Απεναντι σε ποιον?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λοιπον, πρεπει να παρουμε μια αποφαση.
Απεναντι σε ποιον προβολεα πρεπει να αντιπαραθεσουμε τον ΙΝ82?
Θα ηθελα τεκμηριωμενες απαντησεις, εαν ειναι δυνατον.
Ο λογος που σας καλω να αποφασισουμε ολοι μαζι ειναι οτι πολλες φορες πρεπει να αγορασουμε το/α μοντελο/α προς αντιπαραθεση και ετσι δεν ειναι δυνατον να εχουμε συνεχεια οτι μας "καπνισει".

Για πειτε...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Απεναντι σε ποιον?

Κατ'εμένα, η πιο λογική αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή είναι με τον Optoma HD81LV, καθώς και οι δύο είναι:
1) μονότσιποι 1080ρηδες με DC3
2) τα δύο φωτεινότερα μηχανήματα κάτω των 5.000€
3) ευκρινέστατοι
4) με εξαιρετικό κοντράστ
5) long-throw, large-offset
6) και -κυρίως- σε παραπλήσια περιοχή τιμής

Αν τώρα πάμε γενικά για το καλύτερο μηχάνημα που το κόστος του να μην βρίσκεται στη στρατόσφαιρα, θα έβαζα τον Z21000, τους Sony VW60 και VW200, το JVC RS2 και το Marantz VP-15S1. Για τον τελευταίο, η διαίσθησή μου (που πηγάζει βεβαίως από τη μακροχρόνια εμπειρία μου :crazy_1:) με κάνει να έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Reaction score
12
Για μένα το μόνο κριτήριο σύγκρισης είναι η τιμή του εκάστοτε προβολέα σε σχέση με την απόδοσή του.Λίγο με ενδιαφέρει αν είναι LCD,DLP,SXRD ή ότι άλλο θέλει. Άρα θα ήθελα να ξέρω πως αποδίδει ο IN82 σε σχέση με προβολείς αξίας +,- 500€ από την τιμή του.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
196
Κατ'εμένα, η πιο λογική αντιπαράθεση αυτή τη στιγμή είναι με τον Optoma HD81LV, καθώς και οι δύο είναι:
1) μονότσιποι 1080ρηδες με DC3
2) τα δύο φωτεινότερα μηχανήματα κάτω των 5.000€
3) ευκρινέστατοι
4) με εξαιρετικό κοντράστ
5) long-throw, large-offset
6) και -κυρίως- σε παραπλήσια περιοχή τιμής

Αν τώρα πάμε γενικά για το καλύτερο μηχάνημα που το κόστος του να μην βρίσκεται στη στρατόσφαιρα, θα έβαζα τον Z21000, τους Sony VW60 και VW200, το JVC RS2 και το Marantz VP-15S1. Για τον τελευταίο, η διαίσθησή μου (που πηγάζει βεβαίως από τη μακροχρόνια εμπειρία μου :crazy_1:) με κάνει να έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες.
Συμφωνω απολυτα, με μια εμφαση στον 21000. Ειναι απο τους λιγους προβολεις που καταφερνουν να σου αποσπασουν την προσοχη με την πρωτη ματια και η αδιαμφισβητητη ποιοτητα της εικονας του καθως και η εξαιρετικα μεγαλη δυναμικη του φωτος του, συναδουν με τα χαρακτηριστικα του 82. Επισης, το γεγονος οτι τους χωριζει μια τεραστια αποσταση στην τιμη, ειναι αλλος ενας λογος να ειμαστε περιεργοι για το πως μπορουν να σταθουν διπλα ο ενας στον αλλο.

Reaction score
2
Για μένα το μόνο κριτήριο σύγκρισης είναι η τιμή του εκάστοτε προβολέα σε σχέση με την απόδοσή του.Λίγο με ενδιαφέρει αν είναι LCD,DLP,SXRD ή ότι άλλο θέλει. Άρα θα ήθελα να ξέρω πως αποδίδει ο IN82 σε σχέση με προβολείς αξίας +,- 500€ από την τιμή του.
+1

Reaction score
1
Νομίζω πως η σύγκριση με τον LV είναι ανώφελη. Τον είδαμε πρόσφατα, και μάλιστα εναντίον του 9000. Συνεπώς, μια αναδρομή σε αυτά που γράψαμε αρκεί για να εξαχθεί συμπέρασμα.

Επιγραμματικά θυμίζω πως ο LV ήταν ένα κλικ πιο "ζωντανός" του BenQ, με έκπτωση στο μαύρο του. Όχι τόσο λόγω ευκρίνειας όσο λόγω λευκού (το ίδιο συνέβη και με τον IN82). Το χρώμα του LV ήταν πιο κορεσμένο. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει καθαρός νικητής, παρά μόνον στα σημεία / επιμέρους χαρακτηριστικά.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Re: Απεναντι σε ποιον?

Νομίζω πως η σύγκριση με τον LV είναι ανώφελη. Τον είδαμε πρόσφατα, και μάλιστα εναντίον του 9000. Συνεπώς, μια αναδρομή σε αυτά που γράψαμε αρκεί για να εξαχθεί συμπέρασμα.

Επιγραμματικά θυμίζω πως ο LV ήταν ένα κλικ πιο "ζωντανός" του BenQ, με έκπτωση στο μαύρο του. Όχι τόσο λόγω ευκρίνειας όσο λόγω λευκού (το ίδιο συνέβη και με τον IN82). Το χρώμα του LV ήταν πιο κορεσμένο. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει καθαρός νικητής, παρά μόνον στα σημεία / επιμέρους χαρακτηριστικά.
Απ'την άλλη μεριά όμως, όταν έχεις βγει για να ψωνίσεις μήλα (γεια σου Γιάννη "happy_1"), μεταξύ μήλων θα συγκρίνεις. Εκτός βέβαια αν δεν είσαι σίγουρος αν σ'αρέσουν τα μήλα ή τα πορτοκάλια.
Αλλά ξέρω τι σκαρώνεις, θες να βάζεις σε έξοδα το θείο να ψωνίσει Z21000. :happy_9:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts