Αντέχουν τα μηχανήματα στο χρόνο?

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Έχετε στείλει κάποια από τα μηχανήματα σας στο service?
Τη συσκευή είναι και μετά από πόσα χρόνια χρειάστηκε επισκευή?
Έχετε με κάποια μηχανήματα πολλαπλές και συνεχείς βλάβες?

Κρίνατε συμφέρουσα την επισκευή η προτιμήσατε να πάτε σε αναβάθμιση?

Προσωπικά τα τελευταία 10 χρόνια μόνο μια φορά χρειάστηκα το service που αφορούσε dvd player, και η επισκευή του κρίθηκε ασύμφορη λόγο αλλαγής ολόκληρης πλακέτας, το μηχάνημα θα άντεξε περίπου πέντε χρόνια.

Κατά τα αλλά δεν χρειάστηκα ποτέ services για κανένα μηχάνημα εξαιρουμένου τον cd και dvd players για καθαρισμό του laser που το έκανα εγώ.

Εσείς?
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Αν και τα τελευταια δεκα χρονια εχω αλλαξει αρκετα μηχανηματα δεν χρειαστηκε να παω σε σερβις ουτε μια φορα.Τελικα νομιζω οτι τα σερβις εχουν για πελατες τους ανθρωπους που δεν ξερουν τις πραγματικες δυνατοτητες και ορια των συσκευων τους και φυσικα εμεις δεν ανηκουμε σε αυτους.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Προσωπικά μόνο το cd player που είχα το πηγα για επισκευή πορτάκι που κολλούσε και κάποιο τσιπ που είχε καεί αλλά μιλάμε για σκληρή και παρατεταμένη χρήση. Αυτά έγιναν στον7ο χρόνο που το είχα. Όλες οι άλλες συσκευές που είχα ή έχω δεν μου παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
απ'οτι θυμάμαι η μόνη φορά που είχα επαφή με service ήταν για την αλλαγή κεφαλών σε ένα κασετόφωνο Pioneer (που ακόμα έχω) και ένα Sony (που τελικά πήρε την άγουσα για την αποθήκη).

Εντυπώσεις ΑΘΛΙΕΣ...
Ερασιτεχνισμός και αντιεπαγγελματισμός και στις δύο περιπτώσεις...

την πρώτη φορά (γαι το pioneer) πλήρωσα για αλλαγή κεφαλών που ποτέ δεν έγινε!!!

Όταν το αντιλήφθηκα (μόλις πήγα σπίτι) έγινε χαμός, τηλέφωνα φωνές κλπ κλπ.

Όσο για το Sony μετά την αλλαγή κεφαλών έγινε ΧΑΛΙΑ. Δεν ακούγονταν...Το τοπικό service της SONY προσπαθούσε να με πείσει ότι έτσι ακουγόταν και πριν...

Φάγαν και αυτοί ένα σιχτίρισμα και από τότε δεν ξαναγόρασα τίποτε ούτε από SONY ούτε από Pioneer...

Το κακό είναι ότι οι κεφαλές του Pioneer χρειάζονται πάλι άλλαγμα και δεν έχω καμμία διάθεση να περάσω την ίδια διαδικασία...
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Καλησπέρα,
στα μηχανήματα που δεν έχουν κινούμενα μέρη, προενισχυτές, τελικοί ( ειδικά αυτοί ), ηχεία δεν υπάρχει φθορά εκτός της γείρανσης των υλικών. Τα προβλήματα πάντα είναι στις πηγές, που δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση και έχουν κινητά μέρη.
Φυσικά δεν ξεχνώ την ανάρτηση των ηχείων, που πολυμεριζόταν, στην δεκαετία του '80, αλλά πλέον ξεπεράστηκε.
Τα προβλήματα σε προενισχυτές, τελικούς, ηχεία προέρχονται αποκλειστικά από εμάς ( εκτός αν έχει πρόβλημα από την κατασκευή του, πράγμα που φαίνεται στην 1η εβδομάδα χρήσης ) και οφείλοντε, πιστεύω, σε υπερεκτιμήσεις των δυνατοτήτων τους.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Τα προβλήματα σε προενισχυτές, τελικούς, ηχεία προέρχονται αποκλειστικά από εμάς ( εκτός αν έχει πρόβλημα από την κατασκευή του, πράγμα που φαίνεται στην 1η εβδομάδα χρήσης ) και οφείλοντε, πιστεύω, σε υπερεκτιμήσεις των δυνατοτήτων τους.
Θα συμφωνήσω. πόσες φορές ζητάμε από τον ενισχυτή μας να δώσει κι άλλα "γκάζια"? Και τον υπεροδηγούμε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα?
Επιπλέον η σωστή τοποθέτηση είναι σημαντικός παράγοντας μακροζωΐας των συσκευών γιατί η υπερθέρμανση είναι ό,τι χειρότερο. Γερνούν πιο γρήγορα τα εξαρτήματα, είμαστε και ζεστή χώρα, καταλαβαίνετε. Ο σωστός εξαερισμός είναι απαραίτητος!
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
στα μηχανήματα που δεν έχουν κινούμενα μέρη, προενισχυτές, τελικοί ( ειδικά αυτοί ), ηχεία δεν υπάρχει φθορά εκτός της γείρανσης των υλικών
Αυτή η γήρανση όμως πολλές φορές επέρχετε αρκετά νωρίς ιδίως σε ευαίσθητα εξαρτήματα (πυκνωτές, ποτενσιόμετρα, επιλογείς κλπ κλπ)

Όλοι θα έχουμε κάποιον ολοκληρωμένο ενισχυτή όπου μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο επιλογέας ή το ποτενσιόμετρο δεν δούλευαν καλά , κάτι που είναι εύκολο να το παρατηρήσουμε. Οι τυπικής όμως ποιότητας πυκωντές που χρησιμοποιούν τα περισσότερα μηχανήματα γερνούν πολύ γρήγορα και ορισμένες φορές (και ανάλογα με την σχεδίαση) επηρεάζουν την ηχητική απόδοση. Απλά αυτή η μεταβολή γίνεται σταδιακά οπότε δεν είναι άμεσα αντιληπτή από τον χρήστη. Η γήρανση των πυκνωτών έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την υπερθέρμανση .

Όσο για τα ηχεία και ιδίως αυτά με χάρτινο κώνο η γήρανση είναι αρκετά πιο αισθητή και οφθαλμοφανής.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top