
161
Γιατί λες το «μεταχειρισμένα» σαν απολογία; Οι περισσότεροι τα ίδια κάνουμε😎😎
Αν το cd player σου παίζει μόνο και σαν dac το μόνο που σου λείπει είναι ένα καλό streamer και είσαι τέλειος!!
Ναι… μπορεί να είναι και μόνο dac…

Reaction score
7.283
Ναι… μπορεί να είναι και μόνο dac…
Ότι σου είπα τότε και δεν ζητάω και πενηντάρικο σαν τους γιατρούς😁.
Πάρε ένα ifi zen αν θες σε οικονομικό ή σε ότι κατηγορία γουστάρεις προς τα πάνω και καθάρισες!

Reaction score
161
Ότι σου είπα τότε και δεν ζητάω και πενηντάρικο σαν τους γιατρούς😁.
Πάρε ένα ifi zen αν θες σε οικονομικό ή σε ότι κατηγορία γουστάρεις προς τα πάνω και καθάρισες!
Σε streamer έκανα μια έρευνα και λέω για το cayin idap 6
Η απορία και ουσιαστικά η ερώτηση μου.. ήταν αν ένα dac τόσων χρόνων μπορεί να σταθεί σε ποιότητα και σήμερα .. η αν χρειάζεται αναβάθμιση ( πάντα με γνώμωνα τον καλό ήχο)

Reaction score
7.283
Σε streamer έκανα μια έρευνα και λέω για το cayin idap 6
Η απορία και ουσιαστικά η ερώτηση μου.. ήταν αν ένα dac τόσων χρόνων μπορεί να σταθεί σε ποιότητα και σήμερα .. η αν χρειάζεται αναβάθμιση ( πάντα με γνώμωνα τον καλό ήχο)
Πάρε πρώτα το streamer και το βλέπεις στην πορεία το θέμα dac. Ίσως να πρέπει να δαπανήσεις ένα σεβαστό ποσό για να πάρεις το κάτι παραπάνω από αυτό που κατέχεις ήδη!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.921
Αν χρειάζεσαι να συνδέσεις έναν υπολογιστή με USB, για να έχεις computer audio, χρειάζεσαι και κάποιο USB DAC.
Για τα cd σου αυτό που έχεις, κάνει την δουλειά.
ή μπορείς να πάρεις ένα (καλό) bluetooth (5.0) DAC και να πρσθέσεις τις ασύρματες ροές στο σύστημα σου.

Reaction score
6.209
Καλησπέρα σας….
Cary 306 cd sacd..
Το πιο εύκολο, ειδικά αν ζεις στην Αθήνα, να φέρει κάποιος φίλος ένα "μοντέρνο" dac και να το δοκιμάσεις συγκριτικά με το Cary!

Reaction score
161
Αν χρειάζεσαι να συνδέσεις έναν υπολογιστή με USB, για να έχεις computer audio, χρειάζεσαι και κάποιο USB DAC.
Για τα cd σου αυτό που έχεις, κάνει την δουλειά.
ή μπορείς να πάρεις ένα (καλό) bluetooth (5.0) DAC και να πρσθέσεις τις ασύρματες ροές στο σύστημα σου.
Καλησπέρα….
Υπολογιστή δεν θα συνδέσω σίγουρα…
Ίσως έναν ssd στο μέλλον… αν υπάρχει λόγος να προβώ σε καλύτερο dac…
Το πιο εύκολο, ειδικά αν ζεις στην Αθήνα, να φέρει κάποιος φίλος ένα "μοντέρνο" dac και να το δοκιμάσεις συγκριτικά με το Cary!
Δυστυχώς δεν είμαι Αθήνα… και κανείς από τα άτομα που γνωρίζω δεν έχουν προβεί σε αγορά κάποιου Καινούργιου συστήματος με αξιόλογο dac…

Reaction score
7.283
Αν ποτέ βάλεις κάποιον ας πούμε πυρήνα ( pc ή οτιδήποτε άλλο ) για streaming ή αϋλα ή και τα δύο γιατί όπως και να το κάνεις είναι φοβεροί οι οι μουσικοί ορίζοντες που ανοίγονται με τέτοιες πλατφόρμες η καλύτερη λύση είναι πυρήνας --> streamer --> dac. Αν παραλείψεις το streamer που γίνεται πρακτικά , είναι όμως πολύ μεγάλη υποβάθμιση στο τελικό αποτέλεσμα!

Reaction score
161
Αν ποτέ βάλεις κάποιον ας πούμε πυρήνα ( pc ή οτιδήποτε άλλο ) για streaming ή αϋλα ή και τα δύο γιατί όπως και να το κάνεις είναι φοβεροί οι οι μουσικοί ορίζοντες που ανοίγονται με τέτοιες πλατφόρμες η καλύτερη λύση είναι πυρήνας --> streamer --> dac. Αν παραλείψεις το streamer που γίνεται πρακτικά , είναι όμως πολύ μεγάλη υποβάθμιση στο τελικό αποτέλεσμα!
Συμφωνώ απόλυτα…
Δεν θα το κάνω σίγουρα..θέλω να καλυτερέψω αν είναι δυνατόν τον ήχο μου.. όχι να χειροτερέψει…

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale