Απορία για cambridge audio dac magic

Reaction score
0
Εδώ και λιγες ημερες ειμαι ενας ευτυχής κατοχος του dac magic, αλλα θελω για μια ακομη φορα τα φωτα σας!
Εχω συνδεσει το laptop με usb στην m-audio transit (http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit.html) και το εχω ρυθμισει να εχει output στα 48kHz. Το dac λαμβανει το σημα μεσω spdif και αναγνωριζει τα 48kHz. Απο το dac στελνω στον Η/Κ AVR 255 μεσω οπτικης αλλα στην οθόνη του δειχνει να λαμβανει 48kHz....Που ειναι το upsampling????
Oταν του στελνω στα 96kHz το dac βλέπει 96 και ο ενισχυτης 96....Τα Dts,DD τα στελνει κανονικα...
Ειναι φυσιολογική η συμπεριφορά του dac αυτη η δεν εχω κανει κατι σωστα????? Στα αυτια μου εχω την εντυπωση οτι ηχεί καλυτερα στον 2καναλο ηχο, αλλα φοβάμαι μηπως ειναι ιδεα μου.....:120:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252
Απάντηση: Απορία για cambridge audio dac magic

Εδώ και λιγες ημερες ειμαι ενας ευτυχής κατοχος του dac magic, αλλα θελω για μια ακομη φορα τα φωτα σας!
Εχω συνδεσει το laptop με usb στην m-audio transit (http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit.html) και το εχω ρυθμισει να εχει output στα 48kHz. Το dac λαμβανει το σημα μεσω spdif και αναγνωριζει τα 48kHz. Απο το dac στελνω στον Η/Κ AVR 255 μεσω οπτικης αλλα στην οθόνη του δειχνει να λαμβανει 48kHz....Που ειναι το upsampling????

(...)
Μέσα στον DAC. Η διαδικασία upsampling, (αυτό που προ πολλού ονομάζαμε oversampling), διεξάγεται από το ψηφιακό φίλτρο, ή κάποιο εξειδικευμένο κύκλωμα που βασίζεται σε κάποιο FPGΑ, που είναι προγραμματισμένο από τον κατασκευαστή της συσκευής, ώστε μετά να δοθεί στον DAC για μετατροπή σε εναλλασσόμενο ρεύμα. Εξωτερικά, η συσκευή δίνει το εισερχόμενο σήμα και σε κάποιες άλλες ψηφιακές εξόδους, χάριν ευελιξίας, αλλά όπως το πήρε, χωρίς να το μεταβάλλει.

Reaction score
0
Το λειτουργικό ειναι Vista 32 και το software 99% το media player classic home cinema....
K Koγια λεγοντας οτι το δινει οπως το πηρε, εννοειτε οτι η δουλεια για την οποια ειναι προορισμενο δεν εκτελειται, ή απλά το στέλνει με την ιδια αναλυση με την οποια το λαμβανει???
Στην καρτουλα να ορίσω εξοδο 96kHz ή καποια χαμηλότερη???
Ευχαριστώ πολύ για την αμεση ανταπόκριση!!!!:137:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Εξωτερικά, η συσκευή δίνει το εισερχόμενο σήμα και σε κάποιες άλλες ψηφιακές εξόδους, χάριν ευελιξίας, αλλά όπως το πήρε, χωρίς να το μεταβάλλει.
(...)

Reaction score
140
Να πας στο control panel και να ρυθμίσεις στις ιδιότητες της κάρτας ήχου 44khz και όχι 48 εκτός και αν παίζεις αρχεία 48khz που δεν νομίζω
Τώρα αν θες up sampling βαλε στις ρυθμίσεις της κάρτας 96khz η 192khz
Έχεις και ένα άλλο σφάλμα – το dac πρέπει να το συνδέσεις αναλογικά με rca στον ενισχυτή σου γιατί αυτήν την στιγμή δεν ακούς dac magic αλλά Harman kardon

Reaction score
0
Tο dac πρέπει να το συνδέσεις αναλογικά με rca στον ενισχυτή σου γιατί αυτήν την στιγμή δεν ακούς dac magic αλλά Harman kardon
Aυτό φοβόμουνα οτι συμβαίνει.....Και ελεγα μήπως γλιτώσω τα rca...Ευχαριστώ πολύ (αν και με θλιψατε λιγο γιατι μολις καταλαβα τι σημαινει ψευδαισθηση αναβαθμισης :110:)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

Έλα καημένε! Υπάρχουν και χειρότερα. Δες τη θετική πλευρά της ζωής. Φαντάσου να σου έριχνε χυλόπιτα η Νικόλ Κίντμαν...

Reaction score
4

ε καλα δε χρειαζεται να βαλεις τπτ τρελα καλωδια, δλδ αν σκεφτεις οτι το ντακματζικ εχει ουτε 250 ευρω τοτε με 20-30 ευρω βρες ενα καλωδιο και κανεις τη δουλεια σου

Reaction score
0
Δεν ειμαι hι-endas...αλήθεια λεω...Πως επαθα εγω τετοιο πραμα!!!

Η Νικόλ δεν υπηρχε καμια περιπτωση να μου το κανει αυτο....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails