Αντικατάσταση χαλασμένου μεγάφωνου σε δορυφόρο

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά έχω κάτι ηχεία logitech και συγκεκριμένα τα Z4 που είναι 2.1.
Και θα ήθελα να αντικαταστησω τα ηχεία των δορυφόρων γιατί στο ένα ηχείο η μεμβράνη έχει σκιστεί.
Ψάχνω να βρω μεγαφωνο,άλλα δεν μπορώ να βρω με τα χαρακτηριστικα αυτά : 8,5 watt με 3ohm αντίσταση και 1khz απόκριση.

Αν πάρω μεγάφωνα με ποιο πολλά watt η με μεγαλύτερη αντίσταση θα έχω κάποιο πρόβλημα,πχ θα παίζουν ποιο σιγά η θα καούν?
Έχετε να προτείνετε κάτι?
Επίσης θα ήθελα να πάρω https://www.aliexpress.com/item/DC-...1c2909c&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0 για να μπορώ να συνδέομαι και με άλλες πηγές ήχου,η συνδεσμολογια πως θα γίνει αν ξέρετε?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.902
Καλησπέρα :)

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας μονάδας δεν σημαίνει ότι θα σου αποδώσουν το ίδιο στην καμπίνα του ηχείου αλλά ούτε φυσικά και με τον ενισχυτή που είναι ''ματσαρισμένο'' το ηχείο
οπότε το ξεχνάς;)

1. δοκίμασες να επικοινωνήσεις με την logitech προς εύρεση ανταλλακτικού?
2. έψαξες να βρεις το συγκεκριμένο μεγάφωνο σε ebay?

και στο φινάλε υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να σου αντικαταστήσουν την μεμβράνη με πολύ μικρό κόστος και να γλιτώσεις από όλο αυτό...

το σετ είναι καλής κατηγορίας και δεν νομίζω να αξίζει να το λεηλατήσεις με πειραματισμούς;)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Η πιο σωστή επιλογή είναι η επικοινωνία με την Logitech. Αν επρόκειτο για άλλη εταιρία, θα πρότεινα να κάνεις μια ερώτηση στο Κέντρο Μεγαφώνου, αλλά και πάλι δεν χάνεις τίποτα να τους ρωτήσεις.

Reaction score
0
Ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας.
Ειχα ρωτησει πριν χρονια 2 χρονια την Logitech,και δεν ειχαν τοτε ανταλακτικο.
Και ετσι πηγα και πηρα αλλα ηχεια,τοτε δεν το εψαξα παραπανω.
Και αφου τα εχω τωρα και καθονται ειπα να κανω μια πατεντα και να φτιαξω ενα κουτι με ξυλο και να ανοιγα τρυπες για να βαλω μεσα το sub οπως ειναι και να επερνα και δυο μεγαφωνα,ετσι οστε να εφτιαχνα ενα "φορητο"ηχειο.
Και για αυτο το λογο ελεγα να παρω και την αλλη την πηγη απο το aliexpress,που υποστιριζει και bluetooth,usb φλασακια και αλλα.

Reaction score
5.627
Βγάλε το μεγαφωνο και πήγαινε στον Πανταζόπουλο η στον γουσετη. Μπορεί να επισκευάζεται αυτό που εχεις. Θα σου αλλάξουν το αφρώδες υλικό(ανάρτηση) που έχει χαλάσει.

K

kimon

Guest
Είχα επισκευάσει παλαιότερα ένα KEF B 110 στον Πανταζόπουλο (πατέρα) και όντως έκανε πολύ καλή δουλειά.

Reaction score
0
Από τιμές είναι κομπλέ ο Πανταζόπουλος? Γιατί αν ζητήσει πολλά,δεν νομίζω να αξίζει να φτιάξω το συγκεκριμένο μεγάφωνο.
Και αν το πάω να το επισκευάσει,θα βρει την ίδια μεμβράνη,η να του πάω και το άλλο να το αλλάξει,μην είναι διαφορετικά?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos