Αντικατάσταση DVD recorder

Reaction score
0
Πρώτα πρώτα να σας ευχηθώ καλό σας φθινόπωρο και στη συνέχεια να σας πονοκεφαλιάσω λιγάκι :117:

Χάλασε το DVD recorder μου και δεν ξέρω με τι να το αντικαταστήσω.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συμπεράσματά μου, η μία λύση είναι ένα νέο DVD recorder με ψηφιακό δέκτη και σκληρό, ούτως ώστε να μην έχω προβλήματα όταν παύσουν να εκπέμπουν αναλογικά οι σταθμοί (δεν ξέρω αν άρχισαν να κυκλοφορούν τέτοιες συσκευές στην αγορά και μάλιστα με λογικές τιμές), και η άλλη ένας ψηφιακός επίγειος δέκτης εγγραφής, κατά προτίμηση πάλι με εσωτερικό σκληρό (άκουσα πως όταν είναι εξωτερικός παίζει δυσκολία αναγνώρισης, ασυμβατότητα κτλ και δε θα ήθελα να μπλέξω με τέτοια).

Να σημειώσω ότι η κύρια πηγή εγγραφής μου είναι η Nova, οπότε δε γνωρίζω πρώτα πρώτα αν η δεύτερη λύση που προτείνω είναι πραγματοποιήσιμη, γιατί δεν ξέρω αν βλέπει ο δορυφορικός δέκτης τον επίγειο ώστε να εγγράψει από αυτόν. Θέλω βέβαια να μπορώ να γράφω κάτι από τα επίγεια και να βλέπω συγχρόνως δορυφορικά - όπως τον παλιό καλό καιρό του DVD δηλαδή.

Θα σας ευχαριστούσα πολύ πολύ πολύ :123: αν μπορούσατε να με ξεκολλήσετε από αυτό το πρώτο βήμα, ούτως ώστε να πάω παραπέρα και να ξεκινήσω για ψάξιμο συγκεκριμμένων συσκευών, γιατί λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά με εγγραφές και αυτή την περίοδο με καλείπτει ένα αρχαίο video recorder που ξέθαψα από το πατάρι και λειτουργεί όποτε αυτό θεωρεί σκόπιμο. :121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.754
Καλή σου μέρα και καλό φθινόπωρο!

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην αγορά το bluray player της LG, και συγκεκριμένα το LG HR-500, που εν μέρει θα καλύψει τις ανάγκες σου.
Συγκεκριμμένα, εκτός από bluray και dvd, παίζει και ματρόσκες, ή μέσω δικτύου υλικό από τον υπολογιστή σου. Ακόμα έχει 2 ψηφιακούς δέκτες DVB-T ώστε να μπορείς να βλέπεις άλλο κανάλι την ώρα που κάνεις εγγραφή, και έρχεται με σκληρό δίσκο 250Gb ώστε να κάνεις εκεί τις εγγραφές σου.
Αν πάλι βρίσκεις μικρή τη χωρητικότητα του δίσκου, βάζεις ένα εξωτερικό στη θύρα usb.

Τώρα σε ότι αφορά τις εγγραφές από τη nova, δεν ξέρω αν έχει θύρα scart ώστε να γράψεις από εκεί:121:

Όσο για την τιμή του, μπορείς να το βρεις από 350 ευρώ, τιμή πολύ συμφέρουσα για αυτά που προσφέρει.:126:

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση και πιστεύω πως το μηχάνημα που προτείνεις καλύπτει τις ανάγκες μου (αν και νόμιζα πως θα τη βγάλω καθαρή με μικρότερο προϋπολογισμό), με εξαίρεση τις εγγραφές από Nova που είναι ΠΟΛΥ σημαντικό θέμα.

Το κεφάλαιο των ψηφιακών επίγειων αποκωδικοποιητών εγγραφής, που ίσως να είναι και φθηνότεροι, δεν παίζει καθόλου;:121:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.754
Νόμιζα ότι το θέμα είναι η αντικατάσταση του DVD recorder με κάτι αντίστοιχο. Αν ξεχάσουμε το θέμα του budget, αν συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή της nova μέσω καλωδίων composite (και με την προϋπόθεση ότι το LG δεν έχει scart - που δεν το ξέρω), τότε μπορείς να γράψεις στο LG, σε χαμηλή όμως ποιότητα.

Μια και θέλεις να πας σε κάτι φθηνότερο, κοίταξε τον ψηφιακό δέκτη της Crystal Audio (49 ευρώ στον Κωτσόβολο).
Περισσότερα σχόλια για αυτόν εδώ:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1115809&postcount=52

Reaction score
0
Επανέρχομαι λιγάκι καθυστερημένα, μιας και λόγω κάποιων προβλημάτων προσωπικής φύσης δεν προχώρησα ακόμη στην αγορά.

Νομίζω πως κατευθύνομαι προς τον LG HR500 τον οποίο και βρήκα όντως στα 349€, αλλά όντως δεν έχει scart (γιατί άραγε; Μήπως παν να καταργήσουν αυτές τις συνδέσεις;) και αναρωτιέμαι πόσο χαμηλής ποιότητας θα είναι η σύνδεση με composite με τον nova...

Το δεύτερο ερώτημά μου είναι ότι κάνει λόγο για ψηφιακό δέκτη MPEG4, δηλ. δε θα μπορώ να λαμβάνω τα κρατικά κανάλια που μεταδίδουν MPEG2;

Reaction score
1.458
Απάντηση: Αντικατάσταση DVD recorder

Θα βλέπεις και τα κρατικά κανάλια που είναι σε mpeg2,δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Σίγουρα αν είχε και scart θα ήταν καλύτερη η εικόνα από τις εγγραφές που θα έκανες στη νοβα!Τώρα σε composite νομίζω θα βλέπονται πολύ άνετα,αλλά σίγουρα θα είναι λίγο κατώτερης ποιότητας απ'ότι με το scart.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πρώτα πρώτα να σας ευχηθώ καλό σας φθινόπωρο και στη συνέχεια να σας πονοκεφαλιάσω λιγάκι :117:

Χάλασε το DVD recorder μου και δεν ξέρω με τι να το αντικαταστήσω.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα συμπεράσματά μου, η μία λύση είναι ένα νέο DVD recorder με ψηφιακό δέκτη και σκληρό, ούτως ώστε να μην έχω προβλήματα όταν παύσουν να εκπέμπουν αναλογικά οι σταθμοί (δεν ξέρω αν άρχισαν να κυκλοφορούν τέτοιες συσκευές στην αγορά και μάλιστα με λογικές τιμές), και η άλλη ένας ψηφιακός επίγειος δέκτης εγγραφής, κατά προτίμηση πάλι με εσωτερικό σκληρό (άκουσα πως όταν είναι εξωτερικός παίζει δυσκολία αναγνώρισης, ασυμβατότητα κτλ και δε θα ήθελα να μπλέξω με τέτοια).

Να σημειώσω ότι η κύρια πηγή εγγραφής μου είναι η Nova, οπότε δε γνωρίζω πρώτα πρώτα αν η δεύτερη λύση που προτείνω είναι πραγματοποιήσιμη, γιατί δεν ξέρω αν βλέπει ο δορυφορικός δέκτης τον επίγειο ώστε να εγγράψει από αυτόν. Θέλω βέβαια να μπορώ να γράφω κάτι από τα επίγεια και να βλέπω συγχρόνως δορυφορικά - όπως τον παλιό καλό καιρό του DVD δηλαδή.

Θα σας ευχαριστούσα πολύ πολύ πολύ :123: αν μπορούσατε να με ξεκολλήσετε από αυτό το πρώτο βήμα, ούτως ώστε να πάω παραπέρα και να ξεκινήσω για ψάξιμο συγκεκριμμένων συσκευών, γιατί λειτουργώ σχεδόν αποκλειστικά με εγγραφές και αυτή την περίοδο με καλείπτει ένα αρχαίο video recorder που ξέθαψα από το πατάρι και λειτουργεί όποτε αυτό θεωρεί σκόπιμο. :121:
Ποιό recorder είναι και τι έπαθε?

Reaction score
0
Είναι το DVDR 610 της Philips και τα έχει φτύσει εντελώς. Μου το επιβεβαίωσαν και από την αντιπροσωπεία.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Έχω ολόιδιο με πρόβλημα (δεν θυμάμαι τι πρόβλημα έχει).
Δεν ξέρω τι έπαθε το δικό σου, αλλά μήπως ταιριάζει κάτι που δουλεύει απο το δικό μου.

Reaction score
0
Δε θυμάμαι ακριβώς τι μου είχαν πει πως έχει, απ'ό,τι θυμάμαι πάντως οποιαδήποτε εντολή και να του έδινα είτε μέσω τηλεκοντρόλ είτε πάνω από τη συσκευή δεν ανταποκρινόταν σωστά αλλά μόνο προσπαθούσε να κάνει εκκίνηση και έβγαζε ένα μήνυμα, νομίζω "stand by" ή "start up".

Τώρα ούτε αυτό δεν κάνει. Είναι εντελώς νεκρό!

Πάντως ευχαριστώ για την προσπάθεια:108:

Reaction score
0
Τα μαντάτα είναι κακά. Μου είπαν ότι δε θα μπορέσω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή της Nova στο μηχάνημα, γιατί έχει έξοδο και όχι είσοδο για εικόνα.

Μου πρότειναν τον media player Fantec MM-HDRTV. Θα καλύψει πράγματι τις ανάγκες μου; Υπάρχει κάποια καλύτερη λύση;

Reaction score
0
Nα ρωτησω κι εγω 2 σχετικα θεματα.

1)
Το παλιο μου DVD-Recorder εχει εισοδο Firewire και συνδεω εκει την miniDV βιντεοκαμερα και αντιγραφω σε DVD, χωρις να μπλεκω με PC

υπαρχει αντιστοιχη δυνατοτητα σε καποιο νεο μεσο?

Θα θελα να υπηρχε κανενα media-box που να κανει τετοια εγγραφη σε αρχειο MPEG2 ή ΜPEG4, αλλα δεν βρισκω κατι σχετικο.
Κανεις πια δεν σκεφτεται τις miniDV βιντεοκαμερες?

2)
αν δεν κανω λαθος, στα DVD recorders με σκληρο δισκο μπορουσες να κανεις editing στις εγγραφες σου, να κοψεις-ραψεις, πχ για να βγαλεις τις διαφημισεις.

Γινεται αυτο στα νεα media boxes?

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αντικατάσταση DVD recorder

Τα μαντάτα είναι κακά. Μου είπαν ότι δε θα μπορέσω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή της Nova στο μηχάνημα, γιατί έχει έξοδο και όχι είσοδο για εικόνα.
Αλλο και τουτο :111: τι θα πει δεν εχει εισοδο, θα τρελαθουμε τελειως? Ψηνομαι και γω να χτυπησω το συγκεκριμενο LG αλλα τι γινεται τελικα μ'αυτο το μηχανημα, το εχει κανεις να μας πει 2 λογια?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas