Απορία για Behringer SRC2496

Reaction score
50
μιας και έχω ξεμείνει από cd player, αλλά υπάρχει πληθώρα από dvd players στο σπίτι (από φτηνιάρικα εως ακριβότερα) σκέφτηκα ότι χρησιμοποιώντας ένα Dac όπως το παραπάνω θα πετύχαινα αξιοπρεπή ήχο. Σωστό;

Πώς συνδέεται αναλογικά το Behringer αν δεν έχουμε XLR εισόδους στον προ; Υπάρχουν μετατροπείς και σε τι τιμές;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992

Κώστα, αν απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα με επαγγελματικά ηχητικά και μουσικά όργανα, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αντάπτορες, (θηλυκό XLR και θηλυκό RCA πλάτη – πλάτη, σε ενιαίο βύσμα). Αν έχεις χρόνο να το φτιάξεις, στο σχήμα αναπαρίσταται η έξοδος της συσκευής (που φέρει αρσενικούς ακροδέκτες), οπότε το συμφασικό σήμα («hot») αντιστοιχεί στον επάνω δεξιά ακροδέκτη του θηλυκού βύσματος του καλωδίου, όπως το κοιτάς στην πρόσοψή του. Εάν το καλώδιο που θα πάρεις φέρει και θωράκιση, αυτή σύνδεσέ τη μόνο στο σώμα του XLR, εάν αυτό είναι μεταλλικό. Αν δεν είναι, σύνδεσέ τη μόνο στη γείωση του RCA.

Attachments

Reaction score
50
Κώστα ευχαριστώ,

για το κατά πόσο θα βελτιωθεί ο ήχος όμως σε συνδιασμό με dvdp; αξίζει να δώσω τα χρήματα που ζητάει;

Τα dvdp που υπαρχουν διαθέσιμα είναι Pioneer 525, Bluesky, LG (δεν θυμάμαι μοντέλα) και Denon 2910 το οποίο όμως δεν θέλω να το βγάλω από το homecinema (αλλος χώρος).

Επίσης αν γνωρίζει κάποιος ας πει (εστω και με πμ) κάποιο κατάστημα που μπορώ να το βρώ.
θενκς!

Reaction score
0

Reaction score
50
σας ευχαριστώ όλους

καποιο σχόλιο για την χρήση που το θέλω ;
οκ, καλή τιμή έχει αλλά να το βλέπω στο ραφι;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Κώστα ευχαριστώ,

για το κατά πόσο θα βελτιωθεί ο ήχος όμως σε συνδιασμό με dvdp; αξίζει να δώσω τα χρήματα που ζητάει;

Τα dvdp που υπαρχουν διαθέσιμα είναι Pioneer 525, Bluesky, LG (δεν θυμάμαι μοντέλα) και Denon 2910 το οποίο όμως δεν θέλω να το βγάλω από το homecinema (αλλος χώρος).

Επίσης αν γνωρίζει κάποιος ας πει (εστω και με πμ) κάποιο κατάστημα που μπορώ να το βρώ.
θενκς!
Δεν το ξέρω. Πάντως, κάνε κανένα κονέ, μήπως υπάρχει κανένα μπερυντάκ σε κάποιο φίλο ή γνωστό.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απορία για Behringer SRC2496

σας ευχαριστώ όλους

καποιο σχόλιο για την χρήση που το θέλω ;
οκ, καλή τιμή έχει αλλά να το βλέπω στο ραφι;
Κώστα νομίζω η διαφορά θα είναι μεγάλη σε σχέση με τα DAC που έχουν μέσα τα player που αναφέρεις. Το καλύτερο είναι να δανειστείς ένα και βλέπεις μόνος σου.

Δε σου κρύβω πως κι εγώ, ενώ σκεφτόμουν να αλλάξω το CD Player μου, τελικά ίσως πάω στο SRC και το Marantz ως trasport. Aργότερα μάλλον θα βάλω και το Trends USB για να παίξω λίγο με το laptop ως πηγή.
Σύνολο θα μου βγει 250 ευρώ.

Εναλλακτικά κοίταζα ένα USB DAC στο χιλιάρικο (apogee mini dac, aqvox, benchmark κλπ.) αλλά αν αλλάξω ενισχυτή τελικά δε θα με παίρνει οικονομικά μία τέτοια λύση. Θα παίξω με κάτι φτηνότερο και αργότερα βλέπουμε.

Reaction score
187
μιας και το Behringer SRC2496 εχει στο thoman 129 με μεταφορικα απο οτι βλεπω δεν θα ηταν μια καλη αναβαθμιση με πηγη το dvd pioneer 575 που εχω?

η να στραφω προς το νεο marantz 6002?

Reaction score
10

Κώστα, αν απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα με επαγγελματικά ηχητικά και μουσικά όργανα, είναι σίγουρο ότι θα βρεις αντάπτορες, (θηλυκό XLR και θηλυκό RCA πλάτη – πλάτη, σε ενιαίο βύσμα). Αν έχεις χρόνο να το φτιάξεις, στο σχήμα αναπαρίσταται η έξοδος της συσκευής (που φέρει αρσενικούς ακροδέκτες), οπότε το συμφασικό σήμα («hot») αντιστοιχεί στον επάνω δεξιά ακροδέκτη του θηλυκού βύσματος του καλωδίου, όπως το κοιτάς στην πρόσοψή του. Εάν το καλώδιο που θα πάρεις φέρει και θωράκιση, αυτή σύνδεσέ τη μόνο στο σώμα του XLR, εάν αυτό είναι μεταλλικό. Αν δεν είναι, σύνδεσέ τη μόνο στη γείωση του RCA.
Εγώ θα προτείνω κάτι λίγο διαφορετικό από το παραπάνω.
Να χρησιμοποιήσεις shielded twisted pair καλώδιο και στην πλευρά
του RCA θα κολήσεις το ένα καλώδιο του ζεύγους & τη θωράκιση
στον εξωτερικό δακτύλιό του.
Στην πλευρά του XLR στο pin 2 το καλώδιο από το κεντρικό pin του RCA,
στο pin 3 του XLR το άλλο καλώδιο από το ζεύγος και τη θωράκιση
στο pin 1 του XLR (όχι βραχυκύκλωμα στην πλευρά του XLR).
Εάν υπάρχει πρόβλημα με ground loops μην βραχυκλώσεις τη θωράκιση
με το καλώδιο του ζεύγους στην πλευρά του RCA
(αυτό βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο).
Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις μετασχηματιστές 1:1 γι' αυτή τη δουλειά.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef