Ανανέωση άδειας (διπλώματος) οδήγησης

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους

Είναι η τρίτη φορά που προβαίνω σε ανανέωση της άδειας (διπλώματος) οδήγησης λόγω ηλικίας.

Θυμάμαι ότι σε κάποια από τις προηγούμενες φορές (δεν θυμάμαι αν ήταν η πρώτη ή η δεύτερη) χρειάστηκε να πληρώσω σε κάποια τράπεζα την αμοιβή των γιατρών (οφθαλμίατρος, παθολόγος) και με το αποδεικτικό της τράπεζας να πάω στους γιατρούς για την έκδοση των πιστοποιητικών.

Διαβάζω τώρα ότι το γιατρό τον πληρώνεις επιτόπου και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προσκομίζεις μαζί με το πιστοποιητικό και την απόδειξη του γιατρού. Ωστόσο οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι ολίγον θολές και αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ τους.

Τελικά τι ισχύει; Πληρωμή μέσω τράπεζας ή απευθείας στο γιατρό;

Όποιος ξέρει στα σίγουρα, θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ.

Reaction score
607
Βοήθησα τον πατέρα μου την προηγούμενη εβδομάδα. Πληρωμή απευθείας στους γιατρούς. Μετά, με τα λοιπά δικαιολογητικά, π.χ. παράβολα, σε ένα ΚΕΠ.

Reaction score
3.085
Βοήθησα τον πατέρα μου την προηγούμενη εβδομάδα. Πληρωμή απευθείας στους γιατρούς. Μετά, με τα λοιπά δικαιολογητικά, π.χ. παράβολα, σε ένα ΚΕΠ.
Ευχαριστώ πολύ. Αυτό με τους γιατρούς ήθελα να διευκρινίσω. Όλα τα άλλα θα τα χειριστώ προσωπικά εγώ και απευθείας στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (αυτήν που ανήκω εγώ γεωγραφικά και από την οποία έχω ήδη βγάλει όλα τα προηγούμενα διπλώματα).

Να είσαι καλά.

Reaction score
2.557
Πας σε συμβεβλημένους γιατρούς με το βιβλιάριο υγείας και μια πρόσφατη φωτογραφία.
Πληρώνεις 10 € τον καθένα και σου δίνουν το χαρτί (για 3 χρόνια).

Τα παράβολα είναι 50€ + 30€ + 18€ (δεν έχουν ακόμα καταργηθεί τα χαρτόσημα - ζούμε στο μεσαίωνα...). Βγαίνουν στο taxisnet και πληρώνονται επίσης με e-banking.

Tα χαρτιά (αίτηση) μπορείς να τα κάνεις και στο Κ.Ε.Π. της γειτονιάς σου αλλά θα αργήσεις να πάρεις την ανανεωμένη άδεια οδήγησης (κάνει γύρω στους 3 μήνες). Αλλα δεν σε νοιάζει γιατί έχεις το προσωρινό χαρτί που σου δίνουν.

Reaction score
3.085
Πας σε συμβεβλημένους γιατρούς με το βιβλιάριο υγείας και μια πρόσφατη φωτογραφία.
Πληρώνεις 10 € τον καθένα και σου δίνουν το χαρτί (για 3 χρόνια).

Τα παράβολα είναι 50€ + 30€ + 18€ (δεν έχουν ακόμα καταργηθεί τα χαρτόσημα - ζούμε στο μεσαίωνα...). Βγαίνουν στο taxisnet και πληρώνονται επίσης με e-banking.

Tα χαρτιά (αίτηση) μπορείς να τα κάνεις και στο Κ.Ε.Π. της γειτονιάς σου αλλά θα αργήσεις να πάρεις την ανανεωμένη άδεια οδήγησης (κάνει γύρω στους 3 μήνες). Αλλα δεν σε νοιάζει γιατί έχεις το προσωρινό χαρτί που σου δίνουν.
Ευχαριστώ πολύ, Βαγγέλη. Ναι θα τα κάνω μόνος μου, χωρίς ΚΕΠ.

Reaction score
2.557
Ευχαριστώ πολύ, Βαγγέλη. Ναι θα τα κάνω μόνος μου, χωρίς ΚΕΠ.
Κι εγώ πάω για δεύτερη ανανέωση το Σεπτέμβρη... Μετά τα 79 ζητάνε περισσότερα, αλλά αν φτάσεις τα 99 τότε σου δίνουν τιμητική άδεια οδήγησης...:p

Reaction score
3.085
...αν φτάσεις τα 99 τότε σου δίνουν τιμητική άδεια οδήγησης...:p
:roflmao::roflmao::roflmao:
:biggrin::biggrin::biggrin:
(Κλαίω από το γέλιο)

Υ.Γ.:
Τελικά ανακάλυψα ότι την πρώτη φορά που έκανα ανανέωση (το 2011) την αμοιβή των γιατρών πράγματι την πλήρωνες σε τράπεζα (και ήταν 20 ευρώ ο καθένας) και με αυτή την απόδειξη πήγαινες - πάλι σε συμβεβλημένους με το υπουργείο γιατρούς - και σου δίνανε το πιστοποιητικό.

Reaction score
725
Δηλαδη αν ανανεωσει ενας 100 χρονων το διπλωμα οδηγησης τον αφηνουν στους δρομους αφοβα;Όριο ηλικίας δεν υπάρχει;

Reaction score
15.469
Βρε παιδια (λεμε τωρα :D) ,εγω εχω ενα διπλωμα 31 χρονια τωρα ,αυτο το πρασινο βιβλιαρακι που διναν τοτε ... ισχυει ? η' θα βρω το μπελα μου καμμια ωρα ?

Reaction score
638
Δηλαδη αν ανανεωσει ενας 100 χρονων το διπλωμα οδηγησης τον αφηνουν στους δρομους αφοβα;Όριο ηλικίας δεν υπάρχει;
Στην Ελλαδα δεν βαζουμε ορια πουθενα

Reaction score
2.557
Μετά τα 79 οι ιατρικές εξετάσεις είναι πολύ πιό σοβαρές.
[DOUBLEPOST=1498849348][/DOUBLEPOST]
Βρε παιδια (λεμε τωρα :D) ,εγω εχω ενα διπλωμα 31 χρονια τωρα ,αυτο το πρασινο βιβλιαρακι που διναν τοτε ... ισχυει ? η' θα βρω το μπελα μου καμμια ωρα ?
18+31=49 χρόνων είσαι? Έχεις καιρό μεχρι τα 65...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Εγώ πάντως έδωσα +30€ σε σχολή οδηγών και το παρέλαβα σε 20 μέρες. Με γιατρούς έτσι κι αλλιώς έχουμε στένας "σχεσεις", οποτε...

Reaction score
3.085
Όλα τα διπλώματα, ακόμα κι αυτά τα "πράσινα βιβλιαράκια" (όπως τα λες) γράφουν επάνω την ημερομηνία λήξης. Και αυτή έχει να κάνει με την ηλικία και μόνο. Που σημαίνει ότι πρέπει να γράφει την ημερομηνία των γενεθλίων σου όταν συμπληρώσεις το 65ο έτος. Είναι δηλαδή ανεξάρτητα από τον τύπο.

Πάντως, το σωστό (και νόμιμο ενδεχομένως) είναι να το αλλάξεις με τον τύπο του ισχύοντος. Αν πέσεις πάνω σε τροχονόμο-ξύλο, ουδείς γνωρίζει την εξέλιξη.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης