Απορία για sub

Timaras

Reaction score
2.181
Παιδιά καλησπέρα.
Να συζητήσουμε μια απορία μου?
Μπορούμε σ'ένα Home Cinema να βάλουμε sub αυτοκινήτου?Θέλω να πω ότι η σκέψη μου είναι να φτιάξω ένα ή δύο δυνατά παθητικά subs,τα οποία θα οδηγούνται από έναν τελικό.Θα παίξουν καλά στο σαλόνι?Έχουν κάτι special αυτά που προορίζονται για οικιακούς κινηματογράφους?Δεν το νομίζω αλλά μπας και...?Ρίχτε καμμιά γνώμη ρε παίδες!!

Reaction score
30.416
Απάντηση: Απορία για sub

Αμα εχεις σχέδιο , καμπίνας, ξέρεις τι μεγάφωνα να πάρεις και απο που , και πως θα φιαχτεί , και τι θα κάνει ακριβώς, και με τι ενισχυτή θα παίξει , προχώρα το.

Timaras

Reaction score
2.181
Θα χρησιμοποιήται για ταινίες μόνο.Για μουσική μου φτάνει το μπάσο
των Emphasis 25.Τώρα αν μου καλαρέσει και το παίζω και για
μουσική δεν το ξέρω αλλά δεν νομίζω γιατί μάλλον δεν θα
πολυδένει με τα μπροστινά.Σ'αυτήν την περίπτωση ίσως θα ήταν
καλύτερο να είναι sealed η κούτα έτσι δεν είναι?

Timaras

Reaction score
2.181
Για ενισχυτή λέω για έναν Μπέρυ
Για sub ίσως κάτι τέτοιο σε 12 ή 15 ίντσες.
Πιστεύω ότι και οι πληροφορίες στο manual είναι αρκετές για την
κατασκευή του

Reaction score
30.416

Εεεχμ , καλά , ψάξε να βρείς κάποιο άλλο σχέδιο για σαμπ γιατί αυτό είναι αντίγραφο του ερθ.Το ερθ θα σου βγεί πιο φτηνό να το πάρεις έτοιμο , παρά να το φιάξεις μόνος σου.
Βασικά κάτσε και σκέψου , αν θες κουτί κλειστό η ανοιχτό δλδ bass reflex.Η αν θες band pass.Η ακόμα και transmision line. Βρες ενα η δυο καλά μεγάφωνα, καλά 'ομως.
Και μετά ξεκίνα να δείς αν θα τα φιάξεις μόνος σου η σε κάποιον ξυλουργό.Σημαντικό είναι να δείς αν σε παίρνει ο χώρος για ενα η δυο σαμπς και τι διαστάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις/.Θες να κατεβαίνει πολύ χαμηλά? κάτω απο τους 20 , ας πούμε ?
Θες πολύ όγκο η οχι? Τι μονάδες θα χρησιμοποιήσεις? μην μου πείς της earthquake γιατί θα βάλω τα γέλια.Στην αμερική βρίθει ο κόσμος απο μεγάφωνα για σαμπ.
Ομως πρώτα σκέψου το είδος της καμπίνας.
Ο ενσιχυτής είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει .Υπάρχουν πολλές επιλογές.
Το xover επίσης.
Αυτά για αρχή και το ξανασυζητάμε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ναι βεβαια το ονομα earthquake ειναι συνωνυμο της μη αναγνωριης στην αμερικη, κατι σαν την monster cable που ελεγε και το thr

μοναδες ειναι αυτες , ψαξε κατι πιο σοβαρο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

να φανταστεις στο google images βγαζει μονο

Σχετικά με 45.600 αποτελέσματα

πιστευεις οτι με μονο 45 χιλιαδες αποτελεσματα αφτες οι μοναδες ειναι γνωστες στην αμερικη :143:

Timaras

Reaction score
2.181
Λέω να χρησιμοποιήσω bass reflex γιατί τέτοιου είδους είναι οι καμπίνες στα home theaters.Νομίζω ότι οι κλειστού τύπου καμπίνες έχουν πιο σφιχτό μπάσο αλλά δεν γεμίζουν το χώρο εύκολα.'Οσο για band pass και transmision line δεν ξέρω.
Απ'ότι κατάλαβα πάντως,γι'αυτό δεν την έχω ξανακούσει αυτήν την ιδέα να παίζει.Είναι κάπως δύσκολο το καλό αποτέλεσμα.
Την περίμενα πάντως Γιάννη την αντίδρασή σου για την Earth,όπως περίμενα και το ύφος της απάντησης του Αργύρη.Ανοιχτό βιβλίο είστε.Γιατί τέτοια κόντρα ρε παιδιά?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Earthquake Sound is a name that probably all of us are familiar with, sort of like Monster Cable. It is just too catchy a name to forget.
If you are familiar with their products as well as their name, you know they have been big in subwoofers, and I mean BIG! At shows such as CES, they are famous for having passersby stand on one of their subwoofers and get a massage at 18 Hz. Big amplifiers and big drivers make for a nice massage by the way.

http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/earthquake-cinenova-grande-power-amplifier-10-2004.html

το να χαρακτηριζεις την ερθ καπως ετσι, απλα το ευαυτο σου χαρακτηριζεις.
Η ερθ δεν εχει αναγκη καμμια διαφημιση ή δυσφημιση.
Η εταιρια φτιαχνει μοναδες απο τη 70s

Reaction score
180

Κυταξε....... ειχα ενα φτηνο ενεργο σαμπ Sony sa-wm40, που επαιζε χαλια.
Αλλαξα τελειως στα κουτουρού το 10ιντσο μεγαφωνο του με ενα μεγαφωνο της Rockford Fosgate και το σαμπ επαιξε πολυ καλα. (Το κυριοτερο: επαιξε και μουσικη εκτος απο cinema)
Αυτα ως πληροφορια για αυτοκινηταδικη παρεμβαση σε οικιακο συστημα

Timaras

Reaction score
2.181
Re: Απάντηση: Απορία για sub

Κυταξε....... ειχα ενα φτηνο ενεργο σαμπ Sony sa-wm40, που επαιζε χαλια.
Αλλαξα τελειως στα κουτουρού το 10ιντσο μεγαφωνο του με ενα μεγαφωνο της Rockford Fosgate και το σαμπ επαιξε πολυ καλα. (Το κυριοτερο: επαιξε και μουσικη εκτος απο cinema)
Αυτα ως πληροφορια για αυτοκινηταδικη παρεμβαση σε οικιακο συστημα
Σε βρίσκω πολύ τυχερό που πέτυχε το εγχείρημα με την πρώτη.
Βέβαια γενικότερα δεν έχω σε πολύ εκτίμηση τη Sony στον τομέα του audio οπότε ίσως ότι και να έβαζες να έπαιζε καλύτερα

Reaction score
5.739
Στη δεκαετία του '90 είχα κάνει αυτό που λες.

2 x 18'' Earthquake 18'' subs σε κουτιά ιδιοκατασκευής.

Είχα στείλει e-mail στην Earthquake και μου έδωσε ακριβείς διαστάσεις του προς κατασκευή κουτιού για χρήση home cinema, όπως επίσης τη διάμετρο των bass reflex, όπως και το βάθος των port.

Ακόμη και τώρα τα χρησιμοποιώ στο fun room, με Klipsch Heresy πάνω τους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ριλι ? εγω νομιζα οτι η εταιρια φτιαχτηκε προπερσι που πηρα το δικο μου:143:

Reaction score
462

Εαν κατεβασω το σαμπ μου στο υπογειο,μπορει να παρω πιο χαμηλες συχνοτητες?:116::116::116:

Reaction score
30.416

Οχι , γιατί δεν είναι υπόγειο.Αν ήταν κανονικό υπόγειο θα έπερνες και υπόηχους/.

Reaction score
462

Οχι , γιατί δεν είναι υπόγειο.Αν ήταν κανονικό υπόγειο θα έπερνες και υπόηχους/.
Εγω το λεω με το σκεπτικο οτι επειδη ειναι χαμηλα το υπογειο,μηπως κατεβαζωντας το κατω θα ειχα και πιο πολλα χαμηλα.:138::138:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

:143:αμα θες πιοτερο χαμηλο κυλησου στις λασπες
πιο κατω δεν παει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members