Αξιολόγηση ήχου σε διάφορες πηγές εισόδων.

Μηνύματα
1
Reaction score
0
Χαιρετώ το φόρουμ μιας και είναι το πρώτο μου ποστ!
Αρχικά θα περιγράψω στα γρήγορα το σετάπ μου και θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις γνώσεις και τις απόψεις σας, για τις ηχητικές διαφορές που έχω παρατηρήσει αναλόγως την πηγή .

Να σημειώσω ότι δεν είχα κάποια εμπειρία με hifi ήχο πέρα απο ένα παλιό σύστημα που περιγράφω παρακάτω και κάποια ακουστικά Vmoda M80.

Ξεκίνησα πρόσφατα στήνοντας το εξής σύστημα: Ηχεία : Dali spektor 6 , Ενισχ. : Yamaha R-S202D DAC : Fiio E17K/Topping D50s , Καλώδια : Απλά 2χ2.5μμ , Cdplayer : Sony micro hifi (με lineout 3.5mm -> rca στον amp)
Στη συνέχεια θέλοντας να το ψάξω λίγο, έκανα διάφορους συνδυασμούς ηχείων/ενισχ. με ένα παλιό-αρχαίο Pioneer σύστημα (Hifi + pickup + cd player) που υπήρχε στο σπίτι.

Έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:

- Ο yamaha έχει καλύτερο soundstage, διαχωρισμό λεπτομερειών κλπ , αλλά θέλει να τον δουλεύω στο 50-60% της έντασης για να πάρω την ένταση (decibel) που μου δίνει ο pioneer στο 8/30 και επίσης "κρύβει" πολύ τις μεσαίες και γενικά ακούγεται πολύ άψυχος... όταν ο αρχαίος pioneer με ελάχιστη ένταση δίνει κατά πολύ ποιο δυναμικό ήχο..(Επίσης έχει και ρυθμιστικό eq όπου βοηθάει ακόμη περισσότερο.)

- Η διαφορά από το φθηνό dac (Fiio) στο ποιο ακριβό (topping) υπάρχει αλλά πρέπει να ακούσεις με προσοχή για να την καταλάβεις, με άλλα λόγια δε νομίζω ότι αξίζει την οικονομική διαφορά αν θες απλά να ακούς την μουσική σου ευχάριστα χωρίς να κάθεσε να προσπαθείς να ακούς τις τυχόν διαφορές στον ήχο.

- Αν θες να ακούς τη μουσική σου ευχάριστα, απλά παίζεις απο κάποιο cd player/ βινύλιο.... και τα 2 cd player μαζί με το lp ακούγονται ΠΟΛΥ καλύτερα από οποιοδήποτε mp3/flac/dsd από το pc ανεjαρτήτως dac... Στο pc ακούγονται όλα flat, ενώ στα άλλα τονίζονται πολύ όμορφα όλες οι λεποτμέρειες και υπάρχει καλύτερος ρυθμός στο κομμάτι..(Όταν πρωτοάκουσα αυτό το κομμάτι απο original cd, έχοντας το ακούσει πολλές φορές απο pc, επαθα ένα μικρό σοκ..!)...Σαφώς και στο καλύτερο dac έχεις καλύτερο soundstage imaging, detail separation κλπ (συμφωνώ αρκετά σε αυτό το review ) αλλά σιγουρα ακούγετε πολύ λιγότερο ευχάριστα..

Ακούω απόψεις και σκέψεις, πως θα πρέπει να κινηθώ σε μελλοντικές αναβαθμίσεις...


Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.193
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top