Αναζητώντας Κάρτα Γραφικών

Reaction score
54
Παίδες ψάχνω για κάρτα γραφικών που θα αντικαταστήσει την ταπεινή μου Ge Force 4 MX440.

Δεν παίζω παιχνίδια και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίζω υλικό HD χωρίς σπασίματα. Αυτή η κάρτα (SAPPHIRE ATLANTIS ATI RADEON AGP 9550 128MB TVOUT DVI RETAIL) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510338 λέτε να κάνει; CPU έχω έναν Athlon 2000+

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
για αυτό που θες είναι καλή (αν καi το chipset 9600 είναι πιο ελκυστικό) . Κι εγώ αυτή την εποχή ψάχνω να κάνω την ίδια αναβάθμιση (κι εγώ την 440 έχω) και από ψάξιμο κατάληξα στο chipset 9550 ή στο 9600 (προσοχή όχι 9600LE έχει πολύ χαμηλότερες επιδόσεις).

Κατα σειρά λοιπόν ψάξε για 9600ΧΤ, 9600pro και τελευταία το 9550

Reaction score
806
H 9550 εχει τον ιδιο πυρηνα με την 9600 απλα με λιγο χαμηλοτερους χρονισμους σε πυρηνα και μνημη.Η συγκεκριμενη κιολας που θελει να παρει ο φιλος ειναι απο τις καλυτρες αφου εχει και 128bit memory bandwidth και οχι 64bit οπως εχουν μερικες πετσοκομμενες 9550 που δεν το αναφερουν καν.Σε επιδοσεις η 9550 128bit ειναι καπου αναμμεσα σε 9600 και 9600προ... Καθολου μα καθολου ασχημα για 65ε...
Οσο για το HD υλικο δεν θα εχει προβλημα.ΚΑΙ ειναι αρκετα γρηγορη αλλα ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ετσι ωστε να εγγυαται καλυτερη ποιοτητα υλεκτρονικων απο αλλες φθηνες υλοποιησεις...

Reaction score
0
Μια που το θεμα αφορα και HD εχω καρτα γραφικων ατι χ800χτ 256 ram pci express, 3,2 prescott kai 1 gb ram
Σε κλιπακια το windvd6 κανει κενα στον ηχο και την εικονα, ενω το vlc παιζει καλυτερα αλλα ορισμενες φορες κανει καθετες η οριζοντιες γραμμες, δικιμασα 10gb κλιπακια, ξερει κανεις τι φταιει;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
μάλλον software είναι το πρόβλημα...

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ απο Hardware είναι υπερθέρμανση του επεξεργαστη (θα κολλούσαν κι άλλες εφαρμογές) ή πρόβλημα στον IDE controller...

Reaction score
0
Sπυρο ευχαριστω, απο software δεννομιζω το κανει και το windvd6 και το vlc λιγοτερο βεβαια! ο επεξεργαστης ειναι 3,2 prescott, αρα χλωμο, τωρα για τους controller τι πρεπει να ελενξω; Στο system device manager το δωδ ρομ φενεται ενταξει...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Θοδωρή πήγαινε ιδιότητες συστήματος-υλικό-διαχείρηση συκευών. Κάπου μέσα στις συσκευές θα υπάρχει το "Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI". Πάτα να αναπτυχθεί το menu και κάνε διπλο κλικ στον ελεγκτή σου. Δες το πρωτεύων και το Δευτερέυων κανάλι τι αναφέρουν στο Transfer mode. Ο σκληρός θα λογικά πρέπει να είναι master στο Πρωτεύων και η ρύθμιση θα πρέπει να είναι Ultra DMA 5 ενώ το cd θα πρέπει να είναι στο δευτερέυων σαν slave με ρύθμιση Ultra DMA 2.

Αν τώρα είναι και τα δύο στο ίδιο κανάλι πρέπει να τα αλλάξεις κανάλι από την motherboard. Αν επίσης ο σκληρός ή το CD είναι σε pio mode θα πρέπει να τα απεγκαταστήσεις από τον device manager και να επανακινήσεις τον υπολογιστή σου...

Reaction score
0
Σπυρο εχω την εντυπωση οτι πας να λυσεις ενα απο τα προβληματα που μου εχουν σπασει τα νευρα, γιατι σκεφτομαι πως θα ξεενωσν τοσα καλωδια για να αλλαξω dvd, λοιπον:
Εχω δυο primary γιατι εχω και 2 δισκους σωστα;το ενα γραφει στο πανω πινακακι device 0
transfer mode : dma if available
current transfer mode : ultra dma mode 5
Το δευτερο primary PIO only kai PIO mode αντιστοιχα.
Στο secondary γραφει DMA if available και απο κατω not applicable.
ολα αυτα ειναι στο στον πρωτο πινακα device 0 ετσι;
Που φενεται σε ποιον controller ειναι η συσκευη, ξερω γω μου εβαλες ιδεες τωρα!
ελπιζω εκει να ειναι το προβλημα γιατι μου κανει διαφορα κολπακια το dvd σε ταινιες κυριως.
Ευχαριστω περιμενω την βοηθεια σου....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
βάλε τους 2 δίσκους στο ίδιο κανάλι (master και slave) και το cd-dvd στο άλλο!!!

όταν έχεις 2 συσκευές στο ίδιο κανάλι λειτουργούν με την ταχύτητα της πιο αργής!!!

για το pio mode σου είπα τι να κάνεις...

Reaction score
0
Σπυρο, ευχαριστω...
Εκανα οπως μου ειπες, απεγκατεστησα το ενα primary που ηταν σε pio και το secondary, εκανα επανεκκινηση και τωρα το ενα primary ειναι dma mode 5, το αλλο dma mode 4 και το secondary γραφει παλι transfer mode : dma if available και current transfer mode: not applicable. πως αλλαζει δεν μπορω να κανω κλικ.
κατι δεν παει καλα ετσι δεν ειναι; ξερεις τελικα τι φταιει;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
ποια συσκευή είναι πάνω σε αυτό το κανάλι που λες? μήπως αυτό το κανάλι δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο?

Το σωστό είναι οι δύο δίσκοι να πάνε μαζί (primary ο ένας secondary ο άλλος) στο ίδιο κανάλι.

Στο δεύτερο κανάλι βάζεις τα CD/DVD.

Οπότε άνοιξε το κουτί και συνέδεσε μαζί τους δίσκους. Και βάλε τα cd/dvd στο άλλο.

Reaction score
0
Δεν ξερω δεν φενεται τι συσκευη ειναι στους controllers, που το γραφει αυτο. Θα ανοιξω αμα ειναι το κουτι....
To dvd θα το βαλω μονο του και θα ειναι master ετσι;
Εν το μεταξυ ο ενας σκληρος ειναι sata και ο αλλος ide παιζει κανενα ρολο;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
αν είναι sata έχει άλλο controller δικό του...

Σε αυτή την περίπτωση ο sata μένει όπως έχει, και στον άλλο controller βάζεις master τον άλλο σκληρό στο ένα κανάλι και στο άλλο κανάλι το cd/dvd πάλι σαν master...

Για να δεις τι συσκευή έχεις στον controller δες απλά τις συσκευές του συστήματος. Πόσους δίσκους , cd/dvd έχεις??? Αν είναι μόνα 2 δίσκοι και το dvd τότε δεν υπάρχει άλλη συσκευή, άρα το κανάλι είναι άδειο...

Reaction score
54
H καρτούλα έγινε εγκατάσταση. Μερικά hd videakia με ανάλυση 1280X720 παίζουν μια χαρά, άλλα τρώνε μερικά τραβήγματα αλλα όταν μιλάμε για 1920Χ1080 τα σπασίματα παραμένουν λιγότερα εμφανή σε σχέση με τη ge-force που είχα... αλλα παραμένουν σε σημείο που δεν βλέπεις τίποτα.

υπόλοιπο setup: Athlon 2000+, 768MB RAM

Μήπως να έκανα ένα μικρό upgrade στη cpu?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
οι athlon xp καταργήθηκαν και στην θέση τους υπάρχουν οι ΑΜD Sempron. Κάποιες μητρικές υποστηρίζουν και τους δύο επεξεργαστές οπότε αν η δικιά σου υποστηρίζει τον Sempron , τότε με πολύ μικρό κόστος μπορείς να έχεις ένα Sempron 2,8GHz.

Αλλιώς θέλεις αλλαγή motherboard/cpu ...

Reaction score
2
τι μητρική έχεις?
αν υποστηρίζει, πάρε sempron 3000+,
καθ'ότι οι υπόλοιποι έχουν πυρήνα παλιότερης τεχνολογίας (tbred με τη μισή cache).
μνήμη τί ταχύτητας είναι?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.534
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria