Αντικατάσταση kef 3005 se

Reaction score
1.069
Γεια σας, όπως λέει και ο τίτλος, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ. Ο χώρος μου είανι αρκετά μεγάλος γύρω στα 60τμ ενιαίος σαλόνι κουζίνα (παραλληλόγραμμο). Το home cinema ειναι στον μισό χώρο (περίπου 4,5 x 6).
Τα kef μαλλον έπεφταν μικρά για τον χώρο οπότε λέω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο (αλλά όχι δαπέδου). Σκεφτόμουν τα klipsch που λόγω κόρνας kai ευαισθησίας θα έχουν παραπάνω "γκάζια" σε συνδιασμό με δυο svs pb-2000.

Κεντρικό: RP-250C
μπροστά και πίσω: R-15M

Ιδανικά θα ήθελα τα RP-160 M καθότι έχουν και μεγαλυερο woofer αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή.

Τι λετε; Συμφωνειτε/διαφωνείτε;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ενισχυτής: denon avr x4100w

Last edited:

Reaction score
1.069
Επίσης σαν πιο οικονομική λύση έβλεπα το Magnat Monitor Supreme 202 (6.5' woofer, 92 db ευαισθησία). Για κεντρικό δεν έχει απο ότι βλέπω στην ιδια κατηγορία τιμής....

Reaction score
1.069
To θέμα ειναι οτι ανεβαίνω πολυ.... 273*4= ξεπερναω το χιλιαρικο χωρις σαμπ και κεντρικό....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.598
Επίσης σαν πιο οικονομική λύση έβλεπα το Magnat Monitor Supreme 202 (6.5' woofer, 92 db ευαισθησία). Για κεντρικό δεν έχει απο ότι βλέπω στην ιδια κατηγορία τιμής....
92 db αποκλείεται να είναι το Magnat.
Εκτός από τις ευαισθησίες που ανακοινώνει ο κάθε κατασκευαστής, που σχεδόν όλες είναι κούκου, ψάξε να βρεις σοβαρές μετρήσεις των ηχείων που σε ενδιαφέρουν, ώστε να δεις τι πραγματικά μπορούν.

Reaction score
1.069
Γλυκοκοιτάω και τα dali zensor 3 kai 1 kai το κεντρικό.

Να ρωτήσω κάτι. Τα προαναφερθέντα εχουν 88 db ευαισθησια, όσο και τα kef που έχω. Όμως ειναι αρκετά μεγαλυτερα. Οπότε σίγουρα με το ιδιο ρεύμα απο τον ενισχυτη θα δίνουν την αίσθηση ότι παίζουν πιο δυνατα (λόγω όγκου) σωστά; Θα γεμίζει περισσότερο το δωμάτιο; Σωστά;

Το κακό με την επαρχία (Χανιά, Κρήτη) είναι ότι δεν βρίσκεις να ακούσεις. Πχ για τα klipsch εχω διαβάσει ότι είτε τα ερωτευεσαι είτε τα μισείς. Ε και όπως καταλαβαίνετε φοβάμαι να παραγγείλω. Τουλάχιστνο με τα dali ειμαι πιο σίγουρος (δεδομένων των σχολίων και Reviews).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.681
Members
38.730
Νεότερο μέλος
Tasos Tsekouras