Ανασταση μοτοσυκλετας

Reaction score
2.713
Εχω ενα μηχανακι που τα τελευταια τρια χρονια δεν εχει παρει μπροστα.
Ειχε βελτιωθει και κατα τη διαρκεια του στρωσιματος απλα μπηκε σε σταντ και εκει παρεμεινε.
Τωρα θα ηθελα να το ξαναλειτουργησω για καμια γρηγορη βολτουλα νυχτα.

Καταρχας δεν αναβει. Εχει μια μπαταρια lipo πανω αλλα εχει αδειασει εντελως. Ειναι ασφαλες να την φορτισω ή θα κανει κανα μπαμ;
Τα λαστιχα ηταν ολοκαινουργια τοτε. Θα εχουν παθει κατι μεχρι τωρα δεδομενου οτι ηταν στον αερα και το μηχανακι σε υπογειο;

Αλυσιδα κλπ θεωρω πως με ενα καλο πλυσιμο και καλογρασαρισμα θα ειναι οκ οπως επισης και τα φρενα.

Βενζινη θα προσπαθησω να αδειασω το τεποζιτο και να βαλω φρεσκια βενζινη μαζι με καποιο ενισχυτικο για καθαρισμα μοτερ. Μετα θα το αφησω να τρεξει αρκετα για να καθαρισει.

Ευελπιστω να μη σκασουν οι τσιμουχες των αναρτησεων μιας και ολο αυτο το διαστημα ηταν στον αερα. Το σταντ το κρατουσε απευθειας απο το πλαισιο.

Πιστευετε πως θα πρεπει να προσεξω κατι αλλο;

Εννοειται πως θα παει για σουπερ πλυσιμο μιας και εχει σκονη 3 ετων...

Reaction score
12.000
Φόρτισε τη μπαταρία. Όσο για τα λάστιχα, πιθανών να έχουν σκληρύνει. Αν ήταν 4τροχο θα σου έλεγα να τα βγάλεις στο δρόμο και να τα δοκιμάσεις, ίσως και να τα ζορίσεις σε ευθεία να φύγει η επιφανειακή σκληρότητα. Αλλά μιας και μιλάμε για δίτροχο, μπορεί με το παραμικρό γλίστρημα να πέσεις, οπότε μην το κάνεις.

Η αλυσίδα θα επανέλθει. Το WD-40 κάνει θαύματα στον καθαρισμό.

Αν θέλεις φορτιστή μπαταρίας, πες μου να σου φέρω.

Reaction score
234
Πήγαινε το για service,λάδια κτλ.
Κοίταξε το ρεζερβουάρ, αν είναι από σίδερο υπάρχει περίπτωση να εχει σκουριάσει,αν δεν ήταν γεμάτο το ρεζερβουάρ,τα λάστιχα αλλαγή δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα. Ποίο είναι το μηχανακι;

Last edited:

Reaction score
2.713
Αν θέλεις φορτιστή μπαταρίας, πες μου να σου φέρω.
Ευχαριστω αλλα εχω φορτιστη. Απλα ψιλοφοβαμαι μη μου κανει κανα μπαμ η μπαταρια.

Πήγαινε το για service,λάδια κτλ.
Κοίταξε το ρεζερβουάρ, αν είναι από σίδερο υπάρχει περίπτωση να εχει σκουριάσει,αν δεν ήταν γεμάτο το ρεζερβουάρ,τα λάστιχα αλλαγή δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα. Ποίο είναι το μηχανακι;
Καλα και λαδια κλπ θα αλλαχτουν. Θα ηθελα να κανω και ενα service στις αναρτησεις αλλα πρεπει να τις στειλω εξωτερικο.... Ελλαδα μια φορα εκανα το λαθος και τις πηγα.
Το ρεζερβουαρ δεν εχω ιδεα αν ειναι σιδερενιο ή αλλο μεταλο. Αυριο θα δω με μαγνητη αν και 99% πιστυω πως ειναι σιδερενιο.

Η παρακατω ειναι η γριουλα μου. 14 ετων φετος.

20190210_143029_115718.jpg
20190210_143037_115807.jpg
received_663674964106335.jpeg
IMG_20190619_222052.jpg

Reaction score
234
Κοίτα με ένα φακό μέσα στο ρεζερβουάρ για τυχόν σκουριές, αν είναι καρμπυρατέρ καθάρισμα και θα είσαι τυχερός αν δουλέψουν σωστά, συνήθως η βενζίνη που μένει μέσα στα καρμπυρατέρ ξεραίνει μεμβράνες και ότι λαστιχένιο υπάρχει μέσα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.471
Πιστευετε πως θα πρεπει να προσεξω κατι αλλο;
Δεν ξέρω τί ηλικία έχουν -και τί χρήση έχουν υποστεί- τα σωληνάκια υψηλής. Όπως επίσης και τα υγρά των φρένων, οπότε...

Reaction score
27.911
1.ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.

2.ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΟΥΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ.

3.ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ.

4.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΛΑΔΙΩΝ-ΥΓΡΩΝ ΦΡΕΝΩΝ-ΦΡΕΝΑ-ΨΥΚΤΙΚΟΥ.

Reaction score
772
Μην ασχοληθείς με τίποτα αν δεν βάλλεις καινούργια μπαταρία. Όχι, δεν φορτίζει αυτή που έχεις.
Τα λάστιχα έχουν ημερομηνία παραγωγής. Στην τετραετία είναι τελειωμένα, ακόμα κι αν έχεις κάνει μηδέν χιλιόμετρα. Σκληραίνει η γόμα και δεν κρατάνε.
Η βενζίνη που έχει μέσα είναι θέμα. Μπορεί να σου έχει κολλήσει την αντλία καυσίμου.
Γνώμη μου είναι, αφού το βάλεις μπροστά, με πολύ προσοχή να το πας σε ένα μάστορα να το δει από κοντά.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.476
Ευχαριστω αλλα εχω φορτιστη. Απλα ψιλοφοβαμαι μη μου κανει κανα μπαμ η μπαταρια.

Καλα και λαδια κλπ θα αλλαχτουν. Θα ηθελα να κανω και ενα service στις αναρτησεις αλλα πρεπει να τις στειλω εξωτερικο.... Ελλαδα μια φορα εκανα το λαθος και τις πηγα.
Το ρεζερβουαρ δεν εχω ιδεα αν ειναι σιδερενιο ή αλλο μεταλο. Αυριο θα δω με μαγνητη αν και 99% πιστυω πως ειναι σιδερενιο.

View attachment 302438 View attachment 302439 View attachment 302440 View attachment 302441
Όμορφο! Θα ζήλευαν πολλά καινούρια! 😎👍

Reaction score
911

View attachment 302438 View attachment 302439 View attachment 302440 View attachment 302441
Ε, όχι και γριούλα!
Τη δική μου που είναι και λίγο μεγαλύτερη, την θεωρώ πιτσιρίκα (και έτσι της συμπεριφέρομαι).
Καλύτερα να απευθυνθείς σε τεχνικό και να συζητήσεις μαζί του για το λεγόμενο 'service ακινησίας'. Κάποια από τα βήματα που περιλαμβάνει ίσως μπορείς να τα κάνεις μόνος σου, αφού επιθυμείς να ασχοληθείς και με την προϋπόθεση ότι πιάνουν τα χέρια σου. Μπαταρία καινούργια οπωσδήποτε και, εννοείται μετά την 'αποκατάσταση", ούτε ένα χιλιόμετρο χωρίς καινούργια λάστιχα.

gid

Reaction score
10.422
Τα λάστιχά σου δεν τα έβλεπε ο ήλιος άρα μπορεί να παραμένουν επαρκή για συντηρητική οδήγηση. Ο μάστορας που θα πας για έλεγχο (και που δε θα έχει ίδιο συμφέρον) θα τα δει και θα σου πει.

Reaction score
911
Γατι δεν κανει η μπαταρια δεν εχω καταλαβει ακομη, αλλα τελοςπαντων ... :rolleyes:
Διότι σε όλα τα εργαλεία η σωστή λειτουργία εξασφαλίζεται με σταθερή και αδιάλειπτη τροφοδοσία.:gotcha:

Reaction score
174
Γατι δεν κανει η μπαταρια δεν εχω καταλαβει ακομη, αλλα τελοςπαντων ... :rolleyes:
Η μπαταρία σου που έχει μείνει αφόρτιστη τόσα χρόνια αποκλείεται να φορτίσει αλλά δε χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις και δεν κινδυνεύεις. Το πιό πιθανό είναι ότι αν ο φορτιστής σου είναι ψηφιακός δεν θα την αναγνωρίσει καν και δε θα ξεκινήσει φόρτιση.

Reaction score
5.518
8-)8-)8-):D;)
View attachment 302449
εγω νομιζα οτι ηταν αναφορα στους βουμσκουτ. 🐒
-
περαστικά και καλη επανοδο στην μωβγιά δεσποινις!
Bonepeeler με το καλό να το ξανάκαβαλησεις και με προσοχή.
Όχι και γριούλα όμως.... Τι να πει και η vespa ss μου του 1967?

gid

Reaction score
10.422
Διότι σε όλα τα εργαλεία η σωστή λειτουργία εξασφαλίζεται με σταθερή και αδιάλειπτη τροφοδοσία.:gotcha:
Αυτό δεν είναι παρά μια αυτονόητη γενικολογία που δεν απαντά στην ερώτηση.

Reaction score
911
Αυτό δεν είναι παρά μια αυτονόητη γενικολογία που δεν απαντά στην ερώτηση.
Κατά τη γνώμη μου (και μια που εγώ το έγραψα), μια χαρά απαντά στην ερώτηση και δεν προτίθεμαι να περιγράψω αναλυτικά συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει μια προβληματική, 'ημιλειτουργούσα' μπαταρία, ούτε να αναφέρω σχετικές εμπειρίες που έχω βιώσει στα 40 χρόνια οδήγησης.
Ο άμεσα ενδιαφερόμενος διαβάζει, κρίνει και αποφασίζει.

gid

Reaction score
10.422
Κατά τη γνώμη μου (και μια που εγώ το έγραψα), μια χαρά απαντά στην ερώτηση και δεν προτίθεμαι να περιγράψω αναλυτικά συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει μια προβληματική, 'ημιλειτουργούσα' μπαταρία, ούτε να αναφέρω σχετικές εμπειρίες που έχω βιώσει στα 40 χρόνια οδήγησης.
Ο άμεσα ενδιαφερόμενος διαβάζει, κρίνει και αποφασίζει.
Ε, αφού "δεν προτίθεσαι" να μοιραστείς όλη αυτή τη γνώση, δεν μου μένει παρά να σε συγχαρώ για την πολύτιμη συνεισφορά σου στην κουβέντα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.854
Members
38.623
Νεότερο μέλος
parkrou