Αναμνήσεις με τα πολύ παλιά μου βινύλια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706
Χθές το βράδυ μαζί με παρέα, αντί να βγούμε έξω το βράδυ, καθήσαμε και κάναμε μια ανασκόπηση των παλιών μας ακουσμάτων.
Βγάλαμε, ξεσκονίσαμε και ξαραχνιάσαμε τους δίσκους βινυλίου που τους φυλάω με ευλάβεια σε κάποιο ράφι.
Δίσκους που άρχισα να αγοράζω μόλις είχα πάρει πικάπ, όντας πιτσιρικάς.
Δίσκοι που έχω από το 1978. Να σας δώσω μια μικρή γεύση.

Στην 1η φωτο από τους πρώτους δίσκους κλασσικής που πήρα.
Η Κάρμεν, οι συμφωνίες 5 & 9 του Μπετόβεν, Τοκκάτα και φούγκα του Μπαχ, Μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ και διασκευασμένα έργα κλασσικής από τον Franc Pourcel.

Attachments

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706
Απάντηση: Αναμνήσεις με τα πολύ παλιά μου βινύλια.

Στην 2η φωτο κομμάτια για πιάνο, οι 4 εποχές του Βιβάλντι, η μουσική των νερών του Χέντελ, η περίφημη συμφωνία Νο 40 του Μότσαρτ με την English Champer Orchestra με τον Benjamin Britten που είναι σπάνιος και συλλεκτικός δίσκος αναφοράς, κι άλλη μια εκτέλεση της τοκκάτα και φούγκα με άλλον παίκτη, σε άλλο όργανο, άλλη εκκλησία και φαναταστικό ήχο, οι εικόνες από μια έκθεση του Mussorgski και το Μπολερό του Ραβέλ.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην 3η φωτο διάφορες εκτελέσεις και διασκευές έργων κλασσικής, και το περίφημο Flairk, δίσκος αναφοράς με κομμάτια εξάχορδης και δωδεκάχορδης κιθάρας και ξύλινων πνευστών.
Το Rondo Venezziano έχει κομμάτια με μικρή ορχήστρα όπου το κύριο όργανο είναι το όμποε, αλλά παιγμένα σε κάπως πιο σύγρονο στύλ με χρήση ντράμς.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην 4η οι Boney M, αγαπημένοι όλων τότε, οι 2 δίσκοι των Space με ωραία κομμάτια τους και φυσικά ο γνωστός πυρετός του Σαββατόβραδου.
Δίσκος που έμεινε στην ιστορία με πολλά ωραία κομμάτια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην 5η τώρα. Θυμάστε την Αμάντα Λήρ; Με τη γαϊδουροφωνάρα που λέγανε ότι ήταν άντρας;
Τη Ραφαέλλα Καρρά που είχε αναστατώσει το σύμπαν στην Ελλάδα.
Οι Asia στον πρώτο τους δίσκο, οι Imagination με το Just an Illussion που είχε κάνει θραύση στις ντίσκο της εποχής.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην 1η ο ιστορικός δίσκος των Supertramp και το ομότιτλο Breacfast in America, οι αδελφές Baccara που είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία αλλά για λίγο διάστημα, οι ΑΒΒΑ φυσικά και ο μεγάλος Bob Dylan, οι Spargo που χορεύτηκαν πολύ στις ντίσκο στους χορούς των σχολείων μας και οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι Clash.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Άλλες αναμνήσεις στην 2η από Lips Ink, Neil Diamond, Scorpions, Elvis, E.L.O. και οι Earth wind & fire με τραγουδιστή τον Phil Balley τότε.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην 3η οι ΤΟΤΟ, ο πολύ πετυχημένος δίσκος των Scorpions με το Blackout, ο Christofer Cross, ο Richie Blackmore με τους Rainbow, φυσικά οι Dire Straits και η Dianna Ross.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

To the Wall των Pink Floyd, είχε ένα σελοφάν με το λογότυπο και το κόλλησα με σελοτέϊπ να μη φύγει. H πολυκαιρία το κιτρίνισε.
Φυσικά και το Dark Side of the moon.
Επίσης οι AC-DC, oι Foreigner με το διάσημο 4ο άλμπουμ τους, ο πολύς Quincy Jones που μας χάρισε επιτυχίες για χορό στις ντίσκο και ο Memfis.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Στην τελευταία φωτό από τις ελληνικούρες της εποχής.
Απ΄όλα ακούγαμε. Ο Πάριος παιδάκι, ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Ν. Καρβέλα, ο Γιάννης Μηλιώκας που έκανε μεγάλη επιτυχία τότε κι εξαφανίστηκε πλέον, οι επιτυχίες της Μίνως του 1979, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με το δίσκο που είχαμε ξετρελαθεί και ο Χάρης Λεμονόπουλος, μάγος στο μπουζούκι.
Ο δίσκος αυτός έχει κάποια κομμάτια που σε κάνουν να αγαπάς το μπουζούκι ακόμα κι αν δεν το χωνεύεις σαν όργανο. Υπάρχουν και τέτοιοι.

Μετά από 30 χρόνια οι δίσκοι ακόμα κρατάνε και παίζουν καλά. Οι αναμνήσεις είναι πολλές και με γυρνάνε πίσω στην πιο ωραία περίοδο της ζωή μου.
Όπου μάζευα λίγα λίγα τα λεφτά για να πάρω ένα δίσκο.
Είναι πολλοί ακόμα που πλέον είναι σπάνιοι και συλλεκτικοί.
Αυτή ήταν μια μικρή ανασκόπηση.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Τον δίσκο του Λεμονόπουλου πρόσεχέ τον σαν τα μάτια σου. Δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις εύκολα την σήμερον ημέρα. Εγώ έχω 2 αντίτυπα και το ένα δεν το πειράζω...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.706

Όλους τους δίσκους μου τους πρόσεχα σαν τα μάτια μου, με εξαίρεση κάποιους που δάνεισα για να κάνουν πάρτυ κάτι φίλοι και τους ψιλογρατζούνισαν #@$&$#@&

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm