Απορία για video edit...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Έχω το εξής πρόβλημα...

Πριν δύο περίπου μήνες βάφτισα τον υιό μου και ως κάθε "καθώς πρέπει" γονέας φρόντισα το γεγονός να γραφτεί σε video το οποίο μου δώθηκε σε dvd. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα ότι από ένα σημείο και μετά το δεξί κανάλι του ήχου παρουσίαζε παράσιτα που καθιστούσαν αδύνατη την παρακολούθηση!!!

Έτσι λοιπόν πήγα πίσω το dvd και ζήτησα να διορθωθεί το πρόβλημα. Μετά από μία βδομάδα το dvd μου επεστράφει διορθωμένο μαζί με χίλιες συγνώμες κλπ κλπ. Εγώ επαναπάυθηκα και δεν ξαναέλεγξα το dvd. Χθες το βράδυ που τυχαία έβαλα να το δω διαπίστωσα ότι τελικά δεν είχε διορθωθεί ΤΙΠΟΤΑ!!! Το πρόβλημα παραμένει, οπότε ο τύπος με κορόιδευε...

Επειδή δεν έχω την διάθεση να ασχοληθώ άλλο με τον τύπο (μπήκε ήδη σε Black list) θέλω να ρωτήσω μήπως μπορώ με κάποιο πρόγραμμα video edit να αφαιρέσω το ελαττωματικό κανάλι του ήχου και να κρατήσω μόνο αυτό που λειτουργεί σωστά?

Να σημειώσω ότι δοκίμασα με το Sony Vegas 5.0 αλλά δεν έβγαλα αποτέλεσμα...

Reaction score
6
Σπυρο με το vegas.
Αφου βαλεις τον ηχο μεσα

πηγαινεις κατω στο Mixer για τον ηχο

και κατεβασεις τον καναλι που ο ηχος εχει προβλημα
αφου κανεις off το λουκετο που δειχνω

Κανεις render as mpeg wav η οτι αλλο θελεις και εισαι ετοιμος.

εχεις τον ηχο που θελεις με ενα καναλι

Reaction score
6
Ειναι καπως προχειρο αλλα δουλευει και μετα αν θες μπορεις αυτο τον ηχο να το περασεις δυο φορες ωστε να δινετε η εντυπωσει οτι ειναι στερεο και να μην ακουγετε μονο απο το ενα ηχειο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ανδρέα το Vegas 5.0 που έχω δεν αναγνωρίζει τον ήχο από το .vob αρχείο του dvd παρα μόνο την εικόνα. Οπότε δεν μπορώ να τον επεξεργαστώ...

Reaction score
6
Δυστηχως πρεπει να αγορασεις καποια plug του vegas για να μπορει να αναγνωρίσει πχ ac3 .(δεν χρειάζεται ομως υπαρχει και αλλος τροπος)

Πιθανον ο ηχος απο το vob που εχεις να ειναι ac3 .
Σε αυτη την περιπτωση χρησιμοποιείς το dvd2avi για να παρεις μονο τον ηχο απο το vob  κατευθείαν σε wav . (πες μου αν δεν  γνωρίζεις πως  ειναι πανευκολο)
Σε wav μπορεις να κανεις οτι θελεις με το vegas και το αποτελεσμα το σώνεις ξανα σε ac3 η οτι αλλο επιθυμείς
Η αλλιως με το Headac3 για οποιαδηποτε μετατροπη ηχου.
Οπως και να εχει δεν γλιτώνεις την διαδικασια του demux στον ηχο και ξανα mux , αλλα δεν νομιζω να γινετε αλλιως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Έχω βγάλει τον ήχο με το DVD Audio extractor σε wav αρχεία και μάλιστα κατά chapter. Εντόπισα τα ελαττωματικά chapter και τα διόρθωσα.

Το θέμα είναι πως θα ξαναπεράσω τον ήχο στην ταινία διορθωμένο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
το άλλο που σκέφτηκα είναι να βγάλω το σήμα αναλογικά από το dvd player και να το στείλω στην κάμερά μου αφαιρόντας τον ήχο από το ελαττωματικό κανάλι αλλά θα χάσω σίγουρα σε ποιότητα

Reaction score
6
Έχω βγάλει τον ήχο με το DVD Audio extractor σε wav αρχεία και μάλιστα κατά chapter. Εντόπισα τα ελαττωματικά chapter και τα διόρθωσα.

Το θέμα είναι πως θα ξαναπεράσω τον ήχο στην ταινία διορθωμένο...
Aν καταλαβα σωστα τωρα εχεις ολο τον ηχο αλλα διορθωμένο στα σημεια που ειχε προβλημα.

Παρε το αρχικο vob και κανε demux Μονο την εικονα.Θα εχεις ως αποτελεσμα ενα αρχειο εικονας m2v. (Χρησιμοποιησε το TMPGEnc)
Παρε τον διορθωμένο ηχο και ενωσε τα ξανα με το m2v αρχειο της εικονας.
Πρωτα ομως μετέτρεψε το διορθωμένο wav σε ac3 καθως ως wav θα πιανει πολυ χωρο στον δισκο. (μετατροπή με το Headac3)

Reaction score
53
Δοκίμασε ένα πρόγραμμα Flaskmpeg!
Το 'εχω δουλέψει και κάνει export τον ήχο και το βίντεο από αρχεία .vob
Τα export αρχεία είναι σε mpeg για βίντεο και ac3 -mp3- εχει και άλλες επιλογές!
Θέλει λίγο δουλειά στις ρυθμίσεις!
http://flaskmpeg.sourceforge.net/
What does it do?
FlasKMPEG converts digital video in the MPEG format to other formats. FlasKMPEG is very easy to use and at the same time powerful and fun! Here are some of the few features ...

Full MPEG1/MPEG2 software video decoding
VCD/SVCD/DVD video transcoding
A52/MPEG audio decoding

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Τελικά το vegas ήταν μεγάλη απογοήτευση.Δεν αναγνώριζε ούτε τα m2v αρχεία...

Οπότε κι εγώ δούλεψα ως εξής.
Χρησιμοποίησα το DGMPGDec για να διαχωρίσω εικόνα και ήχο...

Διόρθωσα τον ήχο εκεί που υπήρχε πρόβλημα και μετά χρησιμοποίησα ένα θαυματουργό προγραμματάκι με το όνομα DVDReMake Pro v3.1, το οποίο κάνει σχεδόν τα πάντα. Διορθώνει dvd's, αλλάζει την δομή τους, mux, demux...

Και έτσι τελικά διόρθωσα την δουλειά του "επαγγελματία"...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@