Αξίζει η αλλαγή του 2500;

Reaction score
118
Έχω βρεί κάποιον που θέλει τον yamaha μου τον 2500 με χρήματα περίπου 400-500 ευρό.
Αξίζει να πάρω κάτι άλλο ποιό καινούργιο, η ακόμη οι ενισχυτές "παίζουν" στις ίδιες δυνατότητες και ευκολίες όπως πρίν 2 χρόνια;
Με χρήματα έως και 800 ευρό. Να πάω μετά στον μπαρμπα στρούμφ να τσιμπήσω κάτι καινούργιο.
Ξέρω ξέρω, θα είναι επώδυνο να υποστώ την τσιγαρίλα του επι 2ώρου 3ώρου αλλα θα τ'αντέξω πιστεύω. :shock:

Reaction score
83
VIDEOMIX said:
Έχω βρεί κάποιον που θέλει τον yamaha μου τον 2500 με χρήματα περίπου 400-500 ευρό.
Αξίζει να πάρω κάτι άλλο ποιό καινούργιο, η ακόμη οι ενισχυτές "παίζουν" στις ίδιες δυνατότητες και ευκολίες όπως πρίν 2 χρόνια;
Με χρήματα έως και 800 ευρό. Να πάω μετά στον μπαρμπα στρούμφ να τσιμπήσω κάτι καινούργιο.
Ξέρω ξέρω, θα είναι επώδυνο να υποστώ την τσιγαρίλα του επι 2ώρου 3ώρου αλλα θα τ'αντέξω πιστεύω. :shock:
:D :DΦίλε μου και εγώ είχα έναν ενισχυτή ίδιας γενιάς με τον δικό σου σε PIONEER και τον άλλαξα και πήρα τον YAMAHA RXV-2600 αφού είχε hdmi και έκανε και upscaling στα 1080i. Βγαίνει τον Ιανουάριο και ο RXV-2700 που κάνει upscaling στα 1080p. Τον πρώτο μπορείς να τον βρείς μέχρι και 1000 ευρώ. Αξίζει πάντως τον κόπο και το κόστος να τον αντικαταστήσεις. Α και από άποψη ήχου συμπεριλαμβάνει και το DOLBY 3 όπου τις ταινίες με ήχο 5.1 τις μετατρέπει σε 7.1.

Reaction score
118
Να περιμένω τον Ιανουάριο λοιπόν; Η θα "τσούζει" η τιμή του 2700 στην αρχή; :?

Reaction score
50
Γιατί είσαι σίγουρος ότι θα χρειαστείς τα παραπάνω καλούδια του 2700; Για τη μετατροπή από 5.1 σε 7.1 (καλά όταν λέμε μετατροπή δίνει ο ενισχυτής ήχο στα δυο επιπλέον κανάλια αφού 7.1 ταινία δεν έχει βγει) είσαι σίγουρος ότι και ο 2500 δεν την κάνει; Περίεργο μου φαίνεται! Τι να πω, αν ακούς σε 7.1, δεδομένου ότι οι περισσότερες ταινίες είναι 5.1 και αν ο 2500 δεν το υποστηρίζει, ίσως ν' αξίζει (αλλά λίγο τραβηγμένο σενάριο). Αλλά για το upscaling νομίζω ότι θα'ναι πεταμένα λεφτά. Για τον 2600 δεν έχω ακούσει κανέναν να το χρησιμοποιεί ουσιαστικά, όσοι πειραματίστηκαν απογοητεύτηκαν. Σιγά μην κάνει σωστό upscaling σε 1080p ο 2700 (ή τελοσπάντων κατά τρόπο ιδιαίτερα χρήσιμο)! Εκτός λοιπόν εάν υπάρχει καμιά θεαματική βελτίωση στον ήχο (που πολύ αμφιβάλλω) νομίζω ότι καλά είσαι με τον 2500. Αν είναι να κάνεις αναβάθμιση κάνε καμιά ουσιαστική τουλάχιστον (τελικός ή αλλαγή ολοκληρωμένου με ανώτερης κλάσης). Άσε που ο 2700 δε θα είναι μέσα στα οικονομικά όρια που θέτεις. Αν σ' έχει πιάσει φαγούρα να ξοδευτείς τουλάχιστον ν' αξίζει βρε αδερφέ.

Reaction score
118
Έχεις δίκιο. Και με την αλλαγή των forma hd-blue ray, πιστεύω πως σε λίγο θα αλλάξουν τα δεδομένα και στους ενισχυτές. Επομένως γιατι να πετάω λεφτά;

Reaction score
83
Μάνος Σταυρόπουλος said:
Γιατί είσαι σίγουρος ότι θα χρειαστείς τα παραπάνω καλούδια του 2700; Για τη μετατροπή από 5.1 σε 7.1 (καλά όταν λέμε μετατροπή δίνει ο ενισχυτής ήχο στα δυο επιπλέον κανάλια αφού 7.1 ταινία δεν έχει βγει) είσαι σίγουρος ότι και ο 2500 δεν την κάνει; Περίεργο μου φαίνεται! Τι να πω, αν ακούς σε 7.1, δεδομένου ότι οι περισσότερες ταινίες είναι 5.1 και αν ο 2500 δεν το υποστηρίζει, ίσως ν' αξίζει (αλλά λίγο τραβηγμένο σενάριο). Αλλά για το upscaling νομίζω ότι θα'ναι πεταμένα λεφτά. Για τον 2600 δεν έχω ακούσει κανέναν να το χρησιμοποιεί ουσιαστικά, όσοι πειραματίστηκαν απογοητεύτηκαν. Σιγά μην κάνει σωστό upscaling σε 1080p ο 2700 (ή τελοσπάντων κατά τρόπο ιδιαίτερα χρήσιμο)! Εκτός λοιπόν εάν υπάρχει καμιά θεαματική βελτίωση στον ήχο (που πολύ αμφιβάλλω) νομίζω ότι καλά είσαι με τον 2500. Αν είναι να κάνεις αναβάθμιση κάνε καμιά ουσιαστική τουλάχιστον (τελικός ή αλλαγή ολοκληρωμένου με ανώτερης κλάσης). Άσε που ο 2700 δε θα είναι μέσα στα οικονομικά όρια που θέτεις. Αν σ' έχει πιάσει φαγούρα να ξοδευτείς τουλάχιστον ν' αξίζει βρε αδερφέ.
:DΠάντως φίλε μου εγώ τον RXV-2600 τον έχω δει να παίζει σε προβολέα με upscaling στα 1080i από αναλογική πηγή (DVD-R) και έπαιζε άψογα τόσο από το σήμα της tv όσο και από dvd.

Reaction score
1
Νομίζω ότι προς το παρόν δεν αξίζει.
Ας τον άλλα 1-2 χρόνια μέχρι να αποκτήσεις HD-DVD/Bluray και να υπάρχει και προσβαση στα ανάλογα ΗD.DVD/Bluray εδω στην Ελλάδα όπου θα χρειαστείς Dolby HD/DTS HD decoding.

τι να το κάνεις το video processing σε ενισχυτή. Το καλύτερο είναι να πηγαίνεις από την πηγή σου (HTPC/DVDP/HDDVD......) κατευθείαν στην οθόνη/προβολέα.

Και μια οπτική ίνα από την πηγή στον ενισχυτή για το ήχο.

Reaction score
50
CRISS said:
:DΠάντως φίλε μου εγώ τον RXV-2600 τον έχω δει να παίζει σε προβολέα με upscaling στα 1080i από αναλογική πηγή (DVD-R) και έπαιζε άψογα τόσο από το σήμα της tv όσο και από dvd.
CRISS αυτή είναι ίσως η μόνη περίπτωση που ν' αξίζει το upscaling του 2600 (και πάλι έχω κάποιες επιφυλάξεις, αλλά αφού το λες σε πιστεύω), όταν δηλ. δεν έχεις πηγή με ψηφιακή έξοδο εικόνας. Αλλά απ' όσο έχω διαβάσει ο Θάνος έχει DVD με HDMI out οπότε το να προτιμήσει το upscaling του ενισχυτή σε σχέση με του player δύσκολο το βλέπω! Όπως λέει κι ο ίδιος, καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι αλλαγές θα επέλθουν στους ενισχυτές με την έλευση των blue ray/hd dvd. Τότε θα έχει κάποιο νόημα μια αναβάθμιση.

Reaction score
41
Εγώ ενισχυτή δεν θα άλλαζα Σάκη......
Κατ' αρχήν θα περίμενα οπωσδήποτε τις νέες φουρνιές ανισχυτών με HDMI 1.3 για να δέχεται τα νέα format ήχου.....
Βέβαια, για να επιβεβαιώσω και τον Μάνο, ο 2500 κάνει το 5.1 σε 7.1 με την χρήση των μπροστινών ηχείων ψηλά (που υπάρχουν στους ΥΑΜΑΗΑ) ή μέσω DSP και πίσω....Αλλά ΔΕΝ θα την έκανα γιατί είναι προτιμώτερο να ακούς τις ταινίες με τις προδιαγραφές τους (και όχι με "επεμβάσεις....)

Περίμενε Σάκη έναν χρόνο.....Όσο θα χρειαστεί να περάσει και η HDMI 1.3, και το (σωστό) upscaling σε 1080p ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ (κάπου στο χιλιάρικο)

Reaction score
0
Με λυπη μου αναφερω οτι με αυτα που διαβαζω αν σας εκρινα αντικειμενικα θα επρεπε ....... αλλα δεν πειραζει .Παντως να ξερετε οτι βαδιζετε σε λαθος δρομο ελπιζω καποτε να καταλαβετε τα λαθη σας και να μην με εχετε παρεξηγημενο εφορου ζωης .Φιλικα παντοτε.
Μαθαινοντας κανω λιγοτερα λαθη που ισως εξοργιζουν καποιους ευεξαπτους η πιο σχετικους απο μενα που ουτε περοδικο ανοιγω επι 3ετιας ουτε μιλαω με κανα πιο σχετικο απο μενα ωστε να μην λεω και γραφω οτι νομιζω και οτι φανταζομαι respect

Reaction score
0
ας διορθωσει καποιους τους προλαλυσαντες για να μην γινομαι εγω γραφικα σπαστικος και προβαλω ανουσια τον εικονικο ξερολισμο μου ayea

Reaction score
83
:? :?Φίλε μου σε τι να μας διορθώσουν??? Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου???

Reaction score
0
Πες μας ρε argiri γιατι ουτε εγω καταλαβα.
Εδω ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον και οχι να κανουμε την Πυθια!!
Μπορεις να γινεις σαφης???

Reaction score
0
αν σε σας φαινομαι πυθια σε μενα φαινεστε ασχετοι λυπαμαι που το λεω γιατι δεν ειμαι ατομο που κατηγορει αλλα τετοια αγνοια τι να πω .Διαβαστε καπου τι ειναι το prologic IIx το thx souround το dts neo 6 dts es και μετα θα καταλαβαιτε οτι οτιδηποτε απο 2καναλο ως οτιναναι μετατρεπετε σε 7.1 και ετσι δεν εχετε αναγκη κατι αλλο .Επισεις κρατηστε μικρο καλαθι για τα blu ray hddvd για μεχρι να καθιερωθει ενα φορμα θα εχουν χαλασει αρκετα dvdplayers. η μονη που ανακοινωσε av με hdmi 1.3 και νεες γενιες ασυμπιεστου ηχου ειναι η pioneer και αυτο μετα το καλοκαιρι 3,5 χρονια παιζω 7,1 δεν νομιζω να εχω πολλα δισκακια με τετοιο φορμα και για το αν ειναι αληθινο η .δοκιμη δωρεαν.Διαβαστε η γνωση ειναι οπλο ισχυρο δεν μας δουλευει ο καθε ασχετος και οποιος θελει να μας εχει ασχετους

Reaction score
0
....συγνωμμη ρε argiri ,αλλα για να αναφερεις ολα τα παραπανω
πρεπει να τα συνοδευεις με γαρνιτουρα ειρωνειας, υπεροψιας και απαξιωσης ???
Αν το γουσταρεις καλα κανεις ,αλλα περι σπαστικου και ξερολισμου , Συ Ειπας.
Εγω δηλωνω ασχετος.
Θες να βοηθησεις με τις γνωσεις σου?
Καλως .
Δεν θες να βοηθησεις ?Παλι καλως.
Αποψεις,γνωμες και γνωσεις ανταλλασουμε.
Οχι μπουνιες .

Reaction score
0
μες στην γαρνιτουρα υπαρχει και η συγνωμη και καποια πραγματα που ειναι γνωστα εδω και αρκετα χρονια εστω και αν σε καποιους αγνωστα ειναι καλο οπως ειπα και πριν να την ψαχνουμε .Οταν την ψαχνουμε και ρωταμε και γνωσεις αποκτουμε και δεν ενευριζουμε τους αλλους με αυτα που λεμε και εμεις δεν αισθανομαστε οτι παιζουμε μπουνιες .Αν καποια στιγμη αισθανομαι οτι καποιος μου δινει< μπουνιες>
ψαχνω να δω αν εχει δικιο που μου τις δινει το τι κανει καθε dolby ανηκει στις βασικες γνωσεις αν δεν τις εχω ρωτω τι κανει διαβαζω τι κανει και τελος ακουω με τα αυτια μου αν οντως ειναι ετσι

Reaction score
118
Οχι βρε παιδιά. Να σας πω εγώ τι έγινε.
Κάποιος έχει τον κωδικό του Αργύρη και ποστάρει.
Διοτι ο Αργύρης πρίν λίγο ήταν στην έκθεση. Ήρεμος και νηφάλιος όπως τον ξέρουμε. Όπως πάντα δηλαδή. Καμμία σχέση με τα γραπτά αυτά εδώ. :lol:

Reaction score
14
εγώ πάλι δεν κατανοώ τον Αργύρη που έχω δεί απο κοντά και τον αργύρη που ποστάρει, μήπως είναι άλλος?

Καμμία σχέση ο ήρεμος και μετρημένος Αργύρης με τον "argiris"... τι να πώ...!!!! :x :lol: 8) :?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi