Αν θέλεις καλύτερο τροφοδοτικό για το DAC, τι και πού;

Reaction score
74
Παιδιά καλημέρα

Αρκετοι λένε πως ενα καλυτερο τροφοδοτικό στο DAC (δικο μου ifi nano iDSD LE ) θα κανει
διαφορά. Και η αλήθεια ειναι πως και η IFI στο manual γραφει οτι αν βαλετε καλυτερο τροφοδοτικο
προσεξτε το voltaz και τη συνδεση-πολικοτητα.

Αν λοιπόν θελει καποιος να ψαξει για καλυτερο τροφοδοτικο ... που θα ψαξει και σε τι μαρκες..?
Πως θα αναγνωρισει την ποιότητα ...? απο την τιμή και μονο..? Οτι πληρωνεις παίρνεις..?

Ευχαριστω προκαταβολικά για όποια απάντηση.

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το Dac δεν διαθέτει εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά φορτίζει τη μπαταρία μέσω της usb θύρας. Συνεπως δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε το εξωτερικό τροφοδοτικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Απλώς να επιλέγετε πάντοτε τη χρήση της μπαταρίας για τροφοδοσία για να πάρετε τα μέγιστα που μπορεί να προσφέρει η συσκευή.

Reaction score
30.456
Σορρυ αν έχω καταλάβει λάθος, αλλά που ακριβώς θα βάλεις στο nano καλύτερο τροφοδοτικό;
Η μοναδική είσοδος είναι η usb , η οποία κατά τη λειτουργία του είναι κατειλημμένη , αφού εκεί συνδέεται το pc η το κινητό.
Έχει κάποια άλλη είσοδο για εξωτερικό τροφοδοτικό;
Το nano είναι usb powered η battery powered.
Μου ξεφεύγει κάτι;
[DOUBLEPOST=1516616544][/DOUBLEPOST]
Απλώς να επιλέγετε πάντοτε τη χρήση της μπαταρίας για τροφοδοσία για να πάρετε τα μέγιστα που μπορεί να προσφέρει η συσκευή.
Πρώτα power on και μετά σύνδεση στο pc για τροφοδοσία από μπαταρία.
Αντίστροφα, πρώτα σύνδεση και μετά power on για τροφοδοσία από την usb.

Reaction score
74
Παιδια συγνώμη δικο μου το λαθος και εχετε δικιο ...:D με τη ζαλαδα πουχω ψαχνωντας
καλωδια USB για το IFI εγραψα βλακείες.... συγνωμη...

Οντως το ifi nano iDSD LE .... ΔΕΝ χρειαζεται τροφοδοτικό... γεμιζει τη μπαταρια απο τη USB
Απλά εγω εχω και το 3R 2nd gen της IDEON AUDIO αναμεσα στο λαπτοπ και το ifi nano
και γιαυτο αναρωτιεμαι αν ενα καλυτερο τροφοδοτικό θα κανει καλυτερη δουλειά..

Σας μπέρδεψα.... και δικαιως με διορθωνετε... :lolsign:
[DOUBLEPOST=1516625271][/DOUBLEPOST]
Το ξερω αυτό το διαβασα στο μανιουαλ ....
Απλά αν επιλέξουμε χρηση μπαταριας τοτε η μπαταρια δεν φορτιζει συγχρονως απο το USB..?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Απλά αν επιλέξουμε χρηση μπαταριας τοτε η μπαταρια δεν φορτιζει συγχρονως απο το USB..?
Θεωρητικά θα πρέπει να κόβει το ρεύμα που έρχεται από τον υπολογιστή και να δίνει ρεύμα μόνο το ifi στην έξοδο του. Το εάν φορτίζει η όχι ταυτόχρονα με τη χρήση μπαταρίας είμαι θέμα υλοποίησης, θα το δείτε με τη χρήση.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό για το 3R τώρα. Ο κατασκευαστής, από όσο έχω διαβάσει, έχει κάποιο τροφοδοτικό καλύτερο για τη συσκευή αυτή. Προφανώς γραμμικό και ασήκωτο. Κόστος γύρω στα 300 ευρώ. Με τα χρήματα του dac + τροφοδοτικό + 3R, αγοράζατε dac 3 φορές καλύτερο από το ifi.

Εάν θα ακούσετε διαφορά στη χρήση του πανάκριβου τροφοδοτικου εξαρτάται από την ψυχολογική σας κατάσταση τη συγκεκριμένη στιγμή, το κόστος του συστήματος σας (καθώς αν έχετε δώσει ένα σκασμό λεφτά για το ηχοσύστημα επιβάλλεται να ακούσετε διαφορά) και της παρέας που έχετε μαζί σας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Σορρυ αν έχω καταλάβει λάθος, αλλά που ακριβώς θα βάλεις στο nano καλύτερο τροφοδοτικό;
Η μοναδική είσοδος είναι η usb , η οποία κατά τη λειτουργία του είναι κατειλημμένη , αφού εκεί συνδέεται το pc η το κινητό.
Έχει κάποια άλλη είσοδο για εξωτερικό τροφοδοτικό;
Το nano είναι usb powered η battery powered.
Μου ξεφεύγει κάτι;
[DOUBLEPOST=1516616544][/DOUBLEPOST]
Πρώτα power on και μετά σύνδεση στο pc για τροφοδοσία από μπαταρία.
Αντίστροφα, πρώτα σύνδεση και μετά power on για τροφοδοσία από την usb.
Γενικά, το ότι ένα DAC δέχεται τροφοδοσία μόνο μέσω της USB, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να πάρει ένα καλύτερο εξωτερικό τροφοδοτικό.
Η διαδικασία είναι απλή...
Αποκόβεις επάνω στο βύσμα τα +5 Volts που έρχονται από τον υπολογιστή και στη θέση τους συνδέεις το ποιοτικό εξωτερικό σου τροφοδοτικό.
Μπορείς να το κάνεις εύκολα και μέσω ενός USB hub, που δέχεται εξωτερική τροφοδοσία.

Πριν δέκα μέρες αγόρασα ένα Ηenry Audio Dac και ασχολούμαι με ένα τέτοιο τροφοδοτικό.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το παρουσιάσω στην Diy.

Reaction score
30.456
Γενικά, το ότι ένα DAC δέχεται τροφοδοσία μόνο μέσω της USB, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να πάρει ένα καλύτερο εξωτερικό τροφοδοτικό.
Η διαδικασία είναι απλή...
Αποκόβεις επάνω στο βύσμα τα +5 Volts που έρχονται από τον υπολογιστή και στη θέση τους συνδέεις το ποιοτικό εξωτερικό σου τροφοδοτικό.
Μπορείς να το κάνεις εύκολα και μέσω ενός USB hub, που δέχεται εξωτερική τροφοδοσία.

Πριν δέκα μέρες αγόρασα ένα Ηenry Audio Dac και ασχολούμαι με ένα τέτοιο τροφοδοτικό.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το παρουσιάσω στην Diy.
Ήμουν σίγουρος πως θα έβρισκες μοντα..:p
Αλλά εγώ μιλάω για εμάς τους αδαείς..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Ήμουν σίγουρος πως θα έβρισκες μοντα..:p
Αλλά εγώ μιλάω για εμάς τους αδαείς..
Αν εννοείς για να συνδέσεις εξωτερικό τροφοδοτικό μπορεί να γίνει με κάτι τέτοιο:

Η με κάτι τέτοιο:
http://www.e-shop.gr/logilink-ua0087-usb20-4-port-hub-with-power-supply-pink-p-PER.756748

ή ακόμα και με αυτό (το πλέον οικονομικό), αρκεί να μπορέσεις να το λύσεις, να αποκόψεις την τροφοδοσία και να συνδέσεις ένα δικό σου βύσμα:
http://www.e-shop.gr/esperanza-ea150r-4-port-usb20-hub-red-p-PER.580416

Reaction score
30.456
Αν εννοείς για να συνδέσεις εξωτερικό τροφοδοτικό μπορεί να γίνει με κάτι τέτοιο:

Η με κάτι τέτοιο:
http://www.e-shop.gr/logilink-ua0087-usb20-4-port-hub-with-power-supply-pink-p-PER.756748

ή ακόμα και με αυτό (το πλέον οικονομικό), αρκεί να μπορέσεις να το λύσεις, να αποκόψεις την τροφοδοσία και να συνδέσεις ένα δικό σου βύσμα:
http://www.e-shop.gr/esperanza-ea150r-4-port-usb20-hub-red-p-PER.580416
Θα κερδίσω κάτι σε σχέση με τη τροφοδοσία από μπαταρία του nano;

Reaction score
74
Όσον αφορά το τροφοδοτικό για το 3R τώρα. Ο κατασκευαστής, από όσο έχω διαβάσει, έχει κάποιο τροφοδοτικό καλύτερο για τη συσκευή αυτή. Προφανώς γραμμικό και ασήκωτο. Κόστος γύρω στα 300 ευρώ. Με τα χρήματα του dac + τροφοδοτικό + 3R, αγοράζατε dac 3 φορές καλύτερο από το ifi.
Με τιποτε δεν εννοω οτι θα αγοραζα ενα τροφοδοτικο των 300 ευρω για το 3R 2nd gen που τοπηρα 199 ευρω με την προσφορά του Ιαν/2018 της IDEON πριν το εκτιναξει στα 289 ευρω.
Εννουσα αν υπαρχει λογος να αγορασει κατι καποιος παρομοιο με αυτο της συσκευασιας
πιο βελτωμενο ....
Βεβαια με δεδομενο οτι στη σειρα αναπαραγωγης ειναι ενα λαπτοπ καλο, ενα 3R και ενα ifi nano iDSD LE .... θα μεινεις σε ενα λογικο και προσγειωμενο προυπολογισμο ωστε να μην ξεπερασεις
την ποιοτητα του συστηματος και να εχεις ισορροπία.

καταλαβα πληρως το νοημα της απαντησης σας και αν σας ελεγα οτι δεν συμφωνω ... ψεμματα θα ελεγα ...;)

Reaction score
7.194
ifi nano,ideon 3R μετα,τωρα ψαχνεσαι για εξτρα τροφοδοτικο κλπ......γιατι δεν αγοραζες ενα dac στα 500-600 ευρω απο την αρχη? Νομιζω οτι με το ifi nano ακομα και το 3R ειναι υπερβολη.

Reaction score
518
Λοιπόν ας βαλουμε τα πραγματα σε καποια σειρα.

To ifi παιρνει ρευμα απο usb. Δυστυχώς αυτο κ μονο το αδικει διοτι δεν επαρκει για ρην τροφοδοσια του.

Οποτε ενα 3r βοηθαει παρα πολυ. Υπαρζουν φθηνα γραμμικα στο ebay.... Αλλιως με 150ε μπορει καποιος στην πιατσα να του φτιαξουν ενα. Ομως τι περιμενεις να παρεις; 1% και αμα αλλαξεις dac της ταξεως 2000ε θα παρεις ενα 5%.οποτε μην κοιτας σε dac κατα την γνωμη μου.

Η δουλεια θα κοστισει πολυ εαν βαλεις 3r και γραμμικο και το ifi.... Παει πολυ.... Οποτε καλυτερα να επενδυσεις ολα σε ενα dac με δικη του τροφοδοσια.

Ο φιλος πιο πανω που ειπε οτι με την μπαταρια παιζει καλυτερα νομιζω κανει λαθος.ο αερας μεταξυ των οργάνων παει περιπατο και παει πισω ολη ορχήστρα κοινως την ψάχνεις.

Ολα αυτα ειναι για το τελος. Προς το παρων βαλτο καπου μαλακα να κάτσει και βαλε απο πανω ενα 2κg βαριδιο και εισαι μια χαρα. Ειναι ελαφρυ κ θελει καλη στηριξη. Επισης πειραματισου με τις θυρες usb κ βρες ποια παιζει καλυτερα...δλδ πιο ησυχα.

Reaction score
74
Παιδια ίσως το τοπικ να ηταν υπερβολή για ενα στησιμο οπως το δικο μου... ισως δικια μου υπερβολή να ψαχνομαι για καλυτερο τροφοδοτικο του 3R ...

Το ifi nano iDSD LE μαζι με το 3R το πήρα για να ακούω μουσικη στον τοπο παραθερισμου απο το λαπτοπ μου σε ενα συστημα μικρων απαιτησεων με ενισχυτη τον ADVANCE ACOUSTIC M105 και ηχεία τα μικρα δορυφορικά Μ1 της B&W. Οπότε η φορητότητα του ifi & 3R επαιξε σημαντικο ρόλο.

Θα μου πειτε και δικαιως οτι με τετοιο συστημα τι ηθελες το 3R ... ειναι υπερβολη και δεν θα σου κανει τιποτε ιδιαιτερο... Ελα ομως που στη βαση μου το συστημα ειναι ΥΒΑ Integre Passion με ηχεια SONUS FABER Concerto οπότε προέκυψε ο πειραματισμός της δοκιμης FLAC αρχειων μεσω του λαπτοπ ---> 3R ---> ifi nano iDSD LE ---> YBA ....;)

Oταν το "μικροβιο ψαξιματος αναβαθμισης" ειναι παλιά υπόθεση τότε ξεκινας απο κατι μικρό που καλυπτει καποια αναγκη και προσθετεις μετα... ψαχνόμενος... οπότε το ερωτημα γιατι εδωσες τοσα και δεν πηρες κατι των 500-600 εχει απαντηση οτι αυτο των 500-600 δεν μεταφερεται ευκολα περα δωθε και επισης γιατι να πληρωσεις τοσα για ενα συστημα μετριο...
Ερωτησεις και απαντησεις δυσκολες που τις εχετε περασει οι περισσότεροι οταν ψαχνατε με αρχη παρομοιες καταστασεις...
[DOUBLEPOST=1516738424][/DOUBLEPOST]
Ολα αυτα ειναι για το τελος. Προς το παρων βαλτο καπου μαλακα να κάτσει και βαλε απο πανω ενα 2κg βαριδιο και εισαι μια χαρα. Ειναι ελαφρυ κ θελει καλη στηριξη. Επισης πειραματισου με τις θυρες usb κ βρες ποια παιζει καλυτερα...δλδ πιο ησυχα.
Αυτό δεν το καταλαβα .... γιατι το ifi να θελει βαρος απο πανω του και μαλιστα 2 κιλα..?
εκτός αν κανεις χιουμορ... 8-)

Reaction score
518
Φιλε αγνοεις κατι πολυ σημαντικό, τον χωρο. Οποτε περισσοτερα θα παρεις εαν δωσεις 600ε σε χωρο παρα σε dac.

Δοκιμασε και πες μου εαν εχει διαφορά. Σε εμενα καθαρίζουν ολα. Το ιδιο κανε και στο 3ρ. Κατι μαλακο απο κατω νεοπρεν, φελο κτλ.

Ακομα κ 200ε ευρω να δωσεις γισ τροφοδοτικό... Καλύτερα να τα δωσεις για μετρηση κ να σιυ στησουν οσο καλυτερα γινεται το συστημα σρρον χωρο. Θα βελτιωθεί πολυ περισσότερο απο το να παρεις τροφοδοτικό. Μιλαω σαν παθων!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Θα κερδίσω κάτι σε σχέση με τη τροφοδοσία από μπαταρία του nano;
Όταν υπάρχει μπαταρία στο εσωτερικό της συσκευής, το όποιο εξωτερικό τροφοδοτικό περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Θα είχε νόημα κάτι τέτοιο όταν η τροφοδοσία του είναι απευθείας από την USB ή υπήρχε ένα πακάκι των 2 ευρώ.

Last edited:

Reaction score
6
Καλησπέρα και από εμένα.
Καθώς οι απόψεις (και οι ακουστικές εντυπώσεις!) είναι σαν τις μύτες, όλοι έχουμε από μία, ορίστε και η δική μου:
Κατ΄αρχήν η ίδια η Ifi audio προσφέρει πλήθος λύσεων για το θέμα του ¨καθαρίσματος" της παροχής ρεύματος της usb θύρας αλλά και του ίδιου του ψηφιακού ακουστικού σήματος.
Εγώ προσωπικά που επίσης προβληματίστηκα λίγο με το θέμα της τροφοδοσίας του nano iDSD LE (που προφανώς κατέχω), έκανα το εξής που έχει αναφερθεί και από άλλους: το έβαλα να παίξει μιά φορά με την μπαταρία του (που θεωρείται η τέλεια παροχή ρεύματος), και μιά φορά με την παροχή του usb.
Για να είμαι ειλικρινής ρε παιδιά δεν κατάλαβα διαφορά (θόρυθο, ψηφιακά γρέζια κλπ, κλπ).
Το σύστημα εκτός από το nano iDSD LE, αποτελείται από τα Sennheiser HD-650 και το λαμπάτο ενισχυτάκι ακουστικών Little Dot MK3 .
Βέβαια, το σύστημα αυτό είναι πολύ φρέσκο ( Οκτώβριος nano iDSD LE, Δεκέμβριος Sennheiser, μέσα Ιανουαρίου 2018 Little Dot), με καθημερινό άκουσμα 2-3 ωρών αρχείων flac κυρίως 16-44.1, οπότε και εγώ είμαι ακόμα λίγο " ανώριμος" ακουστικά με αυτό το σύστημα. Παρακάμπτω το γεγονός ότι με τόσους εξωφρενικούς τύπους που κυκλοφορούν μέσα στο avsite σαφώς και ανήκω στην κατηγορία entry level!
Έτσι αποφάσισα να μην κάτω τίποτα προς το παρόν εκτός από το να ακούω με τις ώρες μουσική.
Θα ήθελα όμως να σας δείξω λίγο την πρόταση μια κινέζικης εταιρίας στα γραμμικά τροφοδοτικά, της swagman lab, που δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση συνδυασμού γραμμικής τάσης 5v σε usb, και συγχρόνως να αφήνει ανεπηρέαστο το audio σήμα που έρχεται από τον υπολογιστή. Θα το καταλάβετε από την δεύτερη και τρίτη φωτογραφία που φαίνεται το καλώδιο.
Τιμή χωρίς μεταφορικά 93 ευρώ
http://www.swagmanlab.com/Product_PSU?product_id=630

Reaction score
74
Εγώ προσωπικά που επίσης προβληματίστηκα λίγο με το θέμα της τροφοδοσίας του nano iDSD LE (που προφανώς κατέχω), έκανα το εξής που έχει αναφερθεί και από άλλους: το έβαλα να παίξει μιά φορά με την μπαταρία του (που θεωρείται η τέλεια παροχή ρεύματος), και μιά φορά με την παροχή του usb.
Για να είμαι ειλικρινής ρε παιδιά δεν κατάλαβα διαφορά (θόρυθο, ψηφιακά γρέζια κλπ, κλπ).
Το σύστημα εκτός από το nano iDSD LE, αποτελείται από τα Sennheiser HD-650 και το λαμπάτο ενισχυτάκι ακουστικών Little Dot MK3 .
:D Αυτο ακριβως "επαθα" και εγω... Με τα μεχρι τωρα διαβασματα χρονια στα φορουμ
"εμαθα" οτι η παροχη ενεργειας απο μπατταρια σημερα ειναι κ πιο "καθαρη" ενεργεια και η πιο σταθερή και σαφως προτιμητεα σε τετοια γκατζετακια.

Απο το ιδιο τεστ που υπεβαλα τα "αυτια" μου και εγω ΔΕΝ καταλαβα διαφορά και στο "μεγαλο" συστημα με τον ΥΒΑ ACOUSTIC MAP-105 ..

Οποτε μιας και το ifi nano iDSD LE παιρνει 5V απο την USB του φορητου προτιμω αυτην
να εχω το μυαλομου ησυχο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani