Αναλογικός ισοσταθμιστής

Reaction score
2.248
Με αφορμή κάποιο thead περί ισοστάθμισης χώρου και την σημασία του στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα καταφέρατε να με κάνετε να ξανα-ξανακυλήσω :102:

Από την δεκαετιά του 80 είχα τον YAMAHA EQ-1100 και με το pink noise έκανα αυτόματη ισοστάθμιση του χώρου.

Κάποια στιγμή έγινα οπαδός της balanced συνδεσμολογίας και το EQ μου πήρε τον δρόμο για πατάρι (με λύπη) αφού δεν είχε αυτή τη δυνατότητα.
Χτες που ξέστρωσα το σαλόνι και βγήκαν οι κουρτίνες (δεν θέλω γέλια) αναθεώρησα την γνώμη μου για αυτό το μηχανάκι καθώς ο ήχος που εισέπραξα ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Με μία προσεχτική μετακίνηση των ηχείων μου έσιαξε λίγο αλλά και πάλι ακούω σαν να βρίσκομαι σε στάδιο. (Τα ηχεία μου είναι τα ML)

Ψάχνοντας για γραφικό αναλογικό ισοσταθμιστή με γεννήτρια θορύβου και ισοροπημένες εισόδους/εξόδους βρήκα τον http://www.behringer.com/EN/Products/FBQ6200.aspx
που μάλλον μου κάνει.

Επίσης βρήκα κάποιους "παραμετρικούς" ισοσταθμιστές που δεν κατάλαβα ακριβώς την διαφορά τους από τους γραφικούς.... αλλά πολύ πιο ακριβούς.

http://www.avalondesign.com/equalizr.html

Εαν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι σας ευχαριστώ .

Να είναι αναλογικός, balanced in/out, να έχει γεννήτρια θορύβου

Reaction score
81
Απάντηση: Αναλογικός ισοσταθμιστής

Φοβερο μηχανημα στην εποχη του το γιαμι!Δυστυχως δεν εχω κατι να σου προτεινω..

Reaction score
2.248

Ευχαριστώ Soundcare9

Ολο και κάποιος θα απαντήσει. Από ότι κατάλαβα τα παραμετρικά EQ είναι για επαγγελματικές εφαρμογές

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ευχαριστώ Soundcare9

Ολο και κάποιος θα απαντήσει. Από ότι κατάλαβα τα παραμετρικά EQ είναι για επαγγελματικές εφαρμογές
Καλησπέρα,
Το γραφικό eq όπως φαίνεται στον yamaha έχει 10 περιοχές συχνοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να προβείς σε διόρθωση συχνοτήτων μόνο στις αναγραφώμενες τιμές που όρισε ο κατασκευαστής. Ουσιαστικά κάνεις μια τυπική διόρθωση. Ένα ιδανικό eq έχει 31 περιοχές.
Ένα παραμετρικό μπορεί να δείχνει ότι έχει λιγότερες ρυθμίσεις αλλά, έχεις την δυνατότητα να επηρεάσεις και διπλανές συχνότητες. Π.χ. εάν θέλεις να χαμηώλωσεις στάθμη στην περιοχή των 315 Hz και το γραφικό σου παρέχει την 250 και την 500 δεν έχεις επιλογή. Αντιθέτως με το παραμετρικό που ενδέχεται να έχει και λιγότερα ρυθμιστικά απο το γραφικό, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τη συχνότητα που σε ενδιαφέρει και να την αυξομειώσεις. Επίσης μπορείς να επιλέξεις και το εύρος της συχνότητας. Δηλαδή να επηρεάζει και διπλανές συχνότητες απο τους 315 κύκλους που προανέφερα.
Η άποψή μου είναι ότι πέντε παραμετρικές είναι καλύτερες απο 10 γραφικές.

Reaction score
181
Και οι δύο τύποι έχουν τα πλεονεκτήματά τους.
Σε επαγγελματικό επίπεδο προτιμώνται ο ένας ή ο άλλος αναλόγως την δουλειά που θέλουμε να κάνουμε.
Το θέμα όμως δεν είναι εδώ.
Τα αναλογικά τα καλά... είναι ακριβά.
Τα φτηνιάρικα έχουν και ανάλογο ήχο...
Καλή λύση είναι παλιό αλλά καλό EQ(ακριβό) της εποχής του 80 που ήταν στα φόρτε τους. (μιλάω πάντα για ερασιτεχνική χρήση)
Επίσης τα μηχανάκια της BBE είναι και αυτά μια εμπειρία που δεν κοστίζει πολύ αλλά απαιτούν λίγα λάθη στο στήσιμο/φάσμα/χώρο.
Βέβαια όσο λιγότερα τα λάθη τόσο και λιγότερη η χρήση των EQ.
Aυτό εξυπακούεται νομίζω...

Reaction score
2.248

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν θα μπορέσω ποτέ να ισοσταθμίσω τον χώρο μου με ένα παραμετρικό... λόγο γνώσεων φυσικά
Παράδειγμα αυτό το παραμετρικό που λέει και στο manual "Everyone knows how to use a parametric equlizer. Right?"

Reaction score
2.248

Για αυτό τον λόγο της δυσκολίας ίσως είναι καλύτερα το μεγάλο γραφικό της Berhinger που έχει και pink noise και με κάποιο όργανο ίσως.... τα καταφέρω

Τι γνώμη έχετε?

Reaction score
181
Νο!!!
Καλύτερα να προτιμήσεις το πρώτο της φωτό (το γιαμαχάκι) που δεν έχει αναλογικά ποτς...
Αν πας σε (φθηνιάρικα) αναλογικά ποτς καλύτερα να πάρεις φθηνά μονομπλόκς EQ.
Έχουν πολλές εταιρίες, όπως η DBX π.χ.

Reaction score
2.248

Το καλύτερο αναλογικό παραμετρικό (full balanced, dual mono, class A κτλ κτλ) που μπόρεσα να βρω είναι το AVALON AD2055F

Αλλά 4000.... πολλά , πάρα πολλά για ένα EQ που ίσως δεν θα μπορέσω να ρυθμίσω

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Αναλογικός ισοσταθμιστής

Νο!!!
Καλύτερα να προτιμήσεις το πρώτο της φωτό (το γιαμαχάκι) που δεν έχει αναλογικά ποτς...
Αν πας σε (φθηνιάρικα) αναλογικά ποτς καλύτερα να πάρεις φθηνά μονομπλόκς EQ.
Έχουν πολλές εταιρίες, όπως η DBX π.χ.
Το Yamaha το έχω φίλε Γιάννη, αλλά είμαι σε full balanced από πηγή έως τελικούς καi το Yamaha δεν είναι balanced :104:

Reaction score
181
Sorry για το λαθάκι φίλε Geovaz.
Στρέψου για τις bal. στην άλλη λύση που σου έδωσα.
Για σχετικά φτηνό πάντα.

Τώρα για τα AVALON και ανάλογα της υψηλής κατηγορίας αν τα σκάσεις τα έρμα τα ευρώνια... θα το μάθεις απ' έξω είμαι σίγουρος!!!
Θα σε βοηθήσουν και τα παιδιά της αντ/πείας ή του μαγαζιού.
Βέβαια για 4 χιλιαρικάκια θα έρθουν και στο σπίτι να το στήσουνε και να σου δείξουν και 5 πράματα...
Πάντως μην φοβάσαι τα πολλά κουμπιά.
Το 2496 της μπέρρυ πιο ακαταλαβίστικο είναι σε μερικά σημεία...
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα μπορέσεις να ακροαστείς πριν εκταμιεύσεις...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.096

ποιές είναι οι πηγές σου? (πικάπ, σι-ντι, κλπ...)

Reaction score
2.248

Πλατό LINN - ΙΤΤΟΚ - Benz SL
Stage RCM sensor prelude IC
Pre Electrocompaniet 4.6 B
Power Cairn face nord HE1 2x(1x200) A/B

Transport - DAC Theta Digital DS Pro Prime II

Ηχεία ML SL3

(Ολα είναι σε balanced συνδεσμολογία XLR, ακόμα και το tonearm cable - stage και για αυτό θέλω ballanded ΕQ στην αλυσίδα μου)

Ακούω βινύλιο επιτοπλείστον

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.096

όσον αφορά το μηχάνημα, εγώ που είμαι και πολύ υπέρ του πικάπ, άμα αυτό σε βολεύει ψυχολογικά δηλαδή και την βρίσκεις, να σου προτείνω το DEQ2496, το οποίο μια χαρά σου κάνει, αφού έχει εισόδους και εξόδους XLR, αναλογικότατες και γλυκύτατες, φουλ στο σιρόπι, όπως μπορείς να δεις τέρμα δεξιά στην παρακάτω φωτό:

ταυτόχρονα και παραλλήλως να μη ξεχάσουμε να πούμε, πως έχει και ψηφιακές εισοδοεξόδους, οπότε μπορείς να το παρεμβάλλεις και μεταξύ ντακ-τρανσπορτ παραλλήλως με τις αναλογικότατες συνδεσούλες σου.

είναι και φτηνό, να μη ξεπαραδιαστείς ρε παιδί μου.... κι έχει κ γραφικό και παραμετρικό και ότι τραβάει η ψυχούλα σου δηλαδή....

όσο για το πρόβλημα που θες να διορθώσεις, ΙΜΗΟ διορθώνεται με ....κουρτίνες.

για να λέμε τα σύκα σύκα δηλαδή...

άντε, καλό a to d to a άκουσμα, και μη σκας καθόλου, το κάνουν κι άλλοι επωνύμως (βλέπε κοπλαντ) και σε πιο πολλά λευτά και χωρίς ψηφιακές εισοδοεξόδους. Είδες; το καλύτερο το άφησα για το τέλος! :145::145::145::145:

Reaction score
2.248

Σε ευχαριστώ Κώστα,
Και μετά με πια μηχανάκια (μικρόφωνα, γεννήτρια θορύβου κτλ κτλ) προχωράς?

(σσ. Η κουρτίνα είναι καλοκαιρινή...... το χαλί μου τα χαλά πιό πολύ που βγήκε, αλλά δεν μπορώ καλοκαιριάτικα να το ξαναβάλω... υπάρχει σύζυγος :142:.... βλέπεις πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτόν το χώρο ελλείψη προσαρμοσμένου χώρου ακρόασης.)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.096

το ίδιο το μηχάνημα έχει γεννήτρια θορύβου και στο ίδιο μηχάνημα βάζεις μικρόφωνο, αυτό το μετρητικό της μπέρι.

αυτό το μηχανάκι τα κάνει όλα και συμφέρει βρε! δες τι έχει γράψει κι ο άλεξ...αν έκανε και καπουτσίνο, ή έστω εσπρέσο, θα ήταν τέλειο...

κουρτίνα χοντρή-θεόχοντρη δηλαδή, χρειάζεται σε όλο τον τοίχο πίσω από τη θέση ακρόασης. χαλί ΙΜΗΟ δε χρειάζεται.

Reaction score
23

όσο για το πρόβλημα που θες να διορθώσεις, ΙΜΗΟ διορθώνεται με ....κουρτίνες.

για να λέμε τα σύκα σύκα δηλαδή...

άντε, καλό a to d to a άκουσμα, και μη σκας καθόλου, το κάνουν κι άλλοι επωνύμως (βλέπε κοπλαντ) και σε πιο πολλά λευτά και χωρίς ψηφιακές εισοδο εξόδους. Είδες; το καλύτερο το άφησα για το τέλος!
:615:...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.212
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney