Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Reaction score
205
καλησπερα σας
θελω να ρωτησω αν αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο δεδομενου οτι εχω ακουσει οτι σε λιγο καιρο βγαινουν 3D τηλεορασεις χωρις την χρηση γυαλιων.

Αν τελικα αξιζει να προβω τωρα σε αγορα υπαρχει με την υπαρχουσα 3D τεχνολογια καποιο μοντελο στις 55' ιντσες, και μεχρι τα 1700 ευρω που να αξιζει πραγματικα η αγορα?

ευχαρηστω πολυ

Reaction score
40
Απάντηση: Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Το 3D στις tv δεν μπορω να πω οτι ποτε με ενθουσίασε ως χαρακτηριστικό. Ναι μεν μπορω να πω οτι ειναι κατι εντυπωσιακό με αποτέλεσμα εφαμιλο με αυτο που επιτυγχάνεται σε κινηματογράφο. Απλα αυτο που δεν σε κερδίζει ειναι η ιντσα. Οσο μεγαλη tv και να εχεις ποτε δεν μπορει να σε εντυπωσιάσει οσο το μεγεθος του κινηματογράφου. Για αυτο εγω εαν θα επένδυα σε αυτην την τεχνολογία θα με ενδιέφερε μονο σε ίντσες projector. Τα γυαλια απο την αλλη ψιλοκουραζουν με το flickering που παρουσιαζει (στις 3d plasma ειναι ακομα εντονότερο) αλλα για την θεαση μιας 2ωρης+ ταινιας ειναι οκ.

ΥΓ Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακό μονον οταν αναφερόμαστε σε υλικο απο blueray 3D η καποιο αρχειο HD γραμμένο σε 3D και σαφως οχι για το conversion που κανουν πολλες tv απο 2D σε 3D. Το αποτελεσμα της 2ης τεχνολογίας ειναι απογοητευτικό.

55 αρες σε αυτο το budget των 1700ε που να αξιζουν πολυ δεν εχω να προτείνω. Σε λιγο παραπανω η samsung 55C7000 στα 2190 ειναι αξιοπρεπέστατη TV άσχετα με το 3D.
Βγηκε και η 55D7000 που ειναι ελαφρως βελτιωμένη μεν, ακριβότερη ομως δε

Στο budget που αναφερεστε και λιγοτερο αποκτούμε μια Samsung 50c7000 Plasma η οποια κινείται στα 1300 - 1350 e ( εφοσον μας αρεσει η αποδοση των Plasma ειναι θεμα γουστου).

Περαν του πρωτοτύπου μοντελου της Toshiba για 3d χωρίς γυαλια, κατι το οποιο να βρισκεται στην επικαιρότητα η σε παράγωγη δεν υπαρχει η δεν εχω ενημερωθεί, Μπορει να ειμαι αδιαβαστος, πιθανολογω οτι καποιος πωλητης απο κάποια εταιρια θα με ειχε ενημερωσει.

Reaction score
205

ευχαρηστω για την απαντηση...

δηλαδη για τις Samsung UE55D6100 και Sony KDL-55EX720 που εινει και οι δυο 55' ιντσες LED 3D και με τιμη στα 1700 ευρω να μην κοιταζω καν? ειναι πολυ κατωτερες απο την samsung c7000?

Reaction score
40

Α ναι την ειχα ξεχασει αυτην. Ειναι φρεσκα τα μοντελα και δεν εχουν ερθει ολα με αποτελεσμα ακομα να ψαχνόμαστε..

Η 6100 ειναι νεα σειρα και ουσιαστικα επροκειτο για μια facelifted c7000. Ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα. Αρα η C 7000 δεν αποτελει δελεαζουσα αγορα. H D 7000 εχει αρκετες τεχνικες διαφορες υπερ της και κυριως στο τμημα της κινησης.

Για την Sony λυπαμαι αλλα δε εχω ολοκληρωμενη αποψη καθως δεν την εχω δοκιμασει ακομη. Γενικα η sony ειναι λιγο πιο soft και Pal απο την Samsung η οποια αντιθετως ειναι πολυ ζωηρη και εντονη.

Reaction score
205

αυτο που αναφέρει η samsung οτι μπορει και μετατρέπει το απλο σημα και το κανει 3D, ειναι οντως ετσι? το εχει δοκιμάσει κανείς? δηλαδη θα βλέπω τα νεα του ΜΕGA σε 3D? η μας δουλεύουν?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Όχι δεν σε δουλεύουν.
Όντως λειτουργεί αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες που είναι γυρισμένες σε 3d.
Απλά προσδίδει ένα βάθος στην εικόνα που προσωπικά το βρίσκω κουραστικό και με υπερβολικό crosstalk.
Πάντως δεν ξέρω αν λειτουργεί και στα τηλεοπτικά κανάλια ή μόνο σε θέαση ταινιών.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

αυτο που αναφέρει η samsung οτι μπορει και μετατρέπει το απλο σημα και το κανει 3D, ειναι οντως ετσι? το εχει δοκιμάσει κανείς? δηλαδη θα βλέπω τα νεα του ΜΕGA σε 3D? η μας δουλεύουν?
εστω κ ετσι να ειναι, για να σου μεταφερει την αισθηση 3d πρεπει να βλεπεις 50' στο 1μ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

εστω κ ετσι να ειναι, για να σου μεταφερει την αισθηση 3d πρεπει να βλεπεις 50' στο 1μ!
Στάθη το έχεις δοκιμάσει;

Reaction score
60

Πριν να αγορασω την LG 60" 950 πηγα σε ολα τα καταστηματα εδω και ειδα τηλεορασεις και 3D. Δεν το κρυβω οτι ψηνομουν για 3D.

Αλλα μετα απο 1 ωρα και θεασης σε διαφορα μοντελα αποφασισα οτι δεν ..........

Πρεπει να καθεσε στα 2 μετρα για να εχεις καλη εντυπωση 3D ΑΛΛΑ αν καθεσε τοσο κοντα στις γρηγορες σκηνες χανεις την μπαλα σ αυτο που βλεπεις !

Οποτε αποφασισα να παρω 2D και δεν το μετανιωνω !

Reaction score
40

Πιο πανω το αναφερω αυτο

ΥΓ Το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακό μονον οταν αναφερόμαστε σε υλικο απο blueray 3D η καποιο αρχειο HD γραμμένο σε 3D και σαφως οχι για το conversion που κανουν πολλες tv απο 2D σε 3D. Το αποτελεσμα της 2ης τεχνολογίας ειναι απογοητευτικό.

Οντως πολυ crosstalk και σχεδον καθολου βαθος. Βασικα δεν μοιαζει καθολου με 3d και λογικο καθως οι original 3D ταινιες γυριζονται με καμερες 2 φακων με διαφορετικη γωνια ληψεως.

Reaction score
0

Παντως το 3D χωρις γυαλια δεν ειναι αυτο που αρκετοι θα περιμεναν,εχει μεγαλο προβλημα στο θεμα γωνια θεασης.
Αν δεν βαλεις γυαλια δεν παιρνεις αυτο που πρεπει...

Reaction score
12

Πρεπει να καθεσε στα 2 μετρα για να εχεις καλη εντυπωση 3D ΑΛΛΑ αν καθεσε τοσο κοντα στις γρηγορες σκηνες χανεις την μπαλα σ αυτο που βλεπεις !
Το επιασες εκει που ποναει.Γι' αυτο και ο πρωτοπορος Cameron προσπαθει να περασει στην νεα εποχη(sic) λεγοντας οτι αυτο που χρειαζομαστε ειναι η μεταβαση στα 60 πραγματικα καρε.Μαλιστα εκανε και επιδειξη σε ανθρωπους του χωρου με θεαματικα αποτελεσματα.Το 23,976 ειναι λιγο σε 2d
και ανεπαρκες σε 3d.Μου αρεσει το 3D αλλα θα περιμενω τη σωστη υλοποιηση...

Reaction score
4.343

Παντως το 3D χωρις γυαλια δεν ειναι αυτο που αρκετοι θα περιμεναν,εχει μεγαλο προβλημα στο θεμα γωνια θεασης.
Αν δεν βαλεις γυαλια δεν παιρνεις αυτο που πρεπει...
Το προβλημα υπαρχει τωρα, μεχρι να κυκλοφορησουν μαζικα στην αγορα το πιο πιθανονο οτι το προβλημα θα εξαλειφθει.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Παντως παιδια εγω με την Philips 46PFL8605 σε 3D ταινιες (οταν επιτελους καταφερα να δω) το piranha και το Resident Evil afterlife σε αποσταση 2μ και συσκοτιση καργα δεν μπορω να πω πως ηταν κατι το συναρπαστικο. Μπορει ακομα τα εργα να ειναι μουφα σε 3D και με τις νεες παραγωγες να εχουμε καλυτερο οπτικο αποτελεσμα. Παντως για να καταλαβετε το Resident Evil afterlife (που ειχε και καλες σκηνες δρασης) απο την μεση και μετα το ειδαμε 2d :103:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

καλησπερα σας
θελω να ρωτησω αν αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο δεδομενου οτι εχω ακουσει οτι σε λιγο καιρο βγαινουν 3D τηλεορασεις χωρις την χρηση γυαλιων.
To σε λίγο καιρό είναι κάτι σχετικό.
Εξηγούμαι:
Η μόνη εταιρία που βρίσκεται κοντά σε εμπορική υλοποιήση είναι η Toshiba.Βασικά έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά ένα μοντέλο το οποίο όμως έχει πάει άπατο.Οι λόγοι της εμπορικής αυτής αποτυχίας είναι 3.Μέγεθος(μόλις 22''),τιμή(δεν την θυμάμαι ακριβώς αλλά κατ' αντιστοιχία ήταν πέριξ των 3000ε) και εξαιρετικά μικρή γωνία θέασης(ουσιαστικά πέραν της ευθείας κέντρο η τηλεόραση παύει να είναι 3d).
Στο πρόσφατο roadshow που είχαν στην Ρώμη είπαν πώς στην IFA 2011,δλδ τον Σεπτέμβριο,θα παρουσιάσουν τηλεόραση 3d χωρίς γυαλιά σε μεγάλο μέγεθος(κατ΄ελάχιστο 40'') ενώ η εμπορική διάθεση θα αρχίσει του χρόνου τέτοια εποχή.
Μιλάμε για τρελλό σενάριο αν όντως τηρήσουν αυτές τις ημερομηνίες,αλλά εγώ κρατώ μικρό καλάθι.Όχι τόσο για την παρουσία τους στην IFA όσο για το κατα πόσο θα είναι έτοιμοι στο εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης.
Όχι φυσικά του στύλ να βγεί μια τηλεόραση όπως και η 22άρα που παρουσίασαν αλλά μια που τουλάχιστον δεν θα έχει βασικά προβλήματα θέασης!Γιατί;Διότι εδώ και καιρό η Τoshiba όλο λέει πως θα παρουσίασει την killer tv αλλά όλο το αναβάλει ή βγάζει μοντέλα με βασικά λάθη!
Προσωπική άποψη;Τουλάχιστον μια 3ετία απο την πρώτη εμπορικά glassless 3d tv μέχρι να έχουμε όριμο προϊόν στα χέρια μας.
Αν τελικα αξιζει να προβω τωρα σε αγορα υπαρχει με την υπαρχουσα 3D τεχνολογια καποιο μοντελο στις 55' ιντσες, και μεχρι τα 1700 ευρω που να αξιζει πραγματικα η αγορα?

ευχαρηστω πολυ
Τι εννοείς να αξίζει πραγματικά η αγορά;
Για εμένα δεν αξίζει η αγορά καμίας 3d τηλεόρασης για θέαση ταινιών.Αποκλειστικά και μόνο λόγω μεγέθους.Το περιεχόμενο αν και στα σπάργανα ακόμα θα αυξηθεί.Οι ίντσες όμως;
Για gaming βέβαια μια χαρά είναι και μια 40΄΄.Αλλά ως εκεί.Στις ταινίες είναι ένα ωραίο χάζι για κάποιες φορές και πέραν του αρχικού εντυπωσιασμού δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικού.
Οπότε ζυγίζεις και κρίνεις.

Reaction score
0
Αγόρασα πριν μια εβδομάδα την SAMSUNG D8000 40'. Στις 2 ταινίες που είδα 3D απο γνήσιο blueray (PIRANHA -RESIDENT EVIL) δεν ενθουσιάσθηκα.Κατέβασα το AVATAR 3D (18 GB) και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απο εντυπωσιακό.Παρόλο το μικρό μέγεθος της τηλεόρασης η γυναίκα μου και τα παιδία έχουν δεί την ταινία 2 φορές. Άρα χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω οτι παίζει μεγάλο ρόλο και το υλικό αναπαραγωγής.Για μια ακόμη φορά λέω οτι το AVATAR 3D ήταν χωρίς υπερβολή καταπληκτικό.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αξιζει αγορα 3D τηλεορασης αυτην την περιοδο?

Προσωπικά εχω δει 3D πολλα έργα (οσα υπάρχουν) και μπορώ να πω οτι μου άρεσαν!Σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει απο άποψη μεγέθους μια τηλεόραση με την κινηματογραφική αίθουσα αλλα η αίσθηση ειναι ωραία...πως να το πω ΕΧΕΙ ΧΑΒΑΛΕ :410:

Στην αρχη ψάχνεις να δεις σκήνες δράσης για να εντυπωσιαστείς αλλα μετα απο λίγο καιρό καταλαβαίνεις οτι το βάθος που σου δίνει γενικά σε όλες τις σκηνές βοηθάει.

Βεβαια ΔΕΝ ειναι για να βλέπεις όλη μέρα, αλλα μια στο τόσο και με καποια καλή ταινία ειναι ωραίο - διαφορετικό.Οπως ωραιο το 3D ειναι σε συνδυασμο με καποια παιχνίδια στο PS3.Toσο το COD Black Ops αλλα και το Motostorm ειναι φοβερα!

Τέλος για το 2D - 3D conversion, δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση το αποτέλεσμα με μια 3D ταινια αλλα κατι κάνει.Ειδικα σε ταινιες κιν. σχεδίων (3d) οπου το conversion λειτουργεί πολυ καλα!

Reaction score
1.815

Καλημέρα σε όλους!

Θα προσπαθήσω να λύσω όλες τις απορίες σας, δεδομένου οτι ακούγοντε διάφορα δεξιά και αριστερά, χωρίς κάποιος να έχει δει για να μπορέσει να κρίνει ο ίδιος το προιόν, έστω και μεμονωμένα. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει άμεση σύγκριση προιόντων και βεβαίως αυτό μπορεί πρακτικά να γίνει μόνο στα καταστήματα.

Κατ' αρχήν όλες οι εταιρίες αυτήν την περίοδο, αλλάζουν το line-up τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά νεα μοντέλα που αναμένοντε στην αγορά.
Samsund, Sony, LG, Philips, Panasonic, Toshiba, Sharp είναι κάποιες από τις εταιρίες που θα ρίξουν στην αγορά νεο αίμα!

Καλό θα ήταν να μη βιάζεται ο υποψήφιος αγοραστής, δεδομένου οτι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παραλλαβές των εταιριών για τη νεα ολοκληρωμένη γκάμα τους.

Όλες οι εταιρίες έχουν άσσους στο μανίκι τους. Τρικ μαρκετινίστικα, άλλος με 4 βασικά χρώματα, άλλος με καλύτερη κίνηση με τον θεωρητικό αριθμό σάρωσης 800Hz, άλλος με back light φωτισμό ονομάζοντάς τον ambilight, άλλος με πολωτικά γυαλιά, άλλος με γυαλιά μοντέρνα, ελαφρύτερα, infrared κλπ.
Όλοι έχουν να πουν κάτι, όμως...

Όλα τα προιόντα θα έχουν γυαλιά!
Η glassless τεχνολογία είναι σεταρισμένη να βγει στην παραγωγή καθ' ολοκληρία το 2015 και αυτό το οργανόγραμμα δεν αλλάζει από τις εταιρίες.

Μια πρωτοπορειακή έκδοση για τη 3D τεχνολογία παρουσιάζεται στο νεο Line-up της LG.
Διαφοροποιείται παντελώς από μαρκετινίστικες απόψεις και δεν αναμασά τα ίδια πράγματα με διαφορετικό περιτύλιγμα.

Η εταιρία κατάφερε να σχεδιάσει εκ νεου το προιόν της, ξεφεύγοντας παντελώς από τους περιορισμούς των active shutter glasses.
Έτσι λοιπόν, μπορούμε να έχουμε γυαλιά:

• Με απίστευτα μικρό βάρος! Το γυαλί είναι ακριβώς όπως αυτά που παίρνουμε από τα Village Cinemas. Το ίδιο αυτό γυαλί που μας χαρίζουν στα σινεμά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις τηλεοράσεις της.
  • Πλήρη απουσία flickering. Λόγω του σχεδιασμού πολωτικών γυαλιών και την πλήρη απουσία ανοιγοκλεινόμενων κλείστρων, τα γυαλιά δεν υποφέρουν από flickering. Αυτό έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην ανετότερη θέαση, καθώς και στο οτι δεν υπάρχει περιορισμός στο θέμα του φωτισμού του δωματίου μας. Πχ, εαν υπάρχει μια λάμπα φθορισμού στο δωμάτιο, με active shutter glasses, βλέπουμε το τρεμόπαιγμα του φωτισμού. Με τα polarised glasses δεν υφίσταται τέτοιο "θέμα".
  • Παντελής απουσία κυκλωμάτων από το σκελετό των γυαλιών! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ένα βασικό κύκλωμα μετάδοσης και λήψης, να απουσιάζει από τον πολύτιμο εγκέφαλό μας! Πλήρη απουσία ζάλης και ναυτίας...
  • Μηδενικό κόστος!!! Τα γυαλιά κοστίζουν την υπερβολικά... χαμηλή τιμή των 2 ευρώ!!!! Από 32" έως 42" η LG δίνει δώρο επιπλέον 5 ζευγάρια, ενώ από 47" έως και 55" δίνει δωρεάν 10 ζευγάρια γυαλιά! Όλα τα δώρα πάνε προσθετικά με τα 2 ζευγάρια που υπάρχουν ήδη στη συσκευασία από το εργοστάσιο, οπότε σύνολο στην πρώτη περίπτωση ο κάτοχος θα έχει 7 ζευγάρια ενώ στη δεύτερη 12...
  • Δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη φόρτισης με αποτέλεσμα να μη "μείνουμε" στα κρύα του λουτρού, πάνω στη θέαση της αγαπημένης μας ταινίας.
  • Σήμα FullHD και όχι HD ready, όπως λένε οι ανταγωνιστές της. Το σήμα ουσιαστικά είναι σε μικρότερη ανάλυση στη μια πλευρά της κάθε εικόνας πος σύνθεση. Επειδή το 3D είναι ψυχοσωματική σύνθεση δύο εικόνων στον εγκέφαλο, τη μικρή αυτή διαφορά στην ανάλυση, δεν την αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος όταν ενώσει τις δυο εικόνες. Αυτό βέβαια κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει, ούτε από τη μια, ούτε από την άλλη πλευρά, παρά μόνο με άμεση θέαση μπροστά στο προιόν! Το αποτέλεσμα που θα δει ο θεατής, θα δώσει τη λύση στη συγκεκριμένη απορία, δια παντώς...
  • Η μείωση φωτεινότητας με τα polarised glasses είναι της τάξης του 5% σε σχέση με την τεχνολογία active shutter που είναι της τάξεως του ...65%.

Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές να περάσουν μια βόλτα από τα καταστήματα, που σιγά σιγά όλες οι εταιρίες τοποθετούν τη νεα τους γκάμα έτσι ώστε να κατανοήσουν τις διαφορές και να καταλήξουν στο αγαπημένο τους προιόν.:126:

Reaction score
3

Συμφωνώ για την φωτεινότητα, το βάρος, το κόστος κτλ στις passive αλλά όλοι οι reviewers των lg με passive γυαλιά (όσα reviews διάβασα εγώ τουλάχιστον) δηλώνουν πως είναι ξεκάθαρο ότι η εικόνα είναι μικρότερης ανάλυσης.. επίσης να μην μιλάμε για super καινοτομία.. ίσα ίσα αυτού του είδους το 3d προυπήρχε και όπως σωστά λένε έπρεπε να βγεί πρώτο.. μάλιστα στις ακριβές tv θα εξακολουθήσει να υπάρχουν τα active γυαλιά (σε καλύτερες ελπίζω υλοποιήσεις) όπως και στην πράξη σε plasma tv είναι ανόητο το passive (αν εξαιρέσεις το κόστος) καθώς εκεί πολλά απ τα μειονεκτήματα των active είναι ΣΧΕΔΟΝ (το τονίζω) ανύπαρκτα.
Τέλος ξεχνάς να πείς κάτι πολύ σημαντικό που ενδιαφέρει πολλούς.. το μεγαλύτερο μειονέκτημα των passive σύμφωνα με τα εως τώρα reviews που έχω διαβάσει είναι το ΜΗ εντυπωσιακο 3d που αν και δεν έχει crosstalk (ΣΧΕΔΟΝ καθόλου και όχι απόλυτα καθόλου για να ξέρουμε τι λέμε) ΔΕΝ είναι εντυπωσιακό ενώ δεν είναι και προβολικό δηλαδή εκτείνεται απ την οθόνη προς τα μέσα και όχι απ την οθόνη προς τα έξω.. δηλαδή με λίγα λόγια τα πράγματα δεν πετάγονται απο την οθόνη. Τέλος επίσης μεγάλο μειονέκτημα είναι πως δεν μπορούμε στην πράξη να καθόμαστε κοντά καθώς έχουμε την αίσθηση του "κοτλέ" στην οθόνη λόγω του διαχωρισμού των γραμμών της οθόνης για την εικόνα σε κάθε μάτι .. δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο 2d νομίζω.. με λίγα λόγια αν δεν πετύχουν την αίσθηση του 3d προς τα έξω και αν δεν διπλασιάσουν την ανάλυση των πανελ ώστε σε 3d να έχουμε full hd για μένα είναι ανούσιο και πρόκειται για καλή λύση για τις "μάζες" και μόνο (φτηνές tv για την πλειοψηφία με passive και οι ακριβές με active).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale