Αξιοποίηση 2 ενισχυτών THXultra2

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδία.
Μόλις παρέλαβα έναν καινούργιο Onkyo 875...
Δεν θα πολυλογίσω γιατί τον αγόρασα(φανταστείτε!) αλλά
μου ξέμεινε ο παλιός A/V Receiver JVC RX-20...something!
Η φάση είναι ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα(kαι αυτός ΤΗΧ ULTRA2), ασχέτως αν δεν έχει απο πίσω θύρες HDMI.
Ρε μάγκες δεν θέλω να τον σκοτώσω (τον πήρα 3 χιλιάρικα!)
και αφού καλοείδα και τα ηχεία μου, σκέφτηκα μπας και κάνω κάμια τρελή κατάσταση:crazy_1:.
Τα ηχεία είναι Mirage OM series και τα μπροστινά μαζί με το κεντρικό σηκώνουν διπλοενίσχυση.....εσείς τι θα κάνατε με το δικό μου υλικό???

Reaction score
384
Μονο προβληματα θα εχεις, εαν πας για μαιμουδιες:happy_9:
Σκεψου οτι καθε ενισχυτης εχει το δικο του bass management, χρονικες καθυστερησεις,κλπ.
Το μονο που ισως να γινεται ειναι να βαλεις το ιδιο σημα σε δυο καναλια στην 6.1 εισοδο.

Reaction score
0
Hi Dimitri.
Λοιπόν, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?
Αν κάτσω και ασχοληθώ λίγο δεν θα την βρω την άκρη?
Συγκεκριμένα σκεφτόμουν πιο πολύ να κάνω διενίσχυση για τα 2 μπροστινά μου ηχεία και το κεντρικό και απο τους 2 ενισχυτές. Επειδή όμως δεν το χω ξανακάνει φοβάμαι μην κάνω καμμία ζημιά. Δεν θα δώ βελτίωση στον ήχο??

Ο λόγος πάντως που άγόρασα καινούργιο ενισχυτή είναι ένας......
¨Οταν σύνδεσα το blu-ray στον ενισχυτή το έκανα με 8 RCA στο analog multichannel in, για να απολαμβάνω όλα τα καινούργια format ήχου που προσέφεραν τα blu-ray discs(όπως LPCM 5.1, DTS-MA κτλ.),με την αποκωδικοποίηση τους να την αναλαμβάνει το ίδιο το blu-ray.
¨Οντας και λίγο περίεργος σε θέμα ήχου παρατήρησα αμέσως έναν θόρυβο στο background των ηχείων (μόνο σε iltichannel in όχι με την οπτική ίνα) που γινόταν ενοχλητικός σε περιόδους έλειψης εφε απο τα surround ηχεία.
Για να μην τα πολυλογώ αφού έφαγα καννα δυο βδομάδες προσπαθώντας να το λύσω δεν τα κατάφερα:mad_2:. Κόντρα λοιπόν σε όλους (και πιο πολύ στην γυναίκαwall_1) παράγγειλα τον ONKYO για να απολαύσω τον καινούργιο HD ήχο Jitter-free όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι.

Θέλω όμως να αξιοποίησω και τον JVC μου. Ούτε να τον πακετάρω θέλω αλλα ούτε και να τον σκοτώσω...Τι κάνω???

Reaction score
384
Για να ειμαι ειλικρινης,

οταν καποιος αναβαθμιζει-αλλαζει a/v pro, ο παλιος παει στο παταρι, οσο κι αν ποναει....:mad_2:
Απο τη στιγμη που ειχες θορυβο με τις αναλογικες του player, ειναι σα να ψαχνεσαι για προβληματα.
Οταν στο μελλον θελεις κι αλλο γκαζι παρε τελικο. Αυτο λεει το manual της αναβαθμισης. :happy_6:
Μηπως θα ηταν καλη ιδεα να στησεις ενα δευτερο συστημα σε αλλο δωματιο,πχ κρεβατοκαμαρα, ωστε να μην νοιωσεις οτι το "πεταξες" το μηχανημα?:happy_9:

Reaction score
0
Thnx for the advice m8.....
Αν πάντως ξέρεις τίποτα από διπλοενίσχυση, κάθε συμωουλη καλοδεχούμενη.
Τώρα όσον αφορά να φυλάξω τον παλιό ενισχυτή για καμμία ειδική περίπτωση, σαν καλό μου ακούγεται, μπορεί και να το κάνω.
Αν ήταν δικός σου (ο JVC εννοώ) και αναγκαζόσουν να τον πουλήσεις μέχρι πόσο θα τον έδινες?
Α, και βλέποντας οτί είσαι σχετικός με το θέμα (λόγω δουλείας προφανώς) πια η γνώμη σου για τον ΟΝΚΥΟ 875?
Σαν φτηνός μου φαίνεται ρε παιδί μου, μήπως κάποιο λάκκο έχει η φάβα:neutral:???

Reaction score
384
Μια χαρα ειναι ο Onkyo.
Οπως μια χαρα ειναι και πολλοι ολοκληρωμενοι στα ιδια χρηματα. Την μεγαλυτερη διαφορα θα κανει η ρυθμιση του συστηματος και οχι τοσο εαν θα εχεις μαρκα Α η Β.
ΤΗΧ Ultra 2 σημαινει επισης πως η επεξεργασια εχει μετρηθει και περασει απο καποιο τεστ, ο ενισχυτης δεν παραμορφωνει σε ανεπιτρεπτα επιπεδα,κλπ.
Η δικη σου δουλεια ομως αρχιζει τωρα, να καλιμπραρεις τον ηχο στο χωρο το δικο σου.

Οσον αφορα τη μεταπωληση, θα δυσκολευτεις. Καλυτερα να παρεις τιποτα φτηνα ηχειακια καποια στιγμη και να συνεχισεις να το χαιρεσαι το μηχανημα.
Βαλε το στις αγγελιες και ζητα προσφορες, να παρεις μια γευση....:cool_1:

Reaction score
0
Thnx m8.
Μάλλον αυτό θα κάνω. Πάντως κάτω από 1.5 χιλιάρικο δεν τον δίνω. Τώρα θα μου πεις ο ΟΝΚΥΟ κάνει 1.900 καινούργιος και έχει και όλα τα σύγχρονα καλούδια....ε τι να κάνουμε θα κρατήσω και τον παλιό. Αν και έχω τις αμφιβολίες μου αν η ποιότητα του ήχου (σε ακροάσεις DVD περισσότερο) των δυο είναι στα ίδια επίπεδα.¨Εχω μεγαλώσει με την αρχή πως ότι πληρώσεις πέρνεις.
Anyway φχαριστώ που ασχολήθηκες. Οι συμβουλές σου με βοήθησαν να κάνω τις επιλογές μου.

Reaction score
384
Οχι τιποτα αλλο,

αλλα εισαι και απο την Κω, οπου περασα τα περισσοτερα καλοκαιρια μου.Kahlua, Heaven και τα "μπαρακια"...:happy_4:

Reaction score
968
Δυστυχώς, η τύχη όλων των παλαιότερων ψηφιακών κυρίως μηχανημάτων είναι στα σκουπίδια. Ακόμη και εάν αυτά είναι πολύ αξιόλογα κομάτια και ηλικίας σχετικά ολίγων ετών. Για την ακρίβεια, κάθε περίπου 1.5 χρόνο, ένα κατά τα άλλα καταπληκτικό μηχάνημα γίνεται αμέσως "obsolete". Φαίνεται να έχει σχέση με το νόμο του Moore. Έχω και εγώ μία καλή συλλογή από τέτοια. Δυστυχώς, όχι να τα πουλήσεις δεν μπορείς, αλλά ούτε να τα χαρίσεις.

Reaction score
218
εχω τον αμεσως μικροτερο....rx dp10 , εαν ειναι να βαλεις τον δικο σου σε κρεβατοκαμαρα μη τον χαραμισεις....7χ160 wrms και THX ULTRA ειναι κ ο δικος μου , και εαν ειναι να κανεις κατι τετοιο σου προτεινω ανταλλαγη , διοτι εγω θα τον αξιοποιησω στο επακρο! εαν θελεις στειλε μου Pm με απαιτησεις σου. ευχαριστω

Reaction score
1
αν ημουν στην θεση σου θα προσπαθουσα να τον πουλησω αλλα μεχρι τοτε θα τον εβαζα να οδηγησει τα 2 περιφεριακα ηχεια ισως και το κεντρικο μεσων των αναλογικων εισοδων του οχι πως ο ονκιο το χρειαζεται αλλα για να αλαφρινω λιγο την δουλεια του και να δουλευει πιο ανετα και ισως να εχεις και καλυτερο ηχο σε μεγαλες εντασεις ασε που ο ονκιο κατα την γνωμη μου θα ζεστενεται λιγοτερο πραγμα που παρατηρηθηκε απο καποιου εδω στο φορουμ.δοκιμασετω και μπορει στο τελος να μην θελεις να πουλησεις τον jvc

Reaction score
3.085
Αξιοποίηση 2 ενισχυτών. Ο ένας THXultra2 και ο άλλος.....

Φίλε μου, μην ακούς παραινέσεις περί πετάγματος και παταριού (η πώληση είναι άλλη υπόθεση, εκεί πρέπει να σταθμίσεις πόσο είσαι διατεθειμένος να ζητήσεις και πόσο να διαπραγματευτείς).

Φαντάζομαι πως ο παλιότερος ενισχυτής σου έχει πολυκάναλη αναλογική είσοδο προενίσχυσης (Τουλάχιστον μία. Με 3 χιλιάρικα δεν νομίζω να έλειπε).

Φαντάζομαι επίσης πως και ο καινούργιος έχει πολυκάναλη έξοδο προενίσχυσης (αν θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις με εξωτερικούς τελικούς).

Εφ' όσον υπάρχουν και τα δύο αυτά, τότε η λύση είναι μπροστά σου. Ένας μόνο κανόνας ισχύει απαράβατα: Τα ζευγάρια των ηχείων (ΔΕ και ΑΡ) που θα δεχτούν διπλοενίσχυση πρέπει να είναι από τον ίδιο ενισχυτή, ήτοι να έχουν την ίδια ισχύ ανά ζεύγος και το ίδιο κέρδος ενίσχυσης. Και επειδή αυτός δεν μπορεί να είναι ο Onkyo, αυτό πρέπει να το κάνεις με τον JVC.

Φαντάζομαι πως ο JVC είναι επτακάναλος. Και ακόμη ότι ΚΑΙ τα επτά κανάλια έχουν ίση ισχύ. Αν είναι έτσι τότε διαλέγεις τέσσερα από αυτά (στην πολυκάναλη είσοδο προενίσχυσης του), ας πούμε τα δύο εμπρός ΔΕ και ΑΡ και τα δύο αντίστοιχα πίσω και με ένα connection RCA τύπου "Υ" τα συνδέεις ανά δύο στην έξοδο προενίσχυσης των καναλιών του Onkyo, στα οποία θέλεις να κάνεις την διπλοενίσχυση, ας πούμε στα δύο μπροστινά σου ΔΕ και ΑΡ.

Μετά συνδέεις τα ηχεία με διπλό καλώδιο, ένα από κάθε κανάλι από τα τέσσερα, στα οποία "ρίχνεις" το σήμα προενίσχυσης από τον Onkyo και ιδού η η διπλοενίσχυση!

Το ίδιο μπορείς να κάνεις π.χ. με ένα από τα κεντρικά σου, μιας και περισσεύουν ακόμα τρία ανενεργά κανάλια ενίσχυσης στον JVC.

Με λίγα λόγια χρησιμοποιείς τον JVC σαν τελικό μόνο.

Κανόνες απαράβατοι με αυτή την σύνδεση:

1) Το volume του JVC τοποθετείται στο full. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά παρακάμπτεται η προενίσχυση του JVC και χρησιμοποιούνται μόνο οι τελικές ενισχυτικές του μονάδες. Τυπικά, η προενίσχυση δεν παρακάμπτεται τελείως, μιας και ακόμα το ποτενσιόμετρο του volume, όσο κι αν το έχεις στο full, έχει ακόμα κάποια μικρή αντίσταση και το σήμα σίγουρα βρίσκει στη διαδρομή μου κάποια από τα εξαρτήματα του JVC, αλλά το θεωρώ ασήμαντο για να σε απασχολήσει.

2) Έχεις εκ των προτέρων παρακάμψει όλα τα modes του JVC και τον χρησιμοποιείς καθαρά σαν έναν απλό ολοκληρωμένο με το volume στο full, όπως είπαμε. Κάποιοι από τους HI-Endάδικους ολοκληρωμένους AV είχαν και By-Pass ή Direct ή Pure Direct mode ή κάπως έτσι, το οποίο παρέκαμπτε τα πάντα και έφερνε το σήμα από την πηγή στα τελικά στάδια προενίσχυσης, πριν από το volume control. Αν το έχει αυτό, είσαι βασιλιάς.

3) Τα ζευγάρια που τροφοδοτούνται με το σήμα προενίσχυσης από τον Onkyo πρέπει να έχουν "κατακόρυφη" διάταξη, όχι "οριζόντια". Δηλαδή να επιλέξεις να τροφοδοτήσεις δύο ΔΕ κανάλια με το σήμα προενίσχυσης του ΔΕ καναλιού του Onkyo και δύο ΑΡ με το σήμα του ΑΡ. Έτσι διασφαλίζεις ισορροπία και φυσικά κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, γνωρίζοντας πως τα ΔΕ είναι για το ΔΕ ηχείο και τα ΑΡ για το ΑΡ. Επίσης - και ανάλογα πως είναι η διάταξη στις μπόρνες των ηχείων - η ίδια "κατακόρυφη" διάταξη πρέπει να ακολουθηθεί και στην σύνδεση των καλωδίων των ηχείων, δηλ. το ΔΕ κανάλι ενίσχυσης που τροφοδοτεί π.χ. τις μπόρνες των μπάσων του ΔΕ ηχείου να είναι από το ίδιο ζευγάρι ενίσχυσης με το αντίστοιχο ΑΡ για τις μπόρνες των μπάσων του ΑΡ ηχείου. Ανάλογη σύνδεση ισχύει φυσικά και για τα πρίμα των ηχείιων.

Θα μου πεις: τί θα κάνω τα κανάλια ενίσχυσης που θα περισσέψουν από τον Onkyo.

Ανάλογα με το χώρο σου, την ισχύ των δύο ενισχυτών και την τσέπη σου έχεις διάφορες επιλογές:

- Η πρώτη είναι να τα αφήσεις ανενεργά, αξιοποιώντας έτσι καλύτερα το τροφοδοτικό του ενισχυτή, που θα κληθεί να οδηγήσει συνολικά μικρότερη ισχύ.

- Η δεύτερη είναι να προσθέσεις κι άλλα μικρότερα ηχεία, ώστε να κάνεις το σύστημα εννιακάναλο ή παραπάνω, δημιουργώντας έτσι μια ολογραφική ηχητική παρουσία στο χώρο (το έχεις σκεφτεί αυτό;). Εξαρτάται από την τσέπη και τον χώρο σου, βέβαια.

- Η τρίτη και η πιο δύσκολη είναι να κάνεις διπλοενίσχυση σε κάποια ακόμα ηχεία. Εδώ όμως χρειάζεται πολύ προσεκτική μελέτη των modes που μπορεί να σου διαθέτει ο Onkyo, διότι πολύ λίγοι ενισχυτές είχαν την δυνατότητα να στείλουν το ίδιο σήμα προενίσχυσης σε δυο διαφορετικά κανάλια, ώστε να επιτρέπουν διπλοενίσχυση ηχείων. Συνήθως αυτοί που προέβλεπαν την χρήση δύο ή περισσότερων ζωνών, μπορούσαν να το κάνουν. Για το τελευταίο δεν έχω γνώμη, αν δεν το μελετήσω.

Ελπίζω να βοήθησα.

Reaction score
3.085
Onkyo TX-SR875 review απο το WSR

Μόλις διάβασα το review του ενισχυτή στο Αμερικάνικο WideScreen Review.
(του Douq Blackburn).

Είναι διθυραμβικό!

Το κυριώτερο είναι, όπως το διάβασα, πως ο ενισχυτής δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις δυο ενισχυτικά κανάλια για ένα ηχείο, δηλ. να κάνεις διπλοενίσχυση (ή δι-ενίσχυση, όπως αρέσκονται κάποιοι να την λένε). Συγκεκριμένα ο reviewer λέει:

"...I made use of the 875's ability to assign two amplifier channels driving each of the 3A (Vandersteen) Signatures, the remaining amplifier channels powered the center and surround speakers...."

Είναι, λοιπόν δυνατόν με τον Onkyo να επιτύχεις διπλοενίσχυση τουλάχιστον δύο ηχείων (των μπροστινών, λέει το review, αλλά πιθανόν και κάποιου άλλου ζευγαριού). Έτσι αξιοποιείς σχεδόν όλα τα διαθέσιμα ενισχυτικά κανάλια και των δύο ενισχυτών, και μάλιστα οδηγώντας 4 τουλάχιστον ηχεία με διπλοενίσχυση.

Καλές ακροάσεις!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος