Αναπαραγωγή HD Audio και επαγγελματικά DACs...

Reaction score
23
Ωχ, ευτυχώς, σας πρόλαβα…

Βλέπω έχετε πολλά θέματα της Linn Records: Παρακαλώ να γίνει ένας έλεγχος, μην πάθουμε καμιά πλάκα! Διότι με αυτά που διάβασα τις τρεις τελευταίες μέρες, και τις κονταρομαχίες των DAC, είπα να βοηθήσω, μην μας βρει καμία λαχτάρα!

Διάβασα ότι οι δισκογραφικές εταιρείες, Artegra Records, BIS Records, Buzz Records, Chesky Records, Challenge Records, DMP Records, EMI Records, Groove Note Records, Linn Records Octavia Records, Opus 3 Records, Sony Music Studios, Telarc Records, Virgin Records, Stockfisch-Records…κ.α. χρησιμοποιούν ADC8 Mk IV and DAC8 Mk IV DSD Converters της εταιρείας Emm Labs.

Κάτι ο Ed Meitner, που τονίζει τις ψιλές, κάτι το DSD που παραμορφώνει στις υψηλές συχνότητες, ίσως υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή των αρχείων υψηλής ανάλυσης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.464
Re: Oμαδική αγορά HD

λουκουμάκι μου ακούγονται εμένα πάντως...

Reaction score
10

Ωχ, ευτυχώς, σας πρόλαβα…

Βλέπω έχετε πολλά θέματα της Linn Records: Παρακαλώ να γίνει ένας έλεγχος, μην πάθουμε καμιά πλάκα! Διότι με αυτά που διάβασα τις τρεις τελευταίες μέρες, και τις κονταρομαχίες των DAC, είπα να βοηθήσω, μην μας βρει καμία λαχτάρα!

Διάβασα ότι οι δισκογραφικές εταιρείες, Artegra Records, BIS Records, Buzz Records, Chesky Records, Challenge Records, DMP Records, EMI Records, Groove Note Records, Linn Records Octavia Records, Opus 3 Records, Sony Music Studios, Telarc Records, Virgin Records, Stockfisch-Records…κ.α. χρησιμοποιούν ADC8 Mk IV and DAC8 Mk IV DSD Converters της εταιρείας Emm Labs.

Κάτι ο Ed Meitner, που τονίζει τις ψιλές, κάτι το DSD που παραμορφώνει στις υψηλές συχνότητες, ίσως υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή των αρχείων υψηλής ανάλυσης.
To πολύ πολύ να ακουστούν κάπως... μουντές...:116:

Τουλάχιστον η Reference Recordings χρησιμοποιεί Weiss:
http://www.weiss.ch/usersworldwide.html :143:

Reaction score
23

To πολύ πολύ να ακουστούν κάπως... μουντές...:116:

Τουλάχιστον η Reference Recordings χρησιμοποιεί Weiss:
http://www.weiss.ch/usersworldwide.html :143:

Μα εγώ Μιχάλη δεν έγραψα πουθενά ότι το Weiss δεν είναι καλό μηχάνημα η ότι δεν είναι από τα μηχάνημα που αποδέχονται οι επαγγελματίες του χώρου. Το αντίθετο μάλιστα.

Άλλωστε, αν πρόσεξες, εγώ ορμώμενος για την προστασία των καταναλωτών, έβαλα μόνο της δισκογραφικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Linn. Οχι όμως τους χρήστες, τα Studios κ.α… μου είναι εύκολο, να κατεβάσω πέντε κατεβατά με τα υπόλοιπα και να χαθεί η μπάλα.

Αλλά, για να μην χαλάσουμε το θέμα, ας το αφήσουμε για ένα άλλο με επαγγελματικά DAC. Θα το ανοίξω όταν βρω χρόνο και εκεί κάθε άποψη δεκτή. Φυσικά όπως πάντα με εικονίτσες και παραδείγματα…

Reaction score
10

Μα εγώ Μιχάλη δεν έγραψα πουθενά ότι το Weiss δεν είναι καλό μηχάνημα η ότι δεν είναι από τα μηχάνημα που αποδέχονται οι επαγγελματίες του χώρου. Το αντίθετο μάλιστα.

Άλλωστε, αν πρόσεξες, εγώ ορμώμενος για την προστασία των καταναλωτών, έβαλα μόνο της δισκογραφικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Linn. Οχι όμως τους χρήστες, τα Studios κ.α… μου είναι εύκολο, να κατεβάσω πέντε κατεβατά με τα υπόλοιπα και να χαθεί η μπάλα.

Αλλά, για να μην χαλάσουμε το θέμα, ας το αφήσουμε για ένα άλλο με επαγγελματικά DAC. Θα το ανοίξω όταν βρω χρόνο και εκεί κάθε άποψη δεκτή. Φυσικά όπως πάντα με εικονίτσες και παραδείγματα…
Nτάξει μωρέ πλάκα κάνουμε, ωχου......:137:
Μιλάμε για δύο εταιρίες που ουσιαστικά είναι στο ίδιο επίπεδο.

Ανοιξε ένα θεματάκι αγόρι μου να μας διαφωτίσεις...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ντεν καταλαβαίνει. Κεν γιου μπι μορ σπεσίφικ μάι ντίαρ; Δηλαδή ο Έντης στην ισοστάθμιση τσιμπάει πρίμα; :137: Το DSD που κολλάει; Αυτά που παίρνουμε είναι μετατροπές από dsd;

...

D

deleted user 10898

Guest

Το DSD που κολλάει; Αυτά που παίρνουμε είναι μετατροπές από dsd;
νομιζω πως adc που γραφουν κατευθειαν σε 24/196 δεν υπαρχουν πολλα. συνηθως η εγραφη γινεται dsd που μπορει ευκολα να γινει απο cd εως 24/192.

D

deleted user 10898

Guest

Γιατί;

...
τι γιατι? γιατι δεν υπαρχουν πολοι 24/192 adc? γιατι ειναι τεραστιος ο ογκος των δεδομενων που πρεπει να καταγραφει απολυτα συγχρονισμενα μαλλον.
επισης το dsd ειναι ευκολο να γινει pcm χωρις απωλειες.
εαν επαιζαν τα dac dsd τα master θα τα εδιναν οι εταιριες σε dsd πιστευω.

Reaction score
23

Ντεν καταλαβαίνει. Κεν γιου μπι μορ σπεσίφικ μάι ντίαρ; Δηλαδή ο Έντης στην ισοστάθμιση τσιμπάει πρίμα; :137: Το DSD που κολλάει; Αυτά που παίρνουμε είναι μετατροπές από dsd;

...
Τα πρίμα δεν τα τσιμπάει ο Έντης, αλλά οι πριμαντόνες… διότι καλό είναι να εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας και όχι της μετρήσεις, αλλά από την άλλη ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος και υπόλογος για τις προδιαγραφές, που μοστράρει!

Το DSD το ανέφερα, διότι κάπου παρα δίπλα διάβασα ότι έχει πρόβλημα στις υψηλές συχνότητες άρα το ίδιο και το EmmLabs και αυτό συνεπάγεται οτι ειναι προβληματικα τα περισσότερα Sacd που κυκλοφορούν. Φυσικά, τα ίδια είχα διαβάσει παλαιοτέρα και για το UV22. Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ψάχνουν για ψεγάδια, ότι όλα είναι υπό βελτίωση και ειδικά στα ψηφιακά.

Τέλειο δεν υπάρχει. Υπάρχουν, όμως, δεδομένα και μια βάση για να μπορούμε να αξιολογήσουμε το οτιδήποτε. Διαφορετικά όλα ανήκουν στην μπουρδολογία του καθενός, την υποκειμενικότητα, και την αμφιλεγόμενη γνώση του. Όλα αυτά τις περισσότερες φορές εντελώς επιδερμικά και μάλιστα εξ αποστάσεως.

Το παράδειγμα με τις δισκογραφικές το έβαλα χιουμοριστικά, διότι οι γνώμη πέντε - δέκα που έχουν την μια η την άλλη άποψη για ένα μηχάνημα, δεν νομίζω να βαραίνει το ίδιο με την γνώμη των παραπάνω επαγγελματιών, που παράγουν το υλικό υψηλής ανάλυσης.

Νομίζω ότι αυτός είναι αντικειμενικότερος τρόπος αξιολόγησης μιας συσκευής, από αυτό που διαβάζω κατά κόρον τον τελευταίο καιρό και έχουν γίνει τα μαλλιά μου πιο φουντωτά από του Κ. Κόγια. Έγγραψε κάποιος στο τάδε φόρουμ αυτό και στο άλλο άλλοι δέκα, άρα αυτό είναι το σωστό.

Μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε γνώμη, ακόμα και αν αφορά έμενα, αρκεί να έχει βάση, να είναι καλοπροαίρετη και να μην είναι δια της ατόπου απαγωγής της βλακείας.

Για μένα η γνώμη οποιουδήποτε μετράει το ίδιο μέσα σε ένα χομπίστικο φόρουμ, είτε γνωρίζει δυο πράγματα, είτε χίλια.

Τώρα για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, τα ίδια άκουγα πριν μερικούς μήνες σε πηγαδάκια για το Weiss και διάφορες κόντρες που είχαν πραγματοποιηθεί.

Φυσικά, ξέρω ότι με κουρδίζεις για να γράφω, αλλά με όποιο δάσκαλο καθίσεις… κουτσομούρες ψαρομαλούσες θα ψωνίσεις.

Όσο για το DSD και μερικά από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, ο τεχνικός ήχου που συχνά πυκνά αναφέρεται στα fora και όχι μόνο…:

Mηχανικός ήχου: Jan-Eric Persson, DSD/Surround Mastering: Thomas Eberger & Jan-Eric Persson, Mικρόφωνα: AKG C-24, AKG C-426, Thuresson CM-502, Neumann U-89, AKG C414 B-TL II, Beyer M-160, AKD D-112, Shure SM-76, Προενισχυτές: Τhuresson (custom), ΑΜΕΚ System 9098, DSD Recorder: Genex GX8500, DSD Editor: Sonoma, Converters: ΕΜΜ Labs ADC8/DAC8 MkIV

Η τελευταία απασχόληση του Persson είναι, όπως είναι φυσικό, τα SACD. Με την δυνατότητα για ηχογραφήσεις μεγαλύτερης έκτασης και δυναμικής περιοχής…
http://www.avmentor.gr/refrecs/opus3_showcase_2005_sacd.htm

Το έχω και σε Γιαπωνέζικη έκδοση. Αλλά δεν το υποστηρίζει το AvSite και φοβάμαι μην το λάβετε σαν απειλή από εξωγήινους…

@Νίκο αν θέλεις να με δελεάσεις και να ξαναγράψω να βάλεις πάλι τα μηνύματα μου όπως ήταν, πριν την ενοποίηση του ήχου…

Αλλιώς θα κόβω το μήνυμα σε 50 κομμάτια και σε ένα μήνα θα είμαι…golden ear.:201:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Kala ρε, αντι να κανεις τις δουλειες που σου εβαλα καθεσαι και γραφεις στο φορουμ του ψαρο-μαλλι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Κάτσε ρε παλικάρι μ' γιατί εσύ θα με τρελάνεις.
Πως είναι δυνατόν να:
...καλό είναι να εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας και όχι της μετρήσεις...
και να μην λέμε μπούρδες;
Υπάρχουν, όμως, δεδομένα και μια βάση για να μπορούμε να αξιολογήσουμε το οτιδήποτε. Διαφορετικά όλα ανήκουν στην μπουρδολογία του καθενός, την υποκειμενικότητα, και την αμφιλεγόμενη γνώση του.
:114::114:

Πάραυτα εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα με το DSD και θα ήθελα μια εξήγηση, αν υπάρχει. Πάντως, η πολύ εμπιστοσύνη στα αυτιά, λέει ότι τα Weiss είναι λίγο κουρεμένα στα πρίμα. :137:

Να σε δελεάσω ρε Μιχάλη αλλά δεν σε καταλαβαίνω ρε παιδάκι μου. Γράφεις με κρυπτογράφηση; Τι εννοείς σε αυτό που λες για τα μηνύματα;

...

Reaction score
23
ο δολφον ειναι δυναμη. με αρεσει ο τροπος που γραφεις.
Νικος
Έχεις σωστή κάρτα ήχου, γιαυτο σου φάνηκε καλό το κείμενο μου.

Σε άλλες κάρτες, όμως, νομίζω έχουμε πρόβλημα με τους drivers.:203:

Γεια σου Νίκο.

Reaction score
23

Κάτσε ρε παλικάρι μ' γιατί εσύ θα με τρελάνεις.
Πως είναι δυνατόν να:

:114::114:

...
Τώρα θέλεις να πιστέψω ότι έμενα περίμενες για να τρελαθείς. Άμα τοχει ο άνθρωπος ... δεν έχεις ανάγκη εσύ, αντέχεις!

Τα πρίμα δεν τα τσιμπάει ο Έντης, αλλά οι πριμαντόνες… διότι :610: καλό είναι να εμπιστευόμαστε τα αυτιά μας και όχι της μετρήσεις, αλλά χωρίς αυτές δεν γίνεται από την άλλη ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος και υπόλογος για τις προδιαγραφές, που μοστράρει!

Ο δαίμονας του τυπογραφείου έφαγε μια φράση μου.

Φυσικά και χρειάζονται οι μετρήσεις. Δεν το συζητάμε, όπου χρειάζεται και είναι δυνατόν. Είπαμε μην πάμε από το ένα στο άλλο άκρο. Αλλιώς δεν μιλάμε για φόρουμ ήχου, αλλά για μαγκαζίνο και διαφημιστική εταιρεία.

Μην ξεχνάς, καρντάση, ότι είμαι και εξωτερικοτραφείς. Αν ξεφύγει και κανένα κόμμα κάνε τα στραβά μάτια, ποιητική αδεία πολλά συγχωρούνται.

Τώρα για το θέμα του αυτιού θέλει μεγάλη κουβέντα …Δηλ. κατά πόσο μπορείς να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη, βασιζόμενος μόνο σε αυτό.

Και για να τα γράψω όλα μέσα σε ένα δίστιχο:

Αν ήτανε η γνώση φασολάδα,

θατρωγε τσάμπα όλη η Ελλάδα.

Δεν νομίζω να χρειάζεται και αυτό επεξήγηση, έξυπνος είσαι, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Άσε που είμαι σίγουρος ότι έχεις πάρει τον άλλο τηλέφωνο και σπάτε πλάκα.

Σαν τα μούτρα του σε έκανε ο λεπτοδακτυλάκιας. Αίσχος!!!

Σε παρακαλώ, όταν μεταφέρεις ένα θέμα, να στέλνεις και σε έμενα pm διότι ζηλεύω.

Εδω έχει πάρει τον τελευταίο καιρό pm όλη η Ελλάδα. Εγώ δεν είμαι αγοράκι; Γιατί αυτή η διάκριση, παρακαλώ;

Έχω Pm. Επιτέλους...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas