Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Reaction score
3
Τελικα μπορει καποιος να μου πει ποσο μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα εχει η αναπαραγωγη ενος απλου audio CD οταν αναπαραγεται απο DVD player?
Και δεν μιλαω για ακριβα ηχοσυστηματα και ηχεια, απλα για καθημερινους χρηστες με αξιοπρεπη και οικονομικα μηχανηματα.

Ευχαριστω

Reaction score
6
Όση διαφορά έχει το DAC και το αναλογικό στάδιο εξόδου των δύο περιπτώσεων.

Reaction score
3
Απάντηση: Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Πιο λιανα να καταλαβω?
Καποιο παραδειγμα?
Κανα link να διαβασω?

Reaction score
4

πολυ απλα ο μηχανισμος αναγνωσης του πλέυερ τροφοδοτει ψηφιακο σημα στο DAC (Digital to Analog Converter) ο οποιος με τη σειρα του τροφοδοτει πλεον αναλογικο σημα στο σταδιο εξοδου που ενισχυει αυτο το σημα για να το στειλει εξω (προενισχυτη, ενισχυτη, κλπ)

και το τσιπακι αλλα και το αναλογικο σταδιο εξοδου παιζουν ρολο στο πως θα ακουγεται η μουσικη

οποτε οσο καλυτερα ειναι αυτα τα δυο σταδια τοσο καλυτερα θα ακουστει η μουσικη

στα λεω με πολυ απλοποιημενο τροπο, αν αλλος θελει ας βαλει και πιο πολλες τεχνικες λεπτομερειες

επειδη τα dvd player προοριζονται για ταινιες κυριως, δε δινεται μεγαλη βαση στην ποιοτητα ηχου που βγαζει το ντακ και το αναλογικο τους σταδιο, σε αντιθεση με dedicated cd player που εκει δινουν ολη τη βαση

πλεον η ταση ειναι να παιρνει καποιος ενα ξεχωριστο DAC και να χρησιμοποιει οτιδηποτε με ψηφιακη/οπτικη εξοδο ως transport, σε τετοια περιπτωση το dvd σου κανει μια χαρα

Reaction score
3

Καποτε ειχα αυτο αλλα τα επαιξε και το πεταξα :

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/teac1120_e.html

Εδω και χρονια ακουω audio CDs απο το Toshiba SD-220E dvd player

Σημερα ημουν ετοιμος να αγορασω το Marantz 5003 για το οποιο εχω διαβασει τα καλυτερα για τα λεφτα του.

Ερωτηση:

Θα καταλαβουν διαφορα τα αυτια μου?

Reaction score
4

πιστευω θα δεις αμεση διαφορα

ΑΛΛΑ

παρε καλυτερα ενα dac οπως το Cambridge Audio Dac Magic και συνδεσε σε αυτο το dvd σου, θα δεις σιγουρα διαφορα, και αυτο το μηχανημα συνδεεται και με pc/laptop μεσω usb αλλα και με οτιδηποτε βγαζει οπτικη/ψηφιακη εξοδο οπως διαφορα media player που κυκλοφορουν στην αγορα, αναβαθμιζοντας πολυ τον ηχο τους.

ενω αν παρεις το Μαραντζ δεν θα εχεις ιδια ευελιξια

Reaction score
3

Που θα φανει η διαφορα?
πχ, καθαροτερο ηχο?μπασα?σε τι?

Reaction score
6
Χμμμ... αν διαβάσεις τις εντυπώσεις στο listening test του λινκ που έβαλες, παίρνεις μια ιδέα.

Τώρα και το 5003 είναι πολύ καλό για τα χρήματά του, αλλά και η λύση του DAC εξ' ίσου (αν όχι καλύτερη) και σίγουρα πιο ευέλικτη.

Εκτός από τη συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές, μπορείς να φανταστείς ότι το DVD έχει τις ίδιες δυνατότητες με το CDp αλλά επιπλέον μπορεί να διαβάσει ήχο PCM έως 96/24 σε δύο κανάλια από DVD δίσκο. Το πως θα βρεις τέτοιο δίσκο ή πως θα γράψεις τέτοιο δίσκο είναι άλλο θέμα βέβαια.

Κατά 99,9% αυτές οι δύο λύσεις (του CDp και του DAC) θα σου δώσουν καλύτερο ήχο από τον τυπικό ήχο που προκύπτει από τα κυκλώματα του DVDp σου.

Reaction score
4

Που θα φανει η διαφορα?
πχ, καθαροτερο ηχο?μπασα?σε τι?
δυσκολα θα καταλαβεις με λεξεις, αλλα τα αυτια σου θα το πιασουν

γενικα θα ακουσεις μεγαλυτερη αναλυση, σωματα (δλδ ογκο στα οργανα και τις φωνες), βαθος σκηνης, κλπ

τωρα αυτα ειναι γενικοτητες και παιζει ρολο και τι μουσικη θα παιξεις... ενα ειναι σιγουρο, οτι διαφορα θα καταλαβεις αν βαλεις ενα κομματι να παιξει και στις δυο συσκευες συγκριτικα.

τελος φυσικα παιζουν ρολο και ο ενισχυτης με τα ηχεια για το ποσο εντονα θα αντιληφθεις τις διαφορες

Reaction score
3

Οκ με πεισατε.

Εχετε να προτεινετε καποιο CD player μεχρι 250Ε?
Περαν του Marantz 5003.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα των παιδιών παραπάνω, καλύτερη λύση για σένα, τόσο απο πλευράς ποιότητας ήχου όσο (το σημαντικότερο) από πλευράς ευελιξίας και future proof αγοράς, θα είναι να αυξήσεις ίσως λίγο το budget σου και να προσανατολιστείς στην αγορά ενός DAC.
Ρώτα αν θες τα παιδιά για συγκεκριμένες προτάσεις, και ψάξε λίγο εδώ στο avsite για threads που ασχολούνται με το ζήτημα DAC.
Πάντως, το Cambridge Audio Dac Magic που σου πρότεινε ο DoomSword τιμάται εδώ στην Ελλάδα γύρω στα 350 Ευρώ
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=dac+magic
και, χωρίς να έχω ίδιαν άποψη, έχω ακούσει καλά σχόλια γι' αυτό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Αγαπητέ billy36 κάνε το κόπο να αναφέρεις και το υπόλοιπο σύστημα σου.
Το αν θα ακούσεις ή όχι διαφορές εξαρτάται πολύ από τα υπόλοιπα μέρη του.
Ενδέχεται και να μην καταλάβεις διαφορά χωρίς να καταπιεστείς:138:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Αγαπητέ billy36 κάνε το κόπο να αναφέρεις και το υπόλοιπο σύστημα σου.
Το αν θα ακούσεις ή όχι διαφορές εξαρτάται πολύ από τα υπόλοιπα μέρη του.
Ενδέχεται και να μην καταλάβεις διαφορά χωρίς να καταπιεστείς:138:
Αυτη τη στιγμη εχω τα Roister emphasis 5 με ενισχυτη τον Sony TA-FE530 και ακουω μουσικη με το DVD player Toshiba SD-220E.

Το συστημα αυτο θα αλλαχθει απο HK3490 ή Yamaha RX-797 αμεσα.

Αργοτερα θα βαλω ηχεια κολωνες (μεταξυ emphasis 25, Canton 470, Roth Oli 3, Mission m33i κτλπ κτλπ)

Θα φανει διαφορα τοσο με το υπαρχον οσο και με το μελλοντικο συστημα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαντήσει εάν εσύ μπορείς να εντοπίσεις τις διαφορές, εάν βέβαια υποθέσουμε πως αυτές υπάρχουν.

Στο υπάρχων σου σύστημα θεωρώ πως θα είναι πολύ μικρές.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απαντήσει εάν εσύ μπορείς να εντοπίσεις τις διαφορές, εάν βέβαια υποθέσουμε πως αυτές υπάρχουν.

Στο υπάρχων σου σύστημα θεωρώ πως θα είναι πολύ μικρές.
Για το μελλοντικο με ενδιαφερει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Σίγουρα με το μελλοντικό θα είναι περισσότερες αλλά θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή και να έχεις υπομονή για να τις αντιληφθείς.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Αυτη τη στιγμη εχω τα Roister emphasis 5 με ενισχυτη τον Sony TA-FE530 και ακουω μουσικη με το DVD player Toshiba SD-220E.

Το συστημα αυτο θα αλλαχθει απο HK3490 ή Yamaha RX-797 αμεσα.

Αργοτερα θα βαλω ηχεια κολωνες (μεταξυ emphasis 25, Canton 470, Roth Oli 3, Mission m33i κτλπ κτλπ)

Θα φανει διαφορα τοσο με το υπαρχον οσο και με το μελλοντικο συστημα?
Έχεις τον spontaneous twin drive/toroidal transformer 530;

Και δεν το λες τόση ώρα; Ναι θα ακούσεις και με το υπάρχον σύστημα διαφορές και με το επόμενο.

Γνώμη μου πάντως είναι ότι αυτός ο ενισχυτής είναι πολύ καλός ενισχυτής. Εγώ πρώτα θα άλλαζα τα ηχεία και μετά ίσως να μη χρειαστεί να πήγαινα σε εκείνους που αναφέρεις.... .

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, o κλασικός mid nineties 2x80Watt δεν είναι ο ενισχυτής σου; Ή κάνω λάθος;

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναπαραγωγη audio CD απο DVD ή CD Player

Έχεις τον spontaneous twin drive/toroidal transformer 530;

Και δεν το λες τόση ώρα; Ναι θα ακούσεις και με το υπάρχον σύστημα διαφορές και με το επόμενο.

Γνώμη μου πάντως είναι ότι αυτός ο ενισχυτής είναι πολύ καλός ενισχυτής. Εγώ πρώτα θα άλλαζα τα ηχεία και μετά ίσως να μη χρειαστεί να πήγαινα σε εκείνους που αναφέρεις.... .

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, o κλασικός mid nineties 2x80Watt δεν είναι ο ενισχυτής σου; Ή κάνω λάθος;
Χμ δεν νομιζω να ειναι αυτος που λες.
Λεει Spontaneous Twin Drive/Super Legato Linear
Κατεβασε απο δω το manual να δεις :

http://www.foroselectronica.es/attachments/81/518d1225130290-socorro-esquema-ampli-sony-ta-fe-sony-ta-fe230_330r_530r.pdf

Reaction score
6
ΟΚ μάλλον δεν λέμε τον ίδιο. Θα τσεκάρω πάντως αν λέμε τον ίδιο γιατί τον έχει πολύ κολλητός μου αυτόν που λέω. Και ρίχνει σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα.

Επίσης βλέπω ότι έχει το σχέδιο το pdf. Θα του ρίξω και μια μελέτη στο service. :126:

Anyway, ο ίδιος έχει DVDp και CDp επάνω στον ενισχυτή. Μιλάμε για τυπικό DVD όπως το Toshiba και ανάλογο CDp (Sony αμφότερα).
Η διαφορά στον ήχο είναι διακριτή υπέρ του CDp.

Reaction score
6
Update.

Φίλε billy36, απ' ό,τι μου είπαν τα παιδιά στο service ο ενισχυτής σου οριακά θα πάει τα ηχεία που σκέφτεσαι. Χρησιμοποιεί φτηνά ολοκληρωμένα και έχει χαμηλή τάση εξόδου.

Άλλον ενισχυτή είχα υπ' όψη τελικά.

Ορθώς θα επιλέξεις να αλλάξεις ενισχυτή, αν και στη θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα τα ηχεία. Από περιέργεια περισσότερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.479
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo