Αξίζουν?...

Reaction score
0
Καλησπέρα κι από ''κοντά''!
Εδώ και περί τις 3 εβδομάδες έχω ξεψαχνίσει το forum για ο,τι αφορά την αγορά ενός ''Home cinema''.Έμαθα πολλά,έλυσα απορίες,αλλά θα ήθελα και τη γνώμη της κοινότητας όσον αφορά κάποια πραγματάκια...
Το δικό μου Home cinema λοιπόν αποτελείται από:
1. Samsung le46c750 (είναι ήδη στο δρόμο :102:)
2. Onkyo TX NR808
3. B&W MT-30
4. Philips BDP7500MkII

Οι απορίες μου λοιπόν...
1.Ο συγκεκριμένος AVR θα ''σηκώσει'' τα ηχεία?Σχέδια στο μέλλον θέλουν την εισαγωγή 2 ακόμα ηχείων μουσικής (γυναίκας επιτρέποντος :104:).
2. Τι άλλες επιλογές έχω σε σύστημα 5.1 στον αέρα?Ο χώρος είναι κάπως περιορισμένος (4Χ3.5m περίπου) και θα ήθελα και οι 4 δορυφόροι να κρέμονται.Ταβάνι είναι η τιμη του MT-30.
3. Μένω Ρόδο και το να ακούσω κάποιο σύστημα είναι όνειρο θερινής νυχτός.Τα MT-30 τα γλυκοκοιτάζω γιατί είναι πανέμορφα και έχουν πολύ ψηλό WAF :105: Καθότι μένω σε 2ο όροφο με ξενέρωτους γύρω-γύρω,δε θέλω κάτι να γρεμίζει τοίχους,όμως δε θέλω και κάτι να ''γρατζουνάει'' στο βάθος.Ηχεία όπως τα παραπάνω μπορούν να γεμίσουν το χώρο μου?

ααα κατί τελευταίο (σε αυτό το thread :126:)Tο σύστημα είναι κυρίως για cine καταστάσεις αλλά θα ήθελα να παίζει και καμια FLACια αξιοπρεπώς (ίσως αργήσω να πάρω αυτά τα floorstanders που λέγαμε)

Συγνώμη για το μακροσκελές topic και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: Αξίζουν?...

Καλώς ήρθατε στο AVSite!

1.Nαι θα τα πάει καλά.

2-3.http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=87072.
Παίζουν πεντακάθαρα ασχέτως εντάσεων και το sub μπορεί απο να ψυθιρίζει μέχρι να ξεσηκώσει την πολυκατοικία.Και απο εμφάνιση υπέροχα.
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα απ τα b&w γιατί δεν μπόρεσα να τ ακούσω ταυτόχρονα.
Απ την στιγμή βέβαια που δεν μπορείτε να ακούσετε κάποιο σετ δυστηχώς αγοράζετε γουρούνι στο σακί.Εμένα πάντως μου γέμισαν σχετικά άνετα 40 τμ.Διαβάστε όλο το thread για να δείτε και τις απόψεις άλλων μελών που τα άκουσαν και σε μικρότερου μεγέθους χώρους.

Όσον αφορά την μουσική για το είδος τους είναι απο αξιοπρεπέστατα(κυρίως στο μεσοχαμηλό) εώς εκπληκτικά,στην περιοχή ευθύνης του tweeter(ακόμα και με πιό audiophile κριτήρια).

Reaction score
20

Καλώς Ηρθες Kiree!
και Καλημέρα!
(σόρυ για το ΟΦΤΟ :138: )

:137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Εχοντας εμπειρια απο τα B&W αλλα το ΜΤ20 οχι το ΜΤ30 (με το ακριβοτερο και πολυ καλυτερο σαμπ), θα σου πω οτι για σινεμα ειναι τελεια (απο εμφανιση ακομη πιο...τελεια). Αλλα εαν πας στην B&W, θα προτεινα τα εξης με αριστα αποτελεσματα:
α) εμπρος ηχεια τα 685
β) πισω τα cm1 (θα σου ελεγα τα 686 που ειναι φθηνοτερα μα ειναι λιγο πιο ογκωδη, και χαμηλοτερης ποιοτητας ηχου αν κι αυτο δεν παιζει μεγαλο ρολο για περιφερειακα ηχεια)
g) ως σαμπ ειτε το μεσαιο της σειρας (εγω ειχα το προηγουμενο, ιδιας τιμης), ειτε καποιο μεταχειρισμενο που συχνα-πυκνα κυκλοφορουν εδω μεσα.
Ο χωρος σου ειναι ισοδιαστατος με τον δικο μου (τοποθετησης) και σε διαβεβαιω πως το ακριβοτατο σαμπ του ΜΤ30 θα παει χαμενο (ειναι για αλλους, πιο μεγαλους χωρους), ενω αντικαθιστωντας τα Μ1 με τα 685 θα εχεις και πολυ καλη δικαναλη μουσικη αποδοση (κατι που δεν μπορουν να δωσουν τα Μ1 - εξ αιτιας τους εκανα ριζικες αλλαγες!). Ετσι με σχεδον ιση δαπανη οσο αυτη του ΜΤ30 θα εχεις πολυ καλυτερη ηχητικη (μουσικη - σινεμα) αποδοση!

Reaction score
0

2-3.http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=87072.
Παίζουν πεντακάθαρα ασχέτως εντάσεων και το sub μπορεί απο να ψυθιρίζει μέχρι να ξεσηκώσει την πολυκατοικία.Και απο εμφάνιση υπέροχα.
Έχω διαβάσει ήδη το συγκεκριμένο thread και μπορώ να πω οτι τα Logan δε με άφησαν αδιάφορο.

Αλλα εαν πας στην B&W, θα προτεινα τα εξης με αριστα αποτελεσματα:
α) εμπρος ηχεια τα 685
β) πισω τα cm1 (θα σου ελεγα τα 686 που ειναι φθηνοτερα μα ειναι λιγο πιο ογκωδη, και χαμηλοτερης ποιοτητας ηχου αν κι αυτο δεν παιζει μεγαλο ρολο για περιφερειακα ηχεια)
g) ως σαμπ ειτε το μεσαιο της σειρας (εγω ειχα το προηγουμενο, ιδιας τιμης), ειτε καποιο μεταχειρισμενο που συχνα-πυκνα κυκλοφορουν εδω μεσα.

Η λύση που προτείνεις ειναί σίγουρα ποιοτικά καλύτερη (από οτι διαβάζω) αλλά θα προτιμούσα και τους 4 δορυφόρους ψηλά.Ο λόγος είναι κυρίως
1. Οικονομία χώρου
2. Μελλοντική αγορά ''καθαρού'' ζεύγους μουσικών ηχείων (γυναίκας επιτρέποντος :104: )

Ο χωρος σου ειναι ισοδιαστατος με τον δικο μου (τοποθετησης) και σε διαβεβαιω πως το ακριβοτατο σαμπ του ΜΤ30 θα παει χαμενο (ειναι για αλλους, πιο μεγαλους χωρους)

Ξέχασα να αναφέρω οτι ο χώρος του σαλονιού ειναι ενιαίος με την κουζίνα (καπου 4Χ4 κι αυτή).Πιστεύεις οτι το PV1 δε θα μπορέσει να ''απλωθεί'' σε όλο αυτό το χώρο?Η απόσταση ακρόασης είναι βέβαια τα 4μ περίπου...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Re: Απάντηση: Αξίζουν?...

Έχω διαβάσει ήδη το συγκεκριμένο thread και μπορώ να πω οτι τα Logan δε με άφησαν αδιάφορο.
Η λύση που προτείνεις ειναί σίγουρα ποιοτικά καλύτερη (από οτι διαβάζω) αλλά θα προτιμούσα και τους 4 δορυφόρους ψηλά.Ο λόγος είναι κυρίως
1. Οικονομία χώρου
2. Μελλοντική αγορά ''καθαρού'' ζεύγους μουσικών ηχείων (γυναίκας επιτρέποντος :104: )
Ξέχασα να αναφέρω οτι ο χώρος του σαλονιού ειναι ενιαίος με την κουζίνα (καπου 4Χ4 κι αυτή).Πιστεύεις οτι το PV1 δε θα μπορέσει να ''απλωθεί'' σε όλο αυτό το χώρο?Η απόσταση ακρόασης είναι βέβαια τα 4μ περίπου...
Κατα συμπτωση ετσι ειμαι κι εγω! Ναι το PV1 θα σε καλυψει καλυτερα, αλλα και το αλλο μια χαρα τα παει. Τα Μ1 τα εμπρος τα ειχα αρχικα επι τοιχου (οχι ψηλα γιατι δεν κανει!) και μετα πηρα ορθιες βασεις (πανεμορφα ηταν). Τα δε πισω τα καρφωσα (σ.: εχουν δικες τους επιτοιχιες βασεις) αρκετα ψηλα, μα θελουν χαμηλωμα - καλουτσικα ειναι κι ετσι για περιφερειακα. οσο για την "μελλοντικη αγορα" φροντισε τουλαχιστον ο πολυκαναλος σου να ειναι και καλος ηχητικα σε δικαναλο (δυσκολο; χμ...), για να μην προβεις σε εξτρα αγορα (οπως εγω!). Καλη αποφαση!

Reaction score
19
Δεν εχω την εμπειρια ακροασης πολλων συστηματων ηχειων οπως πολλα αλλα μελη, αλλα σα κατοχος ενος ΜΤ-30 στημενο σε χωρο περιπου 33 μ2, τηρουμενων των αναλογιων, εχω μεινει εξαιρετικα ικανοποιημενος τοσο σε Η.C. οσο και σε μουσικες ακροασεις. Το PV1 ειναι πολυ καλο μα και πολυ υπερτιμημενο sub. Νομιζω σε αυτα τα χρηματα μπορεις να εχεις και αλλες ανωτερες επιλογες (πχ. SVS).

ΥΓ. Η πιο χρησιμη παρατηρηση εγινε απο τον gstriftos : αν δεν ακροασθεις πρωτα αγοραζεις γουρουνι στο σακι. Καλη τυχη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Δεν εχω την εμπειρια ακροασης πολλων συστηματων ηχειων οπως πολλα αλλα μελη, αλλα σα κατοχος ενος ΜΤ-30 στημενο σε χωρο περιπου 33 μ2, τηρουμενων των αναλογιων, εχω μεινει εξαιρετικα ικανοποιημενος τοσο σε Η.C. οσο και σε μουσικες ακροασεις. Το PV1 ειναι πολυ καλο μα και πολυ υπερτιμημενο sub. Νομιζω σε αυτα τα χρηματα μπορεις να εχεις και αλλες ανωτερες επιλογες (πχ. SVS).

ΥΓ. Η πιο χρησιμη παρατηρηση εγινε απο τον gstriftos : αν δεν ακροασθεις πρωτα αγοραζεις γουρουνι στο σακι. Καλη τυχη.
H eπαρχια δεν εχει και πολλες επιλογες ακροασης - να μην πω σχεδον μηδενικες! Παντως απο τις λιγες ακροασεις που εκανα για ηχεια, οντως μονον τα αυτια σου εμπιστευσου και οχι τα των αλλων (ετσι εχασα τα Focal τα επετειακα:137:).
Ποια ειναι τα SVS;

Reaction score
0

Η επαρχία δε σου δίνει τη δυνατότητα ούτε τραντζιστοράκι να ακούσεις πόσο μάλλον ηχεία! :141:
Το ξέρω πως είναι έγκλημα να πρόβω σε τέτοια αγορά χωρίς να ακούσω πρώτα οσά περισσότερα συστήματα μπορώ,αλλά,δυστηχώς,τη δεδομένη περίοδο και για αρκετούς μήνες ακόμα,λόγω δουλείας,δε μπορώ να κάνω βόλτα στας Αθήνας.
Το ξέρω πως το να βγάζω τα μάτια μου στα forum δεν είναι το ίδιο με το να βγάζω τα αυτιά μου σε αίθουσες ακροάσεων,όμως γι αυτό το λόγο απευθήνομαι σε αυτή τη κοινότητα,όπου τα έμπειρα μέλη της με τα εκπαιδευμένα και έμπειρα αυτιά τους,πιστεύω μπορούν να με κατευθήνουν προς τη ποιό αντικειμενικά ''σωστή'' απόφαση.

http://www.svsound.com/products-spks.cfm

Τούτα εδώ είναι τα SVS lakiss51,αλλά άμα δεί το ''μικρό'' τους sub η γυναίκα θα πάθει το λιγότερο νευρικό κλονισμό!

Τα Μ1 τα εμπρος τα ειχα αρχικα επι τοιχου (οχι ψηλα γιατι δεν κανει!) και μετα πηρα ορθιες βασεις (πανεμορφα ηταν). Τα δε πισω τα καρφωσα (σ.: εχουν δικες τους επιτοιχιες βασεις) αρκετα ψηλα, μα θελουν χαμηλωμα
Έχω διαβάσει αρκετά για την σωστή θέση των ηχείων ανάλογα το σύστημα,όμως στο δικό μου χώρο τα μπροστινά τουλάχιστον θα πρέπει να σηκωθούν στα 2μ περίπου και όσο και να το παλέψω με το χώρο δε θα καταφέρω να ισαπέχουν απο το κεντρικό.Πιστεύω το δεύτερο να το διορθώσει ο Κύριος Onkyo.Τα 2μ όμως είναι ακουστικά ''νόμιμα'' ή θα κάνω κι άλλο εγκλημά?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Δεν ειναι και τοοοσο εγκλημα, αν σκεφτεις οτι τα εχω στα ...2,60μ!!! Θελουν ομως κατεβασμα, μα αν σου πω οτι σε ενα χωρο σαν το δικο σου βρισκονται ηδη ΟΚΤΩ (8) ηχεια, ειναι να απορω πως δεν τα εδωσε σε κανενα γυφτοπαλιατζη η κυρα μεχρι σημερα (και μενα μαζι:135:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier