Ανακατασκευη Audio spectrum S37 2

Reaction score
2
Καλημερα ! Εχω τα μεγαφωνα και τα crossover των s37 2 . καμπινες δεν υπαρχουν . Γνωριζει κανεις τα λιτρα των καμπινων και το μηκος-διαμετρο της σωληνας του bass reflex?? απο οσο εχω ψαξει στο ιντερνετ δεν εχω βρει κατι... τα μεγαφωνα ειναι σε καλη κατασταση και νομιζω τους αξιζει μια καμπινα... Με αυτα τα ηχεια σκοπευω να αντικαταστησω τα MS AVANT 908i A που εχω για front και δεν μου αρεσει καθολου ο ηχος τους για μουσικη... θα δουλεψουν με ενα Sony da5000 es. Τα εν λογω μεγαφωνα τα δοκιμασα σε μια καμπινα που ειχα φτιαξει παλια,45 λιτρων με φ65 18εκατοστων σωληνα και το αποτελεσμα μου αρεσε πολυ !! (περισσοτερο απο αυτα που ηδη εχω) Αποκλειεται να ειμαι τοσο τυχερος και να ταιριαζουν οι καμπινες γιαυτο θα ηθελα τη βοηθεια σας...

Reaction score
2.420
Απάντηση: Ανακατασκευη Audio spectrum S37 2

Καλησπέρα.Τηλεφώνησα σε ένα φίλο που έχει τα s37 και μου έδωσε τις διαστάσεις του ηχείου.
Υψος 63,5 cm ,Πλάτος 27 cm ,Βάθος 34 cm,Από το κάτω μέρος του ηχείου εως το κέντρο του σωλήνα του μπας ρεφλέξ είναι 16 cm ,Διάμετρος σωλήνα 7 cm και μήκος σωλήνα περίπου 20 cm.
Καλή επιτυχια στην κατασκευη σου και καλές ακροάσεις.

Reaction score
7.336

ναι αλλα τι παχος εχουν τα τοιχωματα του ηχειου? και τι ηχοαποροφητικα ? ποσοτητα εννοω.....γιατι δεν επικοινωνεις με τον κατασκευαστη? δε νομιζω να υπαρχει προβλημα να σε βοηθησει,ειναι παλιο μοντελο αλλωστε

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.691

Ο όγκος του ηχείου υπονοείται στο όνομά του - 37 λίτρα, και είναι ο καθαρός εσωτερικός όγκος της καμπίνας.

Reaction score
2

Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας. !!! μετρωντας πιο σωστα την καμπινα τα λιτρα βγηκαν 40 ακριβως !!! (δεν ειχα αφαιρεσει τον ογκο του σωληνα , του μεγαφωνου και των νευρωσεων εσωτερικα.. ) προφανως ετσι εξηγειται η καλη αποδοση του στα χαμηλα... με 3 λιτρα γεμισμα (η παραπανω ενισχυσεις) θα κρατησω τις καμπινες και θα κανω μια επενδυση εξωτερικα με ξυλο . ολως τυχαιως η προσοψη εχει το ιδιο πλατος με του εργοστασιακου !!! Εννοω οτι δεν θα εχω διαφορα στην αποκριση συχνοτητας λογω διαφορετικου πλατους μπαφλας... (το οτι ειναι η καμπινα δαπεδου δεν νομιζω να επηρεαζει... (η σωληνα θα αποκτησει τις κανονικες διαστασεις). το επομενο βημα θα ειναι η αλλαγη των καλωδιων και των πυκνωτων με καλυτερους... Αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν η αλλαγη τους (με ιδιας χωρητηκοτητας ) θα εχει αλλαγη στην σταθμη του tweeter λογω μαλλον μικροτερης αντιστασης. Θα δειξει... θα ακολουθησουν φωτο με το ηχειο τελειωμενο... και παλι σας ευχαριστω για την βοηθεια σας !!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.573
'Όταν σχεδιάζεται ένα ηχείο πρέπει να λαμβάνονται όλα υπόψιν στη τελική του μορφή, αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά.
Από το μήκος των καλωδιώσεων που συνδέουν τα μεγάφωνα στο κροσόβερ και τις διατομές τους μέχρι η ποιότητα των πυκνωτών που διαφοροποιούν ελαφρώς το τελικό αποτέλεσμα.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Ανακατασκευη Audio spectrum S37 2

Συμφωνω απολυτα . Γιαυτο το λογο εχω και καποιες ανησυχιες οσον αφορα τους πυκνωτες... Το μηκος των καλωδιων ακομα και αν αλλαξει πεντε η και δεκα ποντους ακομα δεν πιστευω οτι θα εχει σημαντικη διαφορα... Τουλαχιστον οχι τοση οσο θα εχει η αλλαγη με αλλο καλυτερο... Σοβαρο σχεδιασμο ηχειου και βεβαια δεν μπορω να κανω . κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δυσκολοτερο στο χωρο του ηχου... Το ετοιμο σχεδιο που εχω ειναι ενα καλο πεδιο πειραματισμων που εχει και τον σκοπο να με μαθει και μερικα πραγματα... στο μελλον (οχι και τοσο μακρινο) θελω να τα κανω ενεργα χρησιμοποιωντας τα mini dsp και ενισχυτες class d. Το προβλημα ειναι οτι η εταιρια δεν βγαζει crossover δυο δρομων . Θα προτιμουσα να εχω το φιλτρο και τους ενισχυτες μεσα στο ηχειο και να του στελνω ψηφιακο σημα απο το htpc... Προς το παρον βρισκομαι στο σταδιο της ανακατασκευης της καμπινας . (αλλαγη μπαφλας και επενδυση των πλαινων με ξυλο) Ελπιζω στο επομενο δεκαημερο να τα εχω ετοιμα και να ανεβασω μερικες φωτο...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus