Αναλυσέ το...

Reaction score
0
Όπως έχουμε αναφέρει σε τόσες συζητήσεις ο χώρος αποτελεί ένα ακόμα κρίκο του συστήματός μας ο οποίος προσθέτει τη δική του ακουστική υπογραφή και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος είναι ότι ο χώρος πρακτικά δεν αλλάζει. Πιθανόν βελτιώνεται στα σημεία, αλλά τα βασικά του χαρακτηριστικά δεν μπορούν να μεταβληθούν.

Προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν (της επιμέρους βελτίωσης) και μετά από μελέτη στο διαδίκτυο εγκατέστησα δύο λογισμικά (FFT) στο pc και με τη βοήθεια calibration μικροφώνου έκανα κάποιες πρώτες μετρήσεις παίζοντας ροζ θόρυβο στη στάθμη που συνήθως ακούω μουσική...

Έως εδώ καλά...έχω λοιπόν κάποιες καμπύλες που παρουσιάζουν ανεβοκατεβάσματα στην οθόνη του υπολογιστή και καλούμαι να πάρω αποφάσεις.

Τί συμπεράσματα βγάζω από αυτές? Πως μπορώ να βελτιώσω την καμπύλη, και ακόμα πιο βασικό...τι πρέπει να πετύχω???

Για παράδειγμα, βλέπω ένα τεράστιο peak στην περιοχή των 120 Hz το οποίο φαντάζομαι πως πρέπει να εξομαλυνθεί. Θα επιστρατευτούν μαξιλάρες, ηχοαπορροφιτικά κλπ και θα γίνουν δοκιμές.

Το πάω καλά? θα ήθελα τη βοήθειά σας!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
για ανέβασε μας τα διαγράμματα και θα δούμε...

Πάντως για μένα ο πιο σίγουρος τρόπος για να βελτιώσεις την απόδοση του χώρου και να μην σου κοστίσει μία περιουσία είναι ένα ψηφιακό EQ με ισοστάθμιση χώρου.

Αν θυμάμαι καλά ο Κώστας-EAR χρησιμοποιεί κάτι παρόμοιο. Είναι της Behringer και είναι πολύ φθηνό για να πειραματιστεί κάποιος...

Reaction score
0
Θα περιμένω μέχρι τα μέσα Γενάρη ώστε να μπεί και ένας καναπές (αναβάθμηση θέσης ακρόασης) και θα επαναλάβω τις μετρήσεις.

Αν κάποιος μπορεί να προτείνει κάποιο link για μελέτη όσον αφορά τη διόρθωση χώρου θα το εκτιμούσα...

Reaction score
2
Το ψηφιακό μπερρυ έχει 355ευρώ, τιμή με φπα, το μικρόφωνο της ίδιας εταιρίας γύρω στο 100άρικο.
Κε Τσολάκη, αν έρθετε το Σάββατο, θα το δείτε από κοντά (δεν το εμπορεύομαι, είναι για προσωπική χρήση).

Reaction score
3.633
Λευτέρη αφού έχεις ένα peak στα 120 Hz φαντάζομαι ότι θα έχεις και ένα γύρω στα 60 Hz.

Δύσκολο να τα διορθώσεις 100% χωρις τη χρήση equalizer.

Εγώ πάντως δεν παρεμβάλω με τίποτα άλλη συσκευή στη πορεία του σήματος. Αν η παρέμβαση γίνει με ψηφιακό equalizer τότε ίσως και να το δοκίμαζα.

Reaction score
2
Deq 2496 είναι ο κωδικός, όντως.
Φυσικά δεν το έχω ανάμεσα στα μηχανήματα, το χρησιμοποιώ για βελτίωση χώρου, παίζοντας με υλικά και όχι με το ίδιο.

Όσο για το μικρόφωνο, έκανα λάθος στην τιμή, έχει 58ευρώ!

Reaction score
239
Mono gia ilika dld?

Den exeis peiramatisteis na diorthwseis kai sixnotites mesw tou?

Skeftomai na to agorasw poia i gnwmi sou? To exeis sindesei se seira me ton proenisxixti sou paremvallei tpt noise ktlp?

Egw tha to parw gia na rithmisei ta mprostina se sxesi me ilika kai mallon na to afisw monima gia mass management

Reaction score
2
Ο χώρος για εμένα, ανέκαθεν, υπήρξε το μεγάλο πρόβλημα, για την σωστή απόδοση ενός ηχοσυστήματος.
Όχι ανέκαθεν, κανείς δεν γεννήθηκε σοφός, από τότε που τέλειωσα μία σχολή.

Αυτό που δεν μπορούσα να δεχθώ, ήταν το σύστημα να επιβάλλει τη διαμόρφωση που θα είχα στο σαλόνι μου.
Παίζοντας λοιπόν με διάφορα διακοσμητικά, βλέπω τον τρόπο που επιδρούν ακουστικά στο χώρο.
Συνήθως, χρησιμοποιώ τα αυτιά μου, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας.
Είναι εύκολο να την πατήσεις νομίζοντας ότι έκανες καλό ή κακό, αλλά ουσιαστικά μπορεί να έχεις επιβάλλει τον εαυτό σου, ειδικά αν έχεις κάνει μία προσπάθεια που σε κούρασε για να την υλοποιήσεις, να ακούσει τη διαφορά.
Το μπέρι σε φέρνει στα ίσια σου, λέγοντάς σου ακριβώς τι έκανες.
Αλλά όχι, δεν το αφήνω πάνω στο σύστημα. Είναι καλός φίλος και συνεργάτης για τη δουλειά, αλλά καλό στον ήχο δεν κάνει!
Πάντα είναι προσωπική άποψη, αυτά που γράφω και επιβάλλεται στον καθένα να χρησιμοποιήσει τα αυτιά του, ώστε να έχει προσωπική άποψη.

Reaction score
0
Αντώνη ακριβώς αυτό θέλω να πετύχω...

Δεν θέλω να παρεμβάλω κάτι στην πορεία του σήματος, ιδιαίτερα που η παραμικρή αλλαγή σε interconnect ή καλώδια ρεύματος γίνεται αισθητή...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπράβο γιατί παρόλο που είσαι αρκετά συντηρητικός για να το βάλεις επάνω στην μουσική αλυσίδα, κατανοείς πλήρως την λειτουργικότητα της μηχανής. Το λέω γιατί κάποιοι απορρίπτουν τέτοιες λύσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το μηχανάκι πάντως μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα τα συστήματα που έχουν προβλήματα by default, χωρίς να αφήνεις το θέμα χώρος απ' έξω, μιας και η διαδικασία πάντα μπερδεύει και τον χώρο. Σίγουρα αν θέλει κάποιος να ξεβρακώσει το σύστημά του, πρέπει να το βάλει έστω και μια φορά για να δει... τα χάλια του.

Μέγα προσόν: Πέραν από τους γνωστούς μας χαϊεντισμούς, προφανώς η γυναίκα θα τσιρίξει λιγότερο αν αντί να μετακινήσεις έναν καναπέ βάλεις στο σαλόνι ένα τέτοιο κακομούτσουνο μηχανάκι με άπειρα λαμπάκια. Είναι και Χριστούγεννα μια χαρά ταιριάζει. :wink: :lol:

Reaction score
2
Νίκο μου,

Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, της είπα
" Επιλέγεις εμένα, επιλέγεις και αυτά που με ακολουθούν"
Όταν παντρευτήκαμε, είπα "αυτός ο τοίχος μου ανήκει" και σχεδίασα όλο το σαλόνι βάση της θέσης του συστήματος.
Έτσι η γυναίκα μου είναι ευτυχισμένη, γιατί έχει ένα "καθώς πρέπει" σαλόνι (με 2 παιδιά, μικρά, λέμε καθώς πρέπει) και εγώ είμαι ευτυχισμένος, γιατί ακούω όπως υποκειμενικά, θα ήθελα να ακούω.

Το μπέρι ακουστικά, είναι αρκετά χειρότερο από το ρέιν, αλλά το δεύτερο είναι αρκετά πιο ακριβό, για τη δουλειά που το ήθελα/θέλω να κάνω.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν το αφήνω επάνω.

Διαφορετικά, αυτό που μόνιμα έχω στο μυαλό είναι το ότι όταν παύεις να προσπαθείς για να γίνεις καλύτερος (όχι από τον άλλο, για εσένα το κάνεις), παύεις να είσαι και απλά καλός.
Άρα, ακόμα, δεν απορρίπτω τίποτα!

Reaction score
3.633
Η γυναίκα πρέπει να φεύγει από το σπίτι όταν κάνουμε σοβαρές ακροάσεις και να πηγαίνει στη μάνα της ή να πηγαίνει με τα παιδιά στο παιδικό θέατρο.

Η γυναίκα στη πορεία του σήματος κάνει κακό.
Το ίδιο κακό όσο και ένα αναλογικο equalizer.

Reaction score
2
Εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση!

10 χρόνια την εκ-παίδευα, έως ότου ανέβουμε τα σκαλιά και αφού σιγούρεψα το γεγονός της υποχώρησης-αποχώρησης-αποδοχής από πράγματα που αφορούσαν τον ήχο!!!!!!!!

Τώρα πιά τη σκυτάλη την έχει αναλάβει ο υιός, ο οποίος ήδη γνωρίζει να λειτουργεί άριστα τα ψηφιακά, τις εισόδους του ενισχυτή και το ποντεσιόμετρο έντασης. εκπαιδεύει, μάλιστα και την κόρη, η οποία δουλεύει πολύ καλά μόνο το ποντεσιόμετρο της έντασης.
Στα ψηφιακά δεν την αφήνει να βάλει χέρι ο Κωνσταντίνος, από τότε που χάλασε τον εγγραφέα (τρανσπορτ).

Reaction score
239
Emena pali tpt den mou leei, omes arravwniasmenoi eimaste den kserw an allazei meta, pantws tis eipa otan ftiaksoume spiti tha exei ipogeio pou tha einai o proswpikos mou xwros

Reaction score
3.633
Pambs, δεν έχεις Ελληνική γραμματοσειρά στο computer ?

Μου βγαίνουν τα μάτια όταν διαβάζω τα κείμενά σου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.298
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale