Αν κόψω και ενώσω ένα D-Sub καλώδιο οθόνης θα παίζει;

Reaction score
0
Γεια,

θέλω να περάσω ένα καλώδιο οθόνης απο μια τρύπα σε τοίχο που σίγουρα δεν χωράει να περάσει ολόκληρο το βύσμα.

Οπότε, έστω και παίρνω ένα 10m καλώδιο... το κόβω, το περνάω και μετά ενώσω ένα-ένα τα καλώδια που έχει και τα τυλίξω σωστά με μονωτική ταινία θα παίζει σωστά ή θα υπάρχει άπειρο loss;

Το δοκίμασε κανείς; :)

JL_

Reaction score
19
Μπορεί να γίνει και οι απώλειες που θα έχεις αρχικά θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του μέσου προβολής. Σε βάθος χρόνου όμως θα έχεις πρόβλημα συν του γεγονότος πως στο σημείο που θα κόψεις θα χάσεις τη θωράκιση.

Καλύτερα κάνε πιο φαρδιά την τρύπα και καθάρισες...

Reaction score
0
Μπορεί να γίνει και οι απώλειες που θα έχεις αρχικά θα εξαρτηθούν από το μέγεθος του μέσου προβολής. Σε βάθος χρόνου όμως θα έχεις πρόβλημα συν του γεγονότος πως στο σημείο που θα κόψεις θα χάσεις τη θωράκιση.

Καλύτερα κάνε πιο φαρδιά την τρύπα και καθάρισες...
Τι ενναλακτικές λύσεις υπάρχουν;

Δυστυχώς το να μεγαλώσω (τόσο πολύ) την τρύπα... είναι πολύ δύσκολο...

JL_

Reaction score
19
Γιατί δύσκολο; Με μία μακριά και φαρδιά μύτη στο τρυπάνι είσαι κομπλέ. Περνάς το καλώδιό σου, σταθεροποιείς, στοκάρεις και τελείωσες...

Άλλη λύση είναι να περάσεις 5συρμο RCA ή BNC ιδιοκατασκευή και να χρησιμοποιήσεις ανταπτοράκια σε VGA στις δύο άκρες...

Reaction score
5
Απάντηση: Αν κόψω και ενώσω ένα D-Sub καλώδιο οθόνης θα παίζει;

Γεια,

θέλω να περάσω ένα καλώδιο οθόνης απο μια τρύπα σε τοίχο που σίγουρα δεν χωράει να περάσει ολόκληρο το βύσμα.

Οπότε, έστω και παίρνω ένα 10m καλώδιο... το κόβω, το περνάω και μετά ενώσω ένα-ένα τα καλώδια που έχει και τα τυλίξω σωστά με μονωτική ταινία θα παίζει σωστά ή θα υπάρχει άπειρο loss;

Το δοκίμασε κανείς; :)
Θα παίζει απλώς ένωσε ένα-ένα τα καλώδια και κώλυσε τα με καλάι.
Το έχω κάνει και δουλεύει κανονικά

Reaction score
150
Καλά όλα αυτά για να μην βάλεις ένα μεγαλύτερο τρυπάνι?

Reaction score
150

Reaction score
0
Ναι... δυστυχώς δεν προβλέπεται να κάνω μια τρυπάρα για να περάσω ένα καλώδιο...

Ίσως βρώ άλλο τρόπο να το περάσω βέβαια (κάτω απο την πόρτα)....

Reaction score
14

υπάρχει η λύση αγορας σκέτου βύσματος VGA 15pin DIN, και να κόψεις το υπάρχων αφήνοντας 10 εκατοστά το πολύ απο την μία ακρη. Μετά με πολύμετρο θα εντοπίσεις ποιό χρώμα καλωδίου πάει σε ποιό "πίν" του βύσματος.

Κολητήρι και καλή δουλειά. απώλειες θεωρητικά καμμιά.

Reaction score
14

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751302

θεωρητικά αν το βύσμα είναι όπως στην φωτό, τότε μπορείς να βγάλεις το κουτί του βύσματος και ετσι να μειώσεις κατα το 1/3 το μέγεθος που θές να περάσεις.

Τι λες? Κάνει η πατέντα αυτή? ή ακόμα καλύτερα μιας και το βύσμα είναι "επισκεπτό" μπορείς να΄ξανακάνεις τις κολλήσεις ανετα μέσα σε αυτό, με καμμιά απώλεια.

Reaction score
2
το VGA 15pin όπως και το 9pin serial είναι απο τα ευκολα βυσματα να κοψεις και να ενωσεις, έχουν αναλογικο σημα αρα πολυ πολυ να σου κανει τιποτα νερα κανα καλωδιακι λογω κακης κολλησης.

για κοψε κανα HDMI, εκει σε θελω μαστορα!!!

Reaction score
1.153

Υπάρχουν μερικά θεματάκια που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν πριν κάνεις οποιαδήποτε εγχείρηση.Σε γενικές γραμμές πάντως το κόψε-ράψε δουλεύει ΑΛΛΑ...

Αν κόψεις το καλώδιο,θα κολλήσεις άλλο βύσμα ή θα επανασυνδέσεις το κομμένο?
Αν το καλώδιο έχει φερίτες στις άκρες σου προτείνω να επανασυνδέσεις το κομμάτι ΜΕ το φερίτη.
Αν δεν έχει φερίτες ...trial and error.Θεωρώ δεδομένο πως οι κολλήσεις θα είναι σωστές που σημαίνει ότι όπως και να έχει,το καλώδιο θα δουλέψει αλλά είναι πιθανό να έχεις είδωλο στην εικόνα που ανάλογα την ποιότητα του καλωδίου και το μήκος του,μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν αδιόρατο έως και φρικτά ορατό.

Υ.Γ. μεγάλο μανίκι το HDMI,2 φορές το επιχείρησα,τη μία ανεπιτυχώς.

Reaction score
2
φυσικα ποτε δεν κοβουμε και ξαναενωνουμε ενα καλωδιο, το κοβεις και ξανακολλας καινουργιο βυσμα στην ακρη για να μην εχεις απωλειες... διαγραμματα για 15-pin VGA μπορεις να βρεις αφθονα στο νετ

Reaction score
0
Έγινε παίδες... θα πάρω το καλώδιο και θα κάνω δοκιμές...

Thanks!

Reaction score
205

παιδια επειδη εχω και εγω ενα αναλογο προβλημα.... μου φτιαχνει ο ηλεκτρολογος στο σπιτι που χτιζω καναλια μεσα απο τους τοιχους για να περασουν καλωδια, αλλα μεσα απο τα καναλια δεν περναει ολοκλησρο το καλωδιο με το βησμα αλλα σκετο το καλωδιο...

Ξερετε που μποτω να αγορασω χυμα καλωδιο VGA 20 μετρα πχ και να μου το φτιαξουν μετα αφου περασει απο τους τοιχους τα βησματα στις 2 ακρες?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound