Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών)

Reaction score
43
Θα ήθελα να ανοίξω ένα νέο νήμα με θέμα τα διάφορα πρόσθετα λιπαντικών που έχουν κυκλοφορήσει κατα καιρούς στο εμπόριο και υπόσχονται βελτιωμένους συντελεστές τριβής ολίσθησης.
Επίσης ωφέλιμο θα ήταν να αναφέρουμε και εμπειρίες απο χρήση που ενδεχομένως να έχουμε κάνει σε οχήματά μας (ή εργαλεία).

Παλαιότερα, είχα χρησιμοποιήσει το Slick50 σε δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες με πολύ καλά αποτελέσματα και αισθητή βελτίωση (μετρήσιμη εννοώ) στην κατανάλωση και στη θερμοκρασία λειτουργίας των κινητήρων.
Βέβαια τα αυτοκίνητα και οι μοτο είχαν αρκετά έως πολλά χιλιόμετρα (απο 70.000 έως 150.000) που σημαίνει οτι υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης.

Τελευταία διαβάζω για το MILITEC-1 για το οποίο εκφράζονται με πολύ θετικά σχόλια και μάλιστα για πολύ διευρυμένη γκάμα διαφοροποημένων εφαρμογών...

Θα υπήρχε όφελος εφαρμογής τέτοιου προϊόντος σε καινούριο αυτοκίνητο (9.000 km - 20.000 km) ή θα δημιουργούσε προβλήματα?

Να προσθέσω οτι αλλαγή λαδιών και φίλτρου κάνω στις μοτο στα 3.000 km και στα αυτοκίνητα απο 5.000 km έως 7.000 km το περισσότερο...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών)

εχω δοκιμασει παμπολα, προιοντα απο γνησια-μαιμου-καποια που δεν κυκλοφορουν ελλαδα, και καμποσα αλλα.Απο εκει μετα εχει να κανει με πολλα.Βαζοντας ενα βελτιωτικο, δεν σημαινει οτι ο κινητηρας αντεχει χρηση βαιαη.Καλο ειναι το γνησιο (πλεον) μοτορ κοτ, και το Mpz ο νονος των αντιτριβικων.ΤΑ μονα που δουλευουν και πανω απο τα 1000 χιλ με αξιολογη συμπεριφορα.Εχω ακομα λιστα (10ετιας φουλ) με τα για μεσα στην αμερικη.Οτι θελετε ρωτατε.......

Reaction score
1

Argi κάτι μου λέει ότι χρησιμοποιείς λιπαντικά της Torco :126:

Reaction score
261
Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών)

πριν απο 3 χρονια δοκιμασα το μοτρ κοτ.Διαφορα καμια.Ουτε καν στο θορυβο του κινητηρα.
Το 2011 και με 11.000 χλμ, περασα μια βολτα απο το μαγαζι του Τερζιδη στο Μοσχατο(auto ergonomics) και εκτος απο ''σκουπα'' στην εισαγωγη,εβαλα στο 16v ibiza 101ps το αντιτρυβικο lique Mole αν το εγραψα καλα.Επαθα πλακα,μετα απο 15 χλμ το αμαξι αρπαζε πολυ καλητερα απο τις 4.500 και πανω οπου και ροπιαζε.Καλητερες τελικες,πιο αθορυβος κιμητηρας και πιο γλυκο δουλεμα στο ρελαντι αλλα και στην πορεια.Αξιζε τα λεφτα του και οταν κατεβω σε λιγες ημερες Αθηνα για ρυθμιση στον ηχο θα περασω ξανα μια βολτουλα απο Μοσχατο:137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Argi κάτι μου λέει ότι χρησιμοποιείς λιπαντικά της Torco :126:
ναι , αν και εχω τρεξει σχεδον τα παντα ολα...........βεβαια υπαρχουν και καλυτερα λαδια και αλλα προιοντα χημειας...............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφ

πριν απο 3 χρονια δοκιμασα το μοτρ κοτ.Διαφορα καμια.Ουτε καν στο θορυβο του κινητηρα.
Το 2011 και με 11.000 χλμ, περασα μια βολτα απο το μαγαζι του Τερζιδη στο Μοσχατο(auto ergonomics) και εκτος απο ''σκουπα'' στην εισαγωγη,εβαλα στο 16v ibiza 101ps το αντιτρυβικο lique Mole αν το εγραψα καλα.Επαθα πλακα,μετα απο 15 χλμ το αμαξι αρπαζε πολυ καλητερα απο τις 4.500 και πανω οπου και ροπιαζε.Καλητερες τελικες,πιο αθορυβος κιμητηρας και πιο γλυκο δουλεμα στο ρελαντι αλλα και στην πορεια.Αξιζε τα λεφτα του και οταν κατεβω σε λιγες ημερες Αθηνα για ρυθμιση στον ηχο θα περασω ξανα μια βολτουλα απο Μοσχατο:137:
απο που ειχες παρει μοτορ κοτ ?

Reaction score
261
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών

απο που ειχες παρει μοτορ κοτ ?
Λαρισα,οδο δεν θυμαμαι,αλλα θυμαμαι οτι ειναι μονοδρομος και σε βγαζει επανω στην Πολυτεχνειου,απεναντι απο το καταστημα MESIS με τα μηχανακια.

Reaction score
261
Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών)

Το 2011 και με 11.000 χλμ, περασα μια βολτα απο το μαγαζι του Τερζιδη στο Μοσχατο(auto ergonomics) και εκτος απο ''σκουπα'' στην εισαγωγη,εβαλα στο 16v ibiza 101ps το αντιτρυβικο lique Mole αν το εγραψα καλα.:
Ενα μικρο λαθακι παραπανω.Το 2001 και οχι το 2011,οπως εγραψα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μ

Λαρισα,οδο δεν θυμαμαι,αλλα θυμαμαι οτι ειναι μονοδρομος και σε βγαζει επανω στην Πολυτεχνειου,απεναντι απο το καταστημα MESIS με τα μηχανακια.
το μποκαλι της συσκευασιας τι χρωμα ειχε ? αν ηταν διαφανο -και σχημα κυλινδρικο , μιλαμε για μαιμου

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μ

εδω
http://www.bpalimos.gr/DocumentShop.asp?ElementId=64263
βλεπεις πως ενα προιον γινεται απο μοτορ κοτ σε σουπερ νταιναμικ.
Και εδω το επισημο αμερικανικο σαιτ.
http://www.motorkote.ca/

Reaction score
261
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτι

το μποκαλι της συσκευασιας τι χρωμα ειχε ? αν ηταν διαφανο -και σχημα κυλινδρικο , μιλαμε για μαιμου
ειχε σχημα πλακε σχεδον και διαφανο με κατι μαυρα αυτοκολιτα με κιτρινα γραματα που γραφανε motor kote,δηλ καμια σχεση με τα μαυρα μπουκαλια που εχει το αμερικανικο site που παραθετεις παρακατω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών)

ειχε σχημα πλακε σχεδον και διαφανο με κατι μαυρα αυτοκολιτα με κιτρινα γραματα που γραφανε motor kote,δηλ καμια σχεση με τα μαυρα μπουκαλια που εχει το αμερικανικο site που παραθετεις παρακατω.
ειναι η μαιμουδιτα

Εγω εχω δοκιμασει και το slick-50 και το motorkote και δεν ειδα καμια διαφορα ουτε σε καταναλωση ουτε σε αυξηση ιπποδυναμης.
με τι να δεις ? με προιον που απαγορευοταν να κυκλοφορει μεσα στην αμερικη ?

argi δεν ξερω αν ενδιαφερεσαι για το motorkote αλλα υπαρχει και εδω http://www.trade-wind.gr/index.php?...=shop.browse&category_id=54&Itemid=57&lang=el
τον μηχαλη τον ξερω απο το 88 τοτε ανοιξει το μαγαζακι, ενα στενο πανω απο το λυκειο που πηγαινα.Μεχρι το 01 ειχα δοκιμασει οτι ειχε στο μαγαζι.Απο προιοντα πωλησης μεχρι διαφημιστικα.Απο εκει και μετα γνωρισα σχεδον ολους τους διανομεις βελτιωτικων προιοντων.Μιλαμε και εδω πεφτει πολυ μουφα, μα παρα πολυ........

Reaction score
43
Έβαλα το militec-1 σε ένα scooter Gilera Runner 200 με 32.000 km.
Ο ήχος έχει αλλάξει (πιο στακάτος) και ενδεχομένως να έχει μειωθεί σε ένταση, ενώ η λειτουργία του έχει γίνει πιο "γλυκιά" με λιγότερους γραδασμούς.
Κατανάλωση δεν έχω μετρήσει ακόμα μιας και δεν το δούλεψα πάνω απο 15 λεπτά.
Θα έβαζα και στα αυτοκίνητα αλλά το φοβάμαι λίγο, ειδικά για κινητήρα turbo με 9.000km και δύο αλλαγές λαδιών ήδη τι διαφορά να μου κάνει...

Agg

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Αντιτριβικά - Metal Conditioners (ενισχυτικά μεταλλικών επιφανειών

ειναι η μαιμουδιτα

τον μηχαλη τον ξερω απο το 88 τοτε ανοιξει το μαγαζακι, ενα στενο πανω απο το λυκειο που πηγαινα.Μεχρι το 01 ειχα δοκιμασει οτι ειχε στο μαγαζι.Απο προιοντα πωλησης μεχρι διαφημιστικα.Απο εκει και μετα γνωρισα σχεδον ολους τους διανομεις βελτιωτικων προιοντων.Μιλαμε και εδω πεφτει πολυ μουφα, μα παρα πολυ........
Συμφωνω απολυτα.
Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι το μονο καλο για τον κινητηρα και για την τσεπη μας ειναι να βαζουμε καλο λαδι, στα διαστήματα και τον τυπο που λεει ο κατασκευαστης (αναλογα την χρηση και τις καιρικες συνθηκες αυτα μπορει να μειωθουν) και τιποτα αλλο.

Μιλουσα με φιλο μηχανολογο και μου εξηγουσε ποσο μούφα ειναι και η δοκιμη που κανουν με το μοτερ που "τριβει" το ραουλο πανω σε ενα κοματι μεταλο. Σε καμια περιπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις συνθηκες λειτουργιας ενος κινητηρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.398
Members
38.453
Νεότερο μέλος
Xatzisjim