Αξίζουν τελικά οι συλλογές σε Dvd ;;;;

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Αρχίζω και σκέφτομαι ότι το μέσο που κυριεύει αυτή τη στιγμή τις βιβλιοθήκες μας, ξεχειλίζει τις ντουλάπες και τα ράφια μας έχει ξεπέσει όπως η βιντεοκασέτα πριν από μερικά χρόνια με την έλευση του νέου μέσου τότε, του DVD.

Καλές εκδόσεις ή και μέτριες, άλλοτε με καλή εικόνα, άλλοτε με ήχο DTS Ex και πάει λέγοντας, προσωπικά δεν μου γεμίζουν πλέον το μάτι ότι θα μπορέσουν να κρατηθούν για αρκετό καιρό στην επιφάνεια αλλά και τη θέση που τους προορίζουμε στο σπίτι μας.

Στην άλλη μεριά (ΗΠΑ) ήδη οι καλές ταινίες εκπέμπονται από HD δορυφόρους με HD εγγραφή φυσικά και εγγράφονται σε DVHS και HTPC (προς το παρόν) περιμένοντας την έλευση του νέου μεγάλου αποθηκευτικού μέσου. (Blue Ray ή HD-DVD)

Πάρα πολλοί από εσάς είδατε στο Trianon την διαφορά ακόμα και μιας ταινίας DVD αναφοράς όπως το Fifth Element SE (NTSC) πώς έδειχνε δίπλα σε αποσπάσματα ταινιών από DVHS και HTPC (και όχι Demo που μπορούν να έχουν πουσαριστεί για μερικά λεπτά).
Φτωχή εικόνα, θολή, άνευρη χωρίς την διαύγεια ακόμη και του κινηματογραφικού φιλμ των 35mm που δεν χάνουμε ευκαιρία να θάβουμε (και καλά κάνουμε στο κάτω-κάτω). Το μέγεθος του πλάτους των 8 μέτρων είναι αμείλικτο.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις αγορές μας, ειδικά σε DVD που δεν λένε κάτι ιδιαίτερο απλά φαίνονται ευκαιρίες λόγω μειωμένης τιμής;
Εγώ πλέον αγοράζω σπάνιες ταινίες και άκρως επιλεκτικά. Εσεις;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Βαγγελη , αναβεις φωτιες.

Νομιζω πως πολλοι απο εμας μοιραζομαστε τις ιδιες σκεψεις καθως ηδη οι συσκευες αναπαραγωγης αλλα και το ιδιο το DVD σαν μεσο εχει παρει τον δρομο που δεν εχει επιστροφη.

Αραγε του χρονου τετοια μερα θα υπαρχει αυτη η κατηγορια με την μορφη που εχει σημερα?
Θα μιλαμε για προσφορες και ποιοτητα εικονας των μικρων ασημενιων δισκων?

Η μηπως αποχαυνωμενοι απο την ποιοτητα που θα λαμβανουμε θα προσπαθουμε να δημιουργησουμε-για ακομα μια φορα-μια νεα συλλογη με τις αγαπημενες μας ταινιες?

Δεν αγοραζω πλεον DVD , προτιμω να τα νοικιαζω.

Αντιθετα εχω αρχισει μια μικρη συλλογη απο WMV σε HD...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε λίγα χρόνια η συλλογή μας σε dvd δεν θα αξίζει πολλά όσον αφορά στις ταινίες...

Όμως πολλές παλιές ταινίες ή ντοκυμαντέρ ή σήριαλ δεν πρόκειτα να βγουν σε high-definition οπότε τέτοιες συλλογές θα αξίζουν πολλά!

Reaction score
5
Προσωπικά αγόρασα πριν αρκετά χρόνια αρκετές ταινίες σε dvd ταινίες που τις είχα και ακόμα έχω σε vhs και laser disk αλλά ταινίες που τις θεωρώ κλασικές η καλές ταινίες.

Τώρα να σας πω ότι συνεχίζω να αγοράζω είναι ψέμα! Από τα 20 έργα που θα νοικιάσω ζήτημα αν τελικά κάτσω να παρακολουθήσω τα 10!

Άντε να αντιγράψω τις 5-6 καλές ταινίες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο!!

Για τα HD format αν γίνουν τα επόμενα 3-4 χρόνια εμπορικό προϊών και με την μορφή αποθήκευσης που τα γνωρίζουμε σήμερα το ξανασυζητάμε!:wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.
Η βιντεοκασσέτα χάθηκε μέσα σε μια νύχτα αλλά οι λόγοι ήταν διαφορετικοί. Η ποιότητα ήταν ένα θέμα αλλά η αντοχή της στον χρόνο ως μέσο, ήταν το σημαντικότερο. Δεν νομίζω ότι το DVD θα έχει την ίδια πορεία. Εδώ νομίζω ότι θα δούμε κάτι πολύ πιο ομαλό.
Θεωρώ δεδομένο ότι αυτό που κάνω εγώ προφανώς το κάνουν και άλλοι ήτοι να έχουμε ελαττώσει τον ρυθμό με τον οποίο αγοράζουμε νέες ταινίες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε όσες έχουμε στα ράφια μας. Σίγουρα όμως θα ξεκινήσουμε με την έλευση των νέων φορμά να αντικαθιστούμε κάποιες από αυτές και φυσικά όταν καθιερωθεί, θα αγοράζουμε νέες ταινίες μόνο σε αυτό.
Ούτως ή άλλως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ανατυπωθούν όλες οι ταινίες που έχουμε σε νέα φορμά.
Φυσικά αν βλέπει κάποιος την συλλογή του σαν μια επένδυση και υπολογίζει και την αξία μεταπώλησης πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα...

Σε τελική ανάλυση, εδώ θα είμαστε και θα δούμε. Δεν θέλει άγχος...

V

VIDEOMIX

Guest
Πολύ σωστά τα λέτε. Και για παράδειγμα σε αυτό που λέει ο Νίκος απο πάνω μου, δεν θα θέλατε να δείτε εκ νέου και με άλλη καλύτερη εικόνα την κορυφαία τριλογία του άρχοντα των δακτυλιδιών; Εγω ευχαρίστως θα την έβλεπα, νοιόθωντας πως βλέπω κάτι καινούργιο, κάτι που δεν το έχω ξαναδεί.

Reaction score
1
Πέρα από την ποιότητα εικόνας που διαθέτει το κάθε φορμάτ, υπάρχει κι άλλος ένας σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει τη δημοτικότητά του. Η συλλογή τίτλων που διατείθονται σε αυτό.
Το DVD πριν κλείσει 10ετία, φτάνει στο τέλος του. Η VHS παρόλο που πέθανε υποτίθεται με την έλευση του DVD , χρησιμοποιείται ακόμη, εξαιτίας του ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός ταινιών σε VHS σε σχέση με το DVD.
Τα νέα φορμάτ, θα είναι σίγουρα ανώτερα από το DVD. Αν υποθέσουμε όμως ότι του χρόνου τέτοια εποχή, έχουμε επενδύσει σε αυτά, τι θα μπορούμε να βλέπουμε;
Θα έχουμε μόνο ...

1) Το Μονομάχο
2) Το 5ο στοιχείο
3) Την Τριλογία του Άρχοντα
4) Terminator 2,3

και άντε τίποτε Indiana Jones, Star Wars και 2-3 νέα μπλοκ μπάστερς και θα καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια για την ποιότητά τους;;;

Αυτός είναι ο σκοπός του οικιακού κινηματογράφου; Να έχουμε 15-20 ταινίες σε όσο γίνεται ανώτερη ποιότητα και να τις βλέπουμε ξανά και ξανά καμαρώνοντας για το πόσο καλύτερα φαίνονται σε κάθε αναβάθμιση τα ...

δέντρα στο βάθος του δάσους του Μονομάχου, οι Μπαρέτες των παπουτσιών των χορευτριών στο Μουλέν Ρούζ, οι φακίδες ή το κραγιόν της Γιόβοβιτς στο 5ο στοιχείο και δεν συμαζεύεται;

Θα έχουμε ποτέ την τύχη να κατασταλάξουμε σε ένα φορμάτ, στο οποίο να έχουμε τα πάντα; Αλήθεια ταινίες του '80 πρόλαβαν να βγούν σε DVD ;

Αυτά τα έχετε πετύχει πουθενά ;

http://www.imdb.com/title/tt0091053/
http://www.imdb.com/title/tt0087197/

Παλιές ταινίες ;
http://www.imdb.com/title/tt0023245/
http://www.imdb.com/title/tt0021884/

Εγώ πάντως δεν τα έχω πετύχει πουθενά. Ειδικά με ελληνικούς υποτίτλους, είναι μάλλον όνειρο απατηλό ...
Θα κατασταλάξουμε λοιπόν πουθενά ή κάθε 5 χρόνια θα τα αλλάζουμε όλα και θα καμαρώνουμε για την βελτίωση που θα έχουν τα φρύδια της "Λιλού" ή τα δέντρα στο Μονομάχο ή ... οι καταπέλτες στο Βασίλειο των Ουρανών ...

Ειλικρινά, σκέφτομαι τα επόμενα μηχανήματα που θα πάρω να είναι μια 35m. Θα αγοράζω μιά φορά την κάθε ταινία σε φίλμ και θα έχω το κεφάλι μου ήρεμο !!

Reaction score
427
DVD αγοράζω μόνο όταν έχουν θέμα κάποια συναυλία που με ενδιαφέρει (λόγω του ήχου περισσότερο). Από ταινίες σκέφτομαι να αγοράσω το Lord of the rings extended version με τα 12 dvd.
Σίγουρα η ποιότητα του HD είναι σαφώς ανώτερη, αλλά και ένα καλογραμμένο dvd βλέπεται ικανοποιητικά.
Μπορεί το Fifth Element να φαινόταν χάλια στις 400 ίντσες, αλλά στις 90-100 του σπιτιού είναι μια χαρά.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν αξίζει να αγοράζω πλέον για πλάκα κάποιο dvd, αλλά αν κάτι με ενδιαφέρει πολύ δεν θα διστάσω να κάνω την αγορά.

Reaction score
4
ΛΙγες ταινιες αγοραζω και πολλες" δανειζομαι".Νομιζω οτι η εννοια της αξιας του αρχειου ειναι γενικοτερη .Εχει να κανει βασικα με το κοστος της αγορας η του"δανειου".Αν το κοστος της δημοιυργιας ενος αρχειου ειναι μικρο,φυσικα και αξιζει.Στην περιοδο κινηματογραφικησ πενιας που διανυουμε βλεπω τισ καλες ταινιες που εχω στο ΑΡΧΕΙΟ μου 4-5 φορες.Νομιζω παντως οτι ο Βαγγελης μιλησε για ΑΡΧΕΙΟ και οχι για ΣΥΛΛΟΓΗ ταινιων.Το αρχειο μπορει να περιεχει και αρκετα ΔΑΝΕΙΑ.

Reaction score
1
Εγώ θα το πάω ακόμα πιο μακρυά και σίγουρα όχι λόγω της έλευσης νέων format.
Πόσες φορές έχετε ΞΑΝΑδει κάποια από τις ταινίες που έχετε στα ράφια;Και μιλάω για όλη την ταινία και όχι για μικρά ενδιαφέροντα αποσπάσματα.
Μία άντε το πολύ δύο και αυτές για όσους έχουν παιδιά και θα δουν κανένα SHREK η TOY STORY...
Θα μου πεις τι τις μαζεύεις τότε;
Έλα ντε.
Πρόσφατα συνηδειτοποίησα πόσα λεφτά έχω χαλάσει γι αυτές τις μ@@@ίες και πόσες φορές έκατσα να τις δώ...
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ!!!
Eκεί είναι και η μεγάλη διαφορά με τα cd μουσικής.
Η μουσική είναι άλλο πράγμα.

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Αγοραζα dvd απο usa-canada στην αρχη,αλλα μετα σταματησα παραλληλα με την ενοικιαση.Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να κανουμε πια συλλογη εν οψη hdefinition.
Εχω φτιαξει αρκετες τανιες σε wmv και H.264 (1280X720) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ,μεχρι να κατασταλαξουν αι εταιρειαι ,οχι οτι θα υπολογισουν εμας,αλλα αφηστε τους να καμαρωνουν τα προιοντα τους,τις προστασιες τους,και ολα αυτα τα καλουδια που εφευρισκουν για να γινονται πιο κερδοφοραι!!!!Ας βρει πρωτα το Hollywood σεναρια γιατι εχει στερηση -οι ευρωπαικες και οχι μονο παραγωγες ειναι μετρημενες- και μετα βλεπουμε....Αληθευει οτι η Toshiba εχει ηδη στα σκαρια δισκακι HD 100GB;;;Οποτε παμε για Terrabyte μαλλον...... :twisted:

Reaction score
51
Κάπου έχουμε χάσει τον δρόμο!
Αμα μ'αρέσει πολύ μία ταινία ώστε να την έχω σπίτι μου, να την καμαρώνω να την βάζω όποτε θέλω, σε μένα, στην οικογένεια μου, στους φίλους μου και γενικά να την βάλω στην συλλογή παρομοίων "εξαιρετικών συλλεκτικών ειδών", δεν θα ασχοληθώ τόσο με το πόσο καλά θα φαίνεται σήμερα γιατί αύριο δεν θα φαίνεται πάλι καλά!!!
Θα ασχοληθώ με το θέμα της, την ουσία της, την σκηνοθεσία της, το παίξιμο και όλα αυτά που στήνουν μία καλή ταινία.
Από την άλλη μεριά όμως θα ήθελα το HD, αλλά αμα δεν σταθεροποιηθεί το..... :?:

Συλλέγω όμως μουσικά DVD's με πάθος και μ'ενδιαφέρει ο ήχος!!!

exile

Videocameras
Reaction score
4.514
Νομιζω οτι ο καθενας μας εχει τα γουστα του.Και βεβαια αμα την γουσταρω την ταινια θα την δω,θα ψυχοπλακωθω,θα την απολαυσω και,και,και......Το θεμα ειναι, θα βγουν ξανα ταινιες στο νεο φορμα hd η μονο οι καινουργιες παραγωγες και επιλεκτικα καποιες απο τις παλιες;Ειδωμεν και πρατουμε αναλογως....
Εγω εχω ξεκινησει και φτιαχνω εδω και 1 χρονο dvd μουσικης πολυκαναλικα σε DD5,1 και DTS.αρχης γενομενης απο κατι δισκακια της δεκαετιας του 50. :twisted:

Reaction score
7
Εγώ θα το πάω ακόμα πιο μακρυά και σίγουρα όχι λόγω της έλευσης νέων format.
Πόσες φορές έχετε ΞΑΝΑδει κάποια από τις ταινίες που έχετε στα ράφια;Και μιλάω για όλη την ταινία και όχι για μικρά ενδιαφέροντα αποσπάσματα.
Μία άντε το πολύ δύο και αυτές για όσους έχουν παιδιά και θα δουν κανένα SHREK η TOY STORY...
Θα μου πεις τι τις μαζεύεις τότε;
Έλα ντε.
Πρόσφατα συνηδειτοποίησα πόσα λεφτά έχω χαλάσει γι αυτές τις μ@@@ίες και πόσες φορές έκατσα να τις δώ...
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ!!!
Eκεί είναι και η μεγάλη διαφορά με τα cd μουσικής.
Η μουσική είναι άλλο πράγμα.
Δε διαφωνω (απολυτα), αλλα και παλι ποσες φορες εχεις ακουσει καποιο απο τα CD μουσικης σου? Να τα εχεις ακουσει ομως πραγματικα. Να μην κανεις κατι αλλο εκεινη την ωρα που παιζει το CD....
Επειδη σαφως ειναι πιο ευκολο να βαλεις ενα CD να παιζει και να το ακους οταν τρως, οταν εισαι στον υπολογιστη, οταν εισαι σε αλλο δωματιο, αλλα με μια ταινια ειναι αλλιως...
Το θεμα βασιζεται στα γουστα και στα ενδιαφεροντα που εχεις (και γιατι οχι και στην τρελα που κουβαλας). Ο πατερας μου εχει μια ψυχωση με τα βιβλια (ιστορικα, αρχαιολογικα κλπ) και λογω επαγγελματος βεβαια. Εχει πολυ περισσοτερα απο 5000 βιβλια τα οποια τα εχει διαβασει και αυτος 1-2 φορες το καθενα....

Μακαρι να ειχα περισσοτερο χρονο για να βλεπω τις ταινιες μου και περισσοτερη αποφασιστικοτητα (οταν εχω το χρονο) για να διαλεξω ποια να δω!!!

Reaction score
1
"αλλα και παλι ποσες φορες εχεις ακουσει καποιο απο τα CD μουσικης σου?"

Σίγουρα δεν ακούω όλο το cd,αλλά τα τραγούδια που μου αρέσουν από αυτό,πάρα πολλές φορές.
Αλλά ακόμα και -όπως λες-τρώγωντας ή καθισμένος σε άλλο δωμάτιο να το ακούω,πάλι τα βγάζουν τα λεφτά τους.Θα τα ακούσω στη χαρά για να χαρώ ή στη λύπη για να εκτονωθώ.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τις ταινίες και μάλλον δεν είμαι μόνο εγώ.

Προσπαθώ-για να πάρω το μέρος σου-να βρώ κάποιο άλλο προιόν που να το πλήρωσα για να το χρησιμοποιήσω μόνο μία φορά και δυστυχώς δεν βρίσκω ή μάλλον υπάρχει ένα τέτοιο και αυτό είναι το χαρτί υγείας.
Σίγουρα,στην αρχή όλοι μας βρίσκουμε την ιδέα ΜΑΓΙΚΗ,τελικά όμως,μάλλον για ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ πρόκειται.

Reaction score
786
Τις προαλλες ειχα ακριβως μια συζητηση με "συναρρωστο" φιλο σχετικα με τα νεα format που ερχονται και το αν πρεπει να πεταξουμε απο τωρα τα 940 (συνολικα) DVD που εχουμε μαζεψει ή να περιμενουμε κανενα εξαμηνο.

Δεν καταληξαμε πουθενα, καθως η αποψη μου οτι τελικα τα νεα format ειναι υπερεκτιμημενα και δεν θα αντικαταστησουν ποτέ το DVD, τον εκανε να με αποκαλεσει "ασχετο" και "συλλεκτη των premium του περιπτερου". Μετα απο αυτο συζητησαμε για ποδοσφαιρο γιατι διαφανηκε ο κινδυνος να πεσουν σφαλιαρες. Μεταφερω ομως τα επιχειρηματα μου προς συζητηση στον φιλοξενο χωρο του forum...

α) Η μεταβαση απο το VHS στο DVD ηταν θεαματικοτατη. Αποκτησαμε πραγματικη, κινηματογραφικη αναμορφικη εικονα και πραγματικο, κινηματογραφικο πολυκαναλο ηχο μεσα στο σπιτι μας. Απο την θολη, δυσχρηστη βιντεοκασετα περασαμε στο λαμπρο, ευχρηστο ψηφιακο μεσο. Μπορεσαμε να επιλεξουμε αν θελουμε ή οχι υποτιτλους και αν θα ακουμε τον Nemo στα Ελληνικα ή στα Αγγλικα. Η μεταβαση απο το DVD στα νεα format δεν εχει να επιδειξει καινοτομιες παρομοιου μεγεθους. Απλα θα εχουμε ακομα καλυτερη ποιοτητα εικονας και ηχου. Αν υποθεσουμε οτι το VHS ηταν το "Μικροβιο" version 0.5, το Beta η version 1.0 και το Laserdisc η version 1.1, εγω τοποθετω το DVD στην version 2.0 και τα νεα format στην version 2.5 στην καλυτερη περιπτωση.

β) Η καλυτερη ποιοτητα εικονας αφορα μονο τους καταναλωτες που εχουν προβολεα ή plasma με 720 pixels στον καθετο αξονα. Σε τηλεοραση CRT ή σε προβολεις χαμηλης αναλυσης δεν πιστευω οτι η διαφορα θα ειναι αξια λογου, καθως η πηγη θα "πνιγεται" απο το μεσο θεασης. Επισης ο καλυτερος ηχος θα απαιτησει νεους ενισχυτες AV. Φυσικα θελουμε νεα players ή μαλλον δυο αν δεν βγουν universal. Ακομα και εμεις οι τρελοι λοιπον, δεν νομιζω οτι θα αλλαξουμε το 50-75% του συστηματος μας απο την μια μερα στην αλλη.

γ) Τι software θα υπαρχει? Το ανελυσαν οι προλαλησαντες, οποτε δεν επεκτεινομαι. Θυμηθειτε ομως πως το software ειναι αυτο που πουλαει το hardware.

δ) Ο πολεμος των format. Οι αντιπαλοι μαλλον τα εσπασαν οριστικα, οποτε εχουμε Sony απο την μια, Microsoft (ουσιαστικα) απο την αλλη. Ειναι και οι δυο τοσο ισχυροι που δεν θα επικρατησει κανενας. Αρα θα θελουμε ή δυο (ακριβα) player ή ενα (πανακριβο) universal αν ποτε βγει. Το HTPC οσον αφορα τα Blu-ray το ξεχναμε, οποτε μια λυση ειναι ενα πανισχυρο HTPC και ενα Playstation3. Για να προσθεσω και τον νεο ενισχυτη και τον νεο προβολεα και κανα-δυο εξτρα ηχειακια στην λυπητερη... ΓΚΛΟΥΠ!

ε) Το DVD σαν μεσο δεν ειναι και τοσο χαμηλης ποιοτητας οσο προσπαθουν να μας κανουν να πιστεψουμε ξαφνικα. Το θεμα ειναι ποσο καλη δουλεια κανει η εκαστοτε εταιρια παραγωγης. Δειτε τα DVD της Criterion ή τα SuperBit ή τις καλες εκδοσεις του εξωτερικου. Αν βγαλει η New Star και ο Σπεντζος Blu-Ray, θα ειναι καλυτερα σε ποιοτητα απο αυτα?

στ) Το παραδειγμα τελικα των DVD-Audio και SuperAudio CD ειναι απολυτο. Η κατασταση ειναι τοσο ιδια που κατανταει αστειο. Δυο format, η Sony να μουλαρωνει, τα πλεονεκτηματα των νεων format λιγα και για ελαχιστους. Πεταξε κανενας τα ταπεινα AudioCD του? Μηπως σταματησαν να βγαινουν τιτλοι σε CD? Ποσοι τιτλοι κυκλοφορουν στα νεα format μετα απο τοσο καιρο?

Πιστευω οτι σε ενα χρονο η κατασταση θα ειναι πιο ξεκαθαρη και οτι τελικα τα παντα θα κριθουν απο τα κοστη και την διαθεσιμοτητα software. Παντως εγω συνεχιζω να "μαζευω" DVD που πιστευω οτι αξιζουν εστω και αν θα τα βαλω μονο μια φορα το καθενα στο player. Μου αρεσει να τα χαζευω, να κοιταω τα εξωφυλλα, να βαζω μια σκηνη απο το Terminator 2 και μια απο το Mullholland Drive. Να εχω την εντυπωση οτι μπορω οτι ωρα θελω να διαλεξω τι θα δω ή θα ακουσω απο μια μεγαλη ποικιλια, εστω και αν δεν εχω τον χρονο να το κανω. Απο το να συλλεγεις τηλεκαρτες, γραμματοσημα ή πεταλουδες ειναι πιο ενδιαφερον ρε αδελφε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik