Αντικατάσταση ηχείων σε Ford Focus C-Max

Reaction score
4
Καλημέρα,

Μιας και τελικά πάρθηκε η απόφαση να κρατήσω το αυτοκίνητο για άλλα 2 χρόνια, λέω να κάνω κάποιες βελτιώσεις στον ηχητικό τομέα.

Το budget είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Μηδαμινό δηλαδή, οπότε λέω να ξεκινήσω σιγά-σιγά απο τα εμπρός ηχεία, με αντικατάσταση της μαμας-ηχεία με άλλα.
Η πηγή θα μείνει προς το παρών η ίδια (το 6000 της Ford είναι).

Μου είπαν για αυτά:
Focal Access 165 A1

τα οποία είναι κοντά στα 150 ευρά.

Τι λένε οι ειδικοί του φόρουμ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αντικατάσταση ηχείων σε Ford Focus C-Max

Το αμάξι σου έχει ηχεία 8"x5" και όχι τα τυπικά των 16.5cm. Νομίζω ότι μπορείς να βάλεις έξτρα πατούρα για να πατήσει το woofer αλλά πάλι το tweeter θα πρέπει να το εγκαταστήσεις ξεχωριστά. Η καλύτερη θέση είναι στο κολωνάκι της πόρτας του οδηγού/συνοδηγού, αλλά εκεί η Ford έχει το ρυθμιστικό του καθρέπτη. Τρόπος να εγκατασταθούν τα ηχεία υπάρχουν αλλά προϋποθέτει αρκετή δουλειά από τον εγκαταστάτη (και προφανώς μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης).

Άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ηχεία 8"x5" όπως αυτά που έβαλα κι εγώ στο ford μου...

Reaction score
0
Η σειρά access της FOCAL είναι ίσως η καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία χρημάτων κυριως λόγω του αρκετά καλού crossover.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Αντικατάσταση ηχείων σε Ford Focus C-Max

Το αμάξι σου έχει ηχεία 8"x5" και όχι τα τυπικά των 16.5cm. Νομίζω ότι μπορείς να βάλεις έξτρα πατούρα για να πατήσει το woofer αλλά πάλι το tweeter θα πρέπει να το εγκαταστήσεις ξεχωριστά. Η καλύτερη θέση είναι στο κολωνάκι της πόρτας του οδηγού/συνοδηγού, αλλά εκεί η Ford έχει το ρυθμιστικό του καθρέπτη.

Άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ηχεία 8"x5" όπως αυτά που έβαλα κι εγώ στο ford μου...

Που εκριβώς εννοείς στην κολώνα της πόρτας? εννοείς το κολωνάκι που εκτελεί χρέει χερουλιού? Αν ναι, τότε το Cmax δεν έχει τέτοιο.... Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες του εσωτερικού.

Τα midrange είναι στο κάτω μπροστά μέρος της πόρτας, ενώ το tweeter τους, βρίσκετε στο κολωνάκι ακριβώς πίσω απο το "φιλιστρίνι" φάτσα στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Για το μέγεθος είσαι σίγουρος? και εγώ δεν ξέρω (για να το δω θα πρέπει να λύσω όλο το πλαστικό της πόρτας, αλλά και εμένα άλλοι μου το είπαν....

Ευχαριστώ!

Attachments

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Αντικατάσταση ηχείων σε Ford Focus C-Max

Η σειρά access της FOCAL είναι ίσως η καλύτερη επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία χρημάτων κυριως λόγω του αρκετά καλού crossover.

Οταν λες καλου κροσοβερ τι ενοεις?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Εννοεί τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος