Δεν γνωρίζω ποιος πρότεινε αυτήν την ρύθμιση, την θεωρούμε όμως προκλητική να απαλλάσσονται του ΦΠΑ τα κινητά τηλεφώνα , οι κονσόλες για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον αγοραστή των αγαθών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών. Οι ιδιώτες θα πληρώνουν ΦΠΑ.
Ο επιχειρηματίας στα βιβλία του ΦΠΑ θα κάνει χρεοπίστωση του ΦΠΑ όπως στις ενδοκοινοτικές και δεν θα αποδίδει ΦΠΑ για την αγορά αυτή.
Ευλογία για τους πωλητές αυτών των συσκευών και πρόκληση για μια κοινωνία που βουλιάζει.
Δεν μπορείς να επιβάλεις ΦΠΑ στα βιβλία στο φαγητό στο ρεύμα και σε τόσα άλλα αναγκαία αγαθά και να απαλλάσσεις τους πωλητής των προϊόντων αυτών.
Σωστά διώκετε αυτός που δεν αποδίδει ΦΠΑ , αποτελεί πρόκληση όμως να απαλλάσσετε κατηγορία αγαθών που σε τελική ανάλυση δεν είναι αναγκαία για την διαβίωση την υγεία και την μόρφωση. Είμαστε σίγουροι ότι ενοχλούμε με την αντίδραση μας αυτή όμως δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε έναντι αυτών που κάνουν αγώνα για επιβίωση. Έναντι αυτών είναι άνεργοι ,έναντι των νέων που ψάχνουν εργασία.
Σε μια χώρα όπου οι πολίτες έχουν καταδικαστεί στην αιώνια φτώχια και το εξευτελισμό είναι λάθος να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.
"Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την απόδοση του ΦΠΑ από τον αγοραστή αντί για τον πωλητή στις περιπτώσεις πωλήσεων κινητών τηλεφώνων, tablets και κονσολών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η διαδικασία αφορά τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται τις παραπάνω συσκευές και στοχεύει στο να καταπολεμήσει την κλοπή ΦΠΑ που γίνεται μέσω της "εξαφάνισης" εμπόρου. Έτσι αντί να εισπράξει τον ΦΠΑ του προϊόντος ο πωλητής, τον αποδίδει απευθείας στο δημόσιο ο αγοραστής."
«Μπλόκο» στην κλοπή ΦΠΑ για κινητά και tablets
Φραγμό στο φαινόμενο «καρουζέλ» θέτει η εγκύκλιος με την οποία ορίζεται η απόδοση ΦΠΑ από τον αγοραστή κινητών, tablets, και κονσολών (gaming) απευθείας στο Δημόσιο. Χαιρετίζει η νόμιμη αγορά.