Αναμνησεις...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Το ετος ειναι 1978
Το punk rock βρισκεται στο αποκορυφωμα του.

Ποσες ελπιδες ειχε ενα συγκροτημα απο την-τοτε-Λαικη Δημοκρατια της Γερμανιας(Ανατολ.Γερμανια) να κανει μια παγκοσμια επιτυχια?
Ποσες πιθανοτητες ειχε ενα τραγουδι με...σολο βιολι να χορευεται στις disco και τα bar του Δυτικου κοσμου?

Θυμαστε την πρωτη φορα που το ακουσατε?

[youtube]lCkvGJfvvDg[/youtube]

Reaction score
0
Απάντηση: Αναμνησεις...

Δυστυχώς ναι , θυμόμαστε ακόμα την πρωτη φορά που ακούσαμε αυτό το ...έκτρωμα" ( είναι τυχαίο ότι άρεσε στα κοριτσάκια της εποχής : ) . Ο Θεός να μας φυλάξει . Γιατί το ξαναθυμήθηκες ;

( Αν και νομίζω ότι έκανε επιτυχία , κυρίως - ή μόνον - στην Ελλάδα , όπου διάφοροι έφαγαν το παραμύθι ότι ήταν underground ανατολικογερμανικό ροκ . Μπουχαχαχα - που λέει και ο Νίκος )

Reaction score
3
Μια χαρά τραγούδι είναι και έμαθε στον νεαρόκοσμο οτι το βιολί δεν είναι μόνο για κλασική μουσική.
Εαν δεν κάνω λάθος,βγήκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 και έγινε άπο τις μεγάλες επιτυχίες,όμως το συγκρότημα εξαφανίσθηκε...:sad:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...είναι τυχαίο ότι άρεσε στα κοριτσάκια της εποχής :)
Είναι προφανές πως ότι άρεσε στα κοριτσάκια της εποχής, ως δια μαγείας άρεσε και στον Καφάτο. Αν αρχίσει να σου λέει με ποιά καψουροτράγουδα χόρευε μπλουζ στα πάρτι, εκεί δεν θα σου μείνει άντερο... :happy_9:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παρακαμπτω καποια δυσμενη σχολια απο τους πικροχολους βορειους φιλους που προφανως ηθελαν να μονασουν εκεινα τα χρονια:happy_5: και συνεχιζω

Το "ασμα" ακουσα χθες στο ραδιοφωνο καθως επεστρεφα απο το εξοχικο και θυμηθηκα τα δικα μου.Ποσο δηλαδη με ειχε εντυπωσιασει ο συγκεκριμενος ηχος σε μια ηλικια(16 ετων περιπου)οταν στην δεδομενη στιγμη ειχα "λοιωσει" τους Sex Pistols, τους Damned και τους Stranlers-τους οποιους παρεπιπτοντως δεν ακουγαν τα κοριτσακια της εποχης.

Και ναι, οπως ειπα και πριν, ακουγοταν σε ολα τα-τοτε- κλαμπ.
Και ακουγοταν καλα!:happy_4:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.042
Έλα μωρέ, που έμαθαν οι City το βιολί στο νεαρόκοσμο, ας είναι καλά οι ELO...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.042
Ρε Αντρέα, και σε είχα παρεξηγήσει. Νόμιζα ότι τότε άκουγες Πόλυ Κερμανίδη και Αντρέα Ζακυνθινάκη...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αναμνησεις...

Παρακαμπτω καποια δυσμενη σχολια απο τους πικροχολους βορειους φιλους που προφανως ηθελαν να μονασουν εκεινα τα χρονια:happy_5: και συνεχιζω

Το "ασμα" ακουσα χθες στο ραδιοφωνο καθως επεστρεφα απο το εξοχικο και θυμηθηκα τα δικα μου.Ποσο δηλαδη με ειχε εντυπωσιασει ο συγκεκριμενος ηχος σε μια ηλικια(16 ετων περιπου)οταν στην δεδομενη στιγμη ειχα "λοιωσει" τους Sex Pistols, τους Damned και τους Stranlers-τους οποιους παρεπιπτοντως δεν ακουγαν τα κοριτσακια της εποχης.

Και ναι, οπως ειπα και πριν, ακουγοταν σε ολα τα-τοτε- κλαμπ.
Και ακουγοταν καλα!:happy_4:
Οι πικρόχολοι βόρειοι φίλοι , λοιπόν , εκείνη την εποχή , άκουγαν σπίτι τους Yes , Genesis , Van der Graaf , Caravan , Soft machine και από Γερμανικό ροκ ( το γνωστό ως Krautrock με το οποίο οι καημένοι City δεν είχαν καμμία σχέση ) Faust , Can , Amon Duul II κλπ .

Ως εκ τούτου μπροστά στα μεγαθήρια της εποχής το Am Fenster ακούγονταν ακριβώς σαν αυτό που ήταν , ένα μονότονο ανέμπνευστο κομμάτι με κάποιο βιολιτζή που έκανε ασκήσεις επί του οργάνου . Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον που το συγκρότημα εξηφανίσθη

"...An immediate hit in East Germany, it also became successful in West Germany and was an enormous success in countries such as Greece...." http://http://en.wikipedia.org/wiki/City_(band))

ΥΓ1. Επίσης οι πικρόχολοι βόρειοι φίλοι δεν είχαν την δυνατότητα να λοιώσουν κανένα δίσκο των Sex Pistols , Damned κλπ :crazy_1: , διότι απλούστατα δεν διέθεταν τέτοιους δίσκους :crazy_3: ( ούτε και τώρα διαθέτουν )

ΥΓ2. Αυτά τα κομμάτια τα θυμόμαστε με νοσταλγία , που παρακάμπτει την χαζομάρα τους , διότι κυρίως θυμόμαστε με νοσταλγία τον ωραίο π@πό που χουφτώναμε επ' ευκαιρία το κοματιού καθώς και τα ωραία εκείνα χρόνια που χουφτώναμε π@πούς χωρίς να υποκείμεθα σε λογοδοσία την ...επαύριο . Αντε παππούδες ....

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Αναμνησεις...

ΥΓ2. Αυτά τα κομμάτια τα θυμόμαστε με νοσταλγία , που παρακάμπτει την χαζομάρα τους , διότι κυρίως θυμόμαστε με νοσταλγία τον ωραίο π@πό που χουφτώναμε επ' ευκαιρία το κοματιού καθώς και τα ωραία εκείνα χρόνια που χουφτώναμε π@πούς χωρίς να υποκείμεθα σε λογοδοσία την ...επαύριο . Αντε παππούδες ....
Α ρε Άρχοντα.:bravo:

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να …
χαμογελάς:)
διακριτικά, μη μας πάρουν και χαμπάρι.:cool_3:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Α ρε Άρχοντα.:bravo:

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να …
χαμογελάς:)
διακριτικά, μη μας πάρουν και χαμπάρι.:cool_3:
Ναι, υποστηριξε τον και εσυ τωρα:happy_5:

Περα απο το γεγονος πως ακουγα και εγω σχεδον τα ιδια με την Δημητρη-λιγο πιο πριν ομως-στην τοτε ζωη μου υπηρχε ο εξης διαχωρισμος:

1)Οι "γκομενες" με πρασινο ανορακ, μουστακι και τον "Οδηγητη" στην τσεπη
2)Τα ξανθα κοριτσακια απο Φιλοθεη που διασκεδαζαν τα βραδια στο "14" και την "Αυτοκινηση"

Ε, εγω ειχα μια αδυναμια στα δευτερα...:happy_5:

Reaction score
3

Ναι, υποστηριξε τον και εσυ τωρα:happy_5:

Περα απο το γεγονος πως ακουγα και εγω σχεδον τα ιδια με την Δημητρη-λιγο πιο πριν ομως-στην τοτε ζωη μου υπηρχε ο εξης διαχωρισμος:

2)Τα ξανθα κοριτσακια απο Φιλοθεη που διασκεδαζαν τα βραδια στο "14" και την "Αυτοκινηση"

Πολύ λογικό, αν και πολλές από τις γκομ… χμ συγγνώμη κοπέλες ταγάρια εξελίχθηκαν μετά…

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.932

Σου έχω ξαναπεί ότι προς τα κει βαδίζεις... :happy_8: :happy_5:

Υπήρχε και υπάρχει και μια 3η κατηγορία:
οι "μαστόρες", ηλικίας άνω των 30, που έχουν ξεπεράσει όλα τα "δήθεν" και ξέρουν τι θέλουν και το κάνουν και καλά, χωρίς φόβο παρεξήγησης, γιατί είναι ήδη ...αργά! :happy_9:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll