Προσοχη,τα videoclub εχουν και λειτουργικα έξοδα...
Μισθοι,ενοικια,φως νερο τηλεφωνο,ολα αυτα μπορουν να ειναι απο 1.000 (πολυ αισιοδοξο νουμερο) εώς 5.000 τον μήνα.
Το σενάριο με την τιμη στο 1 Ε δεν το τρεχω καν...δεν προσυπολογίζω οτι σκας προκαταβολικα ενα μεγαλο ποσο για δικαιωματα,και ενδεχομενως και franchise...δεν μετραω πιθανά φέσια απο πελάτες και τυχόν τραπεζικά δάνεια...
Αν καποιος νοικιαζει 30 ταινιες την ημερα προς 1.5Ε επι 30 ημερες,βγαζει 1350 ευρω προ φόρων...ετοιμος για κραυγες στο δελτίο του Αλτερ....
Πρέπει να δίνεις minimum 100 ταινιες την ημερα προς 1.5Ε, αλλιως πας φυλακή...το μονο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν κανεις δουλεια,αλλα ραχατι...αλλα η αμοιβη ειναι απολυτως αντίστοιχη...
Σε 2 videoclubs έχω γραφτεί εδώ στο Χαλάνδρι 1.5 χρόνο τώρα. Στην Εθνικής Αντιστάσεως είναι τζετ, όλα πρωτότυπα κι ας μην έχει πολλά. Το άλλο, παλιό, με πολύ κίνηση και σε κεντρικότατο σημείο, μου έδωσε αντιγραμμένο με τις πρώτους 2-3 τίτλους που πήρα. Ε, φυσικά ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΗΓΑ.
Δεν το καταλαβα αυτο... δηλαδη επειδη ο αλλος τα βγαζει περα δυσκολα (και καλα) ειναι δικαιολογημενος να κανει παρανομια και να του την πληρωσω κιολας?
Να τον λυπηθω?
Απο τη στιγμη που κανει παρανομια ΑΚΡΙΒΩΣ επανω στο αντικειμενο της δουλειας του -αντιγραμμενα- ειναι υπολογος απεναντι στο νομο....
Αν ειναι ετσι να λυπηθω και τον καημενουλη ψιλικατζικο που του περισσεψαν τα γαλατα που αγορασε και εληξαν και τα πουλησε σε εμενα για να μη ζημειωθει...
Η να τον λυπηθω που ανοιξε αυτη την επιχειρηση και δεν του πηγαν καλα ολα;
Εμενα με λυπαται κανενας; Αν δεν πληρωσω τη ΔΕΗ θα με λυπηθει;
Αυτο φυσικα δεν λεει απολυτως τιποτα απο μονο του.
Μπορει να εχει αλλες 100 πηγες εισοδηματος.
Μπορει να βρηκε λεφτα απο τους γονεις τους.
Μπορεί το video-club να ειναι απλως το "πλυντήριο" του.
Αυτο που θελω πω Γιωργος YODAνδρεαδης,ειναι οτι εγω προσωπικα θελω και την ταινια που με ενδιαφερει να βρισκω,και...το μαγαζι με τα dvd να βρισκω στην θεση του και οχι με ενα μεγάλο λουκετο στην πόρτα...
Οσο για τον ψιλικατζη, πολλα τετοια μαγαζακια δουλευουν με πολυ μεγαλους τζιρους (εξ'ού και η προσπαθεια των μεγαλων να μπουν στον χωρο με αλυσιδες και με mini markets) και οσο για τα γάλατα,απο οσο ξερω τα επιστρεφουν πισω στην εταιρεια οταν ληξουν.
Αν ειναι να καταγγείλουμε οποιον κανει παρανομια ή φοροδιαφυγη, τοτε αυριο να κλείσουμε το 99,99% των επιχειρήσεων και να παμε μετανάστες στην Βραζιλία...
Ξεφύγαμε πολυ ομως,σε λιγο θα πιασω τον εαυτο μου να αναλυει τα περιθωρια κέρδους ενός πακιστανού στα φανάρια.....
Στην Κρήτη είμαι γραμμένος σε 3-4 βίντεο κλάμπ...Ένα Seven ,ένα Videorama και 2 συνοικιακά...Εκεί που νοικιάζω τακτικότερα είναι το Videorama από το οποίο δεν έχω κανένα παράπονο εκτός του οτι τα 2πλά DVD από σειρές (πχ CSI) τα πληρώνεις ως 2DVD την ίδια ώρα που άλλοι στα χρεώνουν ως 1 dvd...Τέλοσπάντων στο 1 από τα 2 συνοικιακά μου είχαν πασάρει ένα αντιγραμμένο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας...
Υπάρχουν 2 πιθανότητες...
Ή ο ιδιοκτήτης δεν είναι σωστός και τρέχει το μαγαζί με κόπιες εκτός από αυθεντικά...ή κάποιος κράτησε το αυθεντικό και τους πάσαρε μια κόπια οπότε πάλι ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε τι του γίνεται...Εγώ ρωτάω το εξής...Άμα τύχει να νοικιάσω την αυθεντική ταινία και την αντιγράψω και του πασάρω μια καλοφτιαγμένη κόπια...
Α)Θα το καταλάβει?
Β)Θα τον νοιάζει?
και Γ)Θα έχει τα μούτρα να μου ζητήσει και τα ρέστα?
Μάριε αυτή είναι η απάντηση που έδωσαν τα περισσότερα βιντεοκλάμπ όταν έγινε η έφοδος της ΕΠΟΕ.
Μααα εγώ αγορασμένο το έχω, κάποιος πελάτης το άλλαξε με την κόπια για να κρατήσει το προτότυπο. Σε πληροφορώ ότι όποτε επιστρέφω ή φέυγω με ενοικίαση πάντα ανοίγουν το κουτί και κοιτάνε το δισκάκι, αν εχει γρατσουνιές αν είναι κόπια κλπ κλπ
Αν τους το κάνω εγώ αυτό δηλαδή το νοικιάσω το κοπιάρω και τους πάω την κόπια κρατώντας το ορίτζιναλ σπίτι με έχουν τσιμπίσει στο λεπτό.
Αν ο βιντεοκλαμπατζης είναι ασχετος.... που δεν νομίζω να μην μπορεί να ξεχωρίσει ενα ασημένιο δισκάκι απο ενα recordable, τι να πώ.
Το τελευταιο καιρο ειχα παρατηρησει πολυ κακη ποιοτητα εικονας στα DVD που νοικιαζα. Σκεφτηκα κοιτα να δεις τι κανουν οι ανθρωποι για να μας φανουν ακομα καλυτερα τα Blu-ray... αμ δε. Εντελως ανυποψιαστος ετυχε να δω ενα απο την κατω μερια και δεν ηταν ασημι κοιταξα στην συνεχεια και η ετικετα αντιγραμμενη, το εβαλα στο PC 1 layer DVD. Τα συμπερασματα δικα σας...Ψαχτειτε λιγο μπορει να συμβαινει και σε σας!!